Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Gaming > Racing

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 08-09-2004, 17:28   #61 (permalink)
Registered User

Simulatoru's Avatar

Repet Si Eu. Top Notch :d

Simulatoru is offline    Reply With Quote
Old 08-09-2004, 17:31   #62 (permalink)
Registered User

h0stile's Avatar

haideti sa vedeti ce am primit de la techland...brand new pics.....plus un skin....xpand o sa vina cu chromed 2004 . se pot importa modele, se pot crea skinuri, moduri (jocu foloseste Java ptr scripting), u name it.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	09_Car3_wf.jpg
Views:	63
Size:	140.5 KB
ID:	19321   Click image for larger version

Name:	10_Car3_mix.jpg
Views:	67
Size:	120.4 KB
ID:	19322   Click image for larger version

Name:	11_Car3_map.jpg
Views:	81
Size:	89.8 KB
ID:	19323   Click image for larger version

Name:	12_Car3_game.jpg
Views:	160
Size:	144.3 KB
ID:	19324   Click image for larger version

Name:	FOC_Body.jpg
Views:	90
Size:	311.3 KB
ID:	19325  
I'mma do the things / That I wanna do / I ain't got a thing / To prove to you / I'll eat my candy / With the pork and beans / Excuse my manners / If I make a scene / I ain't gonna wear / The clothes that you like / I'm finally dandy / With the me inside / One look in the mirror / And I'm tickled pink / I don't give a hoot / About what you think

h0stile is offline    Reply With Quote
Old 08-09-2004, 18:09   #63 (permalink)
Gameaholic

Wiggins's Avatar

Si daca se piloteaza ca o nava spatiala tot degeaba. IQz3r0 daca-ti plac arcade-urile cu grafica sclipitoare zi asa si cu asta basta. N-are rost sa umplii topicul de poze din wonderland. Ma intreb daca ai carnet si ai omorat si tu vreo data o masina pe drumuri de tara, ca in cazul asta nu mai puteai sa joci Colin si Xpand.

ndoz Evident cu damage pe realistic si fara protectie la schimbatul vitezelor. Altfel cum as fi putut baga in marsalier la 140 la ora? Deci partea de damage m-a dezamagit. Cine a jucat Championship Rally 2000 stie la ce ma refer. Acolo fierbea motorul daca-l omorai prea rau, se stricau suspensiile si directia de la hopuri, treia sa schimbi cauciucurile intre curse, etc, etc. Aici ori se strica de tot motorul sau cutia, ori masina merge bine-mersi.

Wiggins is offline    Reply With Quote
Old 08-09-2004, 18:43   #64 (permalink)
Registered User

h0stile's Avatar

Mda.....ptr ca nu mai poti sa spui nimic ma iei cu faze d'astea.....asta e. Si ca sa vezi ca nu ascund nimic, iti si raspund. Nu, nu am carnet insa asta nu inseamna ca nu am condus (si nu cred ca are rost sa-mi iau pana cand nu imi voi permite o masina). Cine vrea sa vada toate pozele noi (inclusiv cu editoru de Xpand) go here http://www.gamershell.com/hellzone_R...nd_Rally.shtml

Btw, Xpand e gold. Should be out soon.
I'mma do the things / That I wanna do / I ain't got a thing / To prove to you / I'll eat my candy / With the pork and beans / Excuse my manners / If I make a scene / I ain't gonna wear / The clothes that you like / I'm finally dandy / With the me inside / One look in the mirror / And I'm tickled pink / I don't give a hoot / About what you think

Old 08-09-2004, 20:28   #65 (permalink)
Gameaholic

Wiggins's Avatar

Cu ce faze te-am luat? Din datele pe care le aveam am presupus ca nu stii cum ar trebui sa se conduca o masina in conditii de raliu pe gravel. Si uite ca am avut dreptate. Si avand in vedere ca aici e vorba de un simulator asta conteaza, nu sclipiciu' de pe cd-ul agatat de oglinda retrovizoare.
In afara de asta nimeni nu a sugerat macar o secunda ca dpdpv tehnic grafica din Xpand nu e net superioara. Am mai spus deja, daca ar fi fost concurs de photoshop ar fi castigat. Eu sunt de parere insa ca e un kitsch. Si nu numai eu sunt de aceasta parere.
Ai adus in discutie grafica in termeni de realism. Ei bine am batut ceva drumuri de tara la viata mea si nu am vazut pe nicaieri atatea chestii sclipitoare si fuzzy.

