Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Gaming > Strategii

Notices

Reply

Thread Tools
Old 30-05-2007, 17:29   #81
Hater

Mister X's Avatar

Quote:
Originally Posted by Mister X View Post
Am si eu o intrebare, exista vreo alternativa la Hamachi, ca sa joc si eu cu prietenii care nu's in aceeasi retea cu mine, si n-au cum sa intre pe Battle.net? Ca Hamachi merge din cand in cand, ba nu vede unu' jocu', ba nu vede altu', si a inceput sa ma cam enerveze.. Am tot cautat pe net alternative, da' toate duc la Hamachi.. Daca aveti o solutie buna, please, please, share!
Imi raspunde si mie cineva la intrebare?

Mister X is offline    Reply With Quote
Old 30-05-2007, 21:18   #82

altceva's Avatar

Faptul ca Hamacul merge "din cand in cand" ar trebui sa va dea de gandit. Unul(sau unii) din voi nu au conexiunea la internet prea buna. Nu cunosc alt program similar cu Hamacul, dar tare mi-e ca daca gasiti unul si-l instalati, o sa va faca la fel. Normal ca nu vede jocul sau nu se poate conecta daca ii merge netul din 2 in 72. Dati-va pinguri si vedeti cam cum sta treaba.
PENTRU COPACI!!!

altceva is offline    Reply With Quote
Old 30-05-2007, 22:24   #83
Registered User

Fatman Joe's Avatar

Hamachi e foarte bun. Mie personal imi face figuri extrem de rar (da' si cand face...). Problema voastra probabil e netu' cu rateuri. Upgrade.

Fatman Joe is offline    Reply With Quote
Old 31-05-2007, 11:19   #84

altceva's Avatar

Apropo de finala, cum vi s-a parut ca a jucat Bisu? Avea Savior sanse?
I-a dat jet 3-0 dupa cate am vazut ...
PENTRU COPACI!!!

Old 31-05-2007, 13:06   #85
1:72

AdyAero's Avatar

Asa o nostalgie m-a luat dupa StarCraftL-am instalat imediat la scarbiciu si am inceput sa il joc printre picaturi in campanii, asta sa fie antrenamentul pentru SCII.
Shhhh! Sa nu fie si sefu pe acilea pe forum

Si ca tot vorbim de strategii, eu in campanii folosesc cu succes hartuirea, atacurile rapide fara pierderi cu grupuri mari de unitati sau hit-and-run cu un Queen sau un Science vessel. La protoss Dark Archon se poate folosi cu succes, Mind control face toate mineralele cu conditia sa nu dai peste tancuri in siege sau multe zburatoare prin zona
Daca e un nivel mai mare, se poate ajunge lejer cu un singur Queen sau ScienceVessel la 200 kils.

AdyAero is offline    Reply With Quote
Old 31-05-2007, 15:24   #86
Registered User

Eu rar foloseam mind control de la archon,mie baza imi era maelstrom,cand era masa de hidre,sau de gardieni/devoureri/sau altele....imi place ca parca opreste timpul pe loc,pentru nu mai stiu vro 2 secunde,dar ii de ajuns sa dai cu stormistii peste ei,mind control e util,dar in multiplay nu e asa de des folosit ca si maelstrom de la dark archon
Iar science vessel,pff...la terran era parca un fel de unitate"must have",ba de emp,ba de radiation,sa mergi la un zerg in baza,cu 2 vessel puse cu radiation pe ele,mureau toti taranii la zerg,sau scut pe battlecruisere..
Oricum ma intereseaza daca si in sc2 vom avea parte de mind control,maelstrom..samd,poate ma voi apuca si eu de cateva ture de brood, asa de dragul vremurilor

nosferat is offline    Reply With Quote
Old 31-05-2007, 16:27   #87
Registered User

Fatman Joe's Avatar

Hm... 200 de kills la un singur queen? Cate ore joci la jocu' ala?

Old 31-05-2007, 18:44   #88
Far Beyond Driven

yWAn's Avatar

Quote:
Originally Posted by altceva View Post
Apropo de finala, cum vi s-a parut ca a jucat Bisu? Avea Savior sanse?
I-a dat jet 3-0 dupa cate am vazut ...
Dupa cum ai vazut cine a avut tupeu a castigat,l-a fortat cu corsarii,cu defensiva minima dar perfecta si in final cu forta bruta terestra.

yWAn is offline    Reply With Quote
Old 02-06-2007, 06:16   #89
Registered User

1.
Mister X

Exista ceea ce se numeste PVPGN (emulare la battle.net). Pe Romania, serverul Gamespace. Vezi starcraft.ro . Pe "restul lumii" exista serverul Abyss. Vezi starcraft.theabyss.eu. Mai exista si altele (parca mai sunt vreo 2-3 prin tara dar nu prea sunt populate). Eu gasisem la un moment dat o lista de servere pvpgn worldwide, dar vad ca la ora asta nu prea se incarca. Oricum, acum stii ce sa cauti si, as always, google is your best friend

2.
mmm ... theorycraft .... va recomand teamliquid.net ... in opinia mea mult peste gosugamers (in ceea ce priveste calitatea informatiilor).

