Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Gaming > Console

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 15-10-2009, 00:25   #1 (permalink)
Nick anterior: marcelkmg

Lord_YU's Avatar

Question Am nevoie de sfaturi pentru achizitie consola

Ok ,pentru inceput pot spune ca sunt noob in acest domeniu si de acea am si eu nevoie de ceva sfaturi de la veterani pentru achizitia unei console.

Ma intereseaza ceva la un raport calitate/pret decent , ce sa aiba posibilitate de joc online si ceva durablitate in timp.Ma gandesc sa aleg intre XBOX 360 sau PS3.
Ce imi recomandati intre cele doua si cam ce model ca am inteles ca sunt mai multe variante pe piata si de preferat sa aiba garantie.

Bugetul pentru aceasata investitie se situeaza in jurul sumei de 800-900 ron.

Daca am gresit sectiunea rog a fi mutat threadul unde trebuie.

Dell XPS M1330

Lord_YU is offline    Reply With Quote
Old 15-10-2009, 00:45   #2 (permalink)
Carpe Diem!

Venah's Avatar

In jurul pretului pe care l-ai specificat nu o sa gasesti o consola XBOX/PS3 care sa fie noua. Poate doar SH, si nu recomand.

O sa fac un scurt rezumat pentru fiecare consola (le detin pe amandoua)

Xbox 360:

Pro: Comunitatea online, tot felul de aplicatii care te ajuta sa vorbesti cu prietenii, viteze mai mari de download (demo-uri, video-uri etc), poate fi modat (desi eu il vad ca pe un Contra, majoritatea zic ca e un plus al consolei. Whatever.)

Contra: Trebuie sa platesti ca sa intri online in jocuri, rata mai mare de RROD (ti se strica consola) la versiunile fabricate inainte de 2008 - de-aia nu recomand SH; de asemenea consola face un zgomot infernal, asa ca este recomandat sa instalezi jocurile pe hard drive (desi daca ai 20 GB de memorie nu prea iti convine cand instalezi 4 jocuri si ramai fara memorie); + conectarea la internet se face numai prin cablu - daca vrei sa joci prin WLAN trebuie sa cumperi un dispozitiv care este varza oricum; un lucru ce m-a deranjat pe mine este faptul ca, controller-ul functioneaza cu baterii - cand joci ceva ti se intrerupe jocul daca ai ramas fara baterie si nu mai ai ce face.

Nu am zis nimic despre jocuri pentru ca este o materie de preferinte Mie de exemplu pur si simplu nu am gasit nici un exclusiv in afara de Splinter Cell Conviction (se va lansa) si Left 4 Dead care sa ma atraga.

PS3

Pro: Internet gratuit, capabilitatile consolei, nu poate fi modata (eu sunt old school, imi place sa vad oameni cum isi castiga painea cinstit - si in plus este prima consola de care am auzit eu care nu poate fi modata; daca am trait in pestera pana acum sa ma anuntati), poti vizualiza filme pe ea - Blu-Ray, DVD, CD, memory stick, memory card (la versiunea mea de 60 GB am si memory card reader), poti accesa internetul (ca pe calculator, desi este cam stricat browser-ul ala), ai wireless din start.

Contra: Pretul (desi mie mi se pare mult mai avantajos sa dai 12 milioane pe un PS3 care are si wireless si internet si Blu Ray player, decat sa dai 9-10 milioane pe un XBOX la care nu ai ce face altceva decat sa te joci si sa vorbesti cu prietenii din State), jocurile din magazin sunt foarte scumpe (desi comandate de pe forum de aici sunt la fel de ieftine ca cele pentru XBOX.

Deci bottom line - daca vrei sa te joci ca nebunul si nu te intereseaza nimic altceva, cumpara un Xbox. Daca vrei sa te joci mai putin, dar iti place ideea sa ai un media center in sufragerie cumpara un PS3

-V

Carpe diem quam minimum credula postero!

Sunt primul care s-a lasat de Lockerz. W00t!!

Venah is offline    Reply With Quote
Old 15-10-2009, 01:35   #3 (permalink)
Nick anterior: marcelkmg

Lord_YU's Avatar

ok, sa notat .

Pe mine ma intereseaza mai ales sa joc FPSuri.Filme nu prea ,ca le vad pe PC.

