Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Gaming > Strategii

Notices

Thread Introduction
Starcraft 2 Cinematic Trailer | Starcraft 2 Artwork Trailer | Starcraft 2 Protoss Gameplay Trailer (HD) | Starcraft 2 Terran Gameplay Trailer (HD) | Starcraft 2 Zerg Trailer (HD)

StarCraft 2 Q&A - Karune Briefings Archive

Reply

LinkBack (3) Thread Tools
Old 19-05-2007, 18:23   #161 (permalink)
Tech support

Bossman's Avatar

Inițial n-aveam de gând să mă bag în discuția Pro-Contra Starcraft 2, dar reply-ul fetiței munților chiar m-a amuzat. S-o luăm pe rând:

Quote:
Originally Posted by fetita muntilor View Post
Trailerul - spre deosebire de filmele din warcraft 2 / starcraft / warcraft 3, acesta este format doar din cadre fixe. Mare atentie la detaliu, dar camera nu se misca. Doar se schimba pe alt cadru si atat. Se vede ca le a plecat echipa de la blizzardnorth care se ocupa cu asa ceva si care chiar dadea feeling si viata filmelor. Aceeasi echipa face acum filmele de la hellgate london. Poate puteti observa diferenta.
First off, rog a se observa faptul că dacă un trailer este format numai din cadre fixe, suge. Ce se întâmplă în cadrul respectiv, nu contează. Dacă mișcare nu e, nimic nu e. Mega gg, îmi place logica asta.

Are rost să speculez că secvențele intermitente din partea de final, cu Kerrigan, mutalisks și drop-ship-ul sunt probabil tăiate din alte FMV-uri care vor fi în joc? Nu mai pun la socoteală faptul că acesta a fost de fapt un teaser trailer, nu intro. Dar trecem și peste asta.

Quote:
Jocul - multumesc Blizzard pentru acest add on de starcraft scos cu 10 ani mai tarziu, cu aceleasi rase dar cu engine de warcraft 3. Daca scoteau add onul in 2000 / 2001 si mai puneau 2 3 unitati atunci intelegeam. Daca aveau coae si incercau sa inoveze acum intelegeam. Dar sa mi scoata cu atat tam tam, dupa atata asteptare acelasi joc ..haha. Bravo o sa mai vindeti niste milioane de copii. Cine stie poate faceti si subscriptie la Bnet si pregatiti un World of Starcraft pe acelasi engine unde Paladinu o sa fie Dark Templar.

Protoss colossus - huge unit that can blast out dual lasers and use long legs to traverse differences in terrain height - in the demo two of them obliterate about fifty or so zerglings.

Wow cat de tare. Sa adaugam niste unitati mai mari si mai puternice daca nu avem imaginatie. Putem sa scoatem chiar si starcraft 3 cu inca 3 unitati de marimea a 3 continente care o sa fie SI MAI TARI.

Unde puii mei e Blizarrdu care acum 10 ani inova la greu? Ce au facut. Au scos warcraft 3 ul unde pot sa vad unitatile mai de aproape sau mai de departe si l au scos ca sa continue o licenta. Si dupa aia au scos world of warcraft ca sa continue aceasi licenta. Excelent. INOVATIV.
Nu s-au obosit NICI MACAR sa mai adauge o rasa, eventual "returning of xel naga" ca sa mai pipereze un pic povestea. NICI MACAR ATAT.

Si ne mai plangem ca EA ul scoate acelasi FIFA de ani de zile.

Plin de decizii pur comerciale peste tot.

Multumesc frumos eu nu.
Partea de mai sus m-a amuzat cel mai mult. În primul rând, îmi place că toate lumea vorbește de introdus rase noi sau te miri ce alte feature-uri ca și cum ar fi vorba de cumpărat pâine de la magazinul din colț. Ușor domne', orice sturion de baltă poate s-o facă.

