Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Audio

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 07-11-2009, 12:32   #1921 (permalink)
Registered User

TimeWriter's Avatar

Quote:
Originally Posted by andreieu View Post
si m-am gandit la crative x-fi surround 5.1 externa.
ce parere aveti ,cum se vor impaca cele 2 ?
acum detin un x530 pe sunet onboard si am auzit logitechul z5500 pe placa de sunt buna si stiu cum suna si care este diferenta
Nu lua Crapativu ăla. Nu-și merită banii, zic eu. Am deținut placa în urmă cu câteva luni și nu am fost prea mulțumit de ea. Declanșează latențe DPC enorme și consumă foarte multe cicluri din procesor, chiar și în idle (>15% pe un Core2 Duo). Pe ieșirile analog nu excelează, e inferioară chiar și unui Audigy SE (pe PCI), de fapt... pe ieșirile analog e sub un Realtek ALC888. Pe digital nu scoate decât 2.0.
Mai bine conectezi sistemul prin S/PDIF (dacă laptop-ul actual dispune de așa ceva) și ai rezolvat treaba.

Peste câteva zile urmează să-mi ajungă un Z5500 din Germania. Sper să-și merite banii, ținând cont că vin de la un X-540 de care eram relativ mulțumit, însă puterea era insuficientă pentru nevoile mele.

TimeWriter is offline    Reply With Quote
Old 07-11-2009, 13:17   #1922 (permalink)
jmf
Prodigal Son

jmf's Avatar

Sau, daca n-ai s/pdif, poti lua un Asus Xonar U1 pe USB, care are si e chiar ok placa.

jmf is offline    Reply With Quote
Old 07-11-2009, 14:43   #1923 (permalink)
Registered User

andreieu's Avatar

nu am s/pdif dec at hdmi....
o sa ma uit la asus ala

---------- Post added at 14:43 ---------- Previous post was at 14:36 ----------

cum conectez un x530 cu 3 mufe analog la aceasta placa sa mearga 5.1 ?
sau daca mai stiti astfel de placi pana in 300 ron pentru laptop ?

cele pe port pciexpres sau cum e portul ala la laptop

eu am asa ceva ca port IEEE 1394 interface si hdmi
Daca aveti nevoie de jante , bodykituri , scaune , evacuari , stopuri , faruri , suspensii , accesorii de interior , volane , schimbatoare , pedale , ceasuri , audio , media etc etc si multe alte produse doar intrebati !

,,Reality is wrong. Dreams are for real''

Last edited by andreieu; 07-11-2009 at 15:57..

andreieu is offline    Reply With Quote
Old 07-11-2009, 15:57   #1924 (permalink)
Registered User

TimeWriter's Avatar

Ce laptop ai? Întreb pentru că majoritatea laptop-urilor au S/PDIF pe mufa de 3.5mm de la căști.

TimeWriter is offline    Reply With Quote
Old 07-11-2009, 16:02   #1925 (permalink)
Registered User

andreieu's Avatar

aaa acum inteleg
laptopul este msi gx700
placa de sunet 5.1 integrada realtek hd
iar in meniul softului de la placa de sunet apare mentiunea s/pdif
are meniu separa si conector si cred ca asa este ,in acelasi port cu cel analog

oricum ce diferente vor fi intre xonar si built in spdif ?
Daca aveti nevoie de jante , bodykituri , scaune , evacuari , stopuri , faruri , suspensii , accesorii de interior , volane , schimbatoare , pedale , ceasuri , audio , media etc etc si multe alte produse doar intrebati !

Old 09-11-2009, 07:48   #1926 (permalink)
jmf
Prodigal Son

jmf's Avatar

Si eu pe laptop am realtek hd, in sounds imi apare digital output, dar laptop-ul nu are iesire optica (din cate stiu eu). Diferente n-ar trebui sa fie, fiindca tot ce trebuie sa faca iesirea optica e sa trimita stream-ul fara modificari spre z5500. Ce pot sa-ti spun e ca Xonar U1 face asta, z5500 raporteaza corect pcm/dolby digital/dts digital in functie de stream, si costa 2.3-2.4 mil.

