Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Gaming > Strategii

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 15-08-2007, 18:16   #1 (permalink)
PET
South of Heaven

PET's Avatar

Settlers Settlers: Rise of an Empire

Pe GameSpot a aparut Open Beta la Settlers 6. Care la mai incercat?

Eu sunt cam dezamagit. Engine-ul nu e asa grozav si sa renuntat la multe multe resurse. E o varianta foarte simplificata. Nu mai exista decat peste, carne din care se fac carnatzi si inca vreo 3 chestii.

In schimb au adaugat anotimpuri si inca ceva chestii. O sa il mai joc sa vad cum mai merge, dar per total sunt dezamagit.

Tot Settlers 4 e mai misto.

PET is offline    Reply With Quote
Old 15-08-2007, 18:59   #2 (permalink)
Registered User

Jonny Quest's Avatar

Pacat, din ce-am vazut in trailer parea promitator. L-am simplificat deja odata si Heritage of Kings a fost o porcarie.

Astept totusi un demo.

Jonny Quest is offline    Reply With Quote
Old 15-08-2007, 19:05   #3 (permalink)
Registered User

Astept si eu un demo.Dar mie Heritage of Kings mi s-a parut foarte bun.

T.G. is offline    Reply With Quote
Old 15-08-2007, 19:47   #4 (permalink)
Nick anterior: El_Cid

El_Cid's Avatar

mie mi-a placut doar settlers 2

El_Cid is offline    Reply With Quote
Old 15-08-2007, 19:53   #5 (permalink)
75% apa

Doctor Bonez's Avatar

De-acord cu El_Cid, doiul (inclusiv add-on-ul) a fost cel mai misto.

"In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry
and been widely regarded as a bad move." (Douglas Adams)

Doctor Bonez is offline    Reply With Quote
Old 16-08-2007, 00:43   #6 (permalink)
PET
South of Heaven

PET's Avatar

Quote:
Originally Posted by T.G. View Post
Astept si eu un demo.Dar mie Heritage of Kings mi s-a parut foarte bun.
Ala nu mai e settlers.
------------

2-ul l-am jucat si eu mult. Mi-a placut. Dar grafica super draguta din Settlers IV si modificarile facute mi-au placut foarte mult. Binenteles, Sttlers IV + addon ca sa mai dispara din bug-uri.

Era fain ca trebuia in permanenta sa ai un micro-management foarte bun. Sa fi atent sa nu ramai fara o resursa de baza. Lemnul si Piatra find foarte importante.

Old 24-08-2007, 13:23   #7 (permalink)
Registered User

Jonny Quest's Avatar

Demo

Acum il dau jos, revin mai pe seara cu impresii

Old 24-08-2007, 23:15   #8 (permalink)
PET
South of Heaven

PET's Avatar

Nu te entuziasma prea tare

Old 25-08-2007, 00:15   #9 (permalink)
Registered User

Jonny Quest's Avatar

M-am jucat vreo 2 ore si ceva.
Gameplay-ul in sine e foarte reusit, au reusit sa combine Heritage of kings cu jocurile mai vechi.
Cladirile se construiesc extrem de repede, dar micromanagementul parca scartaie putin, desi aveam destule cladiri din fiecare, eram mai mereu in criza de materii prime
Grafica e superba, chiar mai reusita decat The Settlers II 10th Anniversary, harta fiind foarte animata.
Pare un joc reusit, abia astept sa joc versiunea finala.

Demo-ul in sine e penibil, tutorialul e de toata jena, iar la misiunea campaign nu se poate salva

Old 25-08-2007, 02:21   #10 (permalink)
PET
South of Heaven

PET's Avatar

Nu stiu daca e demo... eu am jucat BETA...iar constructia cladirilor nu cred ca o sa ramana asa rapida.

Mie mi se pare prea, prea simplificat. Au fost ceva chestii interesante, de exemplu faza cu anotimpurile, dar in rest... where is the micro-management?

In Settersurile vechi, cand nu aveai Grau , naiba te lua ca nu mai faceai paine, si apoi nu mai lucrau minerii... si apoi NO SWORDS.

Old 25-08-2007, 02:32   #11 (permalink)
Registered User

Jonny Quest's Avatar

E intr-adedevar simplificat, dar e mai complex decat Herritage of kings.
La micro-management a mai ramas ceva pe-acolo, au pastrat destule resurse.
Si aici daca nu au mancare intra aia in greva.Au fost mai reusite jocurile trecute, in care fiecare muncitor prefera un anumit tip de mancare, dar asta e.
Mai sunt sabii

A fost mai reusit 4, si mie mi-au placut schimbarile pe care le-a adus, dar devenea plictisitor dupa o vreme, la fiecare misiune trebuia sa o iei de la capat...