Pe de alta parte umplii topicul de RBR cu ss-uri si stiri despre Xpand desi exista un topic separat pentru asta. Avand in vedere ca flame-urile sunt stupide si nu aduc nimanui nici un castig eu m-am abtiunut de fiecare data sa intru pe topicurile arcade-urilor pe care eu le dispretuiesc atat de mult. Acum a aparut si un joc pe gustul meu si n-am chef de fanii NFSU sa vina sa floodeze topicul cu diverse alde nu luceste vopseaua pe masina, si culmea e ca nici n-ar trebui sa luceasca. In primul rand tu nici n-ai jucat destul jocul sa-ti faci o parere. Inainte sa imi atragi atentia ca am un ton acid intreaba-te daca nu cumva sunt indreptatit sa-l folosesc.

Old 08-09-2004, 22:23   #66 (permalink)
Registered User

h0stile's Avatar

sa inteleg ca tu la scoala de soferi ai invatat cum e sa conduci o masina in conditii de raliu pe gravel? hmm...poate mi-o recomanzi si mie.

Quote:
In afara de asta nimeni nu a sugerat macar o secunda ca dpdpv tehnic grafica din Xpand nu e net superioara
OMG.....de cate ori mai vrei sa-ti mai dau citatul ala? chiar iti apartine...sau poate nu crezi? Cat priveste ss-urile, Simulatoru le-a cerut. Daca nu cerea nimeni nu postam. Simplu. Hmm...daca te enerveaza cineva esti indreptatit sa folosesti un ton acid? Chiar asa de repede? hai ma....lasa-ma sa te mai enervez un pic....poate imi faci o bucurie cu o scrisorica marca anthrax

chill dude....chill...nu de alta dar nu vreau sa-ti plezneasca vreo vena si sa te am pe constiinta.

Old 08-09-2004, 23:00   #67 (permalink)
Gameaholic

Wiggins's Avatar

Bai IQ tu chiar vrei flame cu orice pret sau ce? Ce dracu nu intelegi?
Cand te-am intrebat daca ai carnet te-am intrebat de asemenea daca ai omorat vreo data o masina pe drumuri de tara. Acu te faci ca uiti ca sa ai ceva spiritual de comentat?
Am afirmat ca grafica din RBR este cea mai buna dintre cele trei titluri dpdv artistic, deci cum ar trebui sa arate un joc de raliuri, nu din punct de vedere tehnic (aka pixelshader-e, tehnici de blur, aa, lumini etc). Ce e asa de greu de priceput? Sau tu nu esti in stare sa faci diferenta dintre performanta tehnica si bun gust / realism?

Oricum vad ca ai inceput sa raspunzi selectiv la idei extrase din context din posturile mele. Tehnica asta aaromaniana ma scarbeste complet si ca atare ma abtin de la a distruge topicul asta in continuare. Este evident ca nu esti capabil sa recunosti ca problema simulatarelor auto te depaseste.

P.S. Daca era sa-mi plezneasca o vena la fiecare habarnist cu idei fixe murem de mult.

Old 08-09-2004, 23:54   #68 (permalink)
Registered User

Viracocha's Avatar

Voi uitati desigur ca Xpand e Starforce 3 protected.

Viracocha is offline    Reply With Quote
Old 09-09-2004, 01:06   #69 (permalink)

Dead Ghost's Avatar

Quote:
Originally Posted by Viracocha
Voi uitati desigur ca Xpand e Starforce 3 protected.
Mda, nasol..

Cat despre restul, va rog terminati cu flame-ul.. Ce naiba, parca ati avea 10 ani.. Of of..

Dead Ghost is offline    Reply With Quote
Old 09-09-2004, 03:21   #70 (permalink)
Gameaholic

Wiggins's Avatar

Daca jocul o sa fie destul de cautat o sa-i dea baietii de cap. Pe de alta protectia nici nu trebuie sa reziste prea mult. E necesar sa-i faca pe occidentalii aia care chiar isi permit sa bage mana in banii de inghetata. Exact asta s-a intamplat in cazul lui Soldiers de exemplu.

Si astea fiind zise va rog discutati despre Xpand pe topicul respectiv.

