Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Gaming > Console

Notices

View Poll Results: Console sau PC ?
Console 352 71.26%
PC 176 35.63%
Multiple Choice Poll. Voters: 494. You may not vote on this poll

Closed Thread

LinkBack Thread Tools
Old 28-06-2007, 10:00   #1 (permalink)
Registered User

[Info] Console vs PC

Cred ca titlul spune totul. De ce alegi consola si nu PC-ul ? Sau de ce invers ? De ce iti place mai mult sa te joci pe console ? De unde avantajul acesta atat de mare al unei console optimizata timp de 6-7 ani, pe cand pe PC trebuie sa upgradezi an de an, pt. ca se schimba generatiile hardware ? De ce nu-ti place acelasi joc pe consola ? Si invers.

Eeh, intrebari sunt multe si variate. Raspunsurile sunt sigur ca vor fi pe masura. Sunt chiar curios sa vad care e opinia fiecaruia, mai ales stiind ca majoritatea consolistilor sunt de fapt o minoritate in .ro.

Rog a se lua in calcul ca nu asteptam raspunsuri de genul "Pai pe Xbox n-am Office". Pur si simplu e nevoie de punctul de vedere al unui gamer. Poate si un dram de multimedia la mijloc, de cand cu nebunia HD.

Well, bring it on !

P.S. Eu astept sa vad reactii, sa am timp sa-mi calculez un raspuns de initiat. Nu de alta, dar mi-e frica de counteri...

Last edited by MonkY; 10-09-2007 at 22:50.. Reason: Au fost merged doua threaduri cu subiect comun.

MonkY is offline   
Old 28-06-2007, 10:29   #2 (permalink)
Registered User

vendetta1414's Avatar

CONSOLA e mai buna ... (parerea mea)

daca vad un joc pe care scrie PS2 ... ineamna ca daca il bag in consola merge ...

asa daca scrie PC ... poate merge jocul , dar mai ii trebuie ram , o placa video mai buna ... daca vrei sa fi la curent cu ultimul joc cu toate setarile la maxim , trebuie schimbate componenete destul de des ... ... + virusi

pt internet , muzica , filme , documente sau alte chestii e ok pc-ul ...

... asta e doar parerea mea

vendetta1414 is offline   
Old 28-06-2007, 10:53   #3 (permalink)
Moderator

dtancu's Avatar

Am votat console din cauza avantajelor legate de:

- pret hardware: un PC upgradat cum trebuie pe o perioada de 4-5 ani (durata de viata a unei console) costa mult mai mult
- compatibilitate: nu exista probleme de drivere, placi video etc

Pe de alta parte PC-ul are un domeniu in care nu-l vad detronat pentru ceva vreme: MMORPG-urile. Indiferent de incercarile timide pe console de pina acum (FFXI , Phantasy Star Online) pe o consola va fi intotdeauna mai incomod de jucat un MMORPG. Ca sa nu mai vorbim de problemele de latenta retea si de trecere prin serverele de tip Live sau PSN.

dtancu is offline   
Old 28-06-2007, 10:56   #4 (permalink)
good cop

dark_one's Avatar

Sincer acum - PC ul beneficiaza de popularitatea ENORMA in Romania - motivele sunt simple, n-am avut parte de console la vremea lor (gen NES, SNES, sega, atari nici atat etc) si mereu lumea s-a refugiat pe platforma ieftina si usor de piratat respectiv PC. Sa nu uitam ca pana in anii '90 consolele erau greu de piratat si presupunand ca aveai consola (printr'un mare noroc) practic trebuia sa joci doar originale (pirateriile erau de proasta calitate si se gaseau mai mult pe piata din asia) care la randul lor nu se gaseau in magazine.

In alta ordine de idei utilizatorii de PC din romania (ma refer strict la gameri) sunt mult mai numerosi decat cei de console, acestia (PC gamers) nu suporta ca platforma care le-a stat la capatai sa fie "surclasata" de jucariile numite console si sunt de obicei foarte agresivi cand cineva le critica platforma, gasind tot felul de probleme consolelor si jocurilor disponibile.

