Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Gaming > Console

Notices

View Poll Results: Console sau PC ?
Console 352 71.26%
PC 176 35.63%
Multiple Choice Poll. Voters: 494. You may not vote on this poll

Closed Thread

LinkBack Thread Tools
Old 02-07-2007, 09:28   #21 (permalink)
Monster Hunter

DonAdryan's Avatar

MAC-ul e super...si pe mine ma bate gandul la unul...insa nu e p. gaming...

DonAdryan is offline   
Old 02-07-2007, 09:34   #22 (permalink)
Registered User

CBlack's Avatar

Mereu se vor gasi oameni carora ceva nu le place dar ei nu inteleg ca nu numai ei sint pe lume caci altii pot duce discutii pe estfel de topicuri ( nu numai sa fie nemultumiti shi sa spuna ca topicul este banal ).:fuckoff:

CBlack is offline   
Old 06-07-2007, 20:47   #23 (permalink)
Registered User

dncrash's Avatar

Eu prefer PC-ul. Am avut PS2 luat special pt San Andreas si Gran Turismo 4 dar nu m-a impresionat. Nu pot sa suport controlleru ORIBIL de la console si nici grafica nu are cum sa fie prea stralucita decat daca iti iei teveu de cateva zeci de milioane.
In plus la upgrade-uri la computer n-as renunta oricum ca nu folosesc computerul doar sa ma joc si in curand o sa fim fortati sa trecem pe vista, care mananca resurse ca porcu.

Consolele sunt bune doar ca sa stoarca bani din client. Din moment ce am pc si pot sa ma joc pe el (si nu vorbesc aici de solitaire, si nu ma joc nici cu o prostie de controller), de ce as da banii pe alta chestie care are ...doar dezavantaje ?

dncrash is offline   
Old 06-07-2007, 21:13   #24 (permalink)
Registered User

mihaif27's Avatar

Doar dezavantaje?!?!? Nu cred... Arata-mi un joc care sa se compare cu God of War sau Gear of War.
Nu inteleg ce nu ti-a placut la controlerul de PS... mie mi se pare genial

mihaif27 is online now   
Old 06-07-2007, 21:38   #25 (permalink)
Nick anterior: alexnestian

Bobby's Avatar

e alegerea lui . e fan boy pc . el pierde ))

Bobby is offline   
Old 07-07-2007, 10:10   #26 (permalink)
Registered User

dncrash's Avatar

Jocuri bune sunt pentru ambele platforme. Si pe pc ai jocuri pe care nu le gasesti pe console, numai ca nu face nimeni atata tam-tam pentru ele.

Ce nu mi-a placut la controller este ca nu se poate juca cu el. Am ramas blocat la o misiune din SA (cu un elicopter RC, d-ala mic) pe care la pc am facut-o din PRIMA. Orice ai incerca sa faci din mouse+keyboard iese mai bine decat din controller. Cum e sa joci o strategie sau un shooter din controller ?
La shooter e clar, tragi in pereti si in tavan
Singura problema ar fi la jocurile cu masini, dar pentru asta am volan+pedale

PS: aia cu el pierde e fatala =))

dncrash is offline   
Old 07-07-2007, 10:38   #27 (permalink)
Registered User

mihaif27's Avatar

Corect FPS uri si strategii nu au ce cauta pe console... desi Halo se joaca pe Xbox in draci In schimb toate action-adventure -urile se joaca mult mai bine pe consola... parerea mea
Si in plus consola ti-o iei si gata, in PC bagi numai in placa video cati bani ai dat pe consola.

mihaif27 is online now   
Old 07-07-2007, 12:09   #28 (permalink)
Marca Inregistrata

Sandman's Avatar

Quote:
Originally Posted by dncrash View Post
Jocuri bune sunt pentru ambele platforme. Si pe pc ai jocuri pe care nu le gasesti pe console, numai ca nu face nimeni atata tam-tam pentru ele.

Ce nu mi-a placut la controller este ca nu se poate juca cu el. Am ramas blocat la o misiune din SA (cu un elicopter RC, d-ala mic) pe care la pc am facut-o din PRIMA. Orice ai incerca sa faci din mouse+keyboard iese mai bine decat din controller. Cum e sa joci o strategie sau un shooter din controller ?

