![]() |
| ||||||||
| View Poll Results: Console sau PC ? | |||
| Console | | 352 | 71.26% |
| PC | | 176 | 35.63% |
| Multiple Choice Poll. Voters: 494. You may not vote on this poll | |||
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools |
| | #1002 (permalink) | ||
|
Problema nu e cat costa hardware-ul bun de PC acum (pentru ca intr-adevar s-a ieftinit considerabil), ci daca aceasta investitie mai merita. Bun, nu mai bag 40 de milioane intr-un PC (cum faceam in 2006), bag doar 20. Intrebarea ramane insa: si ce ma joc cu acest calculator? Aventuri? Mersi foarte mult, merg foarte bine si pe sistemul vechi. Portari venite la 6 luni de la lansarea jocului pe console? Chiar daca au grafica imbunatatita, bla bla bla, nu prea mai prezinta interes, pentru ca jocurile alea cel mai probabil le-am terminat deja. La lipsa asta acuta de jocuri bune se adauga si problemele interminabile cu driverii sub orice critica (ATi face ce face si mai strica cate ceva cu fiecare driver proaspat lansat), DRM-ul absolut absurd (mai nou suntem limitati doar la o instalare a unui joc) si calitatea optimizarii (fie portari next gen care merg prost, fie portari last gen respingatoare). Chiar merita cheltuiti banii astia pe un upgrade?
__________________ Think outside the box! Trenurile prind cainii sub sine... Ciuu! Ciuu! Last edited by GraX; 25-06-2008 at 17:18.. | |||
|
| | #1003 (permalink) | ||
|
DA Concluzia la care am ajuns eu dupa ce mi-am luat xbox 360, ps3 si upgradat pcul. Prefer pcul oricand, singurul avantaj al consolei este compatibilitatea si numarul mult mai mare de jocuri (mediocre in majoritatea cazurilor). Da, consola e o solutie oarecum budget (daca o modezi, daca nu te rupe la pretul jocurilor). Toate shooterele le joc in conditii normale pe pc (da, ma joc si pe consola exclusivitati gen halo3 si bf: bad company, dar nu se compara nici pe departe ca placere) Ma joc strategii pe pc, lucru de care consolele au auzit intr-un mod penibil (mai penibil decat civ 4 : revolution nu exista) Dar, ce conteaza cu adevarat pentru mine e ca pe console jocuri precum stalker sau crysis nu o sa vad vreodata. Sau daca or sa apara, or sa fie versiuni dumbed down, un fel de stalker oblivionizat si un crysis COD-izat. Pastrez placerea pe consola jocurilor care merita jucate acolo. Tot ce e cu masini, rpg-uri japoneze, platformere, jocuri cu bataie, etc.
__________________ >>>>>>>>> FOTO <<<<<<<<< | |||
|
| | #1004 (permalink) | ||
|
Depinde de gusturi, in afara de vreo 5 jocuri in ultimii ani ce a aparut pe pc e praf si pulbere, aici inclusiv majoritatea celor point&click aberant laudate. In schimb pe console am dat de mult mai multe jocuri care mi-au readus la viata pofta de jucat din tinerete.
__________________ If you think you know everything and think you've done everything, I know you're an idiot. | |||
|
| | #1006 (permalink) | ||
|
Tekken jocuri din ultimii 2 ani ca: stalker, tiberium wars, bioshock, supreme commander, world in conflict, crysis, the witcher, company of heroes, medieval 2 total war, battlelfield 2142, quake wars, heroes of might and magic 5, civilization 4, Neverwinter Nights 2, Gothic 3, Titan Quest, Sins of a Solar Empire, etc, etc iar jocuri care trebuie sa apara anul asta sau in viitorul apropiat (Stalker clear sky, Alan Wake, Starcraft 2, Red Alert 3, Spore, Far Cry 2 si asa mai departe) pentru tine reprezinta praf si pulbere, atunci poate e bine sa ramai la super mario si gears of war.. Vezi ca nu ti-am dat nici un point and click, pentru ca sunt sigur ca nu ai auzit tu de jocurile astea "aberante". PigBrother: mai adauga si hack and slash, aventurile (nu action aventure), mmorpg.
