Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Gaming > Console

Notices

Thread Introduction
▪ Puteti semna petitia direct aici. Va rapeste doar 10 secunde pentru o cauza nobila. Multumim anticipat !

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 14-09-2008, 16:21   #1021 (permalink)
Registered User

Datii in judecata

dragos91 is offline    Reply With Quote
Old 20-09-2008, 01:25   #1022 (permalink)
Registered User

stefanap's Avatar

O amenda . O banala amenda o sa primeasca cei care vor comercializa o bana consola wii, xbox 360, PS3 netradusa si atat.

O amenda care este usor de suportat de un lant de super(hyper)marketuri.

Consola schimbata desigur , amenda si atat. Amenda este buna, legislatie este proasta in Romania.

Poti comercializa jocuri care au plumb, uraniu si vei primi aceiasi amenda. Si nu este vorba de modarea consolei , recuperarea banilor investiti in jocuri.

Vestea buna este ca parintii sunt extrem de nevosi pentru jocurile 3+.

Un exemplu ar fi cosmic family care desi are ca target 3-5 ani nu este tradus. Sau big brain academy, etc, etc,...

Nervozitatea celor care cumpara un joc netradus ( si se refera strict la cartea de instructiuni care este destul de complexa), ar putea duce la incepera unei prioade de epilepsie.

Media galaxy , Carefor , etc au uitat din pacate grija UE fata de copii si vand jocuri netraduse , fara a fi ...........,

Nu vorbim de GTA4, vorbim de un joc care este destinat strict copiilor cu varsta intre 3-5 ani.

Nintendo nu ar suporta acest lucru , avand in vedere ca sunt extrem de grijulii cu produsele comercializate in limba engleza.

O amenda este bine , interzicerea comercializarii este noul pas.

Putina sustinere nu-mi strica.

stefanap is offline    Reply With Quote
Old 11-10-2008, 15:21   #1023 (permalink)
Registered User

Cate semnaturi s-au adunat pana acum?

Old 11-10-2008, 15:41   #1024 (permalink)
Registered User

6027 Total Signatures

SirAnubis is offline    Reply With Quote
Old 11-10-2008, 15:49   #1025 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by SirAnubis View Post
6027 Total Signatures
Nu este de ajuns?
Nu poate sa trimita acum petitia asta?

Old 12-10-2008, 10:22   #1026 (permalink)
Registered User

spinny's Avatar

Nu mai tin minte daca s-a propus chestia asta, dar ar fi o idee sa se sparga aceasta petitie in 3. Una pentru Microsoft, Sony si Nintendo.

spinny is offline    Send Message via Google Talk to spinny Reply With Quote
Old 21-10-2008, 13:19   #1027 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by spinny View Post
Nu mai tin minte daca s-a propus chestia asta, dar ar fi o idee sa se sparga aceasta petitie in 3. Una pentru Microsoft, Sony si Nintendo.
Asta ar fi o idee mult mai buna!

Old 30-10-2008, 20:22   #1028 (permalink)
Registered User

banii decid

Azi am aflat de aceasta petitie. Ca un bun utilizator de console am semnat si eu.

Eu nu sunt atat de indignat ca de exemplu MS nu ofera Live si in Romania cat sunt ca se vinde totusi la acelasi pret sau mai scump ca in restul Europei.
Ca nu vor sau nu pot inaugura Live si la noi este acceptabil dar ca ma pun sa platesc pretul intreg pentru o consola cu handicap nu mai pare corect.

Motivele marilor producatori cred sa sunt urmatoarele:
- habar nu au de Romania. Nici un importator de aici nu s-a aratat scrupulos si meticulos cat sa le arate ca existam, ca achizitionam si ca meritam. Ei vad doar ca 2-3 firme cumpara cateva console si un sac de jocuri fara sa ceara detalii, suport, materiale promotionale si asa mai departe.

- nu are cine sa se ocupe de serverul propriuzis. E nevoie de traducator, de programator, de bagatori in seama, de o mica echipa. Pai cui mama lor sa o incredinteze aceasta echipa cand nici un importator de la noi nu misca nimic in interesul utilizatorilor?

- nu au incredere in utilizatorii de carti de credit/debit de la noi. Motivul este jenant insa cred ca are si el ponderea lui. Poate ca piratii sunt doar 0,5% dar daca asiaticii si americanii nu aud decat de hoti si de tigani si nimeni nu le arata adevarul ei de ce sa se agite? Pentru ca la o adica chiar nu se cumpara asa mult la noi.

- nu se cumpara foarte mult. Aici am o intrebare de cand a aparut prima consola in Romania. Exista o intelegere oficiala intre cei care vand si cele 3 mari firme? Sau pur si simplu nici un vanzator nu vrea sa lase mai jos pretul. Logica mi-ar spune ca nu te-ar lasa sa vinzi sub un anume pret pentru a mentine echilibru intre piete dar nici nu pot crede ca obliga pe careva sa aiba adaos de porc. Maine daca imi deschid o firma care vinde console si vreau sa sparg piata o sa vand tot cu acelasi pret ca restul. Pentru ca sunt prost si avar.

Cat despre datul in judecata mai bine nu cumperi. Stiu din experienta ca in Romania nu merita. Timpul si nervii si faptul ca din gura te sustin toti dar la proces nu subscrie unul m-ar face, repet, sa nu cumpar decat sa am pretentii la mari servicii.

Omoshiroi is offline    Reply With Quote
Old 01-11-2008, 13:54   #1029 (permalink)
Registered User

stefanap's Avatar

Hai sa vedem ca legea se aplica, chiar daca intamplarea este de domeniul ridicolului.

Am cumparat de la Carrefour un router wireless Linksys , bineinteles fara documentatie in limba romana ( doar engleza si germana). Reusesc sa-l configurez prin pagina blestemata 192.168.1.1 ( PPoE), chiar instalez un WPA-TPIK ( la ghici ) , minune mergea cu wii, laptop , pda

Imi amintesc ca am vazut un router MSI care avea si un dongle bonus ( kit) si ma gandeam sa mai leg un laptop vechi fara wireless.

Ma duc la Carrefour , urlu ca nu au documentatia in limba romana si nu ma descurc si daca doresc sa vina sa-mi configureze router-ul, astia consternati spun ca exista documtatia pe CD, sau inauntru si eu nu am vazut-o , iau o cutie sa-mi demonstreze ( ce o fi in mintea lor ) , deschid o noua cutie care era in tipla si cauta disperati documentatia in romana. Pun CD-ul pe un laptop nimic in romana la instalare sau pe fisierul pdf ( a pdf copy is located in DOFC folder - asa scrie pe cd) , in language sau in DOC. Bineinteles nu era.

Concluzia e cale amiabila se face returnarea banilor. Mai fac cumparaturi , imi aduc aminte ca totusi mai am un dongle D-link vechi dar b/g , ma intorc tacticoasa si cumpar acelasi router Linksys. )))) Diferenta este ca habar nu au daca l-ai platit la casa impreuna cu produsele alimentare sau la sectorul lor. Normal ca garantia o iei dupa ce l-ai cumparat si se face proba .

Sa ma duc maine din nou ?

stefanap is offline    Reply With Quote
Old 14-11-2008, 14:39   #1030 (permalink)
Registered User

Salut,

Sincer sunt foarte bucuros de existenta acestei petitii. Arata ca exista o comunitate de gaming in Romania, sau cel putin indivizi ce au initiativa sa demareze asemenea actiuni. Chiar daca initiativa este laudabila, problema este ca ea nu poate avea sorti de reusita pe piata noastra din cateva motive:

1) importurile se faca de cateva firme "oficiale", pe sub mana cel mai probabil. Aceasta abordare implica investitii minime de promovare si distributie, precum si riscul foarte mare de existenta a unei intelegeri privind preturile. Toate astea duc la un monopol deghizat.
2) comunitatea de gaming, subdezvoltata (console) si plina de utilizatori de torrente (pc), este neorganizata si nu poate avea influenta si puterea pentru a impune o stare de piata normala.
3) iluzia lipsei de potential a pietei, iluzie sustinuta de stara de monopol ce impune preturi nerealiste. Aceste preturi duc la un numar foarte mic de jocuri vandute (la acest numar se uita MS, Sony, Nintendo cand se gandesc dc sa investeasca in Romania), dar cu o marja de profit foarte mare pentru importatori.

Rezultatul: piata locala de jocuri este estimata la 13 mil. euro anul acesta, fata de 10 mil. euro in 2007. Ritmul de crestere prognozat pentru 2009, inaintea crizei financiare, este de 30%.

Concluzie: oamenii astia fac o tona de bani fara investitii noi (riscuri). Au improvizat o retea de distributie, iluzia unor servicii si acum au profituri record. Este normal ca o sa reactioneze cu indiferenta la aceasta petitie. Ei nu au nici un interes sa exista Live, PSStore, WiiStore in Romania, deoarece atunci toti cei trei mari, MS, Sony, Nintendo o sa impuna standarde de preturi si servicii la nivel european (e chestie de imagine).

Exista o singura iesire din aceasta situatie. Sa le aratam importatorilor ca au ceva de pierdut si sa ii ajutam sa isi dea seama ca de la 1 ianuarie 2007 concureaza cu toti distribuitorii de jocuri din Europa. Singura solutie este sa ii atacam acolo unde ii doare, la bani. Boicot total, nu trebuie sa mai cumparam jocuri din tara, la nici un pret.

Avand in vedere ca sunt mandrul posesor de X360 si sunt fortat sa ma declar englez ca sa pot sa ma conectez la Live, am de gand sa fac ce fac britanicii, sa imi cumpar jocurile din Anglia. Din cate am inteles exista cateva magazine straine foarte serioase care fac livrari in Romania, si sunt dispus sa astept perioada necesara, dar sa platesc un pret corect.

Deasemenea am de gand sa fac cateva plangeri la Protectia Consumatorului in legatura cu jocurile cumparate din tara, pt x360 si psp, deoarece nu au manual in limba romana. Problema este ca o plangere nu inseamna nimic, dar 100 nu pot fi ignorate. Aici este nevoie de initiativa din partea noastra. Daca vreti sa se schimbe ceva, actionati, nu cumparati jocuri din tara si nu acceptati servicii sub standard.

PS. Sa nu uitam de publicatiile si distribuitorii care au ajutat petitia si sa ii recompensam cu banii nostri atunci cand lucrurile vor ajunge la normal, stiu ca eu asa o sa fac.

kayyo2 is offline    Reply With Quote
Old 15-11-2008, 10:21   #1031 (permalink)
Registered User

Chifteluta's Avatar

Quote:
Originally Posted by kayyo2 View Post
Boicot total, nu trebuie sa mai cumparam jocuri din tara, la nici un pret.
Eu fac asta cam demult. O singura exceptie am facut pentru FIFA 2009, dar in rest prefer sa stau sa astept un pic si sa-l iau de afara decat de la bisnitarii nostri (chiar daca cateodata este la acelasi pret).

Chifteluta is offline    Reply With Quote
Old 03-12-2008, 22:50   #1032 (permalink)
Registered User

Nu cred ca o sa avem prea curand support live!

Last edited by spikes; 03-12-2008 at 23:06..

spikes is offline    Reply With Quote
Old 08-12-2008, 14:03   #1033 (permalink)
Registered User

Your signature number for this petition is 6191.
m(W)ii too )

AcidMan is offline    Reply With Quote
Old 08-12-2008, 19:34   #1034 (permalink)
Registered User

spinny's Avatar

s-a mai miscat ceva pe acest front ?

spinny is offline    Send Message via Google Talk to spinny Reply With Quote
Old 23-12-2008, 13:16   #1035 (permalink)
Banned

si noi semnam?

david3556 is offline    Reply With Quote
Old 23-12-2008, 13:40   #1036 (permalink)
Priceless®

GameTime's Avatar

nu s-a facut nimic. Cat despre cumparatul jocurilor din tara, nu mai e nevoie de acest lucru. Avem acces la unele site-urile din strainatate, unde sunt mai ieftine....Spun ca avem acces doar la unele pt. ca sunt altele ca game.co.uk care noi romanii nu avem voie sa cumparam!

GameTime is offline    Reply With Quote
Old 25-12-2008, 23:05   #1037 (permalink)
Registered User

WakeUpDeadMan's Avatar

Quote:
Originally Posted by GameTime View Post
Spun ca avem acces doar la unele pt. ca sunt altele ca game.co.uk care noi romanii nu avem voie sa cumparam!
Pe cei de la game.co.uk, i-am contactat acum cateva luni. si i-am intrebat de ce nu accepta comenzi si din Romania, iar raspunsul a fost foarte clar: deoarece in Romania nu avem posiblitatea urmaririi comenzilor prin Posta Romana, iar cand se va implementa un mod asemanator vor accepta si comenzile din Romania.

WakeUpDeadMan is offline    Reply With Quote
Old 28-12-2008, 12:51   #1038 (permalink)
fat
Registered User

fat's Avatar

votat si ''mediatizat'' pe blogul meu : Prostii

fat is offline    Reply With Quote
Old 05-01-2009, 01:29   #1039 (permalink)
Registered User

ra3or's Avatar

petitie semnata

vrem drepturi egale

ra3or is offline    Reply With Quote
Old 23-01-2009, 14:31   #1040 (permalink)

AlecsYs's Avatar

Am semnat si eu petitia...inca de asta vara. Stie cineva noutati legate de aceasta problema (macar pentru xbox live )?

AlecsYs is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Gaming > Console

Thread Tools

Posting Rules