Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Gaming > MMORPGs > Age of Conan: Hyborian Adventures

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 23-05-2008, 13:18   #41 (permalink)
Registered User

GiGi's Avatar

am ajuns sa consideram NORMAL ce se intimpla in wow si daca, in aoc de exemplu, este altfel ni se pare naspa.
cred ca multi aici cauta un wow care sa arate mai bine. ah. stai, se pare ca si faptul ca arata mai bine deranjeaza pe unii

Last edited by GiGi; 23-05-2008 at 13:54..

GiGi is offline    Reply With Quote
Old 23-05-2008, 13:19   #42 (permalink)
Registered User

Nici macar nu poate fi comparat AOC cu WOW.Si oricum jocurile facute de Blizzard rullz,doar am crescut cu ele.

junkers is offline    Reply With Quote
Old 23-05-2008, 13:24   #43 (permalink)
Nick anterior: Dj_B

Ciuby's Avatar

Quote:
Originally Posted by junkers View Post
Si oricum jocurile facute de Blizzard rullz,doar am crescut cu ele.
ce argument irefutabil...

oricum, multa lume compara AoC de acum cu WoW de acum si asta nu prea e corect. Nu mai tin minte, dar WoW a nascut la fel de mult interes din partea playerilor in perioada de early access?

Ciuby is offline    Reply With Quote
Old 23-05-2008, 13:44   #44 (permalink)
Galaxy Commander

Azmodan's Avatar

WoW a facut din cei mai multi dintre noi jucatori de MMO. Majoritatea interesului spre AoC vine de la jucatori de wow (activi sau nu) care vor alt MMO.

Remember Tukayyid!

Azmodan is offline    Reply With Quote
Old 23-05-2008, 13:50   #45 (permalink)
Gamer din '98

Coocks's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ciuby View Post
Nu mai tin minte, dar WoW a nascut la fel de mult interes din partea playerilor in perioada de early access?
Nu a fost un hype atat de mare cand s-a lansat early access in WoW, insa nu pot sa faci o comparatie cu ce era in 2004 cu ce e acum. Atunci erau 2-3 MMO-uri, iar majoritatea de kkt. Acum e altceva.

As vrea insa sa vad AoC ajungand la 2-3 milioane de subscriberi pana la sfaristul anului. More players = more money = more devepment = better game

Nu cred ca cei de la Blizz se asteptau sa faca un joc cum e WoW azi. Playerii au venit, le-au bagat bani in buzunar si ei au investit.

Coocks is offline    Send Message via Xfire to Coocks Reply With Quote
Old 23-05-2008, 15:57   #46 (permalink)
Registered User

iDRAGONN's Avatar

Quote:
Originally Posted by Coocks View Post
Nu a fost un hype atat de mare cand s-a lansat early access in WoW, insa nu pot sa faci o comparatie cu ce era in 2004 cu ce e acum. Atunci erau 2-3 MMO-uri, iar majoritatea de kkt. Acum e altceva.

As vrea insa sa vad AoC ajungand la 2-3 milioane de subscriberi pana la sfaristul anului. More players = more money = more devepment = better game

Nu cred ca cei de la Blizz se asteptau sa faca un joc cum e WoW azi. Playerii au venit, le-au bagat bani in buzunar si ei au investit.
Te inseli aici, targetul lor probabil nu a fost 10 milioane, dar pe aproape dupa gameplayul casual si fara riskuri, facut pt toata lumea, pt playeri cu experienta in mmorpg si playeri noi, aici e buba+instantele, no world pvp cu situatii risk/reward, si lipsa de influenta a lumii in care joci, totul e mult prea static.

Si in 2004 aveam Lineage 2 care nu era inca plin de farmari, un joc decent ca pvp, grind ca pve, DAOC inca se juca de multi care are RVR superior la world pvp-ul din WOW si AOC, EQ care mi se pare o plastilina de joc lol, AO, EVE Online erau si sunt destule jocuri. WOW are si va avea multi subscriberi pt ca e casual, e facut ca totul sa fie simplu, accesibil, fara risk, pt toata lumea, cu un support mizerabil si cu o companie greedy as hell.

