Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Gaming > Console

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 03-12-2008, 18:16   #21 (permalink)
Registered User

MrMxyzptlk's Avatar

Nu sunt de acord cu faptul ca combinatia mouse plus tastatura nu poate fii batut. Daca te obisnuiesti cu controler tip consola, va fii chiar mai usor. In momentul in care am trecut pe console, nici eu nu vroiam sa joc shootere. La momentul dat aveam si PC gaming si consola, si am zis ca nicicum nu pot sa ma obisnuiesc la shootere pe console. Asta a fost pana cand au iesit ceva shootere pe consola, pe care nu mai aveam pe PC (cred ca era Timesplitters). Si atunci s-a intamplat: am stat jos si am jucat jocul. La inceput puteam oribil, nu ma misceam corect, tot timpul faceam prostii. Insa jocul era atat de captivant ca am decis sa ma obisnuiesc. Si de atunci am cam trecut pe console cu totul (la strategii am renuntat, oricum m-am plictisit sa stau la un joc de la seara de la ora 6 pana dimineata ora 4-5 ), si este posibil. In acest moment nu am nici cea mai mica probleme la shootere, chiar consider straniu cand mai stau jos la un shooter intr-un lanparty la prieteni ... Deci totul este o chestie de a exersa, exersa si exersa si porma mai a mai exersa si pana la urma vei reusii sa treci de preconceptii. Iar la PS3 ca jocurile sunt scumpe: este adevarat insa cine ti-a zis sa le tii? Investesti in 2-3 jocuri, le joci, proma le schimbi. O sa ai unele jocuri pe care o sa vrei sa-l rejoci, pe ele le tii, insa cate ? 1-2 / an? Oricum eu tin la console ca sunt mai multe jocuri exclusiv pentru console, decat cele pentru PC (exceptie la regula sunt jocurile de strategie pt PC).

MrMxyzptlk is offline    Reply With Quote
Old 03-12-2008, 19:26   #22 (permalink)
Registered User

PigBrother's Avatar

Iar incepeti?
Auto-aim-ul de pe console are tot atat de mult realism si naturalete pe cat are si tinta pe care o asezi grijuliu cu mouse-ul si faci un headshot la 1000 de metri. Adica zero. Deci cine si de ce rade?

PigBrother is offline    Reply With Quote
Old 03-12-2008, 19:42   #23 (permalink)
Registered User

Soulstorm's Avatar

Nu incepem nimic, e vorba de controlul mouse+tastatura vs controller, nu PC vs consola in general, vorbim doar de control, in shootere (si strategii eventual).
Cat despre realism, in realitate tu cu mana ta misti arma si o pui in pozitia adecvata, si tragi unde consideri ca e necesar. Nu te ajuta o forta "invizibila" ca sa faci asta. In jocuri tu misti mouse-ul pana ajunge arma in pozitia adecvata, milimetru cu milimetru. Deci cum e cu realismul ?

Soulstorm is offline    Reply With Quote
Old 03-12-2008, 19:45   #24 (permalink)
Registered User

PigBrother's Avatar

Pai milimetru cu milimetru nu se misca decat turelele dirijate electronic. Un nene cu o pusca in brate se misca ceva mai prost. Si nu are nici crosshair. Cam asa este cu realismul...

Ambele moduri de control nu au nici o legatura cu realitatea deci, sincer sa fiu, mi se pare inutil sa razi de unul sau de altul. O stii pe aia cu ciobul si oala sparta.

PigBrother is offline    Reply With Quote
Old 03-12-2008, 20:18   #25 (permalink)
Registered User

Soulstorm's Avatar

Poate nu milimetru cu milimetru, dar centimetri cu centimetri la un lunetist bun care sta la panda pe burta. Ideea era ca tu faci chestia asta, nu esti ajutat de nimic, cu nimic. Eu urasc sa fiu ajutat in jocuri, vreau sa fac eu totul intr-un joc, sau cat se poate de mult, sa imi pun reflexele la contributie.
Far Cry 2 nu are crosshair. COD4 pe hardcore nu are crosshair. Seria Stalker nu are crosshair. Dead Space nu are crosshair. Multe jocuri fps nu au crosshair in ziua de azi sau poate fi dezactivat, obtinand acel realism. Au doar ironsights/dotsights/scope pe butonul nr 2 iar altele au infrared or laser sights, folosite de majoritatea armatelor moderne si in realitate AR-15 Laser Sight

Old 03-12-2008, 20:37   #26 (permalink)
Nick anterior: SKhan

In FPS-uri nu ai auto-aim pe console. (Bioshock, FarCry 2, etc.)