World wide ->consolele domina piata de jocuri fara drept de apel din partea PC - principalul motiv fiind diversitatea hardware ului si al jocurilor disponibile si de ce nu razboiul dintre diversele tipuri de console care cresc mereu calitatea produselor oferite utilizatorului final.

dark_one is offline   
Old 28-06-2007, 11:02   #5 (permalink)
Banned

Andrei221's Avatar

eu nu cred ca o sa fie prea relevante rezultatele.. aici l-ai pus pe sectiunea console asa ca toata lumea are o consola si va vota consola.. daca puneai pe hardware toata lumea vota pc

Andrei221 is offline   
Old 28-06-2007, 11:32   #6 (permalink)
Registered User

Post poll

Da.
dark_one a punctat foarte bine idea.

Mai completez eu putin, avand si PC, imi pot da seama de uriasele diferente dintre astea doua. Un lucru este cert. Cei care detin un PC si se joaca jocuri exclusiv pe el, nu vor accepta niciodata sa fie surclasati de consola.
Si inca ceva: Consola se imbunatateste la fiecare noua (re)lansare (iar ultimile console "renascute" am impresia ca inglobeaza perfectiunea absoluta !!!), dar jocurile de pe calculator vor ramane la fel si peste 20 de ani ! Ce sa-i mai ceri unui joc de PC ? Grafica care n-o are ! (ptr. ca nu ne-o permitem); Si daca intamplator o are ? si ti-o permiti (vezi Tetris), altceva in plus nu prea iti poti imagina. Decat poate niste fire bagate-n creier cu care sa controlezi personajul prin "telepatie", fara tastatura. Asta va fi urmatoarea revolutie a PC-urilor. Ele momentan sunt depasite de depaaarte de chestii gen "six-axis", etc.etc.
+ Dezvantajul urias al PC-urilor in comparatie cu consolele, e ca la PC-uri, ca sa te bucuri de grafica next gen data de PS2/XBox360, e ca tre' sa investesti in calculatoare si trebuie sa bagi in ele cat 3-4 console "ultimul racnet", ca sa ai parte de o grafica cat de cat.
Iar de compatibilitati intre componente, virusi, probleme instalare/loading........nu mai are rost sa vb.
Ori te bucuri de joc, ori iti face viata un iad.
Aici numai player-ul alege. Si slava Domnului....avem de unde alege.

Deci da, raspunsul meu daca ar fi sa le compar............... merg si eu tot pe mana consolelor.

Last edited by -=Gamer X=-; 28-06-2007 at 11:34.. Reason: small grammat. error

-=Gamer X=- is offline   
Old 28-06-2007, 14:24   #7 (permalink)
Registered User

CBlack's Avatar

Pentru lascarica shi Andrei221 explic : pe thread-ul ps3 vs. wii. vs. xbox360 neam inteles ca razboiul consolelor s-a terminat shi am hotarit sa facem un thread console vs. calculator ( daca fac un asemenea thread pe sectiunea hardware nimeni nu o va lua in serios ) daca vreti faceti un threadasemanator pe hardware eu nu ma apuc.

Cit despre parelrile lui dark_one shi Gamer X dupa parerea mea sint complet corecte (anume cu situatia din romania shi cea de peste hotare) numai ca ash adauga ca eu chiar nu iau in serios consolele majoritatea din PC gamers (am fost shi eu d'asta ) nici nu au auzit de console (ma refer la republica moldova) fiindca la noi ele oficial nici nu se vind (doar o firma din chisinau aduce xbox 360(410euro) shi wii(340 euro)) ps3(800$) au adus odata vreo 10 shi s-au terminat (dar multi isi aduc din italia sau din alte tari in care sint plecati). . Nushtiu poate la voi situatia cu PC gamerii este mai buna dar la noi sint absolut dezinformati anume ca sint foarte multi (fiindca toti spun parintilor ca le trebuie pc pentru invatatura shi le cumpara de anul nou de ziua de nashtere etc.) shi ei dezvolta intens PC industria.