Nu uitati, ca 70% din feature-urile care le are WOW sunt copiate de la jocurile mmorpg dintre trecut, feature-uri care au fost implementate mai bine sau mai prost, intr-un joc foart bine asamblat, polished if i may say.

iDRAGONN is offline    Reply With Quote
Old 23-05-2008, 15:58   #47 (permalink)
Registered User

adic95's Avatar

Quote:
Originally Posted by GiGi View Post
am ajuns sa consideram NORMAL ce se intimpla in wow si daca, in aoc de exemplu, este altfel ni se pare naspa.
cred ca multi aici cauta un wow care sa arate mai bine. ah. stai, se pare ca si faptul ca arata mai bine deranjeaza pe unii
Toate jocurile sufera comparatii intre ele, indiferent de gen. Astfel de comparatii vor fi mereu. Cand a aparut WoW, se compara cu Lineage, EverQuest si Star Wars Galaxies si la fel, erau pareri pro si contra. Daca AoC va avea acelasi succes ca WoW, ramane de vazut peste 1 an.
Faptul ca un joc arata mai bine decat altul, nu prea conteaza daca ideea, gameplay-ul si usurinta de a juca (relativ vorbind) sunt bune. Si WoW la inceput era plin de buguri, grafica era chiar proasta, iar Blizz a marit numarul de poligoane si calitatea texturilor abia la un patch major, de vreo 700mb si asta la vreo 6 luni de la lansare.

Tocmai, ca este thread de AoC vs WoW se fac aceste comparatii.

adic95 is offline    Reply With Quote
Old 23-05-2008, 17:55   #48 (permalink)
Dihanie

Fida'is's Avatar

Quote:
Asta m-a facut sa lol

Deci pana sa apara wow am jucat(pe bune, beta, free access) peste 10 mmorpg-uri si cred ca erau mai multe.
Dar tocmai asta e problema... multa dar MULTA lume crede ca MMORPG-urile au inceput cu WOW... de unde si threadu si problema de fatza.

Pe de alta parte nu cred ca Aoc o sa dea joc wow-ul... tocmai pentru ca se adreseaza unui grup mai restrans de jucatori.
WOW se adreseaza oricui... de unde si succesul si nemultumirile unora...

Fida'is is offline    Reply With Quote
Old 23-05-2008, 20:12   #49 (permalink)
Gamer din '98

Coocks's Avatar

Rectific. 2-3 MMO-uri de success.

Old 23-05-2008, 20:27   #50 (permalink)
Registered User

iDRAGONN's Avatar

Quote:
Originally Posted by Fida'is View Post
Asta m-a facut sa lol

Deci pana sa apara wow am jucat(pe bune, beta, free access) peste 10 mmorpg-uri si cred ca erau mai multe.
Dar tocmai asta e problema... multa dar MULTA lume crede ca MMORPG-urile au inceput cu WOW... de unde si threadu si problema de fatza.

Pe de alta parte nu cred ca Aoc o sa dea joc wow-ul... tocmai pentru ca se adreseaza unui grup mai restrans de jucatori.
WOW se adreseaza oricui... de unde si succesul si nemultumirile unora...
Exactz:P Si nu cred ca AOC a fost cu ideea sa l bata pe WOW la subscriberi, daca tin un 1 mil de subscriberi, cred ca sunt cei mai fericiti.

Iar coocks gamer de 98, inainte de 2004 si 2004, aveam asa UO, AC, DAOC, AO, SWG, EVE, L2 a aparut tocmai atunci si EQ, toate mmorpg de succes fiecare cu 100k pina 1 mil subscriberi. 2-3 ?

iDRAGONN is offline    Reply With Quote
Old 23-05-2008, 20:55   #51 (permalink)
Gamer din '98

Coocks's Avatar

Bine.

Old 24-05-2008, 01:49   #52 (permalink)
Dihanie

Fida'is's Avatar

Quote:
Rectific. 2-3 MMO-uri de success.
ummm...
pai sa vedem
L1 si L2, eq1 si eq2, AC1 si ac2(la astea... fie 1 fie 2 au avut success da nu chiar amandoua)
daoc, swg, ff11, eve
au mai fost si dezamagirile gen Shadowbane care a murit in chinuri, sau darkfall care to se va lansa... candva de vre-o zece ani se tot chinuie.