După aia vine buzz word-ul pe care-l aud de fiecare dată când vine vorba de o continuare a unui joc: inovația. Daaaa, the I word. Spooky rău de tot. Ia spuneți-mi stimabililor, cam ce ar fi trebuit să aducă nou Starcraft 2 ca să-l considerați inovator? Da, am citit mai sus, dacă introduceau o nouă rasă, inovau. Mega gg. Din nou, o logică strălucită. Dacă bagă doar unități noi se cheamă că nu au imaginație. Dacă băgau o rasă nouă, inovau. Foaaaaarte tare. Mi-a mai plăcut și remarca lui cROM cu:

Quote:
Nici interfata nu au schimbat-o.
Îmi scapă mie ceva, sau... ? Aveau vreun motiv s-o schimbe? Era prea aglomerată, nu-și făcea treaba cum trebuie, urla comunitatea că plasarea opțiunilor suge, what? De ce s-o schimbe? Doar așa, ca să dea impresia că inovează, nu?

E foarte frumos cum unii urlă că jocul seamănă prea mult cu Starcraft, fără să aibă de fapt habar ce strategii vor apărea în multi din cauza noilor unități / abilități sau fără să știe măcar un singur rând din povestea single-player. Mai trist e că aceeași jucători ar fi sărit repede de cur în sus dacă Blizzard ar fi schimbat radical mecanicile jocului (să-l facă RTT de exemplu, stil Ground Control 2), urlând "WHAAAAAAA, ăsta nu e Starcraft, nu mă mai joooooooooc, muriți Blizzaaaaaard!"

gg no re k thx

Bossman is offline    Reply With Quote
Old 19-05-2007, 18:27   #162 (permalink)

Ransom's Avatar

Din ce am vazut pana acuma tin sa cred Blizzard se foloseste de zicala: "daca nu-i stricat nu-l repara." Nu e neaparat un lucru rau, dar sper totusi sa fie aduse cateva imbunatatiri fata de original, si ma refera aici la parte strategica. La fel a facut si EA cu C&C3 si am fost putin dezamagit unde am vazut acelasi produs in alt ambalaj.

Ransom is offline    Reply With Quote
Old 19-05-2007, 18:29   #163 (permalink)
Registered User

fetita muntilor's Avatar

Quote:
Sigur sigur, goana dupa rase. Eu unul nu vreau alta rasa, imi ajung 3 rase
Deci 3 rase pot fi echilibrate, 4 e imposibil. Oricum sunt de acord. si mie imi ajunge starcraft 1.

Quote:
Bine a zis ala cu "oppinions are like assholes, everybody's got one"...
Quote:
Esti penibil. Sau poate ca asa ziceai si cand citeai de Carrierele protoss sau Battlecruiserele terrane acum "10 ani".
Dar nu-i nimic. De piratat o sa-l piratezi oricum, o sa-ti dai cu parerea si atunci, si toata lumea o sa dea din umeri si o sa treaca mai departe, ocupata sa se distreze cu inca un joc Blizzard care, sa vezi minune, nu va fi prost. Si va fi jucat ani la rand.
Evident insultele iti tin loc de argumente. Nu e nimic. Am insultat si eu prosteste la vremea mea. Oricum te asigur ca nu il voi pirata si probabil il voi cumpara si imi va placea. Si e foarte probabil sa imi mentin parerea de asemenea cum ca este trist.

Quote:
Vreau sa mi se arate aici jocul inovator de la Blizzard.
Starcraftul a fost ultimul. - Aparitia Battlenetului, rase diferite total (nu ca in AOE) dar echilibrate etc etc.

Quote:
multumim pentru pareri si opinii.." fetita muntilor "
eu unu visam la S2..si acum ..sunt innebunit..abia astept sa ma joc...
Nu am de ce sa visez si sa astept un joc bazat doar pe decizii comerciale. You, just enjoy it, parerea mea nu conteaza prea mult oricum.

Am vrut doar sa imi zic oful.

fetita muntilor is offline    Reply With Quote
Old 19-05-2007, 18:34   #164 (permalink)
PET
South of Heaven

PET's Avatar

Sper sa aiba ceva chestii noi si nu sa fie doar o clona 3D a SC1. Ca asa mai bine ma joc SC1.

