![]() |
| | #161 (permalink) | ||
|
pentru cine nu stie saptamana asta se disputa GOMTV Star Invitational, cu jucatori unul si unu' (Bisu, Jaedong, Savior, Boxer, Stork, Nada etc.) este transmis live si comentat excelent in engleza de Nick "Tasteless" Plott special pentru publicul european + US incepe la 11 dimineata. azi se desfasoara meciurile din grupa C. Boxer a fost umilit ieri ca ultimul n00b de catre Jaedong: a riscat un Command Center inainte de Barracks, inamicul a facut un zerg rush de 4 zerglings si l-a prins cu pantalonii in vine. ggs exchanged after 2 minutes ![]() http://gsi.gomtv.com/ http://gsi.gomtv.com/vod/ http://gsi.gomtv.com/match/ (rezultate + program)
__________________ lipsa de idei a unui game designer se ascunde sub paravanul "realismului" | |||
|
| | #162 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Feb 2008 | protos vs zerg ?
buna..probabil ca nu mai intereseaza pe nimeni topicul asta, dar daca vede vreun exp in sc..as vrea sa intreb ce strategie ar trebuii sa folosesc cu protossi vs zergii...aparare si atac? nu am inceput demult...am inceput cu un prieten...pe care il rupeam...ma rog...il bateam...dar dupa cateva zile(4-5 zile)...ma toaca in bucati (cu multe MULTE hidre)...nu stiu de ce...ori joc eu mai incet, ori el joaca foarte rapid, dar nu stiu cum el a avansat asa tare si eu nu...ma sperie gandu asta...oare nu pot sa invat mai mult ? pliz help, orice strategie ar fi de folos...va multumesc ps..is noob... | ||
|
| | #163 (permalink) | ||
|
E suficient sa cauti pe google, "protoss vs zerg strategies". Garantez ca vei gasi o multime de informatii. Ca sfat general, pentru ca esti la inceput, recomand multi zealoti, scoate si tu din 5-6 gatewayuri continuu, de asemena NEAPARAT sa ai high templari care sa dea psionic storm pe valurile lui de zergi. Templarii, dupa ce raman fara energie ii poti combina cate 2 si sa faci Archoni, unitati foarte puternice cu splash. In principiu high templarii sunt baza, dai furtuni pana se satura. Furtuna e moartea zergului. La fel, o sa-i fie foarte greu sa te atace daca ai in baza 2-3 reaveri protejati de cateva photon cannons. Vezi ai grija ca reaverii nu trag singuri decat daca sunt incarcati manual cu proiectile. Sa ai grija sa fie incarcati mereu. Recomand sa iti dai din timp upgradeurile de speed pentru zealoti, upgradurile de shields/weapons/armor pentru unitatile terestre. Si da, viteza conteaza. Fii cat mai rapid, nu sta 5 ore sa pui un pilon, fa totul cat mai rapid, extinde-te, incearca sa ai mereu 1-2 baze secundare din care sa scoti minerale. Fa multi bani, si cum ii faci, cheltuie-i pe armata. Daca ai trecut cu banii de 1000 de minerale, esti mototol. Consuma-i pe orice, fa garla de armata si ataca-l intr-una, nu sta sa strangi sa faci contul gras, ca nu te ajuta cu nimic. Stai tot timpul cu banii la 0 si mineaza in acelasi timp. Apara-ti expansiunile, sa ai mereu in vedere harta mica. Tine-ti inamicul sub observatie, nu-l lasa sa avanseze, ataca-l tu mereu. Fa-l sa-i fie frica sa iasa din baza, sa se baricadeze acolo, si tu te intinzi peste tot. Tot ca tehnica de protoss vs zerg, una din cele mai bune este sa faci Corsairi si Dark Templari. Faci un raid cu avioanele si-i dai jos Overlorzii, apoi vii cu cativa Darci si-i spargi lui hidrele. Alearga-i Overlorzii pe toata harta, daca ii mor il dai in spate cu mult, ca nu mai poate construi armata, plus ca nu-ti vede tie Darcii. Goodluck.