Old 29-08-2007, 16:23   #12 (permalink)
Looney

Ghost's Avatar

Foarte iritant că nu se poate salva în demo. Am jucat 6 ore ca să termin misiunea, şi tot n-am terminat-o, adică să-l fac arhiduce pe Marcus, dar măcar am cucerit toată harta. Dar până am cucerit tot, aproape toate resursele din teritoriile cucerite se terminaseră de mult. Şi asta pentru că armata se formează foarte greu. Trebuia să îl promovez pe Marcus de două ori ca să pot avea acces la soldaţi şi apoi la arcaşi, iar promovarea ia ceva timp, până reuşesc să îndeplinesc toate condiţiile. Apoi am rămas fără metal, deci fără soldaţi. Şi mi-a luat o grămadă de timp până m-am prins cum import marfă, trebuind să duc cavalerul lângă storehouse-ul de unde vreau să import - cea mai cretină idee din toate jocurile care mi-au trecut prin mână. Altă idee proastă şi care îngreunează artificial jocul e cea cu animalele sălbatice (lupi, urşi) care-ţi pun oamenii pe fugă şi nu mai primeşti resurse sau nu mai ajung constructorii/demolatorii unde i-am trimis. Şi chiar dacă trimit soldaţii să omoare ursul (!), pentru că vânătorul fuge de urs (!!), după o scurtă perioadă apare altul, crescut din pământ, probabil. Şi ideea cu demolatorii e stupidă şi inutilă. Dacă vreau să demolez o clădire sau un zid, trebuie să aştept să vină Gigel Demolatoru' lipa-lipa ca să dărâme clădirea. Şi dacă pe drum sunt lupi sau urşi, pot să uit. În plus, mai are un "feature", căruia am să-i spun cu speranţă "bug". Dacă între clădirea pe care vreau să o demolez şi oraşul meu se află un zid cu o poartă în el, nu pot demola acea clădire. Trebuie să demolez mai întâi poarta sau o bucată din zid. Şi dacă se întreabă cineva, chiar am avut nevoie să demolez rapid un zid - construit la graniţa cu un inamic ca să nu mă bată la cap - dar devenit inutil după ce am cucerit acel teritoriu. Ideea e că pentru atacarea următorului teritoriu, soldaţii mei trebuiau să ocolească juma' de hartă datorită acelui zid, în loc să vină drept.
Revin la comerţ, care nu stă mai bine nici la partea de export. Adică nu există cerere directă, doar ofertă. Dacă vreau să export o anumită marfă, o export cui vreau şi cât vreau. Însă pe măsură ce creşte cantitatea, scade preţul. Dar dacă eu import o marfă, pe măsură ce creşte cantitatea, creşte şi preţul, lucru normal. Nu văd de ce nu putea fi la fel şi la export, ca un aliat să îmi poată cere o anumită marfă şi pe măsură ce o cumpără, să-i pot creşte preţul. Şi tot legat de marfă, e destul de enervant transportul ei. Trebuie să aştept ca un "culegător" de resurse să-şi umple magazia pentru ca marfa să fie cărată la Storehouse. Şi când am nevoie de materiale de construcţie e neplăcut să stau să mă uit la Dorel cum dă cu ascuţişul ca să mai aducă un pietroi... şi încă unul... şi încă unul... până se umple magazia şi pleacă ucenicul cu căruţul. Şi n-am reuşit să mă prind după ce criteriu se distribuie materiile prime, eu neavând niciun control asupra acestui lucru, ca în vechiul Settlers.
În final, jocul e destul de plăcut, dar există riscul să devină plictisitor şi iritant datorită îngreunării artificiale. Din punct de vedere grafic stă foarte bine, n-am nimic de reproşat. Doar că în cazul unei bătălii, FR scade drastic. Ah, mi-am amintit de bătălii, care au orice, mai puţin tactică sau strategie. Toată lumea se bate cu toată lumea, stai şi te uiţi la o învălmăşală generalizată şi speri ca "sufletele" care se înalţă la cer să fie mai multe roşii (inamici) decât albastre (soldaţii proprii).
Acum nu-mi mai rămâne decât să aştept varianta finală, care sper că va fi mai cizelată.

And so, it begins

Ghost is offline    Reply With Quote
Old 30-08-2007, 11:18   #13 (permalink)
Nick anterior: El_Cid

El_Cid's Avatar

downloading the demo - sper sa nu fie asa rau cum ziceti voi

El_Cid is offline    Reply With Quote
Old 24-09-2007, 20:04   #14 (permalink)
Fyl

Fyl's Avatar

a incercat cineva gold-ul ? isi merita numele si apartenenta la serie ?