Old 09-09-2004, 03:53   #71 (permalink)
Registered User

stunn's Avatar

Draga IQz3r0...

..cat de simpatic esti tu cand urasti culorile cartoonish si in acelasi timp iti plac alea din Xpand, cat de simpatic esti cand pui damage-ul pe 'Safe' si masina nu se strica ca pe 'Realistic' (culmea!), cat de simpatic esti cand spui ca nu confunzi modelul si textura cu efectele aplicate peste ele si de fapt o faci cu nonsalanta, cat de simpatic esti cand spui ca reproducerea cat mai exacta a terenului se intampla in Xpand si NFS nicidecum in RBR, cat de simpatic esti tu cand stii ce-i ala simulator desi probabil nu ai jucat niciunul... ce mai incolo incoace, imi esti simpatic foc.

Ce-i drept, anumite parti ale masinii in RBR par mate, in functie de unghiul din care te uiti, o problema in shader care va fi probabil fixata printre altele in patch-ul ce va iesi zilele urmatoare. Dar sa spui ca toata masina e mata tine de domeniul oftalmologic (vezi imaginile 1 si 2)

Adevarul e ca mi-a scapat acest aspect - foarte important dealtfel intr-un simulator - din cauza ca eu conduc din camere de-astea mai arcade, nu din spatele masinii ca profesionistii. Ei bine nu acelasi lucru se intampla in Colin McRae, sponsorizat de Mr. Proper (vezi imaginile 3, 4 si 5)

In prima imagine observam stralucirea salbatica a unei masini observata in habitatul ei natural, in a 2-a observam cum pur si simplu stralucirea inghite fotonii din partea din spate a masinii, iar in a 3-a stralucirea isi da drumul pur si simplu, nu se mai poate abtine.

(se pare ca nu se pot atasa mai mult de 5 imagini asa ca le despart)
Attached Thumbnails

Name:	rbr_1.jpg
Views:	156
Size:	82.4 KB
ID:	19398   Click image for larger version

Name:	rbr_2.jpg
Views:	134
Size:	84.4 KB
ID:	19399   Click image for larger version

Name:	cmr1.jpg
Views:	167
Size:	224.0 KB
ID:	19400   Click image for larger version

Name:	cmr2.jpg
Views:	110
Size:	211.2 KB
ID:	19401   Click image for larger version

Name:	cmr3.jpg
Views:	119
Size:	209.2 KB
ID:	19402  

stunn is offline    Reply With Quote
Old 09-09-2004, 03:56   #72 (permalink)
Registered User

stunn's Avatar

Hm, imaginea a 3-a din CMR04 parca seamana cu ceva...
E vorba desigur de cele doua standarde in materie de jocuri cu masini, unul prezent si celalalt viitor: Need for Lobotomy Underground 1 & 2 Gyeah. Asta stralucire frate, straluceste pana si cauciucul de incantare. (se observa textura terenului net superioara celei din RBR)
Attached Thumbnails

Name:	nfsu.jpg
Views:	145
Size:	345.6 KB
ID:	19403   Click image for larger version

Name:	nfsu2.jpg
Views:	134
Size:	529.8 KB
ID:	19404  

Old 09-09-2004, 03:58   #73 (permalink)
Registered User

stunn's Avatar

Sa aruncam insa un ochi si pe culorile extrem de realiste si - atentie - deloc cartoonish din Xpand Rally (vezi imaginea 1)

Pai asta-i realism curat nene, culorile din Tom si Jerry combinate cu efectul de "ca prin ceata"(TM) coboara nivelul PH-ului exact ca-n reclame, nu ca-n panarama aia de RBR (vezi imaginile 1, 2, 3 si 4)

Dar deja deviez, asa ca revin:

Draga IQz3r0,
Ma gandesc cu emotie la review-ul tau de CMR04, si imi imaginez cum ai atacat tu curbele cu "pregatire emotionala, dublata cu o rabdare de fier" sau cum mai luai tu degetul de pe acceleratie "din cand in cand", ca un om mare. Sa speram totusi ca in CMR05 vei avea acel "control cat mai bun al masinii sau posibilitatea de a-l dobandi printr-o combinatie de setari si/sau upgradeuri ce reuseste sa adapteze masina perfect traseului si conditiilor meteo", astfel incat vei putea sa nu mai iei degetul de pe acceleratie, exact ca-n realitate. Si atunci, cu vasta ta experienta obtinuta din forjarea unei dacii in parcare, vei declara nule acele cacaturi numite tyre model, diferential sau suspensii, care dau 80% din comportamentul unei masini de raliu, la unison cu cel mai bun prieten al omului - Colin - care si-ar pune numele si pe un simulator de scobit in nas, pentru suma potrivita desigur.

Spre final, un citat din universul paralel in care traieste IQz3r0, in care nu exista comunitatile de GPL, F1C, NR2003, sau LFS: . "Nostim e faptul ca un joc care s-ar conforma in proportie de 100% realitatii ar fi un esec total si asta nu pentru ca nu ar fi oameni dispusi sa plateasca pentru asa ceva, ci pentru simplul fapt ca nu toata lumea are priceperea si rabdarea pilotilor profesionisti." Nostim tare, dar parca mai nostim esti tu, asa ca inchei cu traditionalul: "Ne lasi?!"
Attached Thumbnails

Name:	xpand.jpg
Views:	163
Size:	349.8 KB
ID:	19405   Click image for larger version

Name:	rbr1.jpg
Views:	141
Size:	217.2 KB
ID:	19406   Click image for larger version

Name:	rbr2.jpg
Views:	127
Size:	188.8 KB
ID:	19407   Click image for larger version

Name:	rbr3.jpg
Views:	145
Size:	152.9 KB
ID:	19408   Click image for larger version

Name:	rbr4.jpg
Views:	139
Size:	150.0 KB
ID:	19409  

Old 09-09-2004, 12:12   #74 (permalink)

Dead Ghost's Avatar

Daca e sa-mi dau si eu cu parerea si eu sustin ca grafica din Xpand nu e realista. Plina de eye candy, dar nu e realista. Si pt un silmulator e important aspectul asta (pe locul doi dupa importanta controlului realist). Ultimele poze din RBR, cele cu comparatia natura\joc, arata bestial, imo...

Pana acum nu a zis nimeni de cum se aude jocul. Se aud misto motoarele & shit?

ps: inca nu am jocul, nu-s la fel de norocos ca voi.. Dar din poze asta se vede, ce am zis mai sus.

Dead Ghost is offline    Reply With Quote
Old 09-09-2004, 13:43   #75 (permalink)
Registered User

h0stile's Avatar

Wiggins, scrie asa cum iti dicteaza ochiul tau artistic. De fapt, rezultatul se vede dupa.

stunn, apreciez faptul ca limitezi discutia la partea grafica. Ironia ta subtila este insa o alta problema. Faptul ca avem alte preferinte e una, faptul ca dpdv technic, artistic sau cum vrei tu, un joc este peste celalalt si al treilea peste amandoua este iarasi altceva. Putem foarte bine sa ne ascundem toti in spatele acelui de gustibus insa nu rezolvam nici asa nimic. Imi place ultimul tau citat. De fapt pot sa-l sustin cu putin statistica, asta daca nu te superi. Versiunile de PS2 si Xbox ale lui RBR sunt aparute de ceva timp. Ai avut vreodata curiozitate sa afli care este media review-urilor? Iti spun eu. In jur de 70-75. Nu ma crezi? Cauta site-uri care se ocupa cu asa ceva si te vei convinge. O sa spui ca nu te intereseaa ce spun altii. Corect. Insa acei altii dicteaza vanzarile. Scopul unui joc nu este de a te face pe tine fericit, ci de a produce bani. Cand spuneam ca un asemenea simulator ar fi un esec vorbeam despre latura comerciala. Normal ca el va prinde la cateva mii sau poate zeci de mii de persoane si normal ca ar fi the best simulator ever, nimeni nu contesta aceste lucruri, dar nu se va bucura niciodata de super vanzari. Nu stiu daca observi (poate nu vrei) dar nu am criticat negativ alte aspecte, ci din contra (".controlul si damage-ul sunt de nota 11" pag 2). Acu' sincer, poate ca traiesc intr-un univers paralel, insa nu stiu cum se face ca cifrele imi dau dreptate.

