![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Muzica veche romaneasca
Propun un thread aici, chiar daca nu va fi de un succes deosebit (ca deh...), dar macar pentru propria mea cultura muzicala, in care sa spuneti care sunt dupa parerea voastra cele mai bune melodii romanesti (vechi, noi nu prea sunt). O sa incep cu cele care imi plac mie cel mai mult, care desi trase de pe discuri de vinil si se aud groaznic, nu ma pot satura de ele : Mircea Bodolan - Ranitul intre linii Sfinx - Intr-un cer violet (a observat cineva cat de mult seamana cu "he stranglers - Golden Brown" ? Mircea Vintila - Un Om Pe Niste Scari Doru Stanculescu - Ai, hai Stefan hrusca - "Dragi Parinti", "Vita verde Iadara" Valeriu Sterian - Amintire cu haiduci Si multe altele, pe care nu mi le amintesc momentan
__________________ >>>>>>>>> FOTO <<<<<<<<< | |||
|
| | #2 (permalink) | ||
|
Ma bucur ca ai facut acest thread. Ai amintit cateva melodii pe care nu le stiu; am sa le caut. Contribui si eu momentan cu: Luigi Ionescu - Lalele Stela Enache & Florin Bogardo - Ani de liceu Adrian Berinde - Albeste-ma Cantarea Romaniei - Viitorul incepe azi Cantarea Romaniei - Tangoul CFR Cantarea Romaniei - Frumoasa-i viata la Bucuresti (ascultati-o dimineata inainte de a pleca la serviciu, merita) Cantarea Romaniei - Macarale Cenaclul Flacara - Pamant de flori Dan Spataru - Drumurile noastre Dan Spataru - Tarancuta, Tarancuta Dan Spataru - Trecea fanfara militara Gil Dobrica - Hai acasa Laura Stoica - Un actor grabit Mia Braia si Petre Alexandru - La fereastra unde doarme o pisica (Melodii din bucurestiul de odinioara - Vol.1) Semnal m - Romanta cu parfum Semnal m - Spune-mi cine esti Vasile Seicaru - Treceti Batalioane Române Carpatii | |||
|
| | #6 (permalink) | ||
|
Care-s alea de la Lumea Copiilor, cele cu Iepuraş Coconaş ? Dacă da, le am.
__________________ Masi, magniloquent warthog E-mail : masi27185@yahoo.com "The greatest trick the devil ever pulled was convincing the world he didn't exist." __________________ | |||
|
| | #8 (permalink) | ||
| Quote:
In padurea cu alune aveau casa doi pitici Vine pupaza si spune: "vreau sa stau si eu aici" Pu pu puu, pu pu puu, vreau sa stau si eu aici. | |||
|
| | #10 (permalink) | ||
|
Eu m-ash intoarce in timp mai mult decat predecesorii mei care au scris aici.
Asupra muzicii lautaresti nu ma opresc...pentru ca am zis cate ceva pe threadul special dedicat acestui gen de inegalabilul unq_flipmo. Din muzica usoara :
Si aici pot da inca 100 de titluri...dar se plicitseste luNETistu' sa citeasca asa mult. Oricum , daca ma uit in urma..imi dau seama ca am avut si noi muzica odata.
__________________ Holy infestation ! You've been struck with the hair demons. | |||
|
| | #11 (permalink) | ||
|
Moscopol si Zavaidoc am o caseta intreaga cu ei. In rest ... Ani de liceu, Macarale, N-atzi vazut cumva o fata, Drumurile noastre toate, Tzarancutza tzarancutza, Te-astept sa vii ... hituri dom'le, hituri ...
__________________ Frustrated football fanatic ![]() The thruth is out there. | |||
|
| | #13 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jun 2003 Location: Only in your mind | Quote:
Nu stiu de ce nu s-a prea mentionat Phoenix-ul... Fata verde, Mica Tiganiada, Running, Tamara, Mugur de fluier, Timisoara... cam greu de uitat. Lista e mult mai lunga... L-as mentiona apoi pe Nicu Alifantis, in special pt melodiile pe versuri de Nichita Stanescu: Ce bine ca esti, Emotie de toamna, De Dragoste... Ploaie in luna lui marte. Pasarea Colibri... Valeriu Sterian, Alexandru Andries ... La sectiunea muzica populara: Maria Tanase: Cine iubeste si lasa ![]() *fara culori pls : )
__________________ Why should i be good when i can be bad and be good at it? Last edited by evilOne; 24-06-2003 at 16:17.. | ||
|
| | #14 (permalink) | ||
|
Da , ai dreptate. Semnal M era. Am mai fost corectat si in alta parte .
