![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| AoC vs WoW
Poate suna pueril pentru unii, dar pe mine ma doare cel mai tare raspunsul. Topicul se adreseaza celor care sunt pe Early Access sau au intrat intr-o forma de beta si au jucat relativ "suficient", dar in acelasi timp au macar jumatate de an experienta de WoW. Nu ma refer la appealul pentru mainstream ci la placerea noastra de - eventual - fosti jucatori de WoW si viitori jucatori de AoC. Este fiul risipitor in stare sa detroneze WoW in forma curenta? Hai sa aruncam o privire la niste aspecte esentiale: * Grafica - clar mai bun ca WoW, no comment. * Gameplay - pare a nu fi lootfest dar la nivelul 80 grindul dupa materiale s-ar putea sa fie principalul time sink. In principiu nu vad mare diferenta intre sistemul de onoare si cel de Blood tokens (sau cum se numesc). AoC e foarte Unreal Tournament style la battlegrounduri, dar momentan nu are PvP competitiv gen arene sau ca la Guild Wars. * Skill requirements - nevoia de indemanare, reactie rapida si gandire in timp real in combat pare a fi mare insa e enervant ca nu iti poti rebindui controalele. La WoW pe masure ce deveneam mai bun trebuia sa adaug bare de skilluri si sa bindez din ce in ce mai multe abilitati pe taste/mouse. Asta pe langa uzul de macrouri simple cu chain de 1-2 abilitati * Class balance - too early to tell. AoC e un joc axat pe skillul de manipulare al unui caracter in melee deci ma tem ca nu numva casterii de damage sa fie nefolositori la nivel maxim in PvP de scara redusa. * Population imbalance - too early to tell. Pe CG multi cred ca e vital sa joci pe primele doua servere de PvP, altfel progresul tau nu va conta. Daca au dreptate, atunci AoC va fi mort in scurt timp. * Bugs si suport - n-as fi vrut sa vorbesc despre asta, dar venind de la WoW, unde jocul e bug free mai mult sau mai putin din release day iar game masterii raspund rapid, politicos si eficient daca e o chestiune enviromentala, tind sa fiu ingrijorat de muuultele mesaje de eroare date de joc, siteurile Funcom, procesul de login, patching, plata. Vad multa grafica a la Guild Wars, interfata de Anarchy Online iar felul in care se misca al meu caracter aduce ca feeling cu Everquest, nu stiu de ce. Suntem romani, deci hai sa ne dam cu parerea. Sifilizat, desigur. Se pot adauga elemente de comparatie suplimentare, dar in principiu asta ar fun un template de raspuns: * Grafica - * Gameplay - * Skill requirements - * Class balance - * Population imbalance - * Bugs si suport - | |||
|
| | #3 (permalink) | ||
|
WoW a ajuns astazi cum este si datorita anilor deja trecuti peste el, cu bune si rele... Ma refer la cumulul de nerfs, boosts, griefing, OP cries, etc...Cred ca ascultand si luand in considerare milioane de cereri si petitii si alegand din toate pe cele mai pertinente sugestii, s-a ajuns ca jocul sa detina cat? 10 mil de...subscriberi? Sincer am jucat WoW peste 1 an si am iubit fiecare minut din el...dar m-am lasat de FIX 1 an si parca nu am regrete. Abia astept sa vina 23 si sa-mi iau GF la o plimbare prin Hyboria sa vedem cum e acest joc atat de premiat inca inainte de lansare. Ca si concluzie: daca AoC nu depaseste oferta WoW in ce priveste paleta PvP(BGs, Arena) SI paleta PvE(5 men, 10men, 25men) ii va fi IMPOSIBIL sa-i faca concurenta serioasa cu COMBOs si Siege.
__________________ What goes around...comes around. | |||
|
| | #4 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Feb 2004 | Quote:
Quote:
PvP-ul aduce ceva glorie si e-peen in joc dar ma intreb daca este suficient. La momentul actual jocul este static, rezumandu-se la diferite moduri de farm. Astept cu interes sa vad ce o sa reprezinte sistemul de towns si siege in AoC. Si omul se mai plictiseste, un joc trebuie sa fie fun, nu un farm fest. AoC reprezinta o schimbare binevenita pt mine. Edit: oricum, intr-o sapt sper sa pot da raspunsuri pertinente ca unul ce a jucat wow de la inceput. Last edited by etre; 21-05-2008 at 16:29.. | ||
|
| | #6 (permalink) | ||
|
Nu ma intereseaza ca sunt o gramada de oameni. Sa fie altii fraeri sa le dea mura in gura cand acei oameni pot sa citeasca pe siteul oficial sau in nush cate alte locuri cum am facut si noi. Asta e cam in urmatoru fel : ma convingi sa ma las de wow ? Replyul meu: Nu ma intereseaza daca te lasi sau nu
__________________ | |||
|
| | #8 (permalink) | ||
|
e cam limitat in gandire baiatul asta. S-a cerut o comparatie de la cei care au experimentat ambele jocuri, nu de la fanatici. Cat despre situl oficial, big lol, e picat 20 de ore din 24, tre sa fii temerar sa incerci sa citesti ceva acolo
__________________ You just kinda wasted my precious time. | |||
|
| | #10 (permalink) | ||
| umm depinde
Ideea in spatele wow a fost mereu sa atraga cat mai multi oameni si sa-i tina... intr-un fel sau altu. imbalances... la tot ce tine de clase, servere etc e prea devreme sa vorbim... singurul lucru care va face ca aoc sa aiba sau nu succes va fi cand au ajuns suficienti la lvl maxim si incep sa faca sieges and stuff... atunci o sa vedem daca serverul tine... daca "tehnologia" va permite intr-adevar sa faci dodge intr-o lupta de 40vs40 sa te ascunzi dupa un copacel, iar tot colision controlul sa conteze. Ganking asha pe camp nu are relevanta. Acuma... mi se pare un pic confuz sa compari "oferta" pvp a wow-ului cu combo's si siege-ul din aoc. Combo+feats sunt o alta chestie... nu mere sa aduni mere cu pere Intre arena+bg's si siege warfare in schimb... wow nu o sa castige niciodata. Ceea ce in wow denumit pvp nu are nici o valoare ... cata vreme rewardurile din ambele sunt obtinute indiferent ca joci bine sau prost si aici e marea diferenta. Suport... de acord cu tine... sper sa se schimbe lucrurile dupa launch... early access nu e tocmai bun ca termen de comparatie. Bugs? sa fim seriosi, wow a avut nu numai bugs, au fost chiar si hacks care nu numai ca au trecut din beta in final dar au si supravietuit aproape 6 luni... In opinia mea... daca vrei sa joci ceva dragut care sa nu te solicite mult si unde ushor ushor oricum ajungi sa vezi tot si sa faci tot indiferent ca joci bine sau nu, joaca wow ![]() Daca vrei ceva un pic mai greu, unde joci efectiv impotriva altor jucatori nu doar impotriva unor npc-i joci aoc Concluzia este: Final content in WOW este interactiunea cu niste NPC Final content in AOC este interactiunea intre playeri.
__________________ Cine stie, face. Cine nu stie, invatza pe altii sa faca. Cine nu este in stare nici sa invetze pe altzii, conduce. Last edited by Fida'is; 21-05-2008 at 20:03.. | |||
|
| | #11 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: May 2008 | Chestia asta ma irita...pur si simplu nu poti zice ca arena e competitiva cu ShS Rogues and Resto Druids peste tot + cate un enervant Mace Stun Spree....am fost stunnat de porcaria aia chiar si pana am devenit imun. Am un Holy Paladin, n-am ajuns decat pana la 2020 (in 5v5) si zic ca acel "Competitive PvP" nu se merita cand altii tre sa apese doar 2 butoane si ajung la 2100-2200 in 2v2
| ||
|
| | #12 (permalink) | ||
| WOW - bine finisat a luat tot ce era bun de la ceilalti si la facut si mai bine - pvp dezastrous ca locatie si reward, dar ca combat foarte misto - nu are world pvp, are world ganking pvp, dar se pare ca si AOC.. - comunitate de clueless, 80%, no offense AOC - grafica excelenta - combat pve antrenant, si mult mai activ, dar mai putin complex - cica high end content ca sieges, guild cities, si comba mount Sunt doua jocuri diferite la prima vedere, dar similare in general, doar ca unul are features in world pvp, si e luat putin mai sumbru si mai activ pe alocuri, in rest ze usual AOC, chiar daca a copiat cu nesimitire multe chestii din WOW, care WOW la randul lui le a luat de la restul si le a facut un standard, iar WOW milk cow cash, fara posibilitate de world pvp, risk/reward cam 0, influentarea lumii din jurul tau 0. In concluzie, AOC iti ofera o posibilitatea a influenta si a participa la conflicte mari dintre playeri, si un combat mai activ, care este placut sau nu, eu inca nu sunt sigur de el, plus guild cities si mount combat, restul e reteta aplicat de toti, cu mica sau mari diferente, features, bune sau rele. E un pas inainte dar mult prea mic. Astept WAR sa vad daca promisunile si sistemul RVR va fi bine implementat.