Ah... era sa uit UO-ul si AO-ul... multe din jocurile astea sau parte din jocurile astea au lansat genu... necazul este ca la vremea respectiva, comunitatea era restransa... piata nu era as de mare si in general mai toti incercau sa se adreseze acestui grup specializat... adica jucatori care puneau ceva timp la bataie... si voiau anume chestii in schimb.

Jocurile MMORPG chiar nu se adresau publicului larg sau jucatorului "casual" si asta este unul din defectele care i se reproseaza mereu wow-ului. De la lansare wow-ul sa vrut mai "light play" si din ce in ce, mereu si mereu tot ce sa introdus si modificat in wow a fost in asha fel incat si jucatorii casual sa poata face tot ce se poate.
Si asta nu numai la pvp cand s-au scos rank's dar si la pve... cum ar fi scoaterea questurilor de atunement... etc.

In mare cam asta este, 80% din wow e format din casual players care nu vor altceva, cei care mai stiu/vor altceva... nu au alternative cu adevarat viabile pe piata.
WOW o sa ramana wow si king inca multa vreme de acum incolo, ideea cu AOC este daca va oferii celor care vor, o alternativa ok, cum face EVE pentru un anumit grup si altele

Ca sa-ti faci o idee cand compari wow cu alte jocuri...
daca te duci pe mmorpg.com, si listezi jocurile dupa notele date de jucatori, o sa vezi ca WOW e pe locu 14, impreuna cu alte 13 jocuri

Sunt oameni care vor pvp adevarat(multi inca viseaza la spell strafing ca in ac) dar macar no rules FFA, kvk, etc... ceva care sa dea un sens pvp-ului
si in general pvp-ul se face atunci cand playerii stabilesc regulile.
Exemplul cel mai clar este EVE. Unde jucatorii, aliantele au creeat un sistem politic ca nicaieri... unde sun razboaie ca asa vor ei... un fun-ul il creeaza cei care joaca. Unde 2 ani de zile sa batut 70% din server ca chiorii 5-10 ore pe zi ca sa-i omoare pe unii... "ca era bulangii"... fara sa fie nevoie sa bage ccp bosi noi, dungeoane si alte kkturi
Gandestete ce ar insemna wow unde nu se mai face un add-on... unde nu mai ridica cap la 80 si nu mai face un continent nou... ce faci in wow peste 1 an?

cam asta e... am aberat destul... da e serveru full si am un kkt de computer deci nu po sa joc

Fida'is is offline    Reply With Quote
Old 26-05-2008, 09:24   #53 (permalink)
Registered User

* Grafica - aoc > wow, daca ne referim doar la shadere, dar per ansamblu la design wow e mai echilibrat. Acuma s-ar putea sa-mi schimb parerea cand o sa ies din Tortage, care mie ca zona mi s-a parut foart inghesuita.
* Gameplay - wow > aoc: conceptul easy to play hard to master care se regaseste in wow e genial, deocamdata in aoc trebuie sa ai ceva cunostinte de RP ca sa intelegi ce se intimpla. Plus ca jocul e momentan oarecum solo player si a fost gandit asa, vezi questurile de noapte.
* Skill requirements - aoc > wow
* Class balance - prea devreme sa ne pronuntam.
* Population imbalance - asta cu population imbalance e strict referitoare la wow, aici nu cred ca se aplica, avind in vedere ca nu ai doua populatii separate strict ca in wow.
* Bugs si suport - wow > aoc: am impresia ca o sa duc dorul gm-s din wow
Joc WOW de 3 ani de zile.
Pot sa spun ca in ultima luna am intrat doar de cateva ori si probabil nu voi mai cumpara si WotK. Motivul? Cum a mai zis cineva pe aici: nu ma intereseaza sa o iau de la capat inca o data. Iarasi leveling rush catre 80, iarasi farming pentru reputatie, tot ceea ce ai facut pina in momentul ala nu conteaza nici cat negru sub unghie. Si daca ratezi primul val cum s-ar zice, nu mai ai nici o sansa reala sa termini vreodata contentul, ghildele se crsitalizeaza atunci si pe urma ramin doar casual si copii tampiti care vor doar iteme.