Lol frate, tu ai habar de ce vorbesti? In afara de San Andreas si GT4 pe PS2 ai mai jucat ceva pe vreo consola ca sa-ti dau cu parerea?
The problem with the world is stupidity. I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself?

Sandman is offline   
Old 07-07-2007, 14:15   #29 (permalink)
Registered User

Red face Ce chestie !!! ALTA !!! Nu s-au invatat minte !?!

Quote:
Originally Posted by dncrash View Post

NU te mai atac si eu....ca n-are sens de vreme ce pierd timpul inutil si de vreme ce ti-ai dat cu parerea si esti ferm convins ca PC-ul e "facut ptr. jocuri".
Volanul si pedalele le-au scos pe piata atunci cand nu poti sa faci cu tastatura ceea ce poti foarte usor facecu controllerul !
..............nu cumva sunt si controllere ptr. PC? (sarcastic)
Alea ptr. ce mai sunt !!!!????!!!!
Stiu, stiu !!! Ca sa imprumute din feeling-ul consolelor.

Merge si in multiplayer, la un party, si e chiar interesant cand vrei sa te relaxezi.Dar daca vreau ceva serios (vezi FF, SOTC, HALO, Valkyrie Profile, Vagrant Story,etc. etc.), iau consola. Ptr ce a mai fost ea facuta daca zici ca e "sub calculator" ????

P.P.S.: Te-ai blocat la o misiune din SA cu un elicopter de-nala miiic ???
Vaaaaaiii !!!!!!
"Probabil ca jocul ala a aparut ptr. prima data pe PC, nu? Si tastatura trebuie folosita obligatoriu !"
Daca e vb. de jocul la care ma gandesc eeeuuuu, ei bine, in cazul in care vrei sa joci urmatorul sequel, ori astepti o buna bucata de vreme, pana sa se fi saturat de el jucatorii de console si pana sa se importe SI pe PC, ori dai tu timpul frumos inapoi, si incerci sa controlezi elicopterasul din analog de data asta si cu foarte mare grija. Se banuieste ca jocurile importate pe PC, ptr. ca sa satisfaca "placerile" tuturor categoriilor de varsta, au un handling mult mai usor de realizat.
Facand o compar. intre Hamster Ball-ul de pe PC si cel de pe PS2 si gandindu-ma cum e mai usor sa manevrez soricelul, cu controllerul sau cu mouse-ul , am ajuns la cclz. ca din analog se fac lucrurile mult mai rpd. decat esti tu invatat sa le faci din Mouse.
.................iar intre un jucator de Halo si unul de Counter (pc), oare cine crezi ca va invinge, avand in vedere rationamentul de mai sus ?
P.P.P.S.: Dar stai linistit ! Vezi c-au adus controllere noi ptr. PC la magazinul de peste strada. Grab one on the double.................and steer the chopper carefully.

-=Gamer X=- is offline   
Old 07-07-2007, 17:38   #30 (permalink)
Nick anterior: usercgf

Wander's Avatar

@ dncrash te inseli amarnic fratioare nu ai nici o treaba cu jocurile , tu stii ce e ala un joc adevarat? si ca jocurile sunt facute pt. console? singura fraza in care iti dau dreptate este asta "Si pe pc ai jocuri pe care nu le gasesti pe console" desi nici pe departe nu ai sa gasesti jocuri sa se miste la parametri normali, fara sa faci upgrade la pc, iar placa video iti trebuie una de vreo shpe milioane, si cel putin !! 2 gb ram, iar in cazul consolelor nu, cum ti le da din fabrica asa le ai si plus de asta ai super jocuri. fi atent si urmareste ca ti dau niste link-uri!

ai auzit si tu de :
Shadow of the Colossus - http://www.gamespot.com/ps2/adventur...result;title;0
God of War - http://www.gamespot.com/ps2/action/g...result;title;1
Black - http://www.gamespot.com/ps2/action/b...result;title;3
Burnout revenge - http://www.gamespot.com/ps2/driving/...result;title;1
Resident Evil 4 - http://www.gamespot.com/ps2/adventur...result;title;3
Motorstorm - http://www.gamespot.com/ps3/driving/...result;title;0