__________________ PENTRU P O M I | |||
|
| | #164 (permalink) | ||
|
pentru ca a privi e cel mai usor poftim : http://youtube.com/profile_videos?p=...ggitySC&page=1 iti selectezi tu jocurile pvz
__________________ "Don't regret the rules I broke,when I die bury me in smoke." - Philip Anselmo | |||
|
| | #165 (permalink) | ||
|
Bisu si-a luat-o cam rau in freza de la Iris in GomStar Invitational Jaedon a pierdut si el dupa un sunken rush ratat.. din pacate no more zerg action left, la naiba! :< VODs here (+english commentary): http://gsi.gomtv.com/vod/ semifinalelele vor fi miercuri de la 9 dimineata, respectiv 11. abia astept!
__________________ lipsa de idei a unui game designer se ascunde sub paravanul "realismului" | |||
|
| | #166 (permalink) | ||
|
deci ce meciuri ! ce finala ! am ramas eu socat si placut surprins de calitatea si nivelul jocurilor,absolut impresionant incredibil ce febra naste un joc vechi de 10 ani,asa da nivel de gameplay la un joc,deabia astept 2-ul
__________________ "Don't regret the rules I broke,when I die bury me in smoke." - Philip Anselmo | |||
|
| | #167 (permalink) | ||
|
Dimpotriva, mie mi s-a parut cam insipida finala. Aceleasi tehnici in fiecare meci, aceeasi confruntare goliati vs carriere in care carrierele de obicei si-o iau, nimic spectaculos exceptand cateva escapade pe la muncitori. Meciuri bazate pe macro, jucate defensiv si pline de push-uri la jumate. Nu s-a riscat nimeni la cheese, nu s-au facut dropuri, nimic inovativ. Flash a jucat ca un robot, cu upgrade 2-2 la goliati in minutul 8 , iar protosul ala saracul a jucat cu morcovul 75% din timp.yWAn, asa cum ti-am zis, s-a dus epoca Boxer, cu nesimtiri de lockdown pe divizia de cruisere, cu shock+nuke, cu dansuri de wraithuri, cu dropuri in minutul 4 si nemaivazute din astea... Ma rog, una e cand joci pentru prestigiu si alta e cand joci pe bani si joci "la sigur".
|
| | #168 (permalink) | ||
|
Probabil ca e un screenshot dintr-un joc multiplayer | |||
|
| | #169 (permalink) | ||
| De-abia astept sa apara continuarea, sa ma arunc iarasi in poveste, si sa uit de lume! Mi se pare unul dintre cele mai bune filmulete din Starcraft-ul original. Si propaganda aruncata de Mengsk, difuzata pe toate frecventele, in asa fel incat sa-l auda zergii, confederatia si protosii, si sa ia aminte, e geniala! Ca sa nu mai spun de discurs, care parca parca ma face sa ma duc sa ma inrolez.
__________________ the more I practice the luckier I get | |||
|
| | #170 (permalink) | ||
|
Da, fata de caterinca aia de reportaj din expansion, de la UED. "Zeeerg!!!" ![]() Mie imi place cel mai mult "Battle for Amerigo", e clasic, e cel mai lung. Mai e si ala "The death of Fenix", cel putin in primele secunde, are o atmosfera de exceptie, cum sta Fenix si mediteaza el asa, mic. Toate filmele sunt frumoase. Si ala de la zergi, din expansion, cu haosul care il face Kerrigan, cu marinii cum cedeaza si le cad armele din maini, cu bunkere explodand, cu cruisere alergate de tot pasaretul zergesc, ce mai! Filmul cu sacrificiul lui Tassadar, iar, si ala, work of art, cata profunzime poate sa aiba in clipele in care se concentreaza el...of, Doamne... cum dracu' sa nu te indragostesti o viata intreaga de universul asta? Pentru 1996, filmele sunt capodopere. Pe dvd-ul cu filmele retusate digital, in comentariile creatorilor se spune ca saracii lucrau acasa, de noapte, presati de deadline, pe niste jafuri de calculatoare chiar si la vremea aia, in 3d max. Unele filme, mai scurte, sunt facute in cateva ore, dupa niste simple schite facute de catre CEL (ca era doar unul singur) de la work art. Realizatorii filmelor au fost doar 4 insi maxim, daca nu ma insel.