PET is offline    Reply With Quote
Old 19-05-2007, 18:35   #165 (permalink)
Registered User

moguai's Avatar

fetita muntilor tocmai..e oful tau
nu si al nostru...
nu am sperante prea mari..asa ca nu am de ce sa fiu dezamagit in caz de va fi un joc slab..desi nu cred
eu sunt super incantat..si imi e destul

moguai is offline    Reply With Quote
Old 19-05-2007, 18:38   #166 (permalink)
Registered User

Viracocha's Avatar

Daca vroiam sa te insult, te insultam. Interesant este cum te legi de un cuvant in loc sa argumentezi. Ma rog, nu ca m-ar interesa prea tare.
La fel de interesant este cum consideri Starcraft a fi inovator, cand jocul ala nu a inovat nimic, si nu a adus nimic nou. Doar a fost _foarte bine facut_.

Viracocha is offline    Reply With Quote
Old 19-05-2007, 18:42   #167 (permalink)
Registered User

fetita muntilor's Avatar

Bossman

Fanatism = Atasament pătimas pentru o convingere, pentru o credinţă etc., însoţit de o totală intoleranţă faţă de opiniile altora.

Argumentele de gen " MEgaGG si gg no re k thx nu ma impresioneaza foarte mult. Incearca sa aduci ceva logic in discutie.

Hai sa fie clar pentru toata lumea care se inchina cu fanatism la templul Blizzard.

-Blizzardul este o companie comerciala de ceva vreme- go take a look at WOW.
-Starcraft 2 ul se pare ca o sa fie un produs pur comercial. De ce? Pentru ca vor sa isi asigure nu numai vanzarea unor milioane de copii, dar vor sa il si tina in viata. Eventual pentru o viitoare urmare a licentie prin alt joc. Daca incercau sa inoveze cat de cat riscau sa nu placa, si nu se cade sa risti ... pierzi bani. Inteleg, traim intr o societate capitalista.

Nu ma inteleg gresit Bossman, am fost poate cel mai mare fan starcraft cu multi ani in urma cand eram cam de varsta ta. Da, e ciudat cum trag concluzii eu dintr un comunicat de presa, un trailer si 3 screenshoturi. Sa vedem ce ne rezerva viitorul. Poate ma insel.

Ca sa concluzionez, sunt de acord ca interfata ramasa la fel e un lucru bun.

Old 19-05-2007, 18:43   #168 (permalink)

Aquashark's Avatar

e foarte greu sa mai adaugi o rasa noua. ganditi-va ca Zerg este o rasa bazata pe unitati biologice, Protoss pe unitati energetice, iar Terran e un compromis intre cele doua => full circle! ce rasa originala ar mai putea sa adauge intr-un RTS sci-fi fara sa fie ridicoli? Night-Elfs?

in al doilea rand voi chiar nu ati urmarit schimbarile de gameplay si unitati? cum puteti sa sustineti unii dintre voi ca e "aceeasi marie cu alta palarie"?
si din prezentarea asta sumara s-au remarcat unitati noi cu abilitati noi => tactici si strategii noi..

exemple:
- Phase Prism e o unitate foarte interesanta si ofera posibilitati noi de drop mai ales in combinatie cu Warp Gate
- Stalkers ofera un micro foarte interesant in luptele pe scara redusa si medie datorita "blink"-ului.. abia astept sa vad ce lepshe or sa faca Moon, ILoveOoV, Boxer & co. cu unitatile astea

Terran-ul nu prea pare inovator deocamdata, insa intentia a fost de a pune accentul pe Protoss in aceasta prezentare (pe site-ul jocului doar sectia Protoss-ul este detaliata, pe cand pentru celelalte doua rase este postat mesajul "Coming Soon")

poate va uitati la toate materialele inainte sa postati chestii de genul
Quote:
Originally Posted by PET
Sper sa aiba ceva chestii noi si nu sa fie doar o clona 3D a SC1. Ca asa mai bine ma joc SC1.
jeez..

Aquashark is offline    Reply With Quote
Old 19-05-2007, 18:46   #169 (permalink)
Registered User

fetita muntilor's Avatar

Quote:
La fel de interesant este cum consideri Starcraft a fi inovator, cand jocul ala nu a inovat nimic, si nu a adus nimic nou. Doar a fost _foarte bine facut_.
Heh. Intradevar.