__________________ Într-o industrie în care originalitatea este considerată defect comportamental, banul este zeul publisherilor... Bossman CG RO | |||
|
| | #13 (permalink) | ||
| size matters
Quote Fida'is Quote:
Quote Infinity85 Quote:
Apropos de world PvP, am impresia ca la un Siege nu va conta skillul individual al playerilor fiindca sunt prea multi oameni implicati. Echipamentul nu va conta fiindca intr-un tarziu toti vor avea acelasi maxed-out gear. Vor conta probabil doua lucruri: cine aduce mai multi playeri la siege si cum sunt ei controlati de "raidleaderi". Nah, tot la categoria cantitate apare setupul claselor care iau parte la siege. Deci oportunitatea de a influenta lumea din jurul tau se traduce de fapt in "join the biggest guild or die, n00b". Ori as dori un soi de raspuns de la oameni care au mai avut siegeuri pana acum, sa imi confirme sau infirme supozitiile. | |||
|
| | #15 (permalink) | ||
| te contrazi am jucat aproape 1 an l2 pe oficiale si multi pe neoficiale , faza cu zerg + echipament e pe neoficiale pe oficiale daca nu ai cap poti sa fii 400 tot nu iei castelul ( care btw se tine foarte usor in 3 sps , 1 cleric , 1 bd si 1 wc , 2 tancuri si 2 arcasi )
__________________ bleah | |||
|
| | #16 (permalink) | ||
|
adica vrei sa-mi spui ca un party poate tine 3-4 party-uri? totusi, sa nu exageram. Inca nu s-a inventat MMO-ul in care numarul jucatorilor sa nu primeze. sau party-ul care apara castelul e in S-uri si cei care ataca in C-uri? ![]() ca ai nevoie si de cap, e normal... ca pana la urma in orice MMO ai nevoie de putina minte, dar zerg-ul ruleaza peste tot
__________________ Nu visa la Occident cand nu stii limba materna... | |||
|
| | #17 (permalink) | ||
|
In orice joc care necesita group coordination, un grup care este coordonat cum trebuie va bate la curu gol un grup de zergs. Deci in sieges nu vor castiga cele mai mari guilde, ci cele mai coordonate guilde, numarul nu conteaza foarte mult dar e un factor. Iar Ciuby nu stiu ce L2 ai jucat tu, dar zerg la siege, daca ai 2 partyuri bune care stiu ce fac, poti sa vii cu o mie... Quote:
__________________ Într-o industrie în care originalitatea este considerată defect comportamental, banul este zeul publisherilor... Bossman CG RO | |||
|
| | #18 (permalink) | ||
|
Hai altfel, conteaza cate intrari are castelul. Poate fi chiar interesant cand ne aducem aminte ca aici e AoC, deci exista collision size la caractere. Deja poti tine tanci in fata si nu treci de ei fara damage nebun. Totusi asta e in siege mode. problema mea ar fi in world PvP, acolo unde nu ai tot timpul copaci unde sa faci line-of-sight sau usi unde sa tii zece insi. In adevaratul world PvP gankul e la putere si bag mana in foc ca cei din guildele de top vor avea partiuri organizate, iesite la farmat de blood points. Chestia asta rareori se numeste skill (doar cand se bate party cu party).
| |||
|
| | #20 (permalink) | ||
|
Faza este cum a si zis cineva ieri..."we need mo' epix". PvP-ul de calitate/complex/antrenant/etc este cerut de foarte multa lume...dar si mai multa lume isi doreste PvE complex si plin de reward-uri care sa te faca sa arati ca si Red Sonia sau Conan insusi. Eu daia am insinuat ca nu vor fi WoW killer DOAR cu "combos si siege"...ptr ca asta a vazut lumea in Cabal, GW, L2, etc...cu asta multumesti MULTA lume, dar si mai multa lume va dori sa vada echivalentul a Naxx, Kara si BT...si mai multa lume va dori sa-si vada avatarul purtand cele mai "epix" arme si armuri... P.S. Maaaaan, mai e mult pana imi vine jocuuuuuuuuuuu'??
__________________ What goes around...comes around. | |||
|
| Advertisment | |
In Mafia1930 ai toate sansele! Plin de sperante, in taramul celor liberi. De la spalator de vase la Milionar - asta este visul tau! | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|