3.
Boxer e depasit. Acel an (sau acele luni) cat nu s-a atins de joc l-au "aranjat". Totodata, e cam batran (pentru progaming-ul de la ei). Toata chestia asta cu revenirea lui este considerata o miscare de "marketing" a armatei... PR

4.
Bisu e on top la momentul asta. Cel mai bun jucator de StarCraft din lume Savior a fost un timp no.1, pana a venit Bisu si .... l-a cam umilit. Daa, i-au tot gasit scuze ... ca era obosit, ca blabla.... Adevarul este ca si-a luat-o over and over. (finala MSL2006, RaceWars2007, finala WWI2007).

5.
Romania e in optimi la CupaMondiala :-"

6.
Chestiile alea gen: z>t>p>z, t>z ..... sunt total aiurea. Se poate vorbi de asa ceva, DOAR daca luam in considerare jucatorul. NU exista rasa suprema. Luand-o de la noobi pana la pro-gameri, daca nu esti 'mentally challenged', ai aceleasi sanse cu oricare din cele 3 rase (vorbim de un joc impotriva unui adversar DE ACELASI NIVEL!!!).

gl, hf.

Zeratull is offline    Reply With Quote
Old 06-06-2007, 12:39   #90

altceva's Avatar

Caut partener de invatat, cu care sa joc constant (o data la 2-3 zile, poate chiar in fiecare zi un meci, doua). Caut un jucator mediocru, care vrea sa invete, care stie ca are o multime de timpi morti (ca mine), care sa le aiba cat de cat cu micro , dar sa nu imi rupa baza cu 3 marini, ca Boxer
Eu n-am mai jucat de ani buni, mi-am pierdut dexteritatea, iar cel putin la capitolul economie sunt varza, inca am probleme sa trec de prima expansiune (ori ma blochez pe atac si uit sa ma extind in al doilea loc, ori ma blochez pe aparare si uit sa ma extind, ori imi fac expansiuni si nu le apar, ori imi ia prea multa concentrare un drop si iar uit, etc). Mi-e greu sa corelez managementul trupelor si dezvoltarea simultana in baza, notiunile le am, imi trebuie antrenament. Nu vreau un jucator bun, cu skill, pentru ca nu invat nimic tot mancand bataie, ci unul de nota 5-6, la fel ca mine, sa invatam reciproc tot jucand, mereu, sa-mi pot vedea replay-urile si sa vad unde am lacune.

Astept un pm de la cineva care corespunde descrierii facute.
PENTRU COPACI!!!

Old 06-06-2007, 13:16   #91
Daytrader

GunDam's Avatar

Cu cat e adversarul mai bun cu atat o sa joci mai bine, cel putin astea sunt gandurile mele. Chiar si asa muci cum sunt nu cred ca ma incadrez la nota 5-6 :d dar daca ai chef sa joci cu mine, poti sa ma cauti pe pm.

Quote:
Caut partener de invatat, cu care sa joc constant (o data la 2-3 zile, poate chiar in fiecare zi un meci, doua). Caut un jucator mediocru, care vrea sa invete, care stie ca are o multime de timpi morti (ca mine), care sa le aiba cat de cat cu micro , dar sa nu imi rupa baza cu 3 marini, ca Boxer
Eu n-am mai jucat de ani buni, mi-am pierdut dexteritatea, iar cel putin la capitolul economie sunt varza, inca am probleme sa trec de prima expansiune (ori ma blochez pe atac si uit sa ma extind in al doilea loc, ori ma blochez pe aparare si uit sa ma extind, ori imi fac expansiuni si nu le apar, ori imi ia prea multa concentrare un drop si iar uit, etc). Mi-e greu sa corelez managementul trupelor si dezvoltarea simultana in baza, notiunile le am, imi trebuie antrenament. Nu vreau un jucator bun, cu skill, pentru ca nu invat nimic tot mancand bataie, ci unul de nota 5-6, la fel ca mine, sa invatam reciproc tot jucand, mereu, sa-mi pot vedea replay-urile si sa vad unde am lacune.

GunDam is offline    Reply With Quote
Old 06-06-2007, 13:38   #92

altceva's Avatar

E gresita parerea asta, din punctul meu de vedere.
Cel mai bine poti invata impreuna cu cineva de nivelul tau. Am experimentat asta pe propria piele. Cu un jucator mai bun te pierzi, si devine frustrant sa tot mananci bataie.
Vezi tu, aici nu e ca in Kill Bill, sa te puna 5 ani sa lovesti cu degetele o bucata de lemn masiv pana ajungi s-o spargi, sa suferi tot timpul asta si sa ajungi in final sa-ti stapanesti toate neajunsurile si sa obtii rezultatul dorit. Aici e progres in baza a ceea ce stii tu si punere in practica. Cand nu ai sanse de castig, pleci din start cu moralul scazut, ca sa zic asa. Joci nervos, victoria iti pare departe, joci ca sa rezisiti, joci ca sa nu te scoata. Nu te motiveaza.
Cand stii insa ca poti discuta de la egal la egal cu el, cand stii ca ai sanse de victorie la fel de mari ca si el, se schimba treaba. Esti cu totul altfel stimulat, joci altfel, esti motivat sa incerci scheme noi de fiecare data, sa fii mult mai ofensiv, etc.
Asta cred eu, asta se aplica la mine. In fond, victoria e cea mai importanta si ea face jocul sa-ti placa. Nu conteaza mijloacele, joci ca sa castigi. Cand joci ca sa pierzi nu ai sa inveti niciodata...
E ca si intr-o bataie reala. Daca anticipezi ca adeversarul are sanse mari sa te doboare, nu te iei de el. Daca stii ca ai cat de cat sanse sa-l pui tu jos si sa-i arati Calea, te bagi. Cu cat sunt mai mari sansele, cu atat mai bine. Evident, asta nu inseamna sa te iei la bataie cu un copil.
PENTRU COPACI!!!

Old 06-06-2007, 17:22   #93
"Wear Yourself"(tm)

Daca VREI sa joci la nivel competitiv trebuie sa fii in stare sa treci peste problemele astea care tin de psihic, sa fii un soi de robotel. Presupunand ca ai talent si ti-ai dezvoltat skill-ul necesar, cand ajungi sa joci semifinala sau finala cu unul apreciat public o sa cedezi nervos, o sa joci defensiv, o sa te panichezi... cum spui tu. E bine sa le mixezi - sa te antrenezi si cu jucatori de nivelul tau si cu cei mai buni dar intotdeauna sa pleci de la premiza ca "cine plm e asta? si ce daca, pot sa il bat daca joc bine deci trebuie sa ma concentrez sa joc bine". Joaca ca si cum nu ar conta cine e adversarul, nu trebuie sa il bati ci sa faci cat mai putine greseli. Joci fara adversar... si atunci cand skillul tau va deveni mai bun ca al lui il vei invinge pentru ca faci mai putine greseli si nu cedezi nervos.

Zergul is offline    Reply With Quote
Old 06-06-2007, 17:59   #94
Registered User

Fatman Joe's Avatar

Reiau aici ideea pe care am sustinut-o si pe alt thread (ala de biliard). Intai de toate trebuie sa stapanesti perfect fundamentele, in cazul Starcraftului sa stii costurile fiecarei unitati si cladiri, statisticile si abilitatile si build-orderul. Apoi trebuie sa inveti strategiile majore si apoi strategiile de finete. Apoi trebuie sa antrenezi micro-controlul, prin foarte foarte multe ore de joc. Abia apoi se poate vorbi de antrenament psihic, pentru ca cea mai importanta doza de incredere in sine o da stapanirea perfecta a tehnicii si tacticii. Evident, antrenamentul psihic se obtine in primul rand in competitii, luptand impotriva profesionistilor. In plus, exista diferite tipuri de temperamente, unii joaca mai bine in situatii limita in timp ce altii in situatii in care sunt in relativ control.

In concluzie, ca sa devii gosu iti trebuie in primul rand dorinta si dedicarea de a deveni (si aici 95% din jucatori pica testul), apoi talent (adica inteligenta, coordonare buna mana-ochi si siguranta in miscari), apoi experienta, multa experienta. Ca in orice domeniu, ca sa ajungi profesionist adevarat, nu exista scurtaturi magice. Surprinzator?

Old 06-06-2007, 18:02   #95
"Wear Yourself"(tm)

Foarte bine punctat Fatman Joe.