Old 19-05-2007, 18:52   #170 (permalink)
Tech support

Bossman's Avatar

Quote:
Bossman

Fanatism = Atasament pătimas pentru o convingere, pentru o credinţă etc., însoţit de o totală intoleranţă faţă de opiniile altora.

Argumentele de gen " MEgaGG si gg no re k thx nu ma impresioneaza foarte mult. Incearca sa aduci ceva logic in discutie.

Hai sa fie clar pentru toata lumea care se inchina cu fanatism la templul Blizzard.

-Blizzardul este o companie comerciala de ceva vreme- go take a look at WOW.
-Starcraft 2 ul se pare ca o sa fie un produs pur comercial. De ce? Pentru ca vor sa isi asigure nu numai vanzarea unor milioane de copii, dar vor sa il si tina in viata. Eventual pentru o viitoare urmare a licentie prin alt joc. Daca incercau sa inoveze cat de cat riscau sa nu placa, si nu se cade sa risti ... pierzi bani. Inteleg, traim intr o societate capitalista.

Nu ma inteleg gresit Bossman, am fost poate cel mai mare fan starcraft cu multi ani in urma cand eram cam de varsta ta. Da, e ciudat cum trag concluzii eu dintr un comunicat de presa, un trailer si 3 screenshoturi. Sa vedem ce ne rezerva viitorul. Poate ma insel.

Ca sa concluzionez, sunt de acord ca interfata ramasa la fel e un lucru bun.
LOL, fanatic Blizzard, am trăit s-o aud și pe asta. Din păcate pentru tine, nu sunt plătit de Blizzard și nici jucător înrăit de Starcraft (l-am jucat la vreme lui și atât)... dacă eram, mai înțelegeam perla pe care ai scos-o mai sus. Altfel, vorbești doar ca să nu zici că "n-ai avut replică".

Când o să tragi concluzii cu veleități de adevăruri absolute pe ceva mai mult de un comunicat de presa, un trailer si 3 screenshoturi, atunci o să renunț și eu la mega gg-uri.

Old 19-05-2007, 18:57   #171 (permalink)
Registered User

fetita muntilor's Avatar

Ma chinui sa inteleg logica in postul tau. Ma depaseste.
Oricum nu vreau sa continui acest flame.

YEEEEIIII O SA IASA Starcraft 2, hai sa bem.

Old 19-05-2007, 19:03   #172 (permalink)
Tech support

Bossman's Avatar

Quote:
Ma chinui sa inteleg logica in postul tau. Ma depaseste.
E foarte simplu, ai preferat să mă etichetezi "fanatic care se închină la templul Blizzard" în lipsă de alte argumente. Nimic nou sub soare.

Ad hominem ftw

Old 19-05-2007, 19:05   #173 (permalink)
Camiloi

AZ_DRAGON's Avatar

Mai ori sunt eu orb ori ..
Zealotii au charge, marinii jump-jet, arbitrii de la protosi teleporteaza sau genereaza curent, colosusii de la protos se misca peste diferite nivele de teren, zerlingii se transforma in bombe si se duc dupa tinte pe campu de batalie, unitatile alea au blink si alte chestii.
CE NU E INOVATIV IN ASTA??
In ce joc de strategie ati mai vazut voi unitate sa faca charge cand ataca?
Dar unitate care daca isi ia mult damage sa blocheze cu un scut dar daca isi ia putin sa nu blocheze?
Grafica intradevar e mult mai viu colorata, dar arata foarte bine.
Oricum io zic pana la open betatest ca nu are rost sa zica cineva ca nu e inovativ.
Daca vi se pare ca un alt RTS are gameplay fast and furios go play it dar din ce vad eu aici jocul are potential imens.

AZ_DRAGON is offline    Reply With Quote
Old 19-05-2007, 19:06   #174 (permalink)
Registered User

PigBrother's Avatar

fetita muntilor, incearca sa nu uiti ca lipsa originalitatii nu a impiedicat atatea jocuri sa fie succese de piata si sa fie, in final, jocuri frumoase. Primul exemplu de joc lipsit de elemente originale dar superb care-mi trece prin cap este Descent:Freespace.
Asta nu inseamna ca SC2 este lipsit de originalitate pentru ca habar n-am de SC. A venit dupa Warcraft 2 si m-a lasat absolut rece.

PigBrother is offline    Reply With Quote
Old 19-05-2007, 19:09   #175 (permalink)
Registered User

fetita muntilor's Avatar

My bad Bossman. Cred ca m am grabit sa trag concluzii stiind ca majoritatea de aici vor fi cu crucea in mana gata exorcizeze orice comentariu negativ.

Old 19-05-2007, 19:14   #176 (permalink)
Former WoW Addict

Greg's Avatar

Mi-a placut ce am vazut pe site. Oricum va fi mai bun, mai aratos decat pare. Ganditi-va la primele screenshoturi de warcraft 3. N-am nici un dubiu ca va fi un joc excelent.

Greg is offline    Reply With Quote
Old 19-05-2007, 19:15   #177 (permalink)
Tech support

Bossman's Avatar

Quote:
My bad Bossman. Cred ca m am grabit sa trag concluzii stiind ca majoritatea de aici vor fi cu crucea in mana gata exorcizeze orice comentariu negativ.
No offence, dar când vii și spui că un trailer (ignorăm faptul că cel de SC2 e un teaser) este o rușine fiindcă e format numai din cadre fixe, mie cel puțin îmi este cam greu să te iau în serios.

Old 19-05-2007, 19:18   #178 (permalink)
Registered User

fetita muntilor's Avatar

Heh teaserul este de discutat mai mult poate la o bere ceva vreodata. Imi mentin afirmatia iar argumentatia este mai lunga dar nu am avut timp.

Cum nu am nici acum.

Old 19-05-2007, 19:22   #179 (permalink)
Alexei

Quote:
Originally Posted by Greg View Post
Mi-a placut ce am vazut pe site. Oricum va fi mai bun, mai aratos decat pare. Ganditi-va la primele screenshoturi de warcraft 3. N-am nici un dubiu ca va fi un joc excelent.
Eu sper sincer sa fie mai mult decat un SC cu engine de War III. Pt. ca cel din urma s-a dovedit slabut rau...

Stukov is offline    Reply With Quote
Old 19-05-2007, 19:30   #180 (permalink)
pew pew

Cowboy's Avatar

Quote:
Cu mare placere :

Trailerul - spre deosebire de filmele din warcraft 2 / starcraft / warcraft 3, acesta este format doar din cadre fixe. Mare atentie la detaliu, dar camera nu se misca. Doar se schimba pe alt cadru si atat. Se vede ca le a plecat echipa de la blizzardnorth care se ocupa cu asa ceva si care chiar dadea feeling si viata filmelor. Aceeasi echipa face acum filmele de la hellgate london. Poate puteti observa diferenta.
Nu sunt de acord. "Trailer"-ul e mai mult un teaser, un mood setter si reuseste sa o faca cu succes.

Este destul de impecabil ca si camera work, camera cvasi-statica imi pare aleasa exact ca sa iti transmita sentimentele marine-ului, si anume durerea de penis ce il incearca, faptul ca nu e panicat, este complet relaxat. Daca camera era mai vioaie, atunci ceea ce transmitea era altceva.

Miscari de camera (mai multe decat pe finalul teaser-ului) o sa ai ocazia sa vezi in urmatoarele filme, ce o sa fie mai mult trailere, in sensul clasic.

Iar Blizzard North sunt destul de sigur ca nu avea mai nimic de-a face cu partea de regie a filmelor propriu-zise, intotdeauna s-a vazut mana cuiva care stie despre ce vorbeste, nu este un creative/producer ce a hotarat sa faca si el un filmulet. Deci, safe.
The last thing I saw with my own eyes was the bleached interior of the medical lab in Earth's orbit, right before they froze me for the journey into the void darkness, to a destination that I felt mythical. When I opened them again I saw the blue dials of my hud and readouts of my systems. I screamed. With my new machine lungs I screamed and screamed and heard the other Frames scream through my audio systems. I was changed.

Lucre Colonist Frame #14

Cowboy is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Gaming > Strategii

Thread Tools

Posting Rules