In alte jocuri precum GTA IV auto aim-ul e in picioare si intr-adevar esti ajutat. Poti da si disable in schimb daca nu vrei sa simti mana lui Dumnezeu cum te mangaie pe crestet.
Sensitivitatea difera intre mouse+tastatura si gamepad dar jocul nu-ti pune tinta pe inamic.

Pentru mine, sau pentru tine.. controlul pe PC ne-a fost si mama si tata si e destul de greu sa te obisnuiesti si sa devii bun intr-o perioada atat de scurta precum e recenta penetrare a consolelor pe piata.

Imi amintesc atunci cand jucam Stubbs the Zombie.. mi-am luat controller de 360 special pentru PC ca sa ma obisnuiesc cu "revolutia in gaming".
Dar atunci cand Stubbs isi arunca capul pe post de bila de bowling controlul pe gamepad mi se parea imposibil.
Si jucam tot jocul de pe gamepad, iar atunci cand trebuia sa arunc "bila de bowling" puneam repede mana pe mouse.

Problema controlului la jocuri e ca orice alt conflict de generatii. Intotdeauna vor fi oameni cu argumente de ambele baricade, iar cei din prima generatie (gameri de PC in cazul nostru) vor plange de dragul vremurilor de demult atunci cand nu mai au cu cine juca.

Khan is offline    Send Message via Google Talk to Khan Reply With Quote
Old 03-12-2008, 22:20   #27 (permalink)
Registered User

Soulstorm's Avatar

Ce gasesti la GTA 4 e auto-lock, tinta sare direct pe "inamic" ffs, e total diferit de auto-aim.
Nu exista asa ceva in FPS-uri? Dar de ce cand m-am jucat MGS4 pe PS3 exista? Sau in Call of Duty 4 unde tinta "fuge discret" dupa inamic? Sau in Battlefield Heroes? Mai trebuie enumar o lista lunga de FPS-uri pe console care au auto-aim? Si faptul ca poti sa o dezactivezi nu valoreaza 2 lei, in multiplayer nu stii cine il are activat si cine nu. Pe langa asta fara autoaim controlul e si mai greu si mai anevoios.
Sa nu mai vorbim de strategii, m-am uitat la trailerele de la Halo Wars si am ras jumatate de ora. Se chinuia unul 3 minute sa miste cateva unitati si sa contruiasca 2 cladiri..ce sa zic, priceless.
Conflicte de generatii? Is de aceeasi varsta cu tine "mosule", daca te uiti la mine la profil, nu is mai in varsta decat esti tu, dimpotriva, is chiar mai tanar putin, cu cateva luni . Doar ca eu fac parte din categoria "am reflexe, am ochi format, nu am nevoie de mici "ajutoare" ca sa ma joc". Pot si singur, si urasc sa fiu tratat ca un handicapat de catre un joc.
Cat despre partea ca nu ai cu cine juca, ultima oara cand am verificat pana si serverele de Battlefield 2 inca is pline, si jocul ala e vechi..vechi rau. Nu cred ca are sens sa pun niste screenshot-uri cu liste de servere de la jocurile moderne. Oricum nu despre asta e vorba.