__________________ Pentax K100D ; Pentax SMC-FA 50mm f/1.4 ; Takumar 135mm f/2.5 ; Tamron SP AF 28-75mm f/2.8 ; Pentax SMC-DA 18-55mm f/3.5-5.6 ; Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 ; Metz 58 AF-1 | |||
|
| | #1007 (permalink) | ||
| Quote:
edit: ah, si EVE . Un mmorpg complex nu cred ca poate fi scalat la controllerul de consola.
|
| | #1008 (permalink) | ||
|
raz, hack and slash-urile third person merg cu gamepad-ul ca focul. MMORPG nu am jucat (nu ca ar fi mai mult de doua acum pe XBOX360) iar la adventure nu ma bag pentru ca nu imi prea pasa. 42, ok. Alea sunt genurile care fie pun probleme (FPS) fie sunt aberante daca nu inventeaza careva o interfata minune (RTS). Suport pentru volan ai si pe XBOX360, am inteles ca se lucreaza la G25 acum. Pe PS3 este suportat.
__________________ balanced for lean | |||
|
| | #1009 (permalink) | ||
|
Genurile astea s-au dezvoltat cu PC-ul in gand si sigur, acolo le e locul. Pur si simplu n-au ce cauta FPS-uri / RTS - uri pe consola. Asta nu inseamna ca nu sunt sau nu e lume sa le cumpere / joace. Dar... nu's ele de acolo
__________________ My gaming rig: Mobo: Asus P6T | CPU: i920@2.66Ghz + Cooler Master Hyper 212 | RAM: 3 * 2 GB DDR3 1600 Mhz Corsair XMS3 | GPU: Gigabyte ATI Radeon HD5870 | SoundBlaster: Creative X-Fi Titanium | PSU: CoolerMaster 1000W | Case: Cooler Master HAF 932 | |||
|
| | #1010 (permalink) | ||
| Quote:
Exact, si de-asta am pcul. Conflictul, din punctul meu de vedere nu exista intre pc si console decat in punctul in care jocurile care sunt "adaptate" ca sa poata fi scoase pe console, anume cele 2 cazuri mari si late: -dumbgradarea jocurilor. Din nefericire tocmai marele plus al consolelor, accesibilitatea si jucarea prin simpla introducere a uni cd aduce in acelasi timp o serie noua de gameri pe care industria ii place sa ii numeasca "casual" . Jucatorul casual este in general nevasta obisnuita, mamica, bunicul sau fiul retard de american. Cum o buna parte din sectorul de gaming e formata din acesti jucatori handi, aham, casual, au aparut tot felul de artificii ca sa se poata juca si ei. Tutoriale nesfarsite care se intind pana la finalul jocului, helpuri, tipuri la tot pasul, scaderea gradului de inteligenta necesar pentru un joc si cresterea dificultatii fizice a unui joc. Mai exact button-bashing. -Adaptarea controlului. Mi se pare trist sa aud atatea persoane venind cu scuza "mda, dar te obisnuiesti pana la urma". La modul da, e o tara de cacat dar te inveti. Iar daca la fps intr-adevar te poti obisnui, migrarea rts-urilor catre console are efecte devastatoare. Nu cred ca e cazul sa argumentez.
|
| | #1011 (permalink) | ||
|
Nu cred ca a incercat cineva sa sustina ca a avut experiente fericite cu RTS-uri pe consola. Am incercat un C&C 3 si am ramas cu un ranjet crispat. Poate un controller gen Wiimote sa schimbe ceva, ca de la gamepad nu vad vreo speranta.
|
| | #1012 (permalink) | ||
| Quote:
1) Cum comandai unitatile ? Miscai cursorul din pad ? Cum puteai sa faci grupuri si sa le atribui ID-uri(ca nr de pe tastatura) ? 2) Poti sa atasezi mouse la xbox din ce stiu. Il puteai folosi in C&C dupa aceea ? Merci. | |||
|
| | #1014 (permalink) | ||
|
messenger kitul de la X360 nu ar merge ca sa tastezi numere in joc?
