Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > General Stuff > Generalităţi > Case

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 11-05-2006, 13:16   #21 (permalink)
Registered User

Komissar's Avatar

Quote:
Originally Posted by m3gistus
P.S. Si, in legatura cu autorizatiile pt demolarea peretilor de rezistenta (totala sau partiala)... stiti ceva referitor la asta?

pereţi de rezistenţa ?
Din punct de vedere legal ( fără şpăgi sau "workarounds" ) nu te poţi atinge de ei ... nici măcar o gaură cât să treacă un cablu nu ai voie să dai.

... situaţia e alta în cazul în care e vorba însă de pereţi de umplutură sau doar de compartimentare - ăia se pot demola, modifica - desigur, că trebuie autorizaţie - teoretic n-ai voie să faci nici o modificare într-o clădire fără aprobări şi "consemnarea" modificării în planurile imobilului.

Komissar is offline    Reply With Quote
Old 11-05-2006, 13:18   #22 (permalink)
Lyra Silvertongue

Scarlett's twin's Avatar

apeleaza la un arhitect, fac treaba foarte buna.

Scarlett's twin is offline    Reply With Quote
Old 11-05-2006, 13:24   #23 (permalink)
Moderator

Ivan's Avatar

Quote:
Originally Posted by m3gistus
P.S. Si, in legatura cu autorizatiile pt demolarea peretilor de rezistenta (totala sau partiala)... stiti ceva referitor la asta?
Taman cum ti-a explicat Komissar, nu e voie. Trecand peste punctul de vedere legal, de ce ai vrea sa demolezi peretii de rezistenta? E ca si cum ti-ai taia craca de sub picioare. La propriu.

In ce priveste actele s-a discutat mai demult si daca nu ma-nsel pusesem si eu o lista cu actele necesare si suficiente pentru autorizatie. Aprinde o tigara si pune-te pe search.

Ivan is offline    Reply With Quote
Old 11-05-2006, 14:33   #24 (permalink)
m3
ofcors

m3's Avatar

Location: O tara mai plina de maimutoi decat............ ۩ Disneyland ۩
Quote:
Originally Posted by De Beers
undeva prin trafic greu / 13 septembrie este o fabrica ce s-a transformat in depozit pentru amenajari interioare. zilele trecute era si o expozitie cu prezentari conferinte etc.
Pai unde, mai exact? Pe la Sebastian?
Quote:
Originally Posted by Ivan
Taman cum ti-a explicat Komissar, nu e voie. Trecand peste punctul de vedere legal, de ce ai vrea sa demolezi peretii de rezistenta? E ca si cum ti-ai taia craca de sub picioare. La propriu.
Nu vreau sa-i demolez . Am scris asa la general. Eu de fapt as vrea sa "ies" cu bucataria in living, printr-un bar si, in cazul asta, ar trebui dati jos vreo 3mp din perete. Dar era doar o idee.. Gata, a zburat

Quote:
Originally Posted by Scarlett's twin
apeleaza la un arhitect, fac treaba foarte buna.
Sa apelez la un consultant de amenajari interioare/arhitect? Problema e ca nu cunosc niciunul si nici pe internet nu prea sunt articole in legatura cu asta.

m3 is offline    Reply With Quote
Old 11-05-2006, 14:45   #25 (permalink)
Banned

de la sebastian complex comercial nu stiu cum > peco agip > cateva sute de metri pe strada care duce spre intersectia razoare/drumul taberei, pe dreapta.

sunt multe firme (50-100) si cam toate au oameni care iti fac proiect in functie de ce ai nevoie.

daca ai deja proiect poti sa cauti si la depozitele dedeman (un fel de metro doar pentru asta)

De Beers is offline    Reply With Quote
Old 12-05-2006, 13:04   #26 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by Ivan

Gresit. Poti sa demolezi si peretii de rezistenta, dar nu de tot. De exemplu in cazul diafragmelor ai sa spargi pana parca 60% (trebuie sa o mai intreb pe pretena ca ea e arhitect) din perete, insa nu intr-un singur gol ci in mai multe si fiecare gol sa aiba o deschidere mai mica de x metri (x nu stiu sigur, dar 1.5 - 2m e posibil). Ce nu poti sa demolezi sunt stalpii de rezistenta, dar nici nu ai nevoie pentru ca deobicei sunt destul de mici maxim 40X40 cm.

Si eu iti recomand un arhitect, te costa ceva, dar poti sa vezi dinainte cum va arata casa cu fainta, gresia, mobila etc. plus ca poate sa te sfatuiasca in privinta materialelor, ex. nu pune gresie lucioasa in baie, pui doar gresie mata/aderenta.

Nu sfatuies pe nimeni sa puna arcade pe stalpi, e foarte inestetic (cel putin pentru mine) chitoase si iti blocheaza campul vizual si da senzatia de mic.

relu_c is offline    Reply With Quote
Old 12-05-2006, 20:55   #27 (permalink)
m3
ofcors

m3's Avatar

Ce parere aveti despre recompartimentarea acestui micut apartament de bloc comunist?

Aveti sugestii? Pareri, indicatii referitoare la modul in care ati vedea voi o impartire mai buna a spatiului?

Prima schita este apartamentul inainte de modificari, a doua schita este varianta finala.

Va ofer libertatea de a modifica imaginea din fisier dupa bunul plac si va rog sa postati aici o schita in viziunea voastra.

Al doilea fisier: apartamentul cu ferestre ()
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	aprm.jpg
Views:	111
Size:	40.3 KB
ID:	105818   Click image for larger version

Name:	aprm1.JPG
Views:	90
Size:	40.7 KB
ID:	105827  

Last edited by m3; 12-05-2006 at 21:06..

Old 12-05-2006, 21:11   #28 (permalink)
Banned

daca lasi usa la baie deschisa si intri in apartament vei fi ca in filmele cu stan si bran.

De Beers is offline    Reply With Quote
Old 12-05-2006, 21:13   #29 (permalink)
m3
ofcors

m3's Avatar

I know!

Old 13-05-2006, 01:05   #30 (permalink)
AxA
Registered User

AxA's Avatar

Pune si niste dimensiuni pe planurile alea si mai vorbim.

AxA is offline