Old 04-12-2008, 10:28   #28 (permalink)
Registered User

eu am ps3 si nici vorba la shootere de autoaim sau alte chestii din astea,sau cel putin la ce shootere am jucat eu(COD4,Denied Ops,etc)
Dar adevarul e ca un mouse e mai ok la un shooter,chiar dk sunt console fanboy
Ma mira de ce nu exista un mouse ca accesoriu la PS3,...am mai ridicat problema si nimeni nici o parere

cristian77 is online now    Reply With Quote
Old 04-12-2008, 10:33   #29 (permalink)
Hardware Master

nero's Avatar

Pai chiar daca exista, n-o sa stie jocurile sa-l foloseasca
CPU: Intel Core2 Duo E8400 @3600MHz | MB: Gigabyte EP35-DS3 | Video: His HD4870 1GB+Arctic Cooling Accelero S1 | RAM: 4x 1GB Kingmax 1066 | HDD: WD 6400AAKS | ODD: LG H30N | PSU: Spire 1000W | Case: Delux MF432 | Display: 26" LG W2600HP-BF

nero is offline    Reply With Quote
Old 04-12-2008, 10:57   #30 (permalink)
Registered User

Soulstorm's Avatar

Quote:
Originally Posted by cristian77 View Post
eu am ps3 si nici vorba la shootere de autoaim sau alte chestii din astea,sau cel putin la ce shootere am jucat eu(COD4,Denied Ops,etc)
Dar adevarul e ca un mouse e mai ok la un shooter,chiar dk sunt console fanboy
Ma mira de ce nu exista un mouse ca accesoriu la PS3,...am mai ridicat problema si nimeni nici o parere
auto-aim?? - Call of Duty Forums
http://www.gamespot.com/pages/forums...ic_id=26690351 si in World at War la fel.
Nu exista Auto-aim la COD 4 nu? Inseamna ca is tampiti toti care zic ca exista, tot fanboy console si aia. Si de ce mie pe MGS4 mi se facea reticula cat casa cand incercam sa trag in cineva, si daca trageai in interiorul reticulei respective, il lovea pe inamic, indiferent ca tu trageai la 2 metri langa el de fapt....nuuu, ala nu e auto-aim (sau nah, aim-asist, asa cum il gasesti in meniuri).

Old 04-12-2008, 11:20   #31 (permalink)
Registered User

nu te contrazic la MGS 4,n-am jucat(din pacate) inca...dar la COD4 eu d-abia ma descurc sa impusc la libanezii aia :P,nici vb de help din partea consolei...nah,poate e dezactivata,o sa ma uit diseara knd voi juca sa vad dk exista,oricum as dezactiva functia automat . Daca la MGS4 exista si nu o poti dezactiva,nu-l mai cumpar(astept un feedback de la cineva care a jucat)
So...that's it
--------------------
Editare ulterioară
--------------------
Quote:
Originally Posted by nero View Post
Pai chiar daca exista, n-o sa stie jocurile sa-l foloseasca
Pai sa faca bine dumnealor sa faca si softul jocurilor sa permita "vederea" mouse-lui , care poate fi al lor,nop,il cumparam

Last edited by cristian77; 04-12-2008 at 11:20.. Reason: Automerged Doublepost

Old 04-12-2008, 11:33   #32 (permalink)
Registered User

Soulstorm's Avatar

Si la MGS4 poate fi dezactivata. L-am jucat pe PS3 si gasesti optiunea de a o dezactiva (de fapt, daca e activa, de la unul din butoanele de la controller o poti dezactiva, in sensul de on/off). Problema e alta, legat de control, fara autoaim ajungi asa :

4-5 focuri de shotgun de la 1 metru ca sa nimeresti un inamic....asta e control? You got to be joking. Cu mouse-ul din prima ii zburam capul la ala, nici nu vreau sa imi imaginez cum se desfasoara lupta cu o arma automata gen AR16 sau Ak47, de la o distanta medie spre mare. Oare din 15 incarcatoare nimereau 3 gloante tinta?
Asta e motivul pentru care PS3-ul meu ramane pentru racing-uri si jocuri unde controllerul "ruleaza", nu strategii sau FPS-uri.

Last edited by Soulstorm; 04-12-2008 at 11:43..

Old 08-12-2008, 14:42   #33 (permalink)
Registered User

tphase's Avatar

Mai ales daca esti nou in shootere pe consola, clar controlerul de xbox 360 e mai bun pentru FPS-uri. In special AIM-ul mi se pare mult bun / mult mai controlabil. Pe PS3 ptr mine e un chin sa joc shootere, pe xbox 360 m-am obisnuit mult mult mai repede. Asa zic si eu, ptr shootere e mai bun [cel putin pentru mine] controlerul de xbox 360.