CBlack is offline   
Old 28-06-2007, 14:38   #8 (permalink)
Moderator

dtancu's Avatar

@ Gamer X: nu prea sunt de acord cu tine in privinta performantelor jocurilor pe PC.
Intr-adevar, marea problema e PRETUL pentru a putea tine pasul cu evolutia placilor grafice, de sunet etc.
Insa jocurile de PC pot avea o grafica si performante pe care un xbox360 nu le va atinge in veci (vezi cazul Oblivion). Problema e ca numai placa video pentrua avea acea grafica te costa cit o consola.

Insa in afara de pret, problema graficii nu se pune intre console si PC-uri. Intr-un an - doi maximum de la lansarea unei noi console PC-urile au intotdeauna grafica superioara.

dtancu is offline   
Old 28-06-2007, 14:48   #9 (permalink)
Registered User

CBlack's Avatar

Da dtancu aici gamer x a grashit dar socoate ca o consola apare odata la 3-4-5 ani si PS 3 inca mult (relativ) o sa fie destul de performant chiar shi din punct de vedere al graficii (nu va aninati de wii caci cum muggs a spus ca urmatoare console nintendo va aparea prin 2010).
--------------------
Editare ulterioară
--------------------
P.S. ati vazut 104.55%( la votare ).

Last edited by CBlack; 28-06-2007 at 14:48.. Reason: Automerged Doublepost

CBlack is offline   
Old 28-06-2007, 16:44   #10 (permalink)
Registered User

aurasdoom's Avatar

Quote:
Originally Posted by CBlack View Post
--------------------
Editare ulterioară
--------------------
P.S. ati vazut 104.55%( la votare ).
Sunt n voturi si apare n-1 voters

aurasdoom is offline   
Old 28-06-2007, 17:48   #11 (permalink)
mágico!

Cowboy's Avatar

Nu pot sa zic nici una, nici alta.

Focusul meu sunt jocurile si nu hardware-ul. Am acasa aproape toate consolele (mai putin cele foarte vechi ce oricum imi este mai usor sa le emulez, bibloteca de titluri este mult mai accesibila asa) si ma joc si pe PC.

Asta imi ofera posibilitatea sa joc orice imi atrage ochii si degetele. De ce sa renunt la asta?

In cazul unor titluri ce apar si pe PC si pe console, FPS-urile le prefer pe PC pentru ca am hardwired controlul (mouse+tastatura) in mine, dupa atatea shootere. In rest insa, prefer consola.

Depinde insa si pe ce a fost facut master-ul - daca era o consola, prefer acel build. Daca pe PC, prefer PC-ul. Porturile intotdeauna sufera, mai mult sau mai putin.
The last thing I saw with my own eyes was the bleached interior of the medical lab in Earth's orbit, right before they froze me for the journey into the void darkness, to a destination that I felt mythical. When I opened them again I saw the blue dials of my hud and readouts of my systems. I screamed. With my new machine lungs I screamed and screamed and heard the other Frames scream through my audio systems. I was changed.

Cowboy is offline   
Old 28-06-2007, 18:42   #12 (permalink)
d-_-b

nightride's Avatar

amandoua merita, depinde ce iti place sa joci. eu am PC pentru adventure-uri, rts, si console pentru un action, un sim, orice ma atrage. mi se par inutile discutiile pe tema pc vs. consola pentru ca har domnului sunt destule joace pe fiecare, fiecare stie sa faca ceva bine, asa ca userii pot alege in functie de ce au nevoie si ce le place

nightride is offline    Send Message via Google Talk to nightride
Old 28-06-2007, 20:14   #13 (permalink)
Nick anterior: alexnestian

Bobby's Avatar

discutii gen ps vs xbox , nvidia vs ati , intel vs amd etc

Bobby is offline   
Old 28-06-2007, 21:12   #14 (permalink)
Marca Inregistrata

Sandman's Avatar

Quote:
Originally Posted by alexnestian View Post
discutii gen ps vs xbox , nvidia vs ati , intel vs amd etc
These kind of threads feed the forum trolls
The problem with the world is stupidity. I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself?