Pentru mine AoC > WoW pentru ca ofera un nou orizont si este primul mmo ca optiune viabila pentru wow. Deocamdata explorez, questuiesc si incerc sa inteleg mecanismele.

@etre - io joc cu totul la maxim (50 - 100 fps) si nu mi s-a parut ca, grafica e falsa. Sint de acord ca in Tortage designul e cam inghesuit si se putea face mai ingrijit, dar in nici un caz nu e fad asa cum zici tu.

scarpelius is offline    Reply With Quote
Old 26-05-2008, 11:05   #54 (permalink)
Registered User

pr45l3a's Avatar

nu stiu ce rost are un topic de genu avand in vedere ca cei care trec de la wow la aoc nu trec neaparat pt calitatile aoc ului sau pt ca urasc wow ul ci pur si simplu ca s au plictisit .. cat de mult imi place si iubesc wow ul ca joc m am plictisit si vreau sa incerc ceva nou
nu merita acum criticat wow ul dupa ce m am jucat 3 ani
cat despre aoc sunt multe de zis si pro si contra .. poti sa citesti o lista de nemultumiri si sa zici ok nu mi mai cumpar jocul sau poti sa l incerci si sa nu te mai dezlipesti cu zilele din fata calcului ..
are acel ceva care l a avut si wow ul la inceput chiar daca sa zicem craftingul e mai slab si lista de skilluri mai mica si lipsa de informatie in toi si buguri cu carul si grafica nefinisata in anumite cazuri ( unii copaci zici ca s lolYpops O o ) cu toate astea m a tinut in joc pana pe la 5 dimneata in weekend si wow ul nu a mai reusit de mult sa faca asta
sa speram ca toate bugurile vor fi fixate in timp util si vor incepe sa aduca pe paleta chestii noi baietii pt ca posibilitatile sunt mai mari in cazul aoc ului si cu un pic de creativitate vor scoate ceva frumos din jocul asta ..

pr45l3a is offline    Reply With Quote
Old 26-05-2008, 11:50   #55 (permalink)
Nick anterior: fb007ro

Mistrie's Avatar

ffs, nu tre sa grindez sa am bani de reparatii grafica e super, e peste wow clar. in rest nu sunt multe de spus, se vede clar ca au riscat mult sa lanseze jocul in varianta asta cu multe bugs, poate sunt disperati dupa 5 ani in care nu au reusit sa se prezinte decat in forma asta?

Mistrie is offline    Reply With Quote
Old 26-05-2008, 11:56   #56 (permalink)
Registered User

Cum am promis revin cu impresii.

Am citit aici cum ca jocul le merge unora foarte bine . Este IMPOSIBIL , pe calculator de ultima generatie la un amic, high settings, jocul merge la 40-70 fps dar NU se simte OK !.
Intradevar, daca treci pe shader 3.0 pe 2.0 si scoti shadow, imbunatatirile sunt semnificative, dar in acest caz grafica nu este diferita decat ca still de wow. Cum majoritatea acum joaca cu aceste setari, poti zice ca din punct de vedere grafic AoC nu este o imbunatatire fata de wow , ci doar o schimbare de design. Chestie de gust si preferinte.
Eu unul prefer sa joc cu aceste setari desi calculatorul meu putea duce jucabil si high setings dar .... era enervant.
@Scarpelius, intradevar, mie Tortage mi s-a parut o zona inghesuita, un fel de dezordine pe ecran.

Asadar, pe moment ce am avansat in joc, mi s-au schimbat impresiile. Nu am sa cad in extrema in care cad ceilalti jucatori de AoC, fosti jucatori de WoW care acum arunca cu pietre in ultimul, DAR, in mod cert jocul are farmecul lui.

Lucruri care merita mentionate:
1. Story-ul pare interesant , asta daca ai timp sa citesti toate dialogurile.

2. Ai backpacks separate pt dropuri / quest items / gathering items. Mai mult, daca dai delete la un quest, din backpack dispar si itemele aferente (o buna schimbare fata de wow unde trebuia sa fac pe detectivul alternativ in backpack si quest log sa vad ce am inutil)

3. Poti lua un numar mult mai mare de questuri, iar acestea sunt marcate pe harta (no more alt tabing)

4. Nu ai repair costs (YES)

5. Nu trebuie sa bei / mananci (ai resting option, te recuperezi mai rapid decat in wow per total)

6. Healing-ul este self cast cu actiune si asupra tintelor friendly din jur ..... o mare schimbare fata de wow . Implica probleme de pozitionare , range ...

7. Melee combat este fun intradevar. Din pacate clasa mea nu exceleaza la asa ceva asadar am facut un mic barbar. E o placere sa vezi cum isi infige sabia in pieptul unui adversar, ca apoi sa o scoata in plictis pe moment ce se departeaza de tinta ) Totusi, la lvl 5 nu am prins pre multe astfel de momente. Nu stiu daca a fost un fatality sau ce este un fatality .. inca

8. Pana la momentul actual (sunt lvl 23) nu am gasit instante clasice, in genul wow. Tot serverul este instantat. Cand te duci intr-o zona nou, poti alege nivelul de greutate normal sau epic . Acesta din urma necesita grup, dar oricare din moduri il alegi, nu este o instanta particulara, alti jucatori pot intra si face questuri de asemeni. Practic, zonele din joc sunt instantele .
Exista pe de alta parte si instante bounded catre un jucator, dar acestea sunt mici si concepute doar pt story-ul unui quest in particular.

9. Serverul meu (Wildsoul) este realmente full. Peste tot, in fiecare zona intalnesc o efervescenta de jucatori de toate natiile si lvl-urile. Din pacate, nivelul de interactiune dintre jucatori este minimal. Foarte rar am facut grup cu cineva. Tradingul este non existent , cel putin la nivele mici. Poti juca solo mult si bine, practic in afara de ceva ganking ocazional (NU este asa rau cum se plangeau unii) nu o sa ai de a face cu alti jucatori.
Huge down side : nu am inteles cum se fac invites. Am banuit si mi s-a confirmat ca se face cu /invite name . Am incercat de 2 ori si banuiesc ca am fost refuzat DAR nu mi-a aparut nici un mesaj de declinare ... Daca nu mi se confirma de catre altii , credeam ca am gresit cu ceva. Mai mult, in cazul in care persoana respectiva are caractere speciale ... treaba devine complicata ! Eu personal , nu am gasit o optiune de invite din meniu , in afara de un sistem de player search. Adica, daca ma intalnesc cu cineva pe teren, si vreau sa-i dau un invite rapid pana face pull la X mob pe care il vrem amandoi, nu am gasit nici o optiune de click+invite .... foarte ciudat.

10. Numarul de spell este relativ limitat . Eu ca ToS pe lighting , folosesc un spell spamabil pana imi obosesc degetele

11. Jocul incepe sa aiba feeling. Dupa ce parasesti zona de inceput care mie personal mi se pare anosta, lucrurile se schimba in bine. Zonele au design total diferit ceea ce este bine. In fapt, jocul imi aduce aminte de Morrowind.

Mai revin si cu altele daca imi vin in minte. Pt moment mai las sa se decanteze.

etre is offline    Reply With Quote
Old 26-05-2008, 12:37   #57 (permalink)
Registered User

anubisy2k's Avatar

Am sa las si eu o serie de impresii, tot prin procedeul AoC vs WoW:

1. legat de configuratia de sistem, ii dau un plus WoW-ului ptr. ca merge bine si pe sisteme mai modeste, cum e al meu...momentan, cu 6600GT, Athlon 64 si 1Gb DDR am in AoC intre 15-25 FPS...cu scaderi bruste la 0!!!FPS...uneori.(cand apare WotLK, daca are cerinte nesimtite, ii voi lua acest PLUS WoW-ului, au zis cei de la Blizztard ca vor face o readucere la zi a graficii, engine-ului, etc...aka need better rig).

2. n-am jucat WoW inca din prima zi, deci nush cum era faza asta atunci...dar in AOC, skills, feats, spels, items...PARCA ar trebui UN PIC mai bine explicate...momentan eu port ce e mai bogat in stats, ignorand ca e cloth/light armour sau ca e item lvl 2 sau lvl 14.