Sa nu uitam si originile. DS3 isi are originile la inceputurile playstation-ului cand jocurile dedicate acestuia nu erau shootere, erau minunatiile japoneze gen tekken / final fantasy si sport. Ulterior, genul FPS a prins si a deviat si catre console, iar PS3 s-a adaptat. Xbox 360 a fost facuta din start in ideea sa fie un inlocuitor pentru jocurile de PC si in acel moment FPS-urile fiind un gen foarte la moda, e normal sa fi proiectat controlerul a fi cat mai bun la jocuri de acest tip. Si eu zic ca este, mai ales pentru cei nou veniti si cei veniti de pe PC.

Sigur ca un jucator de PC va simti tot timpul lipsa de acuratete a controlerului analog mai ales la AIM. Si ganditi-va ca PS3 in special nu a fost gandita si nu a evoluat [la controler ma refer] cu genul FPS ca target principal, cum a fost cazul xbox 360, in care cele mai apreciate jocuri sunt Gears of War si Halo, shootere ambele.

Consolele evoluand tehnologic ca putere grafica au permis dezvoltarea unor FPS-uri de categorie grea pentru ele, si au adaptat jocul si controlul / aim-ul - DS3-ului. NU a fost adaptat DS3-ul tipului de joc FPS. Asta a facut Microsoft insa. Acesta este motivul pentru care consolele in general si PS3 in special sufera la capitolul acuratete si precizie in jocurile de tip FPS/3'rd person shooter.

Daca stati si va uitati la istoria consolelor si a controalelor, jocurile cu care s-au nascut consolele nu au fost FPS-uri. De aici si relativa ineficienta si dificultate in utilizare a controlerului la acest tip de jocuri. Pentru FPS-uri stiti foarte bine ca "unealta" care s-a dezvoltat cel mai mult a fost mouse-ul.

Consolele au primit genul FPS ca pe ceva relativ nou pentru care nu a fost proiectat initial controlerul, au pastrat controlerul in timp pentru ca, pentru jocurile dedicate era exceptional si s-a incercat o adaptare din partea dezvoltatorilor. De aceea niciodata oricat munceste un gamer sa se obisnuiasca, controlerul de PS3 si nici cel de xbox 360 nu vor putea face competitiei mouse-ului la jocurile gen FPS.

Consolele ruleaza FPS-uri pentru ca au ajuns puternice dpdv hardware si pentru ca vand foarte bine jocurile. FPS-urile pe consola sunt un gen care se joaca pe un controler care n-a fost niciodata proiectat pentru acest tip de jocuri. Oricat am incerca sa ne amagim ca e altfel. Toate inventiile de tip FragFX su XFPS nu fac decat sa amageasca buzunarul consumatorului, oricum ar arata si oricum ar fi proiectate, nu au cum sa transforme semnalul analog in semnal digital. FPS-urile pe console sunt jocuri fortate sa se acomodeze la controlerul analog. Nu e in nici un caz vreo evolutie, e o incercare de adaptare. Si azi si peste 10 ani, datorita stilului de joc, FPS-urile its meant to be played cu mouse iar jocurile gen Tekken / H Sword / Sport, cu controlerul analog. Faptul ca le jucam invers, degenreaza intr-o experienta de gameplay mai putin placuta, indiferent de cate threaduri am deschide si cat am incerca sa ne consolam ca e altfel.

tphase is offline    Reply With Quote
Old 08-12-2008, 15:19   #34 (permalink)
Registered User

nice review
dar dc nu pun un mouse smecher si pe PS3 Sony? Care-i explicatia logica?

Old 08-12-2008, 15:54   #35 (permalink)
Registered User

tphase's Avatar

Quote:
Originally Posted by cristian77 View Post
nice review
dar dc nu pun un mouse smecher si pe PS3 Sony? Care-i explicatia logica?
Au adaptat jocul si controlul / aim-ul - DS3-ului. NU a fost adaptat DS3-ul tipului de joc FPS.

Asta e explicatia. Ei nu vor sa modifice controlerul si daca nu modifica controlerul cu atat mai mult nu vor adauga un accesoriu pentru un gen particular de jocuri.

Mai este o smecherie aici care nu o spune nimeni. FPS-urile cer resurse mari. Pe hardware-ul consolei, deja scartaie destul de rau. Nu au antialiasing si de multe ori intern sunt randare in rezolutii sub 720p. Texturarea lasa de dorit de asemenea. Si la final, FPS-urile ruleaza cam la 25-30 FPS in medie. In nici un caz nu ruleaza la 1080p si la 60+FPS cum se amagesc consolistii. Alea sunt vise umede ale dept. de marketing. Sa nu o dam in flame ca "pe noi pe consola nu ne pasioneaza sa numaram pixelii". Eu incerc o explicatie tehnica.

Deci controlerul analog este destul de lent, nu are viteza mouse-ului, jocurile FPS ruleaza la un frame rate destul de scazut. Cu mouse-ul, un FPS la 25-30FPS nu e jucabil. Dar acelasi joc il joci absolut decent cu controlerul analog, la acelasi frame rate.

In aceste conditii, tu sa fii Sony, ai pune mouse nativ pe PS3 [urmand sa standardizezi tipul de control ptr FPS-uri si sa pui programatorii sa programeze jocurile de tip FPS folosind ca input pe langa SixAxis si mouse-ul]? Raspunde sincer.

tphase is offline    Reply With Quote
Old 08-12-2008, 17:31   #36 (permalink)
Hardware Master

nero's Avatar

Nu vreau sa te contrazic, dar shooterele au mai avansat putin de la Doom pe tastatura. Acum poti sa-i tragin in mana, sa-i zboare arma, poti sa-i tragi in picioare sa nu mai vina fuga spre tine, poti sa-i tragi in cap, etc. Nu neg ca poate fi fun si pe consola, dar nu se poate apropia de gameplay-ul de pe PC + mouse. Pe langa asta, la PC poti pune oricand un controller, dar la consola nu poti pune tastatura si mouse.

A fost cat pe ce sa consider GTA IV un joc mediocru, din cauza ca l-am jucat pe consola. Acum, cand l-am luat pe PC, mi-am schimbat complet parerea.
CPU: Intel Core2 Duo E8400 @3600MHz | MB: Gigabyte EP35-DS3 | Video: His HD4870 1GB+Arctic Cooling Accelero S1 | RAM: 4x 1GB Kingmax 1066 | HDD: WD 6400AAKS | ODD: LG H30N | PSU: Spire 1000W | Case: Delux MF432 | Display: 26" LG W2600HP-BF

nero is offline    Reply With Quote
Old 08-12-2008, 20:35   #37 (permalink)
Moderator

dtancu's Avatar

Soulstorm+MrMxyzptik, calmati-va.
La urmatoarea reiterare a disputei aveti amandoi warn.

dtancu is online now    Reply With Quote
Old 09-12-2008, 08:54   #38 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by nero View Post
Nu vreau sa te contrazic, dar shooterele au mai avansat putin de la Doom pe tastatura. Acum poti sa-i tragin in mana, sa-i zboare arma, poti sa-i tragi in picioare sa nu mai vina fuga spre tine, poti sa-i tragi in cap, etc. Nu neg ca poate fi fun si pe consola, dar nu se poate apropia de gameplay-ul de pe PC + mouse. Pe langa asta, la PC poti pune oricand un controller, dar la consola nu poti pune tastatura si mouse.

A fost cat pe ce sa consider GTA IV un joc mediocru, din cauza ca l-am jucat pe consola. Acum, cand l-am luat pe PC, mi-am schimbat complet parerea.
Explica te un pic mai pe larg referitor la GTA4...eu din w/e il incep pe PS3 si m-ai cam speriat...