__________________ ATENTIE! Începând cu 14 octombrie 2009, orice thread nou care nu contine datele de contact ale vanzatorului / cumparatorului va fi sters, iar userul este pasibil de ban. Private Message-ul nu este acceptat ca mod unic de contact si nici trecerea acestor informatii în semnătură. | |||
|
| | #1015 (permalink) | ||
|
42 are dreptate cu un anumit joc ( sa nu intram sub legea Bossman) , dar acelasi joc pe Wii are un control foarte bun. Bine as putea spune continua ca doar am vazut jocul ( desi a aparut pe site-urile de profil), un simplu click si as face un review , dar nu-mi plac jocurile de acest gen. Am zis doar ca PB sa-si anuleze comanda. Nu aruncati cu pietre ca am o consola modata pentru region free ( NTSC ). Este si o lupta impotriva site-urilor din Romania care au preturi demne de pretul petrolului. LE: 42 a spus bine : Sunt un casual gamer si imi ajunge un joc GTA4, RE4, MP3, Super mario Galaxy, Mario Kart , RE umbrella...., Medal ..., cumparate. ( 6 din .ro pana am citit mai bine forumul CG) Last edited by stefanap; 25-06-2008 at 18:21.. | |||
|
| | #1016 (permalink) | ||
|
ciocanul, exista un cursor fix central, cu gamepad-ul faci panning. Este la fel de ingrozitor pe cat suna. Grupuri mi-e teama ca nu exista, sa nu am observat eu in extrem de scurtul contact. ![]() Mouse nativ pe XBOX nu exista, dar se poate cupla prin intermediul chestiilor de tip XFPS. Nu am, nu ma tenteaza. Pe PS3 exista suport de mouse, dar trebuie si jocul sa suporte tipul asta de controller.
|
| | #1017 (permalink) | ||
| Quote:
In al doilea rand afla ca nu numai tu te-ai nascut cu jocurile anilor 90 in fata, cred ca nu sunt singurul plictisit de atitudinea ta de mare jucator. De altfel pun pariu ca n-ai terminat/jucat macar jumatate din jocurile pe care le insiri in fiecare post. In afara de CoH, Team Fortress 2, The Witcher, Stalker, Crysis nu m-a atras altceva, plus IL-2 si Eve Online, singurele vechituri in care ma dau, pana si pe PS2 (nu mai vorbesc de PS3) am mai multe preferinte. Rata jocurilor cu adevarat bune pe PC e in scadere de ceva ani, prost sa fii sa bagi milioane intr-o productie fara sa te asiguri ca-ti vei recupera investitia asa cum o face un MMORPG, sau FPS/RTS cu serial auth la multiplayer. Experienta single pe PC e intr-o scadere calitativa pe sistemul incet dar sigur. Si aici jocurile specifice consolei exceleaza de departe. Da, sunt de acord ca genurile FPS, RTS, MMORPG sunt la ele acasa pe PC dar asta nu ma impiedica sa ma bucur de un Battlefield: BC de exemplu in timp ce altii se intreaba cand/daca va aparea pe PC. Nu sunt un incuiat la minte sa sufar de mania pixelului, vad unde s-a depus munca pt incantarea player-ului, nu vad doar PC sau doar console sunt destule jocuri bune pe toate platformele, aleg doar ce-mi place si am doar de castigat.
__________________ If you think you know everything and think you've done everything, I know you're an idiot. | |||
|
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |