Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Muzică

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 16-06-2008, 21:33   #1 (permalink)
nostalgic/fabrici şi uzine

nokia2010's Avatar

Mai ascultă cineva muzică de pe vinil

Cur-io-zi-ta-te: mai ascultă cineva de pe aici în afară de mine muzică de pe vinil?
Am o colecţie destul de interesantă. Cele mai noi viniluri ale mele sunt 2 de la Paraziţii ("În focuri" şi "Bad Joke", pe al 3-lea nu am mai reuşit să pun mâna) şi de la Norah Jones (albumul "Come along with me", luat chiar azi).
Ca vinuluri interesante am unul din 1966 cu Frank Sinatra (primul lui disc stereo), unul din 1954 cu Rock'n'Roll şi un fel de teen-pop (din păcate tare uzat), The greatest hits of B.B. King, Paul Anka - "Freedom to the world", iar româneşti: primul disc Phoenix (primul album al unei formaţii rock/beat româneşti), de asemenea un E.P. cu Mondial, E.P.-ul cu coloana sonoră de la "Liceenii" şi "Declaraţie de dragoste", un E.P. cu Ştefan Bănică Senior şi multe altele.

nokia2010 is online now    Reply With Quote
Old 17-06-2008, 11:35   #2 (permalink)
:: prætorian ::

AeLLus's Avatar

Am avut si eu o colectie destul de impresionanta de viniluri, cred ca in jur de 50, sau poate si mai multe, nu am tinut niciodata o evidenta clara. Printre ele erau si unele foarte vechi, de colectie as spune, si cateva cu autografuri (mai mult romanesti).
De ascultat nu am mai facut-o de mult timp, din mai multe motive, printre care faptul ca am avut o defectiune la pick-up pe care nu am mai reusit s-o remediez.
Tin minte ca ascultam foarte mult un vinil cu Snap, se auzea divin.

AeLLus is offline    Reply With Quote
Old 17-06-2008, 12:57   #3 (permalink)
Registered User

FieryLoki's Avatar

Si deocamdata inca se aude foarte bine pe vinil. Insa aici depinde si ce discuri aveti. Pentru ca exista o diferenta intre ele si de multe ori e marcata de pret la acelasi album. Calitatea redarii sunetului este mai buna la primele 200 de copii, sa zicem, decat la urmatoarele 1000. Este materie cat pentru un curs de 2 ani de discutat aici, dar nu cred ca e cazul aici pentru ca cine e cunoscator nu are nevoie de informatii referitoare la acest lucru.
Personal am avut o multime de discuri, multe au ajuns vandute, sau sparte, ce mai am si mai ascult destul de rar sunt Beatles si Rolling Stones, variante aduse de la rusi inainte de Revolutie.

FieryLoki is offline    Reply With Quote
Old 05-07-2008, 00:53   #4 (permalink)
Living In The Past

bogyyogy's Avatar

Oh,am avut onoarea pot spune sa ma invart intr-un cerc destul de select daca e vorba de viniluri,probabil ca daca as fi adunat toate discurile prietenilor la un loc as fi adunat mai bine de,hai sa nu exagerez,3000-4000 bucati...Diferite binenteles!Si toate canadiene,americane,englezesti ca aveam greturi la cele rusesti si bulgaresti!Cati bani s-au dat pe asa ceva nici nu va puteti inchipui.Daca era ceva extrem de rar ajungea un vinil si la 100-150 dolari,ca nu erau euro acum 10-15 ani.
Azi din pacate regret ca nu am pastrat macar 50 din ele,raritati..Numai cand ma gandesc la toata colectia Jethro Tull cu Thick as a brick cel cu ziar,Stand up care se deschidea si se ridica trupa s.a.m.d si ma apuca toti nervii...Parfumul lor,cel putin eu,n-am sa-l uit vreodata!
FLEETWOOD MAC,JOHN MAYALL,URIAH HEEP,SIMON&GARFUNKEL,FOCUS,LOREENA McKENNITT,ERIC CLAPTON,STEELEYE SPAN,JETHRO TULL,ATOMIC ROOSTER,FOCUS,GREGORIAN,MOODY BLUES,VAN DER GRAAF,GENTLE GIANT,JANIS JOPLIN,IRON MAIDEN,PINK FLOYD,COLOSSEUM,MIKE OLDFIELD,KING CRIMSON,RENAISSANCE,AC/DC,TOM WAITS,JIMI HENDRIX,RUSH,JUDAS PRIEST,DOORS,BLACK SABBATH,BOB DYLAN,CAT STEVENS,DIRE STRAITS.AJUNGE CU MANELELE!!!!