|
| | #171 (permalink) | ||
|
Exact! Imi aduc aminte ca ma uitam la filmulete cu un soi de admiratie, amestecata cu respect aproape "religios" fata de "opera de arta" din fata mea. Sa nu uitam episodul "The Ambush", cu baza terana care gaseste un dragoon ranit, si se trezeste apoi asaltata din toate partile de dragoonii "cloaked". Blizzard a avut in cazul Starcraft-ului o echipa care a pus sufletul la jocul asta, si filmuletele nu fac exceptie. Ai dreptate in cazul filmuletului de la sfarsitul campaniei protosilor din original. Tassadar poate sa exprime atit de mult, numai din gesturi faciale, foarte atent lucrate. Un soi de ura care este in schimb bine controlata, si amestecata cu o concentrare intensa. GENIUS. ![]() Si la mine, in cazul scenei de pe Science Vessel-ul Amerigo, prezenta atmosferei de "Alien" adauga un dramatism intens. Si explozia de la final, cu sacrificiul ala disperat, reusea sa transmita bine senzatia aia de "care pe care" prezenta in joc. Sentimentul ca e o chestie cat se poate de "groasa" si deciziile luate sunt de cele mai multe ori bazate pe niste constrangeri imense din exterior. Plus povestea jocului, care mie unul mi s-a parut mult mai intersanta decat W3-ul. Twist-urile si cutitele bagate in cadrul campaniei de unul contra altuia, ... excelent. Astept sa vad cu ce sar la interval in S2.
__________________ the more I practice the luckier I get | |||
|
| | #172 (permalink) | ||
|
Inca imi rasuna in urechi primele cuvinte din primul speech al Overmindului. Cu o voce joasa si grava asa: "Awaken my child, and embrace the glory of the Swarm..." Overmindul era de 1000 de ori mai misto decat Kerrigan. Era asa o entitate calma, calculata, constiinta comuna a tuturor Zergilor, iar cand iti vorbea parca manifesta asa o atitudine paternala, de zeu care are grija ce copiii lui, cerebratii. Este un caracter atat de bine facut, cu trasaturi asemanatoare protosilor, in fond, si el si protosii sunt creatiile acelorasi demiurgi. Overmindul era oarecum nobil, el cauta evolutie, acesta fiind motivul principal pentru care si-a atacat creatorii. El nu-i ura pe protosi, ci doar ii vedea ca pe o posibila treapta de evolutie prin asimilare si mutatii genetice mult mai complexe, datorita energiei psi atotprezenta in organismul acestora. Terranii s-au nimerit la mijloc, in cel mai nepotrivit moment, disperati dupa minerale si dupa cucerirea de teriroriu, macinati de razboiul civil dintre Confederatie si Dominion. Overmindul a profitat de ei, in special de personajul lor cu cele mai mari calitati telepatice, Sarah Kerrigan, pe care a infestat-o si a adoptat-o ca fiind cel mai valoros Cerebrate al sau. Kerrigan nu e decat "The Queen Bitch of the Universe", manata de ura si de grandoarea propriei puteri. Ma rog, se impunea ca zergii sa aiba o latura violenta si haotica, Overmindul gandea prea "nemteste".
