Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Gaming > MMORPGs > Aion

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 09-10-2009, 07:15   #1 (permalink)
Registered User

Aion la momentul adevarului.

Bun... deci au trecu mai bine de 2 saptamani de cand jocul este pe piata. Vreau sa aud pareri. Place, nu place. grind prea mult sau prea putin, pvp bun sau rau. nu vb de cucerirea cetatilor in abis ca stiu ca inca nu se poate.
A renuntat cineva pana acum la el si daca da de ce.

arhivatorul is offline    Reply With Quote
Old 09-10-2009, 09:28   #2 (permalink)
Registered User

WarChiD's Avatar

cine a zis ca nu se poate ?, pe spatalos se cuceresc cetatile in draci ba asmo ba balaur ba elyos , acuma sincer sa fiu 2 probleme mari sunt que si client crash in rest sunt foarte multumit , grindu eu unu nu l-am simtit cel putin pana la 30 cat am acum , in principiu daca iti faci questurile aproape de lvl care il spun ei ( cel putin alea de campanie) nu ai probleme cu xp, mai mari probleme am cu bani decat cu xp si cu preturile exorbitante la iteme albastre desi e piata plina de ele cer niste preturi de mori, pe iteme de lvl mic/mediu. Bugguri majore nu am vazut si nici boti , ori farmeaza in alte zone ori isi iau ban si nu ii vad eu , ii vad spamand le dau block dar sa ma impiedic de ei pe unde bat nu am intalnit (cum e in L2)

In mare momentan are un 8-9/10 nota daca se lucreaza la que si la boti si client crash ( cel putin pe vista in elthen iti iei crash sigur ) poate ajunge de 9 - 10 dar avand in vedere ca are doar 2 saptamani de real lounch e normal

ps: Faptu ca esti singuratic si faci grind singur nu inseamna ca jocu e nasol
ps2 faptu ca te duci la pvp ca erou singur si crapi nu inseamna e jocu nasol
ps3: faptu ca esti ghimp si nu poti omora un player nu inseamna ca jocu e nasol facut, asta pentru cei care se tot plang ca sunt clerici si ei nu fac nici un kill sau sunt templari si nu pot sa omoare nici un player

WarChiD is offline    Reply With Quote
Old 09-10-2009, 11:02   #3 (permalink)
Registered User

Terror's Avatar

corect, jocul este frumos, dar que este o reala problema. Sper sa mareasca capacitatea serverelor.

Terror is online now    Reply With Quote
Old 09-10-2009, 13:59   #4 (permalink)
Registered User

A depasit WoW sau inca nu? )

Gorn is offline    Reply With Quote
Old 09-10-2009, 14:04   #5 (permalink)
Registered User

Darkmada's Avatar

Quote:
Originally Posted by Gorn View Post
Lol

Darkmada is offline    Reply With Quote
Old 09-10-2009, 14:05   #6 (permalink)
Registered User

Terror's Avatar

problema nu este daca un joc a depasit wow, problema este daca un jocator a depasit momentul wow. Eu unu am depasit acel moment si nu arunc cu noroi in el. A fost / este un joc bun. Aion este la fel un joc bun.

Terror is online now    Reply With Quote
Old 09-10-2009, 15:12   #7 (permalink)
Registered User

DarkManole's Avatar

O singura chestie nu imi place la Aion .
E mult prea aglomerat.
Parerea mea e ca ar fi trebuit sa fie chiar mai putin de jumatate din oamenii care sunt acum pe un server .
Au luat in considerare doar capacitatile tehnice cand au stabilit limita maxima de players/server. Nu s-au gandit si la gameplay.

Atat. in rest e foarte ok.

DarkManole is offline    Reply With Quote
Old 09-10-2009, 15:24   #8 (permalink)
Registered User

WarChiD's Avatar

au mers pe idea " mai bine sa ai de unde scadea decat sa te milogesti de lume sa intre pe serveru x sau y ca sa il populeze " perecum ai vazut in ultimele 2 seri la ora 7 erau 700 in que fata de 2500 acu 4 zile

WarChiD is offline    Reply With Quote
Old 09-10-2009, 15:39   #9 (permalink)
Nick anterior: alexpopel

Alexamy's Avatar

Ca puncte forte as spune eu pana acum :
-continutul lipsit de buguri si bine organizat ca structura
-foarte cool sistemul de gatherig si profesii
-grafica excelenta raportata la cerintele mici legate de sistemele hardware.
-skiluri si abilitari interesante, ce fac jocul placut.
-customizare avansare a gearului, multe stats (si variate)
Ca minusuri :
- prea multe peisaje copiate din Wow ( sanctum-dalaran e un exemplu graitor), sunt multe momente in care ma regaseam ba in westfall ba in diverse alte locatii din Wow.
- muzica destul de modesta pentru un joc de importanta lui.
- questuri: nu este un grind fest asa cum s-a spus dar totusi nimic inovativ, mediocre in marea lor parte.
- queue si lag pe cele mai multe dintre serverele populate ( eu pe kahrun nu m-am lovit inca de aceste probleme dar ele sunt semnalate constant de multi jucatori)

Nu am avut inca parte de ceea ce defineste as zice eu un mmo, end game pve si pvp asa ca pana atunci raman rezervat cu aprecierile pozitive desi inceputul este bun. Vom vedea.

Quote:
dupa cum arata x fire e cel putin e la 1/4 din wow ca numar de minute jucate overall, o performanta notabila si unica in lumea mmo din 2005 pana acum.

Alexamy is offline    Reply With Quote
Old 11-10-2009, 20:42   #10 (permalink)
Registered User

Din punctul meu de vedere e aceeasi Marie cu alta palarie.

Acelasi sistem de level ca in toate celelalte, aproximativ acelasi sistem de combat, acelasi sistem de tree talent cu o diferenta estetica...asa ca la nivel de balance o sa fie la fel ca si celelalte mmo-uri de pe piata, desi nu am ajuns inca in zonele de pvp nu prea cred ca o sa fie ceva acolo care sa ma surprinda cu diferenta ca probabil daca nu ai guild esti cam in pom.
Canalele de chat sunt practic un sr nesfarsit de anunturi cu gold selling...ceea ce face ca lfgu sa fie practic inexistent asa ca mult succes la facut un party.
Grafic imi pare invechit... Faptul ca nu exista normal mapuri pentru mine reprezinta un mare minus, mai ales ca exista AoCu care a demonstrat ca se poate si cu asa ceva desi si acolo se vede influenta chinezilor asupra calitatii grafice. Calitatea specularelor din joc este extrem de slaba... ajungi sa ai armuri de metal care arata ca un plastic de proasta calitate si lucrurile nu se prea termina aici. Creaturile sunt aceleasi ca peste tot ...
Ceea ce mi-a placut cu adevarat a fost muzica si animatia de caractere. (dar si aici se pare ca e o chestie subiectiva vezi mai sus)
Singurul motiv pentru care as recomanda jocul este in cazul in care ai prieteni online si vrei un motiv nou de a sta pe ts cu ei. Acum cum bine zicea cineva pe aici pe forum atat timp cat nu ai nici o asteptare din partea lui nu o sa ai dezamagiri )

PS: Ar mai fi de adaugat ca in curand toata lumea va avea caractere de marimea un crit de lvl 1, avand un avantaj evident in pvp unde vor fi aproape imposibil de selectat din mouse, iar cu tab select stim toti ca in functie de situatie poate dura cateva secunde.

Last edited by bethrazel; 11-10-2009 at 21:01..

bethrazel is offline    Reply With Quote
Old 11-10-2009, 22:58   #11 (permalink)
Registered User

O pauza binevenita de la WoW , cu ceva miros de Lineage, dar nimic care sa ma convinga sa platesc dupa cele 30 de zile gratis.

Numai bine celor care decid sa continue.

Adriian is offline    Reply With Quote
Old 12-10-2009, 01:19   #12 (permalink)
Nick anterior: JH.

Cristian Ceo's Avatar

Quote:
Originally Posted by bethrazel View Post
Din punctul meu de vedere e aceeasi Marie cu alta palarie.
Exact la asta m-am gandit si eu numai ca mie imi place grafica e simpatica dar nu mai suport genu asta FANTASY cu all glamour and stuff.
Am tot incercat sa il cumpar, am citit pareri pe forumuri, commenturi, m-am uitat lafilmulete pe youtube, in diverta l-am luat in mana si eram cat pe ce sa ma duc la casa sa il cumpar dar ceva imi spune ca voi gasi aceleasi lucruri ca si pana acum.
Tocmai de aceea consider ca am gasit un joc pe nume FE pt nevoile mele care isi doreste sa fie altceva, stilul de combat este unic pt un mmo si majoritatea lucrurilor ingame difera.
Sa nu credeti ca am intrat aici sa fac reclama altui joc tocmai daia nu zic ce ma joc. Si nici sa ii dau in cap lui AI-ON am vrut doar sa imi spun ofu pt ca m-am cam saturat de select target press 123 to rule your enemy.

Cristian Ceo is offline    Send Message via Xfire to Cristian Ceo Reply With Quote
Old 12-10-2009, 05:25   #13 (permalink)
pic related

!nsomnia's Avatar

pe ce server joci, man? si ce level esti? ce clasa ai ales?

!nsomnia is offline    Reply With Quote
Old 12-10-2009, 07:00   #14 (permalink)
Ma plictisesti

AcidChaoS_1's Avatar

arhivatorul, momentul adevarului e departe.
Sunt de parere ca pvp-ul si cucerirea fortaretelor sunt cele mai bune chestii din joc. De fapt, cam asta-i scopul jocului.

WarChiD 1.cine a zis ca Templarul nu bate pe nimeni? Ask Smarandescu care-i cu doar 3 lvls mai mare si mai are si dagger-ul ala (kromede?)

2.Faptul ca unii stau prost cu banii, nu-i o chestie generala.

O surpriza partial placuta a fost disiparea queue, care devenise parte din joc. Mai e un pas pana sa dispara de tot. Si aici sunt mai multe cauze: ori s-au lasat prea multi, ori s-a migrat , ori au marit capacitatea. A disparut imensitatea de shopuri. Amin!
Partea proasta e ca inca exista zone aglomerate, unde sunt 10 insi pe un mob sau pe resurse.
Folosesc OS XP Pro SP3 (x86) si din fericire n-am avut parte de crash-uri.
Alte chestii enervante : *spam-ul gold selarilor (bine ca au implementat functia block si sper ca, capacitatea listei sa fie cat mai mare )
* lipsa unui GM (activ)
*ks-ul (in cazul in care era admis PK-ul, sigur aveam un alt pt asta - campion absolut)
*PVE (lvl-ing) tinde sa devina repetitiv, monoton, fapt ce omoara cheful (noroc ca aici intervine gasca vesela ). Unele questuri sunt inutil de lungi si de toata jena.
*Many bugs detected.
Va urma ...
Per ansamblu, jocul are potential, dar daca nu se rezolva in scurt timp niste chestii , nu se aduc imbunatatiri ...
PS: Toate jocurile folosesc "3 butoane". Inca nu s-a inventat jocul perfect, fie el mmo sau alt gen. Grafica e ok si chiar necesita resurese (ori e de la hardware, ori din client, urmeaza sa gasesc cauza). Nu joc pe 386 si-s unul din cei cu pretentii la AA si AF, rezolutii de "neam prost". In cazul in care mergi singur prin padure, atunci, sa ne fie cu iertare .

PS2: Lasati WoW-ul in pace.

Last edited by AcidChaoS_1; 12-10-2009 at 07:44..

AcidChaoS_1 is offline    Reply With Quote
Old 12-10-2009, 07:47   #15 (permalink)
myx
Registered User

Crashurile din eltnen & co. nu se datoreaza sistemului de operare ci placilor video. Era un topic pe aionsource.com unde aratau baietii ca cei cu placi video ATI sunt predispusi la crashuri mult mai dese decat cei cu Nvidia.

myx is offline    Reply With Quote
Old 12-10-2009, 14:39   #16 (permalink)
Registered User

Crociffixio's Avatar

Cineva zicea de copii luate din WoW...cmon, sunteti ca toti altii...WoW nu a pus nici o baza din MMO - decat a preluat si el de la altele si au mai adaugat cate ceva. Nu mai faceti legaturi cu alte jocuri. Aion este pur si simplu Aion...chiar daca dupa parerea mea este o clona WoW/AoC/L2. Le imbina pe toate cum trebuie cu succes pana acum.

Crociffixio is offline    Reply With Quote
Old 12-10-2009, 14:46   #17 (permalink)
Registered User

Capcaunu's Avatar

Muzica slaba? Hmmzz. E excelenta. Si Conan avea muzica tare dar cam atit (si clase interesante)

Capcaunu is offline    Reply With Quote
Old 12-10-2009, 16:22   #18 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by WarChiD View Post
grindu eu unu nu l-am simtit cel putin pana la 30 cat am acum , in principiu daca iti faci questurile aproape de lvl care il spun ei ( cel putin alea de campanie) nu ai probleme cu xp, mai mari probleme am cu bani decat cu xp si cu preturile exorbitante la iteme albastre desi e piata plina de ele cer niste preturi de mori, pe iteme de lvl mic/mediu. Bugguri majore nu am vazut si nici boti , ori farmeaza in alte zone ori isi iau ban si nu ii vad eu , ii vad spamand le dau block dar sa ma impiedic de ei pe unde bat nu am intalnit (cum e in L2)
1.cred ca nu prea ai fost atent la joc. pai spre exemplu 80% din questurile de la 27 la 30 iti dau xp reward cam cat ti-ar da 3 ashikar ambusheri omorati in abiss. tu vrei sa zici ca preferi xp-ul oferit de un quest care te fataie 5-20 de minute decat sa omori 3 mobi?
2.incearca sa iti craftezi un item albastru ca sa intelegi de ce sunt asa scumpe. spre exemplu eu am craftat 28 de titanium daggers ca sa-mi iasa 2 noble sa le fac worthy. dupa vreo 6 failuri m-am ambitionat sa le fac si am cheltuit vreo 700k cand puteam sa cumpar 2 worthy dagger cu 160k amandoua. mi-au iesit si verzi pe deasupra. deci sistemul asta de craft cu proc mi se pare deplasat (in fine poate doar mie ca sunt stan patzitul).
3.cred ca nu stii sa recunosti botii pai spre exemplu pe telemachus au impanzit cele mai bune locuri de grind. nu isi iau ban stai linistit si vezi ca e mai rau ca in l2 macar acolo puteai sa le dai pk.

On topic: sistemul de roll pt iteme e o tampenie au vrut sa faca o smecherie eliminand "greedu" din wow si acum toti idiotii care nu stiu cand sa dea pass sau cei mai multi nu stiu ce iteme folosesc ceilalti dau roll (spre exemplu am avut un tanc care a dat roll pt nochsana staff si pe urma se scuza ca nu stia ca chanterul foloseste staf credea ca e pentru sorci si itemul fiind bop nu a facut nimic cu el.). asa ca daca te duci cu random party undeva te umpli de draci.
rifturile mi se par o balarie si total inutile te duci ca bou intr-o regiune unde esti zerguit mai esti si aratat pe harta si nu iti ofera absolut nici un avantaj descinderile prin rift. si questurile de spy sunt de cacat.
healing potions nu ar trebuii sa aibe cd la folosire. spre exemplu cu ce ma ajuta ca scap de slow cu healing potion daca imi da imediat root si eu nu mai am cum sa scap
cookingul mi se pare degeaba din moment ce nu poti sa folosesti decat un bonus. cu banii care i-ai cheltuii pe work orders sa cresti cookingul iti cumperi lejer tot ce ai nevoie de la broker chiar si de la npc
sistemul de acumulare de puncte in abiss ma enerveaza si e facut sa creasca tot prostul. parerea mea este ca ar trebuii sa pierzi acelasi procent de puncte pe care il si castigi cand omori sau esti omorat de cealalta factie. e aberant ca un rank9 sa omoare un rank6 si sa ia 200 de puncte spre exemplu dar ala de rank6 omorat sa piarda doar 10 puncte. de aia era frumos l2 cand mureai te ustura si incuraja teamplayu nu sa umble toti descultii pe harta ca oricum nu au nimic de pierdut.

in rest e ok

HaiTata is offline    Reply With Quote
Old 12-10-2009, 20:26   #19 (permalink)
Nick anterior: alexpopel

Alexamy's Avatar

Quote:
Muzica slaba? Hmmzz. E excelenta. Si Conan avea muzica tare dar cam atit (si clase interesante)
Chestia cu muzica tine de gust. mie nu mi-a placut cea din Aion dar probabil e o opinie subiectiva, si da muzica din AoC a ramas de referinta pentru mine.

Quote:
Am tot incercat sa il cumpar, am citit pareri pe forumuri, commenturi, m-am uitat lafilmulete pe youtube, in diverta l-am luat in mana si eram cat pe ce sa ma duc la casa sa il cumpar dar ceva imi spune ca voi gasi aceleasi lucruri ca si pana acum.
Vreau sa am si eu darul asta, sa pot da un verdict unui joc doar punand mana pe cutie.

Alexamy is offline    Reply With Quote
Old 12-10-2009, 20:53   #20 (permalink)
Registered User

Lucifer's Avatar

Eu unu m-am plictisit acum mai bine de o saptamana dupa ce am ajuns la level 30. Si de atunci nu am mai intrat in joc.

Bine eu unu sunt plictisit de mai bine de un an de cam tot ce inseamna mmo 3rd person unde apesi taste de la 1 la 5, iei questu, dai cu bata, dai questu, cresti in nivel, iei armura, pui enchanturi, mergi in raiduri si unde pvp-ul se rezuma la gang-bang.

Lucifer is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Gaming > MMORPGs > Aion

Thread Tools

Posting Rules