Tot am vazut anunturi de genul "XBOX 360 Pro Este versiunea Jasper".Ce este asa important la versiunea asta fata de celelante? Care sunt celelante? Sunt inferioare calitativ fata de asta?

Dell XPS M1330

Lord_YU is offline    Reply With Quote
Old 15-10-2009, 01:56   #4 (permalink)
Registered User

Virtual's Avatar

Am XBOX 360 de 2 ani, modat de 1 an si ceva dar intr-un fel sunt de acord ca mai bine nu-l modam, de ce? Pentru ca am tendinta sa ma joc cu mai putina pasiune un joc pt ca stiu ca nu am dat bani pe el(ca pe pc de altfel) si mai stau si cu frica ca poate iau ban daca ma joc online(inca nu am luat). Nu ma intelege gresit, inca cumpar jocuri pt xbox 360 si chiar si pt PC originale, majoritatea la reduceri ce e drept dar daca apare un joc care-mi place nou il iau oricat ar costa. Mi-a luat ceva pana sa invat lectia asta insa de vreo 2 luni folosesc modarea consolei mai mult pentru a testa jocurile inainte sa dau bani pe ele si poate sa le joc putin pana il cumpar.
Motivul pentru care l-am modat in primul rand a fost pentru ca mi-am luat teapa cu niste jocuri care pareau super din trailere si nu aveau demo-uri si cand le-am cumparat am vrut sa le arunc pe fereastra.
Un argument foarte important pt XBOX 360 pentru mine cel putin sunt Achivementurile, care PS3 nu le are, pe mine cel putin ma stimuleaza sa joc un joc mai mult si sa fac cat mai multe Achievementuri.
Xbox Live - Wikipedia, the free encyclopedia

Virtual is offline    Send Message via Xfire to Virtual Reply With Quote
Old 15-10-2009, 01:59   #5 (permalink)
Registered User

mariusthelegend's Avatar

versiunea jasper e mai ferita de rrod decat precedentele xenon , zephyr(am eu si joc 4-5 ore pe zi de 1 an jumate si nicio eroare) si falcon si da sunt inferioare pentru ca ele au sansa mai mare de rrod.. dar nu stiu ce sa mai zic am vazut la donely pe thread ca a venit la el un xbox 360 jasper cu rrod..

mariusthelegend is offline    Reply With Quote
Old 15-10-2009, 10:10   #6 (permalink)
Carpe Diem!

Venah's Avatar

@Virtual - si PS3-ul are aceeasi chestie numai ca se numeste "Trophies" Care este aceeasi mancare de peste.

-V

Old 16-10-2009, 23:12   #7 (permalink)
Registered User

psicho's Avatar

Oho super k ati facut threadu asta k deja m-am saturat sa tot citesc prin cluburile de xbox360/ps3. Tocmai mi-am vandut PS2 de care m-am atasat destul de bine dupa ce am trecu prin toate consolele din generatiile vechi si am trecut si cam toate exclusivitatiile. Acum am strans bani de o consola noua, si iara asa ma gandesc ce sa aleg, wii iese din discutie ca am 24 de ani, deci xbox360/ps3. Tin sa precizez ca am si un calculator acceptabil care duce cam toate jocurile recente pe high, inclusiv GTA4 cu tweekuri. Deci ce ma intereseaza pe mine sunt in primul rand exclusivitatile si in al doilea rand capacitatiile media, partea de bluray nu ma intereseaza pentru ca la noi filmele inca sunt prea scumpe si eu nu am un scriitor, partea de internet si continut online sunt foarte importante si o intrebare care nu a pus-o nimeni, daca pe ambele console este un joc, de exemplu CoD4MW pe care dintre ele sunt mai multi jucatori online la un moment dat, asta din experienta voastra, puteti sa precizati si alte jocuri.

psicho is offline    Reply With Quote
Old 17-10-2009, 01:20   #8 (permalink)
Carpe Diem!

Venah's Avatar

Sincer sa fiu, e cam la fel pe ambele. Nu numarul userilor, dar vreau sa zic ca ai cu cine sa joci si pe XBOX si pe PS3.

Cat despre exclusivitati, intereseaza-te si tu pe net si ai sa vezi si gameplay, si detalii care te vor ajuta sa te decizi.

Raman la aceeasi parere oricum - daca vrei sa te joci/vorbesti cu gagica din SUA (automat sa platesti si online) cumpara un XBOX.

Daca vrei sa te joci si sa faci si alte chestii (internet, filme, muzica) cumpara un PS3

-V

Old 17-10-2009, 12:06   #9 (permalink)
Registered User

Kozmin's Avatar

Quote:
Originally Posted by Lord_YU View Post
ok, sa notat .

Pe mine ma intereseaza mai ales sa joc FPSuri.Filme nu prea ,ca le vad pe PC.

Am avut PS3 un an de zile si apoi l-am vandut tocmai din acest motiv...ma enervau la culme FPS-urile...nu ma descurcam deloc cu gamepad-ul !!! pana puneam eu tinta....in fine si l-am vandut si mi-am facut un PC calumea.
insa acum un an de zile mi-am pus si eu aceeasi intrebare, ps3 sau xbox...iar atunci am ales ps3...si daca ar fi sa mai imi cumpar vreodata alta consola tot ps mi-as lua.
bafta

Kozmin is offline    Reply With Quote
Old 17-10-2009, 12:13   #10 (permalink)
Carpe Diem!

Venah's Avatar

Da, shooterele la inceput pe orice consola sunt dificile. Nu conteaza ca e XBOX sau PS3.

Imi amintesc ca al 2-lea joc FPS pe care l-am jucat pe PS3 a fost Call of Duty 4 - aveam K/D ratio vreo 0.45

-V

Old 17-10-2009, 13:59   #11 (permalink)
Registered User

Mafioso 1989's Avatar

eu iti recomand xbox360 datorita xbox live, chiar daca costa 150 de lei pe an nu sunt multi bani si se merita din plin, si ps3 e bun dar e mai scump cu 300 de lei, eu iti recomand sa te duci la un magazin si sa le testezi pe amandoua, mie la xbox de exemplu imi place designul gamepadului spre deosebire de cel de la ps3 care e prea "slabanog" dar asta mai putin conteaza, eu am doar un ps2 dar spre viitor optez ptr un xbox 360 doar pt Alan Wake si Postal 3, bafta

Mafioso 1989 is offline    Reply With Quote
Old 17-10-2009, 14:08   #12 (permalink)
Carpe Diem!

Venah's Avatar

250 RON pe an de fapt

Cel putin la PS3 primesti mai multe lucruri decat platesti (chiar daca unii nu le vor - nu este cazul meu). Ai vazut cat costa un Blu Ray player?

Oricum XBOX Live, PSN - aceeasi mancare de peste. Nu este nici o diferenta decat ca la una platesti si la alta nu (cel putin in cazul meu nu am observat nici o diferenta).

-V

Old 17-10-2009, 14:16   #13 (permalink)
Registered User

Mafioso 1989's Avatar

Quote:
Originally Posted by Venah View Post
250 RON pe an de fapt

Cel putin la PS3 primesti mai multe lucruri decat platesti (chiar daca unii nu le vor - nu este cazul meu). Ai vazut cat costa un Blu Ray player?

Oricum XBOX Live, PSN - aceeasi mancare de peste. Nu este nici o diferenta decat ca la una platesti si la alta nu (cel putin in cazul meu nu am observat nici o diferenta).

-V
si cu ce te ajuta acest bluray player? nu tot aceleasi jocuri bagi in carcasa? nu aceleasi jocuri ruleaza? daca te referi la filme eu am dvd ptr filme deci acel blu ray e useless, nu iti iei ps3 sa te uiti la filme, ti-l iei sa te joci, mai ales ca a aparut xbox super elite cu hdd-ul de 2 ori mai mare ca la ps3 si 2 controlere, si PS3 e bun are cateva exclusivitati reusite acuma depinde si de gust

Old 17-10-2009, 14:19   #14 (permalink)
Carpe Diem!

Venah's Avatar

Ma ajuta pentru ca eu sunt un amator de filme Si decat sa stau in sufragerie sa urle toata lumea la mine ca dau TV-ul prea tare, imi convine mai mult sa ma uit la filme in HD pe televizorul din camera mea.

Si mai ma rog ce faci cu HDD ala? Mie imi ajung 120 GB pe XBOX si 60 GB pe PS3 - pe XBOX ii ocup mult mai repede pentru ca trebuie sa instalez jocurile pe HDD altfel ma omoara zgomotul ala de masina de spalat

-V

Old 17-10-2009, 14:21   #15 (permalink)
Lost & Found

mihai_89's Avatar

Quote:
Originally Posted by Mafioso 1989 View Post
si cu ce te ajuta acest bluray player? nu tot aceleasi jocuri bagi in carcasa? nu aceleasi jocuri ruleaza? daca te referi la filme eu am dvd ptr filme deci acel blu ray e useless, nu iti iei ps3 sa te uiti la filme, ti-l iei sa te joci, mai ales ca a aparut xbox super elite cu hdd-ul de 2 ori mai mare ca la ps3 si 2 controlere, si PS3 e bun are cateva exclusivitati reusite acuma depinde si de gust
1. La PS3 pot sa-i pun hard de 500gb cu doar 270 ron sau cat era la oferta.
2. Nu compar un film pe DVD cu unul pe Blue Ray, sa fim seriosi.

E adevarat, ti-l iei sa te joci (de aceea se si numeste playstation), dar multi nu isi iau pentru ca nu se poate moda si prefera sa joace 1000 de titluri fara sa termine unul. Xbox-ul nu stie de subtitrari de exemplu, nu stie de web browser, nici macar nu poti copia muzica de pe un stick pe hardul lui , lucru care mi s-a parut absolut aberant. Cum a spus cineva mai sus, unitatea optica zici ca decoleaza... - Parerea Mea -

mihai_89 is online now    Reply With Quote
Old 17-10-2009, 14:25   #16 (permalink)
Carpe Diem!

Venah's Avatar

@mihai - da, e mai avantajos la PS3 ca foloseste HDD de laptop care sunt relativ ieftine. Decat sa cumperi o alta consola

Mie niciodata nu mi-a placut Microsoft pentru ca vor sa isi jegmaneasca clientii cu orice pret si ocazie. De parca nu au destui bani.

Daca ma contrazice cineva dau si exemple

-V

LE: la XBOX poti sa cumperi un HD-DVD player (parca era 100$), care este cam aceeasi mancare de peste ca Blu-Ray-ul. Dar chestia e ca nu ti l-au dat din start - rip off Microsoft

Old 17-10-2009, 14:56   #17 (permalink)
Registered User

Mafioso 1989's Avatar

da asa e, microsoft is niste escroci, pe bluray filmele is de o calitate mai buna decat orice, dar mai trebuie si sa ai bani de filme, nu vedeti omul nu are decat 900 de lei, iar un ps3 e mult mai scump + ca trebuie si jocuri, deci in cazul lui xbox, in alte cazuri daca ai bani si iti doresti ceva mai mult decat jocuri optezi pt ps3

Old 17-10-2009, 15:40   #18 (permalink)
Registered User

007 razvan's Avatar

Eu am Ps3 si Sunt mandru de el... Chiar si de Fps-uri(Medal of honor bla bla bla), Parerea mea, mai pune 2 Lei, Ia Jocuri Sh Si la drum!

007 razvan is offline    Reply With Quote
Old 17-10-2009, 15:46   #19 (permalink)
Carpe Diem!

Venah's Avatar

Gaseste-mi tu un XBOX la 900 RON in magazine )

Nu gasesti, asta este ideea. De aceea mi se pare mai avantajos un PS3.

Acum lasati omul sa isi cumpere ce vrea. Eu unul mi-am cumparat ambele (PS3 mai intai) ca sa vad diferentele dintre ele

Si mi-am expus parerea. Daca ma credeti sau nu, treaba voastra: nu's banii mei.

-V

Old 17-10-2009, 16:53   #20 (permalink)
Lost & Found

mihai_89's Avatar

Quote:
Originally Posted by Venah View Post
Gaseste-mi tu un XBOX la 900 RON in magazine )

Nu gasesti, asta este ideea. De aceea mi se pare mai avantajos un PS3.

-V
Pai Arcade-ul nu se incadreaza in bugetul de 800-900?

mihai_89 is online now    Reply With Quote
Advertisment
jocuri prin smsCumpără jocuri prin SMS

Rapid si sigur!
Reply

Computer Games Forum > Gaming > Console

Thread Tools

Posting Rules