Old 09-11-2009, 20:20   #1927 (permalink)
VY Canis Majoris

punisher's Avatar

se da un logitech z5500 :
se dau mai multe placi de la creative seria x-fi .
problema : pe anumite melodii in sateliti se aude un fasait .
mentionez ca pe audigy se , xonar ds/dx nu face asa .
are cineva vreo idee ?
modul de conectare este direct .

punisher is offline    Reply With Quote
Old 11-11-2009, 16:13   #1928 (permalink)
Registered User

am si io o intrebare.....cine ma ajuta si pe mine sa configurez bine sistemu
il am conectat pe direct..........nu stiu ce efecte sa pun cand ma joc cand ma uit la film(DTS sau AC3) sau cand ascult un MP3
si am auzit ca daca ii dai surround la maxim se poate strica...e adevarat?
voi cum aveti volumu la centru si la surround?

mariuspuri is offline    Reply With Quote
Old 12-11-2009, 00:17   #1929 (permalink)
Registered User

Bylly's Avatar

Volumul la centru si surround trebuie legat in functie de distanta la ascultator si cel mai bine se face "dupa ureche", de obicei eu tin surround la nivelul nominal (adica la rombul acela) si centrul cam pe la 65-70%.

Pe direct adica pe analogic nu trebuie setat nici un efect, asta daca ai o placa 5.1 si este conectata si setata ca atare din calculator. De asemenea, in acest mod este irelevant (pentru sistemul audio) felul in care este codat sunetul unui film (asta pentru ca se ocupa de decodare placa audio).

Teoretic unele chestii se strica mai repede daca sunt exploatate la nivelul maxim mai mult timp. Dar gandeste-te totusi ca maxim la surrouns inseamna nu numai nivelul boxelor spate sa fie la maxim ci si nivelul volumului general sa fie maxim. La mine aceasta situatie nu se intalneste decat la petreceri sau la filme codate ac3 cu semnal slab, adica desi volumul e la maxim, presiunea sonora creeata nu e chiar asa de mare, deci nu e vorba de fortarea boxelor in vreun fel.

In orice caz, da-ne mai multe detalii despre sursa (daca e placa de calculator, modelul, etc.)

Bylly is offline    Reply With Quote
Old 12-11-2009, 01:32   #1930 (permalink)
Registered User

placa de baza e Asus m3a78-em cu placa de sunet integrata 7.1(sistemul e bagat pe placa integrata) e setat din windows pe 5.1
si la ce referi ca nu trebuie nici un efect setat daca e conectat pe anologic?la al meu daca ii dau la un film pe 6ch direct se aude 5.1 da daca ii dau pe PLII Movie se aude incet si nu sorrund se aude foarte putin chiar dat la maxim(am probat cu filme cu audio DTS sau AC3)
si cand ma refer la efecte ma refer de ejemplu:io il am conectat pe analogic si vreau sa ascult o melodie in format mp3 ce efect trebuie sa pun,cand ma uit la un film cu audio DTS sau AC3 ce efect trebuie sa pun
cand zic efect ma refer la (PLII MOVIE ,PLII MUSIC, 6CH DIRECT,STEREO,STEREO X2)
astept opinii !!

Old 12-11-2009, 12:52   #1931 (permalink)
Registered User

Bylly's Avatar

pai asta incerc si eu sa iti explic - trebuie sa il lasi pe direct, pentru ca decodarea sunetului e deja facuta de placa de sunet integrata, deci daca pui vreunul din aceste efecte va face numai rau. Poate numai pentru muzica sa activezi stereo x2 sa se auda si spatele, dar probabil ca centrul nu se va auzi.

La placile creative se poate seta cumva winampul si se aud toate cele 5 boxe, nu stiu cum se face la placa ta dar poti cauta pe google.

Old 12-11-2009, 14:49   #1932 (permalink)
Registered User

ok mersi mult

Old 12-11-2009, 17:16   #1933 (permalink)
Registered User

andreieu's Avatar

codecul alc888 pe o placa de sunet realtek HD 5.1 inegrata de laptop cum se aude pe acest sistem ?

ce placa merita cumparata sa se simta o diferenta notabila ?

Old 12-11-2009, 18:45   #1934 (permalink)
Registered User

andreieu's Avatar

aceasta placa de sunet suporta spdif pe unul dintre acele jack-uri ?
eu asa inteleg de aici,sau este vorba doar despre hdmi ?
se poate conecta hdmi la z5500 ?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	spdif .jpg
Views:	33
Size:	144.4 KB
ID:	549889  

Old 12-11-2009, 22:38   #1935 (permalink)
Registered User

Bylly's Avatar

Z5500 nu are hdmi, nici pomeneala de asa ceva (pe vremea cand a aparut sistemul nici nu cred ca era raspandit standardul acesta). O placa externa pe usb in valoare de vreo 200 de lei e suficienta ca sa te bucuri la maxim de ce iti poate oferi acest sistem. Poate fi un xonar u1 usb sau un x-fi, ambele se descurca ok.

Placa aceea (din poza) suporta digital out pe un jack, chestie mai complicata deoarece iti trebuie un adaptor jack toslink si apoi sa pui cablul optic propriu-zis si sa te duci in z5500. Respectivul adaptor se gaseste destul de greu, eu am cautat un timp si apoi m-am lasat pagubas (asta si fiindca se descurca bine pe analog dintr-o placa decenta).

Old 13-11-2009, 01:22   #1936 (permalink)
Registered User

andreieu's Avatar

Quote:
Originally Posted by Bylly View Post
Z5500 nu are hdmi, nici pomeneala de asa ceva (pe vremea cand a aparut sistemul nici nu cred ca era raspandit standardul acesta). O placa externa pe usb in valoare de vreo 200 de lei e suficienta ca sa te bucuri la maxim de ce iti poate oferi acest sistem. Poate fi un xonar u1 usb sau un x-fi, ambele se descurca ok.

Placa aceea (din poza) suporta digital out pe un jack, chestie mai complicata deoarece iti trebuie un adaptor jack toslink si apoi sa pui cablul optic propriu-zis si sa te duci in z5500. Respectivul adaptor se gaseste destul de greu, eu am cautat un timp si apoi m-am lasat pagubas (asta si fiindca se descurca bine pe analog dintr-o placa decenta).
am inteles.ma voi orienta spre un xonar atunci .
stima!

Old 13-11-2009, 23:12   #1937 (permalink)
jmf
Prodigal Son

jmf's Avatar

Am si eu o problema cu xonar u1. Daca e pusa pe output analogic si dolby digital live, am sunet surround pe z5500, e chiar ok, dar presupun ca placa face re-encode din dts (de exemplu) in dolby digital live, asta fiindca chiar daca filmul are dts, z5500 raporteaza intotdeauna "dd digital".

Asa ca am pus-o pe digital output si din ac3filter spdif passthrough. Totul ok, merge, z5500 raporteaza "dts digital" daca filmul e codat asa, in schimb la 1-2 min apare cate o intrerupere scurta a sunetului (cam 0.5sec), dupa care isi revine, merge iar bine vreo 1-2 min si apoi iar face.

Pe modul analogic merge perfect, am vazut cateva filme cap-coada fara intreruperi. Pe digital nu.

Aveti idee ce poate fi?

ps: driverul placii e la zi, windows 7. In ac3filter am spdif passthrough, "as is" si 24bit 48khz.

Old 17-11-2009, 10:35   #1938 (permalink)
VY Canis Majoris

punisher's Avatar

Quote:
Originally Posted by punisher View Post
se da un logitech z5500 :
se dau mai multe placi de la creative seria x-fi .
problema : pe anumite melodii in sateliti se aude un fasait .
mentionez ca pe audigy se , xonar ds/dx nu face asa .
are cineva vreo idee ?
modul de conectare este direct .
??

punisher is offline    Reply With Quote
Old 22-11-2009, 18:22   #1939 (permalink)
Nick anterior: usercgf

Wander's Avatar

se fac speculatii pe internet cum ar fi ca sistemul este unul original si ar exista si fabrica si vapormade, motivul ar fi ca o parte din detinatorii z5500 au ramas cu el prajit dupa doar cateva utilizari, luate de pe emag precum si alte magazine . cred acest lucru deoarece observ ca de cativa ani incoace a devenit f comercial, ca atare am prieteni care au acest sistem din 2005 si le merg ca in prima zi, iar cei care le au achizit recent au probleme cum ca se incinge se arde s a stricat, iar intervalul anual nu este singura cauza! ! !
stau si ma intreb care este probabilitatea ca eu si oricare doritor si viitor buyer sa achizitioneze unul cu defect ori nu?
se poate pune un semn de intrebare nu?
de unde increderea ca primesc ceva de calitate autentic logitech?

Wander is offline    Reply With Quote
Old 22-11-2009, 19:34   #1940 (permalink)
Nick anterior: sirean

freedom's Avatar

In momentul de fata detin doua Z-5500. Unul este achizitionat de aproape doi ani iar celalalt de 6 luni. Cu cel mai nou am fost deja de doua ori la garantie iar cu cel vechi nu au fost probleme. In ambele cazuri problema a fost minora, siguranta de tensiune s-a ars. Astfel am facut provizii de sigurante asta asa sa stau linistit si sa nu mai bat drumurile.
In rest foarte multumit de ce ofera. Bineinteles cu mici ajustari. Cine stie, cunoaste.

LE. Ambele au fost luate din magazine gen: Media Galaxi sau Domo si nu este nici cea mai mica diferenta intre ele. Sunet clar si puternic.

freedom is offline    Reply With Quote
Advertisment
jocuri prin smsCumpără jocuri prin SMS

Rapid si sigur!
Reply

Computer Games Forum > Tech > Audio

Thread Tools

Posting Rules