![]() |
| | #21 (permalink) | ||
|
Sint convins ca orice jucator de wow cu 2+ ani vechime, care dupa ce a facut cam tot ce se poate face in wow (high end pve, pvp la greu, etc) se mai si satura. Lucrurile deja devin prea monotone, acelasi farming de instante, acelasi farming de bg-uri, acelasi farming de arene... Se schimba sezonul, se schimba itemurile, si o iei de la capat... Si tot asa. DE altfel mi se pare si normal sa faci comparatia intre wow si aoc deoarece wow este totusi un joc de referinta - cel mai popular mmorpg de fapt. Si dupa ce ai jucat wow atita timp este inevitabil sa compari cu el aoc-ul. Am mai avut citeva tentative in trecut de a schimba wow-ul (am incercat odata GW dar nu a tinut decit 2 zile) dar acum, dupa 5 zile de AOC, pot sa zic ca o sa mai stau prin Hyboria, destul. Grafica este superba. Animatiile la melee si la spell casting sint de cel putin 2 ori mai frumoase ca in wow. Dar asta nu este totul. Trebuie feeling, si nici de asta nu duce lipsa AoC-ul. FFA PvP-ul (unde sint eu) te face si sa spargi tastatura dar si sa te bucuri cind vrea unu sa te gangheze dar o ia el el pina la urma. Nu-mi plac caracterele. Sint doar humanoizi. Vroiam o mai mare diversitate (de-aia nu am putut juca Allianta niciodata. prea multi magi human male blonzi in rochii) Sint doar lvl 26 in AOC si inca nu am vazut prea mult. Inca mai stau si ma uit la peisaje cind schimb zona. Am prins ieri un rasarit de soare in desertu din Khopshef Province. Era demential. Mi se pare iarasi interesant modul cum reactioneaza mobsii (sau poate ca nu-mi dau eu inca seama care-i logica) Daca sint doi unul linga altul nu-i sigur ca daca ataci pe unul vine si celalalt. In schimb se mai intimpla sa trag unul si sa-mi vina 3-4. O alta chestie. Ieri ma bateam cu niste rinoceri. Si la un moment dat mi-am rotit camera si am ajuns sa am rinocerul in prim plan. Textura lui era perfecta. Parca era un rinocer de pe discovery, luat de acolo si pus in aoc. Vad ca toata lumea aici vorbeste cum ca AOC ofera prea putin in plus. Dar de unde stiti ce ofera? Ati fost careva in end-game? In wow la lvl 30 cit ai vazut din joc? Ah, si sa fac comparatia: AOC > WOW din ce am vazut pina acum. cu mentiunea ca vroiam sa fie mai diversificata paleta de caractere pe care ti le poti alege. Parca sint toti la fel.
__________________ Hombre que trabaja pierde tiempo precioso <Proverbio cubano> Last edited by GiGi; 22-05-2008 at 09:50. | |||
|
| | #22 (permalink) | ||
|
WoW am jucat din Beta pe US, iar la lansarea in EU am trecut pe EU realms, deci am jucat ceva timp. Din cauza unui Real Life mai aglomerat cu servici, prietena, work, nu am apucat niciodata sa imi fac un set full de la T1-T6, am mers mai mult pe epice din instante, craftate ... etc. Pt. mine wow reprezinta un joc care solicita prea mult timp in game si de aceea am ales AoC. Am inceput AoC cu early acces, nu din Beta si pana acum am mult mai mult fun in AoC decat in WoW. * Grafica - AoC > WoW * Gameplay - AoC > WoW * Skill requirements - aici depinde de clasa, nu prea am ce compara. * Class balance - WoW> AoC , mai e de lucrat la AoC. * Population imbalance - pe serverul meu sunt suficienti oameni pt. un early acces * Bugs si suport - la fel, jocul e la inceput deci daca e sa compar cum era wow in beta si primele 6 luni dupa, AoC > WoW. In concluzie AoC, e cum zic unii "un diamant care trebuie slefuit putin ca sa fie perfect" Jocul are mult potential si nu necesita sute de ore petrecute in fata calculatorului sa faci o instanta grea.