Old 06-06-2007, 18:06   #96

altceva's Avatar

@Zergul: cum adica sa joci fara adversar? Jocul asta se bazeaza intotdeauna pe ce face celalalt, pe ADAPTARE. Oare ceea ce sustii tu nu e chiar sa fii robot?
PENTRU COPACI!!!

Old 06-06-2007, 19:25   #97
"Wear Yourself"(tm)

Vorbeam de atitudinea psihica, nu te gandesti ca ala e mai bun sau mai slab ca tine. Joci ca si cum nu ar conta. Ca si cum ar fi un calculator care iti trimite "mutari" si tu reactionezi

Old 06-06-2007, 19:56   #98
Registered User

1bit's Avatar

Quote:

cred ca intru in descrierea ta si sunt la fel de doritor ca si tine...
imi dai un pm eventual cu niste intervale orare in care ai timp si ne rupem putin...

oricum.. cum zicea cineva mai sus.. n-am retinut exact.. e mai bine sa joci cu o gama mai mare de jucatori, dar care nu stii cat de bine joaca... pentru asta te duci pe bnet si creezi/intrii in jocuri gen "lt 1v1". si iti garantez ca o sa ai parte si de unii si de altii... ideal fiind evident sa nu stii de dinainte cum joaca... sau cu atat mai rau.. sa ii inveti si sa joci numai adaptandu-te dupa greselile lor.. (aici ma refer cand joci mult vs 1 sau maxim 2.. daca joci vs 100, e chiar de dorit sa te adaptezi tuturor greselilor)

1bit is online now    Reply With Quote
Old 07-06-2007, 09:17   #99

altceva's Avatar

Am sa revin asupra parerii mele in privinta invatatului cu cineva superior in skill. Am gresit spunand ca "nu poti invata nimic atunci cand mananci bataie", in definitiv tot inveti ceva, inveti sa te imprietenesti cu tensiunea.
Eu unul inca am probleme cu ea, nu o pot neglija, jocul este extrem de solicitant (datorita lipsei de antrenament si dorintei de castig in acelasi timp) si pot spune ca momentan, indiferent de nivelul adversarului, deocamdata tot ma chinui sa ma corelez. Nu-mi place inca, nu sunt fluid, uit secunde bune de mici actiuni incepute, si asta ma agaseaza.
Am jucat aseara cu userul Ywan, un vechi prieten de-al meu, inca nu am pretentia sa-l inving, dar vreau sa spun ca meciurile cu el au fost sisifice! Am dat din mine tot ce era mai bun, iar la sfarsit, cand m-am uitat la replay, am vazut ca am jucat ca o cizma. Am constatat unde am gresit, insa sunt constient ca greselile astea le-as fi facut si cu unul de acelasi nivel ca si mine. Asa ca de-asta consider ca inca n-are rost sa imi masor puterile cu cineva de nivel superior.
Am jucat tot aseara apoi, cu userul Fatman Joe, care s-a dovedit a fi apropiat de mine ca nivel de dificultate. Din pacate n-am jucat decat un meci, dar chiar si cu el, care a fost mai "tolerant" in ofensive, am facut greseli mari cat casa. Ma uitam la replay si cand vedeam ca aveam 3000 de minerale si nu produceam de la nici o cladire, imi venea sa ma apuc cu mainile de cap.
Trebuie jucat. Repetitie, repetitie, repetitie. Numai asa poti ajunge un jucator cat de cat competitiv. Cu adevarat bun vei ajunge mult mai tarziu.
PENTRU COPACI!!!

Old 08-06-2007, 17:21   #100
1:72

AdyAero's Avatar

Nu cred ca e asa important sa ai minerale 0, asta nu inseamna nimic. Poate doar la inceput cand esti in faza in care vrei sa strangi cat mai multe resurse. Jucand campaniile am observat ca la inceput trag tare cu zergii la starns minerale si gaz pentru ca stiu ca mai apoi pot oricand sa le fac 'building-uri' si atunci bag drone fara mila.
O chestie pe care am observat-o la mine (atat la jocul terani cat si la zergi, la protosi inca nu am ajuns (acum ) ) este ca nu reusesc sa balansez exploatarea mineralelor cu cea de gaz. Ideea e ca mai trebuie periodic sa mai bag un 'harvester' de la minerale la gaz sau invers pentru a mentine o balanta de exploatare/consum
--------------------
Editare ulterioară
--------------------
A, si inca ceva...
Ce vi se pare voua ca se aude cand moare un Dragoon? Parca suna a 'F#$% you'

Last edited by AdyAero; 08-06-2007 at 17:21. Reason: Automerged Doublepost

AdyAero is offline    Reply With Quote
Reply

Computer Games Forum > Gaming > Strategii

Thread Tools

Posting Rules