|
| | #173 (permalink) | ||
|
"Awaken my child, and embrace the glory that is your birthright..." Da, Overmind-ul probabil era un pic prea orientat spre latura "Borg". Genul ala de "You will be assimilated, resistance is futile"! Plus ca neavand o fata, ceva fizic de care sa te atasezi, au ajuns la concluzia ca e mai bine sa luam pe cineva cu o fata care cel putin aduce a uman. Zergii nu cred ca aveau alte prioritati decat un soi de "selectie naturala" care ii indemna mereu sa avanseze. O selectie naturala exacerbata, care in cadrul faunei pamantene din zilele noastre se face mai mult de catre mediul inconjurator, si dureaza milioane de ani, in cazul lor era ghidata de o constiinta colectiva care a decis ca merita accelerat procesul. Si imi placea si modul de gandire al protosilor, The Conclave, reprezentata in joc de Judicator Aldaris, care erau atit de convinsi de superioritatea culturii si a tehnologiei, incat nu si-au pus prea multe intrebari cu privire la sansele de reusita contra noului inamic. Un soi de americani in razboiul din Vietnam! Zergii nu jucau dupa regulile cunoscute, si refuzul de a se adapta, si "wake up and smell the coffe" al protosului mi s-a parut ca mi se potriveste mie, in unele situatii. Regulile pe care si le formasera, erau de prea mult timp impamintenite, incat devenisera inchistati. Probabil in cadrul asta, protosul a fost oarecum ajutat de zerg, prin faptul ca i-a fortat sa-si reanalizez prioritatile, si le-a mai taiat din mandrie. Au avut cel putin unul (Tassadar) care a fost printre singurii care si-au dat seama ca ar fi bine sa adopte politica "Deal with reality, or reality will deal with you". Fara sacrificiul lui, in care sa le demonstreze celorlalti ca daca nu sunt dispusi sa-si lase la o parte vechile indoctrinari nu au nici o sansa sa o scoata la capat, primeau la gioale protosii de numa numa. Si terranii (indivizii cu care joc eu), mi s-au parut exact genul ala de oportunisti, care se agata de fiecare mica neregularitate, sau sansa de a-si intepa adversarul, in speranta ca iese el la suprafata (un soi de politician roman), care in fata miscarilor calculate ale protosului, si furia lipsita de resentimente a zergului au cam cazut in fund. De fapt, eu consider ca Overmind-ul a primit un "free lunch" in forma lui Kerrigan, pentru ca pana la urma Mengsk jucase periculos, in incercarea de a-si extinde influenta in sector. Nu cred ca ghost-ul in discutie era pe lista de prioritati a zerg-ului in momentul respectiv, dar cum nu putea sa refuze un cadou de la adversar, zerg-ul si l-a insusit si l-a adus pe noi culmi de putere fizica si psihica, prin intermediul mutatiilor genetice. Kerrigan cred ca e manata si de un sentiment de ura fata de politica oportunista a teranilor, care au lasat-o pe mana zerg-ului pentru a obtine un avantaj temporar.
__________________ the more I practice the luckier I get Last edited by Lord Raptor; 19-03-2008 at 12:43.. | |||
|
| | #174 (permalink) | ||
|
Da, de fapt, in urma unei mici cautari pe google, e cam asa: "Awaken my child, and embrace the glory that is your birth light. Know that I am the Overmind, The Eternal Will of the Swarm, and that you have been created to serve me..." Kerrigan il uraste pe Mengsk, el e cel care a lasat-o de izbeliste prada zergilor, dupa ce si-a vazut treaba facuta. Surprinzator, ea l-a lasat totusi in viata, ba chiar i-a oferit si Augustgrad-ul inapoi. Mengsk e in continuare liderul Terran Dominion in Koprulu Sector. ![]() Mi-ar place totusi ca el sa stranga armata si sa-i rupa capul Lui Kerrigan, asa, in stilul lui clasic parsiv. Din pacate, nu e un personaj prea admirat, asa cum e Jimmy, si nu va avea un rol cheie in anihilarea duduii.
|
| | #176 (permalink) | ||
|
O, da! Insa n-as vrea sa fie sirop, s-o "vindece" cumva Raynor. Kerrigan e centrul jocului acum, nu sunt sigur ca va fi anihilata in Sc2 original, dar in expansion, la final, sunt convins ca trebuie sa "se termine" cumva si pentru ea. Daca ramane in continuare sefa, inseamna ca nu se schimba nimic, nu? Ma rog, discutiile privitoare la ce va fi le ducem pe threadul celalalt. Aici vorbim de ce este deja.
|
| | #180 (permalink) | ||
|
Poate baga si ceva personaje noi. Oricum dupa cum ii stiu eu pe oamenii de la Blizzard, s-ar putea sa avem un expansion ce te lasa cu ochii in soare exact ca the frozen throne pentru warcraft 3.
__________________ Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity. | |||
|
| Advertisment | |
Joacă online gratuit snooker, pool, backgammon, jocuri de cuvinte şi de cărţi | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|
LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://forum.computergames.ro/146-strategii/288494-starcraft-discutii-strategii.html | ||||
| Posted By | For | Type | Date | |
| Starcraft PC Downloads | This thread | Refback | 23-10-2008 07:55 | |
| Starcraft PC Strategy | This thread | Refback | 07-10-2008 21:29 | |
| Starcraft: Broodwar PC Strategy | This thread | Refback | 02-10-2008 15:44 | |