bogyyogy is offline    Reply With Quote
Old 06-07-2008, 22:14   #5 (permalink)
pur si simplu graS

big_bum's Avatar

Unde gasesc niste capete pt un pick-up?

big_bum is offline    Reply With Quote
Old 06-07-2008, 23:34   #6 (permalink)
made in romania

Laur's Avatar

Quote:
Originally Posted by big_bum View Post
Unde gasesc niste capete pt un pick-up?
pe forumul hi-fi.

Laur is offline    Reply With Quote
Old 08-07-2008, 15:49   #7 (permalink)

nokia2010's Avatar

Off-topic: pick-up-urile (picupurile) nu au capete, ci doze
Mai încearcă şi la Magazinul "Muzica". Pentru ce pick-up trebuie doza?
Ce aş vrea un pick-up care să citească vinilurile precum citeşte un C.D. player C.D.-urile. Nemaiextând contact fizic, nu s-ar mai zgâria discurile.

Old 08-07-2008, 22:42   #8 (permalink)
flaming clouds

sequential one's Avatar

Quote:
Originally Posted by nokia2010 View Post
C.D.-urile. Nemaiextând contact fizic, nu s-ar mai zgâria discurile.
atunci nu s-ar mai numi pick-up :P
tot farmecul e in acul care se plimba pe vinil

sequential one is online now    Reply With Quote
Old 10-07-2008, 12:17   #9 (permalink)
pur si simplu graS

big_bum's Avatar

Quote:
Off-topic: pick-up-urile (picupurile) nu au capete, ci doze
Mai încearcă şi la Magazinul "Muzica". Pentru ce pick-up trebuie doza?
Ce aş vrea un pick-up care să citească vinilurile precum citeşte un C.D. player C.D.-urile. Nemaiextând contact fizic, nu s-ar mai zgâria discurile.
Danke. Dar nu stiu pt ce pick-up imi trebuie. (A fost al tatalui) O sa il caut si o sa va zic. (De fapt, nu e doar pick-up, are si radio si casete )

big_bum is offline    Reply With Quote
Old 10-07-2008, 15:57   #10 (permalink)
Registered User

sldr's Avatar

am si eu vreo 50+ viniluri acasa... le ascult mai mult la ocazii si numai in prezenta anumitor persoane, care evident gusta ca si mine asa ceva

phoenix, queen, led zeppelin, smokie, si alte curiozitati din diverse genuri

pick-up Tesla™

sldr is offline    Send Message via Google Talk to sldr Reply With Quote
Old 27-07-2008, 22:50   #11 (permalink)
Living In The Past

bogyyogy's Avatar

Eu am un pickup unitra cu doza shure...
Acum sta....
FLEETWOOD MAC,JOHN MAYALL,URIAH HEEP,SIMON&GARFUNKEL,FOCUS,LOREENA McKENNITT,ERIC CLAPTON,STEELEYE SPAN,JETHRO TULL,ATOMIC ROOSTER,FOCUS,GREGORIAN,MOODY BLUES,VAN DER GRAAF,GENTLE GIANT,JANIS JOPLIN,IRON MAIDEN,PINK FLOYD,COLOSSEUM,MIKE OLDFIELD,KING CRIMSON,RENAISSANCE,AC/DC,TOM WAITS,JIMI HENDRIX,RUSH,JUDAS PRIEST,DOORS,BLACK SABBATH,BOB DYLAN,CAT STEVENS,DIRE STRAITS.AJUNGE CU MANELELE!!!!

bogyyogy is offline    Reply With Quote
Old 28-07-2008, 21:29   #12 (permalink)
Registered User

foom's Avatar

rip to my pickup
oricum ma bucur ca mai am niste viniluri prin casa

foom is offline    Reply With Quote
Old 28-07-2008, 21:38   #13 (permalink)
Registered User

PigBrother's Avatar

Quote:
http://www.laser-turntable.com/Turnt...rTurntable.htm

Dupa cum vezi insa preturile sunt... cum sunt.