__________________ | |||
|
| | #23 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Feb 2004 |
In wow in ultimele luni , ajunsesem la o rutina : daily q + daily bg + ceva arene cand si cand . Nu aveam nici o intentie sa joc AoC ... asta pana cand am dat peste cateva posturi ale unor jucatori foarte experimentati si de succes din wow in care oamenii apreciau jocul. Pe de alta parte ... nu prea poti compara eficient la momentul actual wow si aoc din 2 motive. La nivele mici wow acum este anost, nu mai ai cu cine sa joci, nu mai este atmosfera de inceput cand era plin de low lvl si zonele de inceput gemeau de activitate si entuziasmul descoperirilor. Pe de alta parte , trebuie sa treaca cateva sapt, luni de high end in AoC pana sa putem face comparatia concreta cu wow. Acestea fiind spuse, imi astept jocul (AoC) iar daca nu o sa se ridice la inaltimea asteptarilor probabil o sa reiau wow la wotlk. De Warhammer nu prea se pune problema , m-am saturat de grafica gen cartoon, mai ales ca acolo din ce am vazut este facuta in pur still englezesc ... adica foarte anosta. | ||
|
| | #24 (permalink) | ||
|
fara intentia de a fi repetitv..comparati ceva de care unii s-au plictisit si cunosc in detaliu toate aspectele cu ceva teoretic care a fost promis de producator. iDragonn are ceva puncte bune si poate AoC se va dovedi the wow undertaker pana la urma este doar lupta pentru o bucata mai mare din placinta si probabilitatea ca blizzard sa-si piarda leadeshipul, desi existenta este foarte mica. Este mai mult sau mai putin acceasi discutie care a fost si vis a vis GW sau alte universuri care incerca sa stoarca bani de la noi.
| |||
|
| | #25 (permalink) | ||
|
Mie din WoW nu îmi plac decât AV-urile, adică singurul big size PVP ce se mai poartă în WoW, îmi amintesc şi acum cu drag raidurile de 100+ contra Tunder Bluff sau Ogrimmarr, nebunieee, nu mai vedeai iarba de skelete. Asta aştept. Un MMO în care bătăliile să fie cel puţin ca în Lord of the Rings(filmul). Iar dacă ar fi şi cu siege weapons pentru nivelarea oraşelor ar fi şi mai şi. Şi ce dacă nu or să mai poată o zi două face nimic în oraş, asta e... să retalieze dacă pot.
__________________ UMP-mastery | |||
|
| | #26 (permalink) | ||
| Quote:
Sunt curios daca AoC va face fata la batalii imense, fara a suferi de problemele cu care se confrunta principalele doua mmorpg-uri de pe piata in astfel de cazuri (wow si eve). | |||
|
| | #27 (permalink) | ||
|
In Anarchy Online , precedentul MMORPG al funcomului, massive pvp era suportat intr-o anumita masura . Serverele tineau, dar la un moment dat au bagat un sistem de "crowd control" care limita numarul de jucatori dintr-o anumita zona . Adica, daca in jurul unei baze era un scadal la care participau maxim 150 jucatori (numarul este un exemplu) totul era ok, fps mai putin sau mai multe in functie de comp, dar nu erau probleme . In cazul in care se marea numarul de jucatori in acea mica zona, jucatori random erau teleportati int-un anumit punct fix relativ aproape de acea zona . Era destul de neplacut cand main assistu era teleportat, ramaneau 50 de oameni care incepeau sa se lupte haotic , daca nu mai erau 2-3 de backup .