3. nu esti impins spre grouping aproape deloc...sa ti se dea X quest cu Y reward pe care sa-l vrei RAU de tot, dar pe care nu-l poti avea decat dupa terminarea dungeon-ului Z...aici imi pun HoT-urile pe mine si o potiune si fac pull la end-dungeon-boss si-l dau jos pe fraier cu 1-2 spell-uri spamate, poate e clasa, dar nu cred.

Ca si concluzie, imi place, imi place foarte mult...are acel je ne sais quois care ma impinge, probabil daca stateam mai bn cu timpul si eram pe server PvP, imi placea si mai mult. Mai astept in schimb restul promisiunilor, sa mai cresc, sa mai iau skill-uri sa ma imbrac bine si sa ARAT bine(ATM arat ca un "dala" de pe la metrou).

P.S. Ieri am luat de la cineva un 8600GT si s-a simtit...s-a simtit bine; adica am primit un boost de m-am jucat oriunde si oricand(pe aceleasi setari low) cu FPS variind intre 25,30-75FPS...ALTA VIATA!...Imi voi sch pl video si voi adauga inca 1Gb de memorie.

Bafta la crescut!

anubisy2k is offline    Reply With Quote
Old 26-05-2008, 13:29   #58 (permalink)
Nirriti

Eu am jucat wow ca si casual player adica am facut cel mult MC , Ahn'Qiraj si Kara .Din pacate nu am avut mai mult timp la dispozitie sau de fapt nu am vrut sa aloc mai mult timp pentru un joc. Sa fac si eu comparatiile de rigoare .

1 . Wow initial mi s-a parut mult mai friendly , mai atragator dar asta e o chestie care tine de gust .(sau de universul copiat dupa Tolkien) Oricum e mai interesant din punctul meu de vedere sa joc cu un urs , o vaca sau orice alceva decat un om .

2 Grafica are ceva care nu-mi place dar inca nu am iesit din zona si toata lumea spune ca se va mai imbunatatii.

3 Nu am remarcat sau nu exista diferentiere intre obiecte ? Acum nu imi e clar daca mi-a picat ceva valoros sau nu .(ma refer la codul de culori )

4 Nu am gasit un canal al zonei (sau poate din nou gresesc ) unde sa anunt ca vreau sa fac un party .(Apropos de asta invite se face foarte usor cu click dreapta ) .

5. Bla -bla-urile alea cand iei un quest sunt foarte interesante...dar ar putea sa bage si o optiune sa te lipsesti de ele . (sau poate exista ?)

6 Acum daca stau sa ma gandesc bine nu prea mi-am bagat ghearele in game interface options si poate blamez jocul dejeaba .

7 Imi place sistemul de questuri ..asa cum sunt aranjate si cu obiecte separate .

8 . Eu ca HoX am 500 viata si 1000 mana si un singur spell . Nu am reusit inca sa-mi consum mana , doar viata de vreo 1000 de ori . Ma rog am inteles ...toata lumea tre sa dea cu sabia , sa faca fatalitati care apropos sunt foarte misto . Mai imi plac si aia care de la singura mea vraja se taraiesc in flacari si urla pana mor .

Am jucat doar un weekend revin cu pareri dupa o saptamana .

Last edited by corl; 26-05-2008 at 14:38..

corl is offline    Reply With Quote
Old 26-05-2008, 14:34   #59 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by corl View Post
4 Nu am gasit un canal al zonei (sau poate din nou gresesc ) unde sa anunt ca vreau sa fac un party .(Apropos de asta invite se face foarte usor cu click dreapta ) .
Mai, la mine click dreapta face fix nix ... Iti dai seama ca asta a fost primul lucru pe care l-am incercat.

etre is offline    Reply With Quote
Old 26-05-2008, 14:37   #60 (permalink)
Nirriti

Daca dau click pe un player imi apare in dreapta jos . Daca dau din nou click (dreapta ) imi apare invite sau (si trade parca)

corl is offline    Reply With Quote
Advertisment
Devino un campion de Formula 1 - treci in Pole-Position! Sa iti conduci pilotii pana la linia de sosire, o intreaga aventura, in F1 Manager!
Reply

Computer Games Forum > Gaming > MMORPGs > Age of Conan: Hyborian Adventures

Thread Tools

Posting Rules