__________________ Holy infestation ! You've been struck with the hair demons. | |||
|
| | #15 (permalink) | ||
|
am si eu de adaugat: Ducu Bertzi si tot de folk parca era "Om Bun" (?Vali Ster(l)ian?)
__________________ Astazi sunt un invingator! Intel PIV 2,67 GHz Boxed FSB 533 | Gigabyte GA-8IPE1000-L (Rev 2.0) | 1GB DDRAM | Gygabyte Ati Radeon 9200 128/128 GV-R92128DH | 80 GB @ 7200 rpm Maxtor | DVD-RW Teac | 19" Trinitron Compaq P910 | |||
|
| | #16 (permalink) | ||
|
Resurrectez acest thread din cauza ca am o mica tema la muzica si m-am gandit ca aici as putea sa intreb. Aceasta consta in: song name - song title - instrumente folosite Formatia trebuie sa fie de muzica usoara, si nu stiu absolut nici una ...help..
__________________ [Asus P5K SE][Pentium Dual Core E2180@3.33Ghz][Cooler Master Hyper TX2] [Asus nVIDIA 9600GT 750/1750/2100 512ddr3 1.0ns][2*2GB Kingmax DDR2 800MHz] [Samsung HD642JJ 640GB + WDC WD2500AAJS 250GB][Samsung SH-S223F/BEBE] [Creative Sound Blaster Audigy SE][Logitech X-530][Samsung 2032BW 20"] | |||
|
| | #17 (permalink) | ||
|
Semnal M - "Vara amintirilor" - melodie de nostalgie Nicu Alifantis - "Piaţa Romană nr. 9" şi "Emoţii de toamnă" - ultima îmi provoacă şi ea nostalgie Şi a fost un film color! românesc din 1960, numit "Nu vreau să mă însor", unde apărea "muzică uşoară" care mi-a plăcut. Şi mai era un film românesc "Septembrie", a cărui melodie de început îmi plăcea... "Septembrie, septemrbie galben...". Unele "melodii uşoare" sună mult mai bine decât manelele de orice gen din ziua de azi!!! Ce păcat că nu se mai găsesc viniluri pe la Universitate
__________________ Lucrurile vechi dăunzează grav gunoaielor moderne (cu câteva excepţii ; ex: I.T. stuff, sist. de învăţămant din Ro., pedeapsa cu moartea)Ştefan Tel. 0721.240.479/0749.28.38.15 h 9.30-23.00 (fără BEEP-uri , S.M.S. da).Paul Anka Cumpăr televizor color hibrid în stare de funcţionare | |||
|
| | #19 (permalink) | ||
|
O mica selectie facuta in graba... Anca Agemolu - "Te vad, te vad", "Cu yola", "Cum ma vezi si cum te vad" Aida Moga - "O chitara canta" Dorina Draghici si Nicu Stoenescu - "Firicel de floare albastra" Doina Badea - "Doua viori", "Deschide deschide fereastra" Elena Constantinescu - "S-a rupt o coarda la vioara" Eva Kiss - "Puterea dragostei" Florin Bogardo - "Sa nu uitam trandafirii", "Iubire bibelou de portelan" George Bunea - "Onesti Onesti", "Signorina muzica" Gigi Marga - "Ada Kaleh", "Valsul litoralului" Gion - "Inima-i un telefon", "Vecina mea de vis-a-vis" Ilinca Cerbacev - "Pe Valea Prahovei" Ilona Motica - "Canta Delta", "Mangalia" (imnul festivalului), "Litoral tango" Jean Moscopol - "Am un leu si vreau sa-l beu", "Gheorghiu Dej si Hrusciov" Lucky Marinescu - "Asa incepe dragostea" Luigi Ionescu - "Pe Calea Grivitei" Nicolae Kirculescu - "Violete pentru fete" Rodion Hodovanschi - "Mana carmaci" Silvia Chicos - "La revedere tabara draga" Surorile Kozak si Dorel Livianu - "Doua viori" Willy Donea - "Un tango de adio"
__________________ Rig1: Athlon 64 X2 6000+, Asus M2N32 Sli Deluxe, Leadtek PX9600GT 512Mb, Corsair Twin2X 6400 CL4 2*1Gb, Asus Xonar D2, Aplus XClio2, Thermaltake 420W. Rig2: Asus x55sv-AS062 (Core2Duo 2.2GHz, 2Gb DDR667, 250Gb Seagate sata, GF9500GS 512Mb) Rig3: Dell Latitude D630 | |||
|
| | #20 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Mar 2004 | Quote:
Sunt foarte multe de pus pe lista asta, de la lautareasca la folk la tango-urile interbelice... Oricum, Barbu Lautaru ramane piesa de referinta. | ||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |