Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Audio

Notices

Reply
LinkBack Thread Tools
Old 26-08-2009, 13:46   #1801 (permalink)
Registered User

salutare, sunt interesat sa trec la un sistem z-5500 dar am 2 "mici" dileme, pe care sper sa clarific cu ajutorul vostru:

1. sistemul z5500 vreau sa fie amplasat in living, alaturi de un tvix cu iesire digitala (Coaxial, Optical), wii - in prezent sunetul este transmis prin difuzoarele stereo ale TV-ului, receiver dolce care cred ca are si el o intrare optic/coaxial. Gasesc pe la noi o varianta/dispozitiv pentru a conecta toate aceste utilaje?

2. In plus, as dori sa conectez sistemul z55000 cu calculatorul care este amplasat in alta camera pentru eventuale filme, muzica, etc. Calculatorul are la baza o placa Asus P5W DH - Realtek ALC882M High Definition Audio 8-channel CODEC, Support Multi-streaming, Jack-sensing and Jack-retasking functions, Anti Pop Function Coaxial, Optical S/PDIF out on back I/O port, Features Dolby Master Studio technology, Dolby Prologic IIX, Dolby Headphone, Dolby Virtual Speaker, Dolby Digital Live) si o placa de sunet X-FI extrem music. Mentionez ca acesta este conectat in prezent la un sistem Logitech X-530, pe care il am de peste 2 ani si de care sunt foarte multumit.
Astfel:
- pot avem simultan o conexiune intre z5500 prin iesirea optica la placa de baza si z530 la placa x-fi? sau poate invers...intre cele 2 camere am aproximativ 8 metri..am nevoie de un amplificator de genul: Radio Shack Fiber Optic Signal Amplifier Toslink connectors, P/N: 15-1588 - Audio/Video Cables ?

in ce masura as putea folosi concomitent placa x-fi pentru cele 2 sisteme?..x530 - semnal analog si z5500 - semnal optic...

- din cate am inteles pentru a putea lega placa de sunet x-fi cu sistemul z5500 am nevoie de un cablu suplimentar...

- in prezent in living am un sistem creative inspire 5.1...legat printr-o serie de artificii de tvix...

Rayden79 is offline    Reply With Quote
Old 07-09-2009, 12:34   #1802 (permalink)
Registered User

Sal! In prezent am un Logitech X-530 de care sunt f multumit ca si calitate. Vreau sa-l schimb cu un Z-5500, dar am vazut multe posturi cum ca nu ar fi asa de bun. Va rog sa-mi recomandati si mie un sitem audio bun pentru PC care sa aiba minim 300 watts RMS si sa coste pana in 16 mil. As vrea sa-si dea cu parerea si COSMIN C plss!! Nu ma pricep la partea tehnica a boxelor. Imi place sa ascult muzica tare, in general RAP si vreau ceva cu putere mai ales a subwooferului. Ma intereseaza deasemenea sa fie si bun si la jocuri. In caz ca nu as putea sa iau un sistem din acela mai deosebit...explicati-mi si mie plss pana la urma concret minusurile lui Z-5500 care ar fi! Si daca merita sa inlocuiesc X-530 cu Z-5500..oare voi fi multumit de aceasta alegere?? id-ul meu este matrix18liv Multumesc!!

Lyyvyyu is offline    Reply With Quote
Old 07-09-2009, 12:50   #1803 (permalink)
melomaniac

Cosmin_C's Avatar

Pentru muzica tare, in special RAP, Z5500 nu are nici un minus.

Cosmin_C is online now    Reply With Quote
Old 07-09-2009, 14:11   #1804 (permalink)
Registered User

OK ms! Dar pentru jocuri? Am placa audio Realtek HD. Se aude bine la volum mic, apar probleme la el in timp? Merita sa dau banii pe el? Daca nu zi-mi si mie un sistem audio bun plss! Am auzit de ceva cu sigurantele, cu panou de control ca se incalzeste si ca nu ar avea tweetere, iar din cauza asta se aude prost. Asa e?

Old 07-09-2009, 14:44   #1805 (permalink)
melomaniac

Cosmin_C's Avatar

Personal mi s-a parut ca se aude mai bine la volum mic decat la volum mare. La jocuri chiar nu are de ce sa nu se auda bina. De fiabilitate si posibile defecte poti afla citind acest topic, eu nu am avut asa ceva acasa nu nu m-am interesat de aspectele astea. O recomandare mai buna in banii astia nu stiu, poate Microlab H600 dar nu le-am ascultat, doar mi-au placut Microlab Solo6/7 si am ramas cu o impresie buna despre aceasta firma.
Quote:
Originally Posted by Lyyvyyu View Post
Va rog sa-mi recomandati si mie un sitem audio bun pentru PC care sa aiba minim 300 watts RMS si sa coste pana in 16 mil.
Puterea este complet irelevanta, presiunea acustica se masoara in decibeli nu in watts. E foarte posibil ca Microlab sa se auda mai tare decat Logitech chiar daca are o putere mai mica.

Old 07-09-2009, 20:56   #1806 (permalink)
Registered User

Merci. Aaa si app sitemu il pun la PC. Dar de firma MTX ce zici. Vreau sa pun la masina un sistem MTX cu vreo 6 speakere si un subwoofer dublu. E calumea firma?

Old 08-09-2009, 01:50   #1807 (permalink)
Registered User

Adonis's Avatar

lyyvyyu ... si eu am trecut acum 2 sapt de la x-530 + Sunet OnBoard la Z5500 + X-Fi Xtreme Music ... tot ce pot sa zic ca nu ma incanta chiar asa tare sistemul deoarece nu e vreun hi-end, dar treaba pentru care e construit s`o faca o face cu brio. Aici vorbesc de jocuri, filme chiar si muzica la un volum rezonabil si cu setarile aferente. Mie mi`a convenit Z5500 pentru ca am dat pe el 650 lei cu tot cu transport, plus X-fi`u 200 lei ... fa o socoteala. Eu zic ca in banutii astia ... e chiar BEST BUY!
Cosmin_C cand o sa ma plictisesc de sunetul sistemului de pc o sa te caut cu siguranta Keep up the good work!

Adonis is offline    Reply With Quote
Old 08-09-2009, 02:30   #1808 (permalink)
melomaniac

Cosmin_C's Avatar

Habar nu am de MTX sau sisteme audio de masina, cand conduc ma multumesc cu absolut orice imi da radioul si cele 4 difuzoare amarate venite cu masina. Acasa e cu totul o alta problema.

Old 20-09-2009, 18:48   #1809 (permalink)
Registered User

as vrea un z 5450 pt ps3 si un nmt(sa zicem e-great , xtreamer sau wd hd).
inteleg ca are 2 intrari optice,si chiar daca are putere mai mica si un bas mai putin zgomotos decat z5500, este mai ok ca si calitate audio.
stiu ca cei 2 sateliti wireless(spate) trebuie conectati la priza
altfel ,inteleg ca este identic cu z5500
dat fiind faptul ca nu se mai fabrica(deci ce se mai gaseste pe stoc,ar trebui sa fie de o calitate constructiva egala cu primele modele z5500) ,ar trebui ca sa fie mult mai fiabil decat seriile noi z 5500 (care are probleme destule din cauza de pieselor mai proaste folosite pt a obtine un pret mai mic).
wirelessul asta chiar functioneaza?(suprafata maxim 18 m2)

stiti unde gasesc un z 5450 nou(sa fie pe stoc) sau sh(dar in stare perfecta de functionare si cu garantie reala)?
daca a-ti cumparat recent de undeva ,dati-mi si mie de stire
multumesc

gabi nechita is offline    Reply With Quote
Old 20-09-2009, 20:36   #1810 (permalink)
Registered User

Bylly's Avatar

Nu stiu de unde ai inteles tu ca ar fi mai ok ca si calitate audio decat z5500, eu nu as crede asta.

Bylly is offline    Reply With Quote
Old 20-09-2009, 22:08   #1811 (permalink)
Registered User

daca poti veni cu argumente,,mi-ar fi f util
eu asa am citit pe topicurile dedicate,cum ca desi este mai putin puternic,ofera totusi o calitate mai buna a sunetului(probabil datorita puterii mai scazute ale subwooferului,care la z5500 e prea puternic in raport cu boxele)
poate am inteles gresit,eu nu am acest sistem

eu din ce am citit,as prefera z5450 (e adevarat, in primul rand pt wireless)

Old 23-09-2009, 14:12   #1812 (permalink)
Nick anterior: PSCS

Queremos Paz's Avatar

Care e scopul semnalului wifi daca alimentarea la priza este obligatorie?
I mean e mai usor sa tragi fire de semnal decat de curent, si in plus, ma indoiesc ca nu se pierde din calitate prin wifi ul ala...

Queremos Paz is offline    Reply With Quote
Old 23-09-2009, 18:26   #1813 (permalink)
Registered User

in cazul meu e mai usor invers,decat sa am fire vizibile prin camera,prefer sa conectez la prize cei 2 sateliti spate(intamplator am si prize langa pozitia fiecaruia)
singurele probleme ar fi:
-daca semnalul ar pierde din calitate
-daca semnalul se transmite fara probleme de interferente pana la cei 2 sateliti( sa nu am sunet intrerupt)

Old 24-09-2009, 14:05   #1814 (permalink)
Registered User

Am si eu o intrebare. Cam pe unde as putea gasi un cablu 3 jack - 3 jack pentru a-l inlocuii pe cel standard de pe z5500 ? Nu vreau sa-l folosesc pe ieseria coaxiala sau optica pentru ca acolo folosesc std si ps3-ul.
Problema pentru care m-am gandit sa-l schimb e ca ... bazaie ca si cum nu ar fi ecranat bine.

andrei006 is offline    Reply With Quote
Old 24-09-2009, 14:36   #1815 (permalink)
melomaniac

Cosmin_C's Avatar

Nu cred ca poti rezolva problema cu alt cablu decat in cazul in care cablul este (semi)intrerupt sau ai un contact imperfect. Exista o gramada de motive pentru care un sistem audio bazaie, lipsa impamantarii si lipsa filtrarii pe alimentare (Z5500 nu are asa ceva) sunt primele idei care imi vin acum in minte.

Cablu exact cum vrei tu nu prea ai unde sa gasesti, dar 3 cabluri jack separate se gasesc peste tot, vezi la Muzica daca vrei ceva profi, ecranat ca lumea si la pret accesibil.

Old 24-09-2009, 19:42   #1816 (permalink)
Registered User

Ideea e ca bazaie cand e introdus si cablu coaxial care duce la standard box-ul upc. Fara el nu bazaie pe direct. M-am gandit ca asta ar fi cea mai la-ndemana solutie.
Stiu ca am mai patit in masina tot asa cu un bazait ciudat care s-a rezolvat cand am schimbat respectivul cablu rca cu ceva mai profi.
Merci de ideea cu 3 cabluri separate jack ... nu stiu de ce nu-mi trecuse prin cap

Old 24-09-2009, 23:31   #1817 (permalink)
Registered User

Ai sesizat bine, problema provine de la cablul de CATV. Ai o diferenta mare de potential intre masa cablului CATV (ecran) si masa receiver-ului , care e legata practic la tot ce e legat cu fire de cupru (non-optic) .
Rezolvarea ar fi:
1) Impamantezi totul (computer, TV, monitor, STB, boxe, etc...
2) faci rost de un separator/izolator galvanic pentru cablul CATV . Il gasesti aici de exemplu .
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	XTI-1G.jpg
Views:	29
Size:	14.0 KB
ID:	528427  

Scuba is offline    Reply With Quote
Old 25-09-2009, 00:45   #1818 (permalink)
Registered User

Pai cum as putea rezolva cu inpamantarea ? am un prelungitor pe care scrie ca are inpamantare ... dar in care este introdus doar z5500, tv-ul si stb-ul fiind in alta priza.
Nu as vrea sa folosesc un atenuator pentru ca deja am o problema in casa cu semnalul foarte slab, motiv pentru care folosesc si un amplificator (de semnal).

Old 25-09-2009, 09:43   #1819 (permalink)
melomaniac

Cosmin_C's Avatar

Quote:
Originally Posted by andrei006 View Post
Ideea e ca bazaie cand e introdus si cablu coaxial care duce la standard box-ul upc. Fara el nu bazaie pe direct.
De tipul asta de bazait nu se scapa cu cablu ecranat, buzz-ul va ajunge prin cablu, ferit de restul de interferente. Poate sa se atenueze daca-l tapetezi cu toturi de ferita de sus pana jus, dar nu asta e solutia... vezi ce zice Scuba ca zice bine. Aceeasi problema cu boxul de UPC o are si un amic, am senzatia ca nu sunteti singurii...

Old 25-09-2009, 15:03   #1820 (permalink)
Registered User

Salut oameni buni.

As avea si eu cateva nelamuriri, sper sa ma luminati in vreun fel.

In primul rand am vazut un tip care s-a apucat sa modifice un sistem audio. Bun, a fost optiunea lui, l-a vopsit cu culoare negru stralucitor in loc de negru mat, a folosit nu stiu ce suruburi. Nu asta e problema cred eu, omul a avut initiativa, si-a pierdut cateva ore facand asta. Daca nu i-a iesit isi va da si el singur seama in timp, deocamdata lasati-l sa se bucure de ceea ce a facut si nu mai fiti asa rai in a pune etichete. Poate omul nu e profesionist, poate doar experimenteaza.

In alta ordine de idei. Am vazut aici niste persoane care incearca cu orice pret sa induca unora ideea cum ca Logitech Z-5500 este un sistem jalnic. Pai treaba sta in felul urmator. Ei fiind niste persoane deosebit de pricepute si raportandu-se la scule de 'jde mii de euro este si normal ca acesta sa para slab. Dar noi astia cu pretentii umile si mediocre nu ne inchipuim ca este un sistem hi-fi. Nu mai fiti asa categorici, lasati loc si de mai bine. N-am vazut nici o persoana care sa fie mai neutra asa, de fapt au fost vreo doua. Dar doua persoane in 15 pagini mi se pare jalnic.

Asa ca o idee vroiam sa va spun ca eu am in prezent un Z-2300 care a implinit cel putin 2 (doi) ani si functioneaza ireprosabil. Sunetele sunt aceleasi ca in prima zi, deci din punct de vedere al fiabilitatii..no comment.

Muzica, in general este compusa pe doua boxe. Doreii aia de scot melodii, in principiu acestea sunt pentru doua boxe, asa stiu eu. Din start, pentru muzica pur naturala Z-5500 este un pic out of the range. Si eu sunt adeptul celor doua boxe plus amplificator, dar va zic sincer ca in urmatoarele doua luni voi face tot posibilul sa-mi iau Logitech Z-5500, asta datorita persoanelor care au avut respectul de a-si spune parerea fara nici un fel de tenta de a denigra sistemul. Am impresia ca unii dintre voi pentru asta v-ati nascut. Sa demonstrati voi cum Z-5500 este mai bun sau mai prost. N-ati auzit de relativitate.

Repet, cu z-2300 m-am impacat mai bine de doi ani super, chiar si acesta cu 200w rms are o putere suficienta pentru o camera de 3mx3.5m, dar pentru o intrunire cu niste amici o data la cativa ani nu poti face chiar party-uri pe Z-2300. Nu ca s-ar auzi prost, dar nu pentru asta e facut.

Erau niste dorei un pic mai sus care spuneau ca Z-5500 "nici nu viseaza" la 505w rms, spunandu-ne ca ajunge undeva pe la 100. Si al meu de 200w rms unde ajunge? la 40w? Patetic. Se mai spunea ceva de genul...ajunge doar 70 db. Uitati-va pe niste review-uri meseriase cu teste facute de elvetieni, Logitech fiind o companie elvetiana.

Deci am si eu o mica parere la adresa acelora care vad doar alb si negru in fata ochilor. Lasati-o mai moale caci se duce sanatatea. Logitech Z-5500 este un sistem foarte bun pentru clasa mijlocie.

liviustefan is offline    Reply With Quote
Advertisment
jocuri prin smsCumpără jocuri prin SMS

Rapid si sigur!
Reply

Computer Games Forum > Tech > Audio

Thread Tools

Posting Rules