![]() |
| | #2001 (permalink) | ||
| Alexei Join Date: May 2004 Location: Earth |
Siege Tank, Carrier, Colossus sunt doar cateva unitati care au range destul de mare. Imagineaza-ti doar una dintre astea sa aiba range dublu...cum vezi tu posibila chestiunea asta ? Atat de controlat, cat mai ales de contracarat ? Oricum, ai unitati si metode cu care te poti strecura in spatele apararilor relativ lejer, ceea ce nu prea aveai pana acum.
| ||
|
| | #2002 (permalink) | ||
|
Da. As vrea un mortar/vehicul/unitate/ceva care sa traga nu dublu cat tancul, ci de 5 ori mai mult. Sa faca damage pe sfert din cat face siege-ul, AoE 1/4 din ecran, viata 100/100. Sa poti stresa cu el din balarii. Sa nu se adune inamicul in fata bazei tale, nici tu in fata bazei lui. Sa tragi de la jumatea hartii dintr-un loc filat in baza la el. Si el la tine. Sa stai sa-l cauti, ca nu poti sa fii linistit, ca te seaca in baza, el da cu atack ground in fog of war pe locul unde sunt mineralele si-ti crapa cate un scv la 20 de secunde. Sa nu stii de unde trage, sa stai sa-l cauti cu 2 navutze. Si ala sa faca 2 turete la plezneala langa mortarul lui si tu cand vii cu navutele sa te chinui sa-i dai jucaria jos rapid, cu sacrificiul de rigoare. Micro. Cacat. Ce mai vreti voi. Doh! Da, imba. Imposibil de implementat, domne... Plus ideea in sine, se poate adapta imediat la universul SC. Terranii pot avea un vehicul, care daca nu asediaza el la propriu (ca deh, avem deja tancul), dar poate fi un hoover care transimite semnal pe orbita la o statie spatiala care trage de-acolo in zona indicata de el (similar cu com-satul). Zergii pot avea o bazdaganie, am zis, care sa chinuie pamantul in zona X de la distanta, si sa faca damage aleatoriu pe zona aia. Protosii pot avea o smecherie care poate fi construita de o proba, un fel de sonda care la 20 de secunde lanseaza cate un proiectil/photon/unda de energie/bla bla intr-o zona specifica. Si idei sunt gramada... Conceptul in sine, de batalie SI de la distanta, pe langa micro-ul deja existent, asta lipseste in SC. Ar intregi notiunea de strategie, si n-ar afecta cu nimic gameplay-ul, pentru ca unitatile de artilerie ar avea "nasii" lor, specifici.
__________________ PENTRU P O M I Last edited by altceva; 19-04-2008 at 00:23.. | |||
|
| | #2003 (permalink) | ||
|
altceva, click+dmg random pe harta nu se numeste tactica, mai ales daca si nimeresti intamplator exact palcul de SCV-uri ale inamicului. Eu inteleg unde bati, dar sa iei dmg fara sa poti identifica si contracara sursa este bad game design oricum ai lua-o. Nu exista "nasi" la un atac din senin, cata vreme nu poti vedea ce te ataca. Pana gasesti sursa (care e la mama dracu, in enshpe directii posibile), mortaru ala ti-a nenorocit managementul de resurse si ai pierdut jocul, si asta doar din motive de bafta. Tie ti se pare ca ceva lipseste din SC pentru ca ridici niste paralele cu RTS-uri care trateaza combatul altfel. Ai vrea sa vezi astfel de features in SC, dar asta ar fi in detrimentul jocului deja existent (care, daca ai observat, functioneaza chiar si azi foarte bine). Ca o paranteza, te asigur ca flufful si grafica unei unitati noi sunt adesea ultimul lucru in cadrul unui proces de design. Pe primul loc vin functionalitatea, utilitatea si balancingul cu restul jocului. Idei de cum ar arata sau comporta grafic o astfel de unitate sunt convins ca au si ei tone, dar conceptul in sine nu are ce cauta in sistemul strategic specific SC.
__________________ Great minds discuss ideas; Average minds discuss events; Small minds discuss people. | |||
|
| | #2004 (permalink) | ||
|
De-aia e CoH mai prost decât SC ![]() Quote:
) mai avusese cu ceva pagini în urmă nişte refulări legate de tanc, însă nimeni n-a putut fi convins de nevoia de realitate a tancului (doar de-aia i-au zis tanc, nu?, la fel şi principiul său -incomplet- de atac).Unii sunt prea maniaci şi prea închistaţi într-un singur mod de a percepe SC-ul încât să vii să le critici jocul nu e departe de fanaticii de pe stadioane cărora nu le trebuie mult să-ţi dea în cap.
__________________ „Trance Energy.. a small step for man, a huge leap for mankind...” | |||
|
| | #2008 (permalink) | ||||
| Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Asa e, hai sa ramanem la autocast si la vraja pentru fiecare unitate ca in War3, sa dau tot timpul Tab + click, sa faca fiecare ceva. Foarte strategic...
__________________ PENTRU P O M I | |||||
|
| | #2009 (permalink) | ||
| Alexei Join Date: May 2004 Location: Earth | Quote:
| ||
|
| | #2010 (permalink) | ||
| Sper ca e opinie personala ca de nu ma supar rau !! Ce argumente ai, care sa sustina afirmatia asta stupida ?! CoH si SC nu-s acelasi gen de rts, asa ca nu mai comparati aiurea - unul e revolutionar iar celalalt a fost odata, unul e viitorul iar celalalt e trecutul si stagnarea , etc.LOL glumeam, e opinia mea ca CoH e cel mai bun RTS ever !! nu o fi el super echilibrat intre factiuni dar e al naibi de antrenant si fun de jucat (odata ce joci CoH, celelalte RTS-uri o sa ti se para ) e tactica la superlativ !! SC & SC 2 is old school, e spam fest, e piatra si hartie eu am trecut peste genul asta de RTS si nu doresc sa ma intorc in trecut, unii exact asta prefera, nu-i condamn, fiecare cu gusturile sale. Lasati comparatile cu CoH si axativa pe SC2, nu are rost sa insultam preferitele altora.
__________________ Respectam trecutul, traim in prezent si ne gandim la viitor.... Last edited by Bossman; 19-04-2008 at 16:49.. Reason: Editat pentru flame | |||
|
| | #2011 (permalink) | ||
| Alexei Join Date: May 2004 Location: Earth | Quote:
![]() Si argumente ca SC este the best RTS ever sunt evidente: nr. de vanzari wordwide. | ||
|
| | #2012 (permalink) | ||
| Quote:
Te tot cramponezi de micro-ul intr-un singur ecran. Se poate si mai mult. E mai solicitant, chiar, sa acoperi zone cat mai largi, sa manevrezi trupele nu numai intr-un ecran, ci pe o zona mult mai mare.
__________________ PENTRU P O M I | |||
|
| | #2013 (permalink) | ||
| Quote:
Iar argumentul cu vanzarile nu te avantajeaza, e chiar un argument slab, pai C&C 3 TW si KW sunt printre primele jocuri in vanzari !! si e doar un RTS mediocru si haipuit la greu; iar de Sims ce sa mai zic, creca e cel mai bun joc din istorie dar asta nu-mi da dreptul sa-l proclam cel mai bun din istorei, eu zic doar ca e cel mai bun in opinia mea, fiecare avem jocuri favorite dar asta nu ne da dreptul sa le proclamam nr 1 pe forumuri Acu in legatura cu SC 2, sper ca Blizzard sa nu mai puna botu la tote vaicarelele forumistilor, sa faca o campanie epica si un multy decent (balansarea raselor se poate face si ulterior prin patch-uri) si sa iasa un RTS bun; e o mare incercare sa scoti un SC 2 dar nu cred ca au cum sa atinga succesul ce l-au avut cu SC, sunt alte vremuri si alte circumstante acu. Eu le doresc mult succes si deabea astept sa joc campania ![]() ps: ce repede s-au sesizat moderatorii !! era o gluma dar vad ca lumea nu prea are simtul umorului
__________________ Respectam trecutul, traim in prezent si ne gandim la viitor.... Last edited by Red_Dragon; 19-04-2008 at 17:54.. | |||
|
| | #2014 (permalink) | ||
| Alexei Join Date: May 2004 Location: Earth | Red_Dragon, invata: http://en.wikipedia.org/wiki/Best_se...llers_by_genre NU exista RTS cu mai mare succes decat Starcraft/Broodwar! Atat pe piata, cat mai ales in pro gaming. Command & Conquer (3mil licente vandute), SC/BW (~10 mil)...comparabil, n-am ce spune... ![]() Quote:
-------------------- Editare ulterioară -------------------- Un articol interesant despre cum sa asteptam jocul asta Enjoy :http://www.sclegacy.com/content/edit...g-the-wait-70/ Last edited by Stukov; 20-04-2008 at 12:51.. Reason: Automerged Doublepost | ||
|
| | #2015 (permalink) | ||
|
Red_Dragon, piezi din vedere un lucru esential.SC a avut un succes rasunator si se merge pe aceeasi ideea, nimeni nu vrea sa se schimbe gameplay-ul si modurile de abordare a strategiilor.Vezi tu, si strategiile astea sunt de mai multe feluri.Age of Empires style, C&C style, SC style, etc. COH e un joc bun(desi mie mi se pare prea realist, nu asta caut la un joc, daca vreau realism in razboi joc Panzer) dar nu va prinde niciodata asa cum a prins SC-ul sau C&C-ul.E vorba de feeling.
__________________ Nick anterior : tau_xxx | |||
|
| | #2016 (permalink) | ||
| Quote:
![]() Traducere: De-aia e CoH mai prost decât SC, pentru că „click+dmg random pe harta nu se numeste tactica, mai ales daca si nimeresti intamplator exact palcul de SCV-uri ale inamicului”, nu? Inteligentă concluzie, n-am ce zice.. Explicare a traducerii: nu sunt de acord cu poziţionarea CoH faţă de SC (unul mai bun ca altul) doar potrivit acestui argument tembel. Red_Dragon, din păcate pentru tine, un joc sau altul e bun sau mai bun ca altul sau cel mai bun doar din ce vezi şi citeşti pe net, review-uri şi note. Personal, apreciez mai mult părerea personală, nu crezi? Ei, că acum se nimereşte să fie în acord cu cea generală, într-o anumită plajă, evident, asta-i partea a doua. Tu, însă, ca şi alţii de-aici, ar trebui să renunţi la fanatisme de-astea, „SC e cel mai bun!”, „ba nu, CoH e cel mai bun!”, pentru că nu dovedesc decât o minte ce nu poate cuprinde şi exprima mai mult. Şi, sincer, nu cred că-i de bine. ![]() altceva, după cum a mai zis un forumist acum multe pagini, începi să devii noul meu „erou personal”, apropo de opiniile tale exprimate. ![]() Şi poate că şi Red_Dragon, are ceva dreptate, în sensul că ar fi bine ca SC2 să aducă ceva revoluţionar, altfel comunitatea va fi extrem de dezamăgită. Ca să-mi închei post-ul în mod vizionar , îi prevăd SC2-ului un traseu a la HL2: este ceva de capul lui, dar nu acelaşi lucru/ hype/ story/ lore/ etc precum HL1.
__________________ „Trance Energy.. a small step for man, a huge leap for mankind...” | |||
|
| | #2017 (permalink) | ||
|
OH noes, nu incepeti iar cu HL 2 vs HL 1... BTW, CoH e intr-adevar foarte realist, invazia din normandia se facea cu 10 soldati. Treaba cu artileria nu mi se pare o idee buna. Asa oricine poate face un mass nesimtit si iti rade baza din 2 focuri. Avand in vedere ca Tiberium wars inca mai are succes dupa ce a urmat o formula veche de mai bine de 10 ani, nu cred ca mai exista indoieli in privinta lui SC2. Dupa mine nu e un lucru prea bun daca lumea se multumeste cu o grafica noua si 2 unitati noi in detrimentul celor vechi.
__________________ Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity. | |||
|
| | #2018 (permalink) | ||
| Quote:
Viteza de reactie, combinatia unitatilor, producerea lor cat mai sustinuta, toate astea faceau diferenta. Am vazut in prezentarea protosilor ''immortals'' (parca) care ataca un grup de seiege tank si castiga aproape fara pierderi dupa care sunt spulberati de un grup de marines, care la randul lor sunt facuti varza de un alt tip de unitate. In felul asta stii ca nu ai nici o sansa, chiar daca esti in avantaj numeric sau ai un micro excelent. Ca tot am dat exemplul tancului, in SC1 nu exista o unitate speciala pentru a contracara tancurile...toate si niciuna ataci cu mass-lings, hydra-ling, ultra-ling, muta-ling (peste care se adauga dupa caz dark swarm, plague, spawn broodlings etc), totul e la alegerea jucatorului, si nu dupa indicatia manualului, immortals!
__________________ HC 2000 | |||
|
| | #2019 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jun 2006 |
CoH si SC(1,2) au un gameplay complet diferit ,artelerie de raza lunga nu ar functiona niciodata in SC.Gameplay-ul e complet diferit de SC in CoH,acolo nu este usor sa iti aperi arteleria si este echilibrat,pe cand daca ai avea asa ceva in SC iti dai seama ca o sa fie un economy fuck-up fest,toti jucatori bombardand zonele de minereu ca sa nu poti sa aduni nimic.
| ||
|
| | #2020 (permalink) | ||
| Quote:
. Sau poate Immortal-ul e o unitate utila doar in campanii si inutila in gameplay real, cum e Scout sau Valkyrie. Prea specializata si prea scumpa, sunt unitati mai slabe / ieftine care pentru aceeasi bani fac aceeasi chestie mai bine (de banii unui Scout faci Shuttle + Reaver care e muuult mai bun pentru hartuiala la resurse, sau doi Corsair care sunt mai rapizi). | |||
|
| Advertisment | |
In Mafia1930 ai toate sansele! Plin de sperante, in taramul celor liberi. De la spalator de vase la Milionar - asta este visul tau! | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|
LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://forum.computergames.ro/146-strategii/88825-starcraft-2-a.html | ||||
| Posted By | For | Type | Date | |
| Starcraft 2 PC Screenshots | This thread | Refback | 09-10-2008 00:14 | |
| Starcraft 2 PC Strategy | This thread | Refback | 02-10-2008 15:25 | |