| |||
|
| | #29 (permalink) | ||
| Quote:
Nu vb de internet lag lol, cred grafica superba ne va rupe la siege-uri sau toata lumea va juca atunci in low details lol
__________________ Într-o industrie în care originalitatea este considerată defect comportamental, banul este zeul publisherilor... Bossman CG RO | |||
|
| | #30 (permalink) | ||
| Grafica wow-ului nu este excelenta din punctul de vedere al profitului. Daca faceau una gen Battlefield sau Rogue Trooper, va asigur ca blizzard avea ~3milioane de jucatori. Nici voua v-ar conveni sa aveti ~3mil de jucatori in loc de 10mil, cand vine vorba sa renunti la "eye candy". | |||
|
| | #31 (permalink) | ||
| Quote:
La fel este si acum la AoC. Nu-i nici o diferenta
__________________ Hombre que trabaja pierde tiempo precioso <Proverbio cubano> | |||
|
| | #32 (permalink) | ||
| Quote:
sau ai ~5 fpsuri intr-un peisaj deschis cu 40 de oameni langa tine ? sau ai 5 fpsuri in aoc cu acel calculator ok ce ti l-ai cumparat cu care ti se misca wow-ul bine ? scuze, asta inteleg din afirmatia ta ambigua. | |||
|
| | #33 (permalink) | ||
Ok, un articol relevant din partea unui jucator de top in wow: http://www.gameriot.com/blogs/World-...Might-Be-Sold/ -------------------- Editare ulterioară -------------------- Back, am avut ocazia sa joc in dimineata aceasta de la momentul in care esti lasat pe plaja pana cand ajungi in fata primului oras. Desi e prea devreme pt o parere avizata iata totusi cateva pareri pt cei care nu joaca inca : 1. Grafica / animatii Grafica nu pot sa o descriu decat ca anosta. Nici o sansa de imersiune, din fiecare colt fiecare obiect striga catre tine "DIRECTX" . Iar producatorii parca au suferit o depresie nervoasa in ultimii ani , totul in afara plajei fiind parca alcatuit din grii inchis, maro inchis, verde inchis. Inamicii sunt grii, frameul de life este greoi , liniile de contur fiind mult prea groase. Totul lasa o impresie de fals, parca fiind construit din piatra, inclusiv vetuitoarele. Ai cele mai multe optiuni la crearea personajului (un punct forte intradevar) , dar din pacate in joc caracterul arata tot ca o bucata de plastic lucioasa. Toate optiunile pt configurare fetei sunt 100% inutile, in joc fiind aproape imposibil sa distingi ceva. De mentionat ca joc in 1280x1024, setari default. Frame rate (apesi ctrl+alt+f si te uiti stanga sus) 50+ in jungla de inceput si 30+ in fata primului oras, sistemul meu fiind E6750, 2Gb Ram, 8800GT . Are o setare de high detail si una pt low detail. Setarea de high detail este pusa la cativa metrii (1-2 m parca) prin default si practic vezi cum, in momentul in care avansezi, se schimba peisajul, doar in jurul tau. Destul de iritant as putea spune. E ca si cum totul in jurul tau tipa : u r killing pixels ! Maybe is just me .... dar oricum mi se pare fals. Cat despre animatii in general sunt oarecum ok. Personajul este putin cam teapan, iar in unele momente cand vrei sa te opresti , picioarele inceteaza sa se miste dar personajul mai aluneca 1-2 m. Iritant. 2. Gameplay In primul rand sistemul de atac este realmente interesant. Executi atacurile fizice indiferent daca cineva se afla in range sau nu. Atentie la spam deoarece exista un sistem de que si nu de putine ori m-am trezit, dupa ce am omorat un mob, executant inca 2-3 lovituri. Atacurile sunt directionale intradevar, si au importanta. Mai multe atacuri frontale mi-au fost parate. Pe de alta parte intr-un zerg nu ai cum sa nu lovesti ceva. Loviturile sunt zonale si ating orice inamic aflat in zona respectiva. Daca sistemele noastre or sa tina (ceea ce ma indoiesc) mai tarziu luptele in grup promit sa fie interesante. Vrajile in schimb iti dau mesaj de eroare daca inamicul nu se afla in range. Pt inceput am primit un spell (btw , pana acum nu a trebuit sa merg la trainer pt a invata spelluri - le primesti automat la lvl up), lighting strike , small area dmg, foarte puternic, omorand multi inamici in 1 strike. Spellurile pot fi intrerupte de catre melee dmg cel putin din ce am vazut. In fapt, jocul este destul de usor cel putin la nivele mici, eu facand primele 5 nivele pana sa ajung in fata orasului de inceput. Questurile le primesti sub forma unor dialoguri, atat voce cat si scris, la care ai si optiuni de raspuns. Ca o mentiune, trebuie sa omori un boss la o poarta, tipul imi dropeaza un item , lvl 50 (????!) , dar mai slab ca itemul din mana mea ... imi scapa logica dar in fine. Ah, si inca ceva, pt cei care se apuca zilele astea de joc si poate nu stiu. Nu folositi cifre in parola, ori altminteri primiti eroare la login in joc. Mult succes pe mai departe si am sa mai revin cu impresii pt cei interesati. Last edited by etre; 23-05-2008 at 10:31. Reason: Automerged Doublepost | ||
|
| | #34 (permalink) | ||
| Quote:
WoW avea o grafica care iti crea impresia ca nu e bine optimizata la cum arata. Aici e inviers, ti se pare prea bine optimizata la cum arata. Am citit pe forum ca sunt unele probleme cu placile de la ATI (nu stiu modelele ca sunt Nvidia addicted). @ etre Multe din ce ai scris tu acolo, inca nu le-am regasit la mine, desi sunt lvl 37. Mai ai de explorat cateva ore in jocul asta ca sa iti faci o parere. Hai sa zic nu am regasit la mine din ce ai scris tu. * "Iar producatorii parca au suferit o depresie nervoasa in ultimii ani , totul in afara plajei fiind parca alcatuit din grii inchis, maro inchis, verde inchis" Aici mai ai de explorat, intradevar primul oras arata aiurea. * Animantia mi se pare f buna, mai ales cand dai un fatality (merge si in PVP, un assasin m-a gankat si la sfarsit cand sa ma omoare, m-a luat de cap pe la spate si mi-a taiat beregata). * La customizarea fetei se vede diferenta * "Setarea de high detail este pusa la cativa metrii (1-2 m parca) prin default si practic vezi cum, in momentul in care avansezi, se schimba peisajul, doar in jurul tau. Destul de iritant as putea spune" nu as zice 1-2 metrii, e cam la distanta in care poti sa vezi mobii, oricum e la fel ca la Morrowind, wow, etc. * "Personajul este putin cam teapan, iar in unele momente cand vrei sa te opresti , picioarele inceteaza sa se miste dar personajul mai aluneca 1-2 m. Iritant." Nu am intalnit pana acum asa ceva. Da la inceput omori mobi usor, dar cu cat avansezi devine din ce in ce mai greu, mai ales in instantele care le poti face si solo. Vad ca nu ai zis nimic de sunet, mi se pare genial. Muzica la fel.
__________________ Last edited by Terror; 23-05-2008 at 11:04. | |||
|
| | #35 (permalink) | ||
| Quote:
reformulez: daca vrei sa joci aoc ia-ti un calculator bun. simplu.
__________________ Hombre que trabaja pierde tiempo precioso <Proverbio cubano> | |||
|
| | #36 (permalink) | ||
Pt terror Man , eu am specificat explicit ca e o impresie timpurie si poate irelevanta din acest punct de vedere. Si totusi este parerea mea. Daca o grafica este complexa nu neaparat este si placuta. Personal o gasesc prea artificiala pt moment . Am sa vad mai tarziu in alte zone daca tot mai am sentimentul asta. | ||
|
| | #38 (permalink) | ||
|
Dupa aproape o saptamana de jucat AoC, si raidat in WoW cu ghilda... Ca si grafica, din punctul de vedere al detaliilor, AoC este peste WoW mult. Dar parerea mea e ca asta are si un impact negativ: ca si jucator, focusul meu este pe caracter, nu pe zonele inconjuratoare. Grafica nemaipomenita si texturile extraordinare mananca foarte multe resurse si asta poate insemna o pierdere de subscriberi. Nu toti au resursele necesare sa-si faca upgrade la cerintele de sistem. Vizual, arata atat de bine incat (vorba lui etre) iti da impresia de falsitate. WoW e facut mai "cartoon style", caracterele sunt amuzante (pitici, vaci, orci), are animale fantastice si de aici WoW are un punct in plus, pentru ca se pastreaza ideea de fantasy. Animatiile sunt ok, sare sange, functie de combo-uri tai capete, bagi sabii in inamici, miscarile de atac la melee sunt foarte elaborate, dar par fortate. Felul in care merge si sare caracterul este cam hilar, parca tinde sa se rupa. O chestie care nu imi place, este modul in care se iau/predau questurile, cu cut-scenes si variantele de raspunsuri. Mai ales ca in momentul in care esti in cut-scene, esti total vulnerabil, nu stii daca te ataca cineva si nu care cumva cand termini dialogul cu npc-ul esti deja mort (a, ca geme garacteru daca isi ia lovituri, dar pana dai "esc" si se termina cut-scene, poti sa fi cu viata spre minim si nu mai ai nici o sansa. Ca si gameplay, pentru casteri nu e nici o diferenta de wow. Pentru melee in schimb, se schimba macaraua... 3 tipuri de atac, combouri, posibilitatea sa controlezi directia in care blockezi... Cam multe, si deocamdata imposibilitatea de a face macro-uri. Am jucat pana pe la lvl 15 un dark templar (am si un Necromancer lvl 24) si este foarte obositor, pentru ca trebuia sa dau 1 2 3 pentru diverse atacuri si in acelasi timp sa misc caracterul cu ajutorul mousului pentru pozitionare (ambele click-uri apasate). In fine, in WoW totul era ceva mai simplu. Per total, impresia la grafica este de falsitate (dinamic lightning si restu dau impresia de plastic lucios) iar ca gameplay la inceput este complicat. O alta chestie pe care nu am inteles-o, este timpul in joc. Nu este corelat cu timpul real. Asta poate fi o problema pentru ghilde si raiduri, pentru ca nu se poate stabili un program exact. In WoW stiai ca 20.00 server time e 21.00 ora Romaniei. Pe cand in AoC, ora 10 ora Romaniei, este 17.30. Loot table este execrabil. Iteme de lvl 1 care au aceleasi stats ca lvl 15. La level 24 am inca jumatate de iteme de lvl 7-10 care au stats mult mai bune cu ce pica acum. Aggro este foarte ciudat. Nu am jucat cu party-uri pana acum, dar cel putin la solo, de exemplu 2 mobi alaturati, dai in unul si celalalt nu se agroeaza. Sau viceversa, faci aggro la un mob singur, si surpriza, vin inca 3-5 prieteni de-ai lui. Ca sa nu mai plictisesc, concluzia mea, ca jucator de PVE si foarte ocazional PVP, dupa 3+ ani de WoW si o saptamana de AoC, este ca WoW mai are mult de trait si AoC ar rivaliza doar prin sistemul de PvP. | |||
|
| | #39 (permalink) | ||
Subscriu pt agro , un punct care l-am remarcat dar mi-a scapat sa-l mentionez. Cred ca mobii sunt linked dar unul patruleaza si mai trage si altii cand ii faci pull la tovaras. In cel putin un caz am atacat un mob care nu avea nimic in jur ca dupa 3 secunde sa vad ca mai vin inca 3 mobs. In alt caz am atacat (range spell) un grup de 3 mobs si nu a venit decat unul singur. | ||
|
| | #40 (permalink) | ||
|
A, si inca ceva care mi se pare naspa... Aproape TOT in jocu asta e considerat obiect si te blocheaza. E enervant sa mergi si sa nu poti sa treci de o sticla pe jumatate ingropata in nisip. Ba mai mult, si caracterele/npc/mobi sunt considerati tot obiecte si cum mobii care vin mai multi incearca sa te inconjoare, daca vrei sa scapi cu fuga, n-ai cum, pentru ca nu poti sa iesi dintre ei. Plus, ca cimitirele trebuie sa le descoperi, nu intri intr-o zona si gata, te resurectezi la cel mai apropiat cimitir... Daca nu ai explorat cum trebuie, poti sa mergi si 5 minute pe jos la tombstone ca sa-ti dispara buffu' cu stats reduced de juma de ora. | |||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|