Sa ne intoarcem la subiectul tau preferat. Eu nu stiu ce intelegi tu prin cartoonish, insa eu inteleg culori puternice, tari, influentate de o lumina a carei intensitate este peste media naturala. Apoi, este posibil sa gresesc, insa culorile din Xpand par mult mai calde, fatza de cele metalizate din RBR. Aici intra in scena de gustibus. Deh, tie iti place intr-un fel, mie altfel. Problema se pune insa altfel cand trebuie sa scrii un articol. In functie de ce anume judeci grafica unui joc? In functie de progresul tehnologic sau de jocurile similare aparute inainte? Nu poti sa spui ca un joc e rege la capitolul grafica fara sa faci o comparatie si sa plasezi acel joc mai sus decat absolut tot ce s-a creat vreodata (ma refer la jocuri similare apartinand aceluiasi gen, ca altfel ne impotmolim aiurea). Sistemul asta nu te mai lasa sa te ascunzi in spatele lui de gustibus. Daca progresul tehnologic permite anumite lucruri pe care in unele jocuri le intalnim iar in altele nu, atunci ce jocuri vei cataloga drept superioare din acest punct de vedere? Nu te impiedica nimeni sa iti exprimi preferintele intr-un articol, dar trebuie sa dai cezarului ce e al cezarului, iar daca parerea ta nu merge mana in mana cu adevarul obiectiv atunci trebuie sa le delimitezi si sa dai ocazia cititorului sa inteleaga ambele puncte de vedere. Draga stunn, daca ai doar pentru un moment credinta ca poti sa realizezi articole mai bune, nu te opreste nimeni sa deschizi notepad-ul si dai frau liber imaginatiei si cunostintelor tale. Stii cum era pe vremea lu ceasca cand criticai ceva. Erai rugat sa faci mai bine. Din cate vad, talent ai destul. Iti mai trebuie doar bunavointa.

Dead Ghost, ai dreptate, o asemenea discutie nu are cum sa devina decat inutila (asa ca renunt sa mai raspund la provocari). Pacat insa ca anumite persoane nu sunt in stare sa mentina un ton decent si recurg la metode neortodoxe.

Last edited by h0stile; 09-09-2004 at 15:03..

Old 09-09-2004, 15:01   #76 (permalink)
Registered User

Viracocha's Avatar

S-a discutat mai sus de lungimea traseelor, si de aprecierea mea gresita asupra timpului necesar terminarii lor, dat fiind ca de-abia luasem jocul si mergeam din pom in pom.
Acu' am ajuns cu campionatul in raliul Japoniei, care are 2 trasee de 10.7 kilometri, care necesita aproximativ 10 minute jumate, hai 11 minute pentru a fi terminate. Yay ! Nu stiu cum ar fi fost cu traseu full size, de 30 de kilometri, insa astea 2 sunt deja luuungi.
Ah, si btw, am trecut pe gamepad cu controlul. MULT peste taste, cu steeringul analog, pe unul dintre "mini joystickuri" si acceleratia/frana pe buton, digital. Szuper.

Old 09-09-2004, 15:11   #77 (permalink)
Gameaholic

Wiggins's Avatar

La urmatorul patch se zvoneste ca vor scoate un traseu din Japonia de 37 de km! Si chestia e ca o data ce prinzi ideea, nu mai conteaza asa mult lungimea traseului. Ca ajungi sa te busesti f rar.
Totusi pentru o experienta completa e nevoie de volan. Stiu ca e scump unul calumea da asta e. E cum ai juca shootere fara mouse.

Old 09-09-2004, 15:18   #78 (permalink)
Registered User

Simulatoru's Avatar

traseul ala cica ar veni cu un addon, daca vine.. si cred ca are doar 27 km...oricum criminal

Simulatoru is offline    Reply With Quote
Old 09-09-2004, 15:18   #79 (permalink)
Registered User

h0stile's Avatar

Viracocha, good to know....am un gamepad genius ieftin dar cred ca si-ar face treaba.....asta daca imi amintesc pe unde l-am aruncat

Old 09-09-2004, 15:35   #80 (permalink)
Registered User

Viracocha's Avatar

Iqzero, musai sa aiba joystickuri d-alea, ca daca pui directiile pe butoane nu ai facut nici o branza.
Si btw, nu m-am uitat atent, traseele din Japonia au 13.8 kilometri, nu 10 kilometri.

Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Gaming > Racing

Thread Tools

Posting Rules