Old 10-12-2008, 12:38   #39 (permalink)
Registered User

eqqie's Avatar

Thumbs up

Da... pana la urma am cumparat un controller Xbox 360 wireless "for Windows" (adica cu receiver inclus in pachet), cablu de 5m DVI/D-SUB, si pe scurt sunt foarte multumit de achizitiile facute

Pe lung:

Conectarea PC - TV

Conexiunea VGA cu PC-ul a fost cea mai buna PT. MODELUL MEU de LCD-TV. Am reusit pixel mapping 1:1 fara probleme, in 1360X768 60Hz pt wide si 1024x768 60Hz in 4:3. Fara noise, imagine lacrima, nici o problema. De ce spun pt modelul meu? Am aflat dupa ce am cumparat cablul ca in unele cazuri la o conexiune digitala cu PC-ul nu se poate obtine 1:1 pixel mapping. Aici un site f interesant despre pixel mapping unde gasiti si tabele cu posibilitati de conectare pt diverse modele de TV: pixelmapping

Despre controller:

Nu sunt un fan Microsoft, ba din contra (chiar oare exista fani microsoft ) ... dar acest controller mi-a placut f. mult. Constructie de calitate, materiale de calitate, ergonomie foarte buna, no-lag, responsive.
O mica problema (poate apare numai la configuratia pc-ului meu, nu stiu): dupa ce opresc calculatorul, la repornire nu mai imi vede receiver-ul decat daca il deconectez si reconectez de la usb.
Alt minus ar fi faptul ca in majoritatea jocurilor nu exista suport rumble (vibratii) pt. acest controller pt ca foloseste Xinput library (microsoft) si nu DirectInput. Mai multe aici DirectInput - Wikipedia, the free encyclopedia
Pt controllerul xbox cu fir exista drivere (google: XBCD) care activeaza rumble, dar driverele XBCD inca nu functioneaza cu controllerul wireless.

Despre jocuri:

Inca nu am jucat shootere si probabil ca nu ma voi obisnui cu controllerul in shootere. No problem - ce am jucat am jucat bine si mi-a placut, adica:
Toca Race Driver - superb, ruleaza la 1360 X 768, adica 1:1, arata f bine si se misca f bine cu controllerul, desi la inceput o cam dadeam din gard in gard, m-am obisnuit repede.
NFS Most Wanted - bun, exista unele probleme cu configurarea controllerului in sensul ca de exemplu nu ma lasa sa pun frana pe thumbstick dreapta jos, dar o pot pune pe trigger, in rest ok.
Jocuri funny gen Rayman Raving Rabbids sau platformere ca Madagascar, care sunt facute pt. controller - excelent! super fun si bune si pt. fete

Exista jocuri care nu au suport pt. gamepad. But all is not lost! exista Xpadder.
Xpadder (google it) este un profiler pt. gamepad-uri care emuleaza actiuni de tastatura si mouse pe controller. Adica se pot crea profile pentru anumite jocuri si asigna controalele de tastatura si mouse din joc la butoane de pe controller. Asta pe langa faptul ca poti juca orice joc cu controllerul, mai ajuta si la controlul windowsului cu controller-ul... Adica mi-am facut un profil pt windows si pot naviga pe net cu controllerul pe canapea sau il pot transforma in telecomanda cand vad filme sau ascult muzica - super cool!

Una peste alta - a meritat, deocamdata nu mai simt nevoia de consola, jocurile pc pe care le-am testat arata foarte bine pe lcd si se joaca forte bine cu acest controller Xbox.

Probabil multe din ce am scris mai sus le stiti deja dar m-am gandit sa ajut si pe altii care nu stiu si vor o experienta console-like cu PC-ul. Multumesc inca odata celor care au scris in acest thread, au fost de ajutor! I wanna thank my family for supporting me, blah blah blah

Happy gaming!

eqqie is offline    Reply With Quote
Old 10-12-2008, 13:14   #40 (permalink)
Registered User

ciocanul's Avatar

Chestia care o spui tu merge doar pt jocurile ce au inclus in optiune xbox controller pt windows.
Dar nici acolo feeling-ul nu-i chiar la fel uneori.

Daca jocul nu-i facut pt pad-ul respectiv nu-l vei putea juca cum trebuie cu pad-ul ce simuleaza mouse si tastatura(Xpadder).
Jocurile de masini se joaca mai fain zic eu cu volan.

Se pot juca si shootere pe consola cu pad-ul, trebuie practica doar...deocamdata si eu le prefer cu mouse...

ciocanul is offline    Reply With Quote
Advertisment
La viteza warp, prin galaxii straine! Teleporteaza-te acum si inregistreaza-te gratis pentru odiseea ta spatiala!
Reply

Computer Games Forum > Gaming > Console

Thread Tools

Posting Rules