Sandman is offline   
Old 29-06-2007, 00:36   #15 (permalink)
Mixed Martial Artist

cRAig_maRduk's Avatar

vai....
asta e chiar tare ... e din gama topicurilor gen X vs Y ,aflati delta...
pfffatetic
consolele sunt cele mai jmechere si toti s-au nascut cu joypadul in mana

cRAig_maRduk is offline   
Old 29-06-2007, 09:27   #16 (permalink)
Monster Hunter

DonAdryan's Avatar

Eu am trecut relativ tarziu la console...(cam 1 an...), insa nu am abandonat PC-ul. Nici vorba! Adevarul ca imi plac fff mult strategiile si shooterele...iar pe console cred ca ar fii f. greu...iar de tintirea fara mouse...pe mine ma ia ameteala la consola cand bag shootere...
Ce sa mai spun...varu' meu...care nu s-a jucat shootere pe PC niciodata...a terminat COD3 intr-o zi fara probleme...la first touch!
Deci e cam vina mea ca nu ma pot obisnui...
PS: I LOVE ALL GAMING PLATFORMS!

DonAdryan is offline   
Old 29-06-2007, 11:24   #17 (permalink)
Registered User

Hi,
I like PC games than console as it is rather portable which is not possible in consoles.Also the games supported by PC are more as we can play small games too.One of the biggest advantages the PC has over consoles right now is that there are a lot more games available for the PC than there are for consoles, particularly when it comes to multiplayer online games.Consoles perform only one task really well, where PCs can be used for an extremely wide range of things.

william_bob is offline   
Old 29-06-2007, 19:34   #18 (permalink)
Mixed Martial Artist

cRAig_maRduk's Avatar

hey Bob sup with you ?
ar fi mai bine spus , calculator - ceva necesar;console - sa joci

cRAig_maRduk is offline   
Old 01-07-2007, 17:16   #19 (permalink)
Registered User

Thumbs up having guests, and dealing with 'em on the double.

Quote:
Originally Posted by william_bob View Post
Hi,
I like PC games than console as it is rather portable which is not possible in consoles.Also the games supported by PC are more as we can play small games too.One of the biggest advantages the PC has over consoles right now is that there are a lot more games available for the PC than there are for consoles, particularly when it comes to multiplayer online games.Consoles perform only one task really well, where PCs can be used for an extremely wide range of things.
Hello William !
We're glad you're here, on this forum!
Yes You're right. Of course, there are many things to consider before deciding on a gaming platform. Foremost among these is deciding which games you want to play, how much maney you want to spend, and whether or not you need a PC for other purposes. Idealy I suppose we would all have both a console and a PC, but if that's not an option, here is quick comparison of the two:
-(PC adv.)Consoles perform only one task really well, where PCs can be used for an extremely wide range of things.
-(Consoles Win)Many people prefer to play games sitting on the couch, or they want to play with frends in the same room. This is ..... let's say....."natural", do not you think ?
-(PC adv.)Multiplayer gaming is also made easy and affordable with companies like Microsoft offering online services for their product.
-and......The most obvious advantage consoles have over PCs is cost. And the Pc's are still quite expensive compared to consoles.
And to mention one last think,......,unlike most console games, PC games have the potential to get ridiculously complicated.

cRAig_maRduk, ce ai cu el ?
E si el om(ca si noi) si vrea sa "se bage".
Ce, daca noi suntem romani, asta nu ins. ca nu stim limba lui ?

P.S.: Daca mai indrazneste sa se amestece in borsu' nostru si sa combata consolele, ma fac a dracului rau de tot !!
Poate sa fie shi chinez. Ii dau ''learn'' si la ciudatenia aia de limba, numa' sa ma fac inteles cum trebuie.

-=Gamer X=- is offline   
Old 02-07-2007, 09:26   #20 (permalink)
Moderator

dtancu's Avatar

Mai e o varianta la care ma gindesc din ce in ce mai tare: console pt jocuri si un Mac pentru restul.

dtancu is offline   
Advertisment
Closed Thread

Computer Games Forum > Gaming > Console

Thread Tools

Posting Rules