+ multe altele! sunt suficiente sa te convigi ca consola face pc-ul, nu ai deloc dreptate, adica tu te contrazici cu noi toti care avem console si stim ca sunt mai bune decat pc-urile la jocuri si ca jocurile sunt facute pt. console?
+ cand vreodata or sa ajunga pc-urile la nivelul asta pt. jocuri? iti raspund eu rezultatul este never!
ai grija data viitoare ce-ti alegi

Wander is offline   
Old 08-07-2007, 15:50   #31 (permalink)
Registered User

dncrash's Avatar

nu prea are rost sa ma "cert" cu voi ca nu prea cititi ce scriu probabil. Si ganditi si copilareste cu chestii de genu "el pierde"

Desi se pare ca nu va puteti imagina cum de nu-mi place controllerul va spun sincer ca chiar nu imi place. De ce exista controllere si pe PC ? De unde sa stiu eu ...Din nefericire ?! De...tergent ?! Din acelasi motiv pentru care exista si Britney Spears ?! Si in plus daca nu-mi place mie nu inseamna ca e pure evil si n-ar trebui sa placa la nimeni

Rationamentul "de mai sus" e exprimat foarte ciudat si e cel putin "confuzing"
Pe scurt tu zici ca daca te descurci cu controlleru inseamna ca din tastatura+mouse esti "zeu"?!
Daca asta e cazul pot sa te contrazic. Joc Counter Strike Source din cand in cand (joc destul de rar si pentru relaxare, nu la nivel pro sau semi-pro). Daca nu joci destul de des iti pierzi reflexele si "aim-ul". Una e sa-l ochesti din controller si alta e din mouse. Sunt doua lucruri diferite.

Iar pentru pc exista echipament mai special pentru shootere (si nu ma refer la prostiile comerciale facute sa rupa "gamer-ul" de bani). Cu niste casti foarte bune si o placa de sunet pe masura se schimba situatia. Poti sa stii unde este inamicul innainte sa il vezi.

Vad ca nu vreti sa intelegeti ca exista jocuri foarte bune pentru ambele platforme. Dau si eu cateva exemple :

Need for Speed Porche - sim foarte bun. cam vechi dar unii (not me) il mai joaca
Richard Burns Rally - sim excelent pentru raliuri
Counter strike source / Battlefield 2 / seria Unreal Tournament - Shootere online anybody ?
Lineage II - MMORPG-urile nu cred ca exista si pe console si sunt un gen SUPERB de jocuri.
Lista poate desigur continua dar voi oricum o sa ignorati ce scriu eu p-aici deci nu ma obosesc

Quote:
multe altele! sunt suficiente sa te convigi ca consola face pc-ul, nu ai deloc dreptate, adica tu te contrazici cu noi toti care avem console si stim ca sunt mai bune decat pc-urile la jocuri si ca jocurile sunt facute pt. console?
Logica gresita. :| "tu te contrazici cu noi ..care avem console si stim ca sunt mai bune bla bla".
1. Am avut si eu consola
2. Adica voi va contraziceti cu mine care am PC si stiu ca e mai bun decat consolele la jocuri ? =)) pur si simplu am inlocuit console cu PC
3. Indiferent cat de bune sunt jocurile cu controllerele voastre le scade valoarea pe la jumate.

Quote:
Volanul si pedalele le-au scos pe piata atunci cand nu poti sa faci cu tastatura ceea ce poti foarte usor facecu controllerul !
controllerul este analogic si nu poti face acelasi lucru din tastatura - 100% corect ... DAR (!) Volanul simuleaza o situatie reala, ca intr-o masina adevarata si are "cursa" mult mai mare deci poti lua curbele cu acuratete MULT mai mare. Daca ar fi sa ma iau dupa logica ta ti-as spune "de ce exista volane pentru console...?" Exista ca asa au vrut producatorii. Sunt bune pentru ca sunt nu pentru ca exista (sper ca ai ineles ce am vrut sa zic )

De ce exista consolele ? Pentru a scoate bani ! BANI MULTI ! De ce sa faci jocuri pentru pc cand poti sa iei cateva mii / sute de mii de dolari de la MS si sa faci jocul pentru consola lor ? Astfel tu castigi bani si de la jucatori si de la MS, iar MS castiga bani din vanzarea consolelor. Destul de simplu, nu ?