PigBrother is offline    Reply With Quote
Old 31-07-2008, 07:37   #14 (permalink)
PET
Infectious Grooves

PET's Avatar

Mai apar viniluri? Cat mai costa un pick-up?

PET is offline    Reply With Quote
Old 31-07-2008, 09:51   #15 (permalink)
Registered User

ovidius max's Avatar

Quote:
Originally Posted by PET View Post
Mai apar viniluri? Cat mai costa un pick-up?

A mai pus cineva aceeasi intrebare pe un forum pe care nu reusesc sa mi-l amintesc. () Si s-a raspuns acolo ca s-ar gasi pick-up-uri la Auchan. Nu-mi prea vine a crede (nu sunt din Bc) dar ii punea si poza - cea atasata. Poate confirma cineva din Bucuresti?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	31x-W1fcK2L__SS500_.jpg
Views:	119
Size:	15.5 KB
ID:	370789  

ovidius max is offline    Reply With Quote
Old 07-08-2008, 22:21   #16 (permalink)
Asi
╬ AzzY ╬

Asi's Avatar

cel mai bine gasesti la muzica, si viniluri si pickup.

Cat despre intrebare.. mai ascult din cand in cand.. dar nu ma pot lauda cu cine stie ce discuri noi.. (ba da, unu singur - Yann Tiersen, <- omu asta e de aur), in principal phoenix, valeriu sterian, andries, niste deep purple, aerosmith, .. (colectia continua cu simfonica, populara, cativa ilustrii necunoscuti, dar nu prea le mai ascult.. )
pe un unitra gs424, se aude decent.

Asi is offline    Reply With Quote
Old 30-12-2008, 02:10   #17 (permalink)

nokia2010's Avatar

Magazine unde găsiţi destule viniluri sunt: "Muzica" + cel de vis-a-vis de Inter pe Stt. Batiştei + unul vis-a-vis de Bis. Sf. Mina. Magazine unde au câteva bucăţi sunt unul pe Cal. Victoriei (lângă "Muzica") + cel din blocul cu Hotel "Ambasador".
La "Muzica" sunt şi viniluri s.h. Mi-am luat azi (defapt ieri) albumul "Step by Step" a celor de la the New Kids on The Block (original, american )

Eu nu pricep ce poa' să coste aşa de mult pick-up-ul ăla dijital, chiar dacă e Made in Japan. Ăla cel scump nici măcar nu a auzit de 16 r.p.m.

Old 30-12-2008, 11:32   #18 (permalink)
Registered User

FieryLoki's Avatar

Depinde din ce material este făcut capul de citire, atenuatorul de vibraţii ş.a.m.d.

Pe mine m-ar interesa un link cu preţuri pentru discuri de vinil din mai multe categorii muzicale şi calitate diferită pentru acelaşi produs.

FieryLoki is offline    Reply With Quote
Old 04-01-2009, 16:04   #19 (permalink)
Registered User

eu ascult frecvent muzica de pe discuri vinyl.
astazi am facut o zi Modern Talking

am mai scris ca pick-up-urile ce sunt la magazine (de obicei elta) sunt tare slabe, cu toate ca pe poza sunt dragute.

stie cineva un nr de telefon de la magazinul mUzica? pls

shirak is offline    Reply With Quote
Old 04-01-2009, 23:24   #20 (permalink)

nokia2010's Avatar

Când mai ajung eu pe la "Muzica" am să cer numerele de telefon a celor care vând viniluri. Nu există interioare prin centrală, aşa că numărul de fix pe care îl găseşti pe net nu e bun dacă vrei să vorbeşti cu cineva de la un stand care vinde viniluri.
Din păcate cei care vindeau viniluri s.h. au desfiinţat standul marţi... drace, dacă nu aveam vreo treabă marţi, ajungeam pe acolo!

Advertisment
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Muzică

Thread Tools

Posting Rules