Fyl is offline    Reply With Quote
Old 24-09-2007, 20:28   #15 (permalink)
Registered User

freeman21's Avatar

Eu n-am jucat deloc settlers pana acum, dar pe asta l-am jucat vreo....6 ore azi

La inceput, cand am vazut fata ciudata a acelui knight si o caprioara care imi indica locul de unde pot aduna, ceea ce in mintea mea tindeam sa cred ca e mancarea din age of empires 2, am zimbit si nu i-am dat mai multe de 30 de minute de joc (btw...nush de ce dar am ajuns sa compar aproape orice RTS cu AoE 2 sau Rise of Nations:T&P)

Apoi am vazut ca resursele erau de fapt mult mai multe decat imi imaginam la inceput. Grafica buna, nu excelenta, dar buna. Apoi am inceput sa urmez instructiunile si sa inteleg despre ce e vorba mai exact

Despre sistemul de trade (import/export) sunt de acord ca putea fi facut mult mai bun. Acum e foarte simplist. Bugul despre care Ghost vorbea mai sus (cel cu daramatul unei cladiri din afara zidului) nu l-am intalnit. Chiar imi aduc aminte ca aveam ziduri de jur imprejur si din greseala am daramat o ferma de vaci din afara orasului

Cu lipsa materiilor prime iar nu m-am intalnit. Lemn e destul, surse de mancare sunt o gramada (lapte, carne, peste > branza, carnati, p afumjat). Piatra e destula cat sa face niste upgradeuri si sa tragi un zid in jurul orasului. Metalul e mai greu de gasit intr-adevar, insa o mina doua sunt de ajuns pe o harta, pt ca nu cheltuiesti metal decat pe soldati/arme, care soldati/arme nu le folosesti decat ft rar, jocul fiind bazat in principal pe economie. Si pt ca a venit vorba de armata, stie cineva cum fac (sau ma rog, daca se poate sa fac asta) sa atac un alt oras cu care am "trade contract". Sunt pe o harta cu 4 jucatori si cu toti am trade contract (!!). De luptat m-am luptat doar cu doua gasti de banditi, destul de usor de eliminat cand ajungi sa ai resurse mai multe.

A observat cineva ca medicamentele reprezinta bunul cel mai putin folosit ? am o gramada pe stoc.

Per total imi place, un joc frumos, bazat pe economie. Chiar aveam chef de asa ceva

hmm, ma intreb cum este pe net...sper sa conving vreun amic sa il joace

Last edited by freeman21; 24-09-2007 at 20:32.. Reason: omg spelling

freeman21 is offline    Reply With Quote
Old 25-09-2007, 01:37   #16 (permalink)
PET
South of Heaven

PET's Avatar

O sa il joc si eu azi. Oricum incearca Settlers IV, acolo economia era mult mai cruciala.

Chiar arata ciudat Knightul...are capu prea mare.

Old 25-09-2007, 08:17   #17 (permalink)
Nick anterior: Dj_B

Ciuby's Avatar

si pe mine m-a tinut langa calculator destul de mult ieri

mi se pare dragut, chiar daca cel mai bun din serie cred eu ca este settlers 3 [IV n-am jucat, poate o sa-l incerc zilele astea daca il gasesc]

Ciuby is offline    Reply With Quote
Old 25-09-2007, 22:04   #18 (permalink)
PET
South of Heaven

PET's Avatar

Daca iti bagi IV-le neaparat sa-ti bagi si addon-ul. Aka era 2D cu o grafica mega dragutza, si mult mai economic. O sa ma joc si eu VI-le sa vad ce mai stie sa faca. Oricum grafica am puso la minim.

Old 25-09-2007, 22:38   #19 (permalink)
Registered User

Jonny Quest's Avatar

M-am jucat si eu primele doua misiuni si imi place, per total e mai reusit decat IV, nu e asa plictisitor, practic Settlers IV nu avea campanii si era plicitisitor sa o iei de la capat la fiecare misiune si sa faci acelasi lucru.

Intr-adevar, Marcus are ditamai dovleacu'

Old 25-09-2007, 23:18   #20 (permalink)
Registered User

freeman21's Avatar

tipa aia care poate sa fure mi se pare cel mai bine de ales...si vikingul e funny...mai ales cand il pui sa cante =))

freeman21 is offline    Reply With Quote
Advertisment
Inscrie-te gratuit in Gladius2 - un joc de actiune, multiplayer!
Reply

Computer Games Forum > Gaming > Strategii

Thread Tools

Posting Rules