Nu m-ar deranja sa ii mai umflu putin de bani ca o consola in + sau - pentru ei nu cred ca schimba cursul istoriei dar consider ca pentru o tara in care un salariu foarte des intalnit este 100$ pe luna trebuie sa fiu ori foarte bogat ori foarte ipocrit and shit ca sa fac acest lucru. Chiar am facut lucrul acesta (am luat ps2 pt San Andreas) dar am ajuns la concluzia ca nu se merita. Cand a aparut pe PC m-am distrat MUUULT mai bine, l-am jucat mult mai mult, am luat masini de pe net si le-am pus in joc, am modificat manual setarile masinilor pentru viteza mai mare, stabilitate mai buna, realism mai mult...etc. Lucruri pe care nu prea le poti face pe consola.

Dupa cum am mai spus pc-ul este si mult mai complex. Poti sa navighezi pe net, sa asculti muzica in cam orice format, sa vezi filme in cam orice format, sa comunici cu prietenii, sa inveti limbaje de programare, networking, web-design sau chiar modelling ...si sa-ti faci si un referat sa nu-ti puna 3 la scoala
Unele din lucrurile de mai sus se pot face foarte bine si pe consolele next-gen dar pentru asta ai nevoie de 1. consola in sine care te trage-nnapoi cateva sute de euro, un televizor la care sa conectezi consola ...
Iar de pc nu prea poti sa scapi. Fie ca-ti place sau nu nu poti ramane la windows xp (din nefericire ) deci odata si odata va trebui sa trecem pe linux sau pe vista. Cum majoritatea vor alege vista problabil asta inseamna ca multi useri cu pc-uri mai vechi vor fi nevoiti sa faca upgrade la PC pentru performante acceptabile. Daca tot iti faci upgrade de ce sa nu bagi si un joc mic ca omu ?

Nu consider consolele fiind "evil" decat in cazul in care vin niste consolisti si-mi spun ca ei sparg tot cu consola lor dar nici nu sunt adeptul consolelor din cauza ca sunt 1. cheltuiala in plus pentru ceva ce se poate sau ar trebui sa se poata obtine si pe PC si 2. nu imi place controllerul.

dncrash is offline   
Old 08-07-2007, 17:37   #32 (permalink)
Nick anterior: usercgf

Wander's Avatar

Thumbs up

te contrazic iar din pacate se vede ca nu esti prea documentat in domeniul asta, si da.. ba chiar sa sti si tu, exista mouse si tastatura la unele console[ps2,xbox]-[eu dau exemplu de ps2 pe care il detin]

detalii:
http://www.maxshooter.com/

macar te-ai uitat la link-urile care ti le-am dat cu jocurile alea?cred ca nu!
eu cunosc jocurile care le-ai scris m-ai sus si da le-am jucat.cred ca daca nu ti-a placut gta sa, pe ps2 ai bagat imediat consola la vanzare in piata la taraba,dar nu se procedeaza asa,pana la urma faci ce vrei ce te duce mintea, fiecare om are mentalitatea lui si nu am cu msa-ti schimb nici io mentalitatea oamenilor cum nici alti nu mi-o pot schimba mie, fie ca-ti plac consolele fie ca nu, numarul celor care zic ca jocurile sunt pt console este major fata de celor cu pc-uri, si nu este vorba despre "ca fac console ms sau sony sa scoata bani" este adevarat din pct. lor de vedere dar pe planul doi.Ei scot console pt. ca stiu ca or sa le vanda foarte repede si in cantitati foarte mari! de ce, iti zic eu de ce caci consola este peste pc la jocuri.cate jocuri bune sunt pe pc si cate pe console? nu cred ca exista joc pe pc cu grafica si sa se miste ca pe console, sa fim seriosi, merge dar trebuie investiti bani, dar nu sunt suficient sa-ti dea feeling-ul jocurilor pe console, si vine aici vorba de grafica,environment,efecte sp., etc.
si nu cred ca in console patesti ceva de genu " aoleu, am apasat tasta uindouz din greseala mi-a iesit din joc, sau aoleu mi-a dat un fatal error, aoleu mi s-a resetat sistemul si nu am salvat ce ma fac?? auleu am luat virusu! am pus-o, am freeze la jocuri, si iti mai dau nenumarate exemple , si sute de inconveniente de la pc-uri. si da si eu folosesc pc-ul dar nu pt. jocuri,asta e clar!

Quote:
Pe scurt tu zici ca daca te descurci cu controlleru inseamna ca din tastatura+mouse esti "zeu"?!
- tastatura si maus sunt si pt console[playstation2]

Quote:
controllerul este analogic si nu poti face acelasi lucru din tastatura - 100% corect ... DAR (!) Volanul simuleaza o situatie reala
- volan e si pe playstation 2[console]

si nu nu ma cert spun ce gandesc! lamurit?
Attached Images
File Type: bmp adaptormaustastatura.bmp (436.6 KB, 30 views)

Wander is offline   
Old 08-07-2007, 20:20   #33 (permalink)
Registered User

dncrash's Avatar

M-am uitat la link-urile pe care mi le-ai dat si sincer nu m-au impresionat. Nu zic ca nu as vrea sa joc burnout sau motorstorm dar consider ca nu se merita

Grafica mie imi place mai mult pe pc. Nu ai blur-ul acela si pe monitor se vede mult mai bine.

Nu mi se pare ca un pc e mai scump. Cat e un computer care sa suporte majoritatea jocurilor noi ? Vreo 20 de milioane. (m-am uitat pe net) Nu iti iei ultimul racnet dar destul incat sa joci LINISTIT pe detalii mari ultimele jocuri. Include si monitor TFT iar componentele sunt CHIAR bunicele.

Cat te costa sa iti iei un xbox360 sau un ps3 ? well let's see. 20 de milioane PS3 si vreo 10-12 xbox. si ai luat consola. Dar nu ai luat televizor sau monitor. Si din cate stiu daca vrei sa te uiti la monitor iti trebuie adaptor. Si n-ai luat nici mouse/tastatura si adaptor pentru acestea.

later edit: daca voi ma convingeti ca exista motive bune pentru a lua o consola va promit ca-mi iau una ...desi probabil de craciun xD

le: oh si upgrade-uri se fac la greu si la console. "Microsoft is moving to the 65 nm manufacturing process (from the current 90 nm) later this year,[18] for both the CPU and GPU. This would reduce the amount of heat the console produces, meaning it can run quieter and cooler than current models."

Si ai de decis ce iei. Poti sa iti iei PS3 care are putere de procesare mult mai mare (desigur daca ai un televizor, chiar si cu plasma probabil ca nu prea-ti foloseste) dar nu are jocuri sau poti sa iti iei un Xbox care are jocuri dar nu are putere de procesare si alte facilitati ale PS3-ului.

Last edited by dncrash; 08-07-2007 at 20:36..

dncrash is offline   
Old 08-07-2007, 20:42   #34 (permalink)
Registered User

Thumbs up ....the same old problem............( that never ends).

GATA ! Gata !
usercgf ajunge. Cred ca a inteles.
Dar ce am inteles eu din toata "chestia" aia de mai sus prin care a incercat sa musamalizeze faptul ca consola e peste PC, e ca tipul si-a cumparat consola(slim banuiesc) doar ptr. a juca un singur joc !!!

" Te-i " prins usercgf , nu ?
Ce sa maaaiiii !!!!!
Greseala lui a fost ca a vrut sa joace jocul preferat SI pe consola, si l-a cam dezamagit.
Te-i prins iarasi, nu ??? )
WRONG GAME !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mie unu'.....niciodata nu mi-a placut genul asta de jocuri (si aici poti sa-mi porti pica daca vrei, nu ma supar), ptr. simplul fapt ca e un joc in care iti da mana libera sa faci ce vrei, si in acelasi timp realizezi ca nu ai facut nimic (!),ca lucrurile alea ,daca vrei.......le poti face foarte bine si.....in afara jocului.
Deci: de ce sa mai joci !!?!!
........cand poti sa nu mai visezi .........ci/si sa aplici ceea ce e acolo. In jocul ala e o realitate mascata. E identica cu cea care o vezi daca scoti capu' pe fereastra. Pur shi simplu: E O PIERDERE DE TIMP cu GTA-ul !
Il joaca doar cei care nu constientizeaza lucrul asta, cei care sunt fani telenovele si aceia care nu au ce face si nu vor sa accepte ca jocul adevarat e cel in care traiesti un feeling RUPT paca din alta lume, ceva care nu ai sa gasesti nicaieri, decat in video games.

Astea erau linkurile tale, parca, nu ?

Shadow of the Colossus - http://www.gamespot.com/ps2/adventur...result;title;0
God of War - http://www.gamespot.com/ps2/action/g...result;title;1
Black - http://www.gamespot.com/ps2/action/b...result;title;3
Resident Evil 4 - http://www.gamespot.com/ps2/adventur...result;title;3
Nu stiu daca merg, nu le-am incercat,....,dar oricum nu mai conteaza (ptr. el).

Bine-ntzeles ca le stie, dar ptr. ca NU POATE juca jocul lui FAVORIT pe consola, s-a hotarat ca s-o arunce in mocirla ,sa nege toate parerile noastre si a celorlalti consolisti din lumea intreaga, si sa combata titlurile aparute pe console. Ce-i asa de greu de dedus ?

Citez:
"nu prea are rost sa ma "cert" cu voi ca nu prea cititi ce scriu probabil. Si ganditi si copilareste cu chestii de genu "el pierde" "

Nu dncrash !Nicidecum.
Tu (de fapt) ai castigat !!!!!
FIECARE DIN NOI CASTIGA CEEA CE VREA.
.......iar tu "ai castigat" ...ce ai vrut.
Noi,.....,"consolistii",........., vrem sa castigam mult mai mult decat altii la capitolul distractie, iar distractia asta e rezultatul unei atente analize a pietii, si ca urmare deciziile pe care le luam sunt intotdeauna cele mai bune, ptr. ca actionam si gandim in cunostinta de cauza.

Last edited by -=Gamer X=-; 08-07-2007 at 20:44.. Reason: quick replay ??? Huh ?

-=Gamer X=- is offline   
Old 08-07-2007, 20:51   #35 (permalink)
Registered User

BlueWaver's Avatar

Thread closed ?

BlueWaver is offline   
Old 10-07-2007, 09:25   #36 (permalink)
Registered User

CBlack's Avatar

dncrash iti spun sincer ca nu am citit tot ce ai scris dar daca nu iti plac contrelerele de la ps2 incearca un wii !! controlerul e absolut diferit de cele de la alte console.

CBlack is offline   
Old 10-07-2007, 09:46   #37 (permalink)
Registered User

DeathWings's Avatar

Si acum iar vor incepe "controllerul de la xbox 360 e mai bun decat cel de la playstation 3 care e mai bun decat cel de la WII care e mai bun decat toate" ..

DeathWings is offline   
Old 10-07-2007, 10:46   #38 (permalink)
Registered User

StarForce's Avatar

Please close the thread ..... pleeeeeease ?

StarForce is offline   
Old 10-07-2007, 11:34   #39 (permalink)
Monster Hunter

DonAdryan's Avatar

Nu inteleg de ce vreti Thread-ul inchis...ar fi o dezbatere interesanta...asta daca s-ar renunta la misthouri, fitze si alte alea...
Dezbaterea are sens pentru ca si PC-ul este si o platforma pt. jocuri...chiar cea mai populara la noi in tara. Asa ca PC-ul are avantajul popularitatii, si al multi-tasking-ului. Multi prefera un PC pentru ca pot face si altceva decat sa se joace. Si vice versa e valabila!!!

DonAdryan is offline   
Old 10-07-2007, 13:18   #40 (permalink)
Nick anterior: alexnestian

Bobby's Avatar

n-are sens discutia ...

Bobby is offline   
Advertisment
jocuri prin smsCumpără jocuri prin SMS

Rapid si sigur!
Closed Thread

Computer Games Forum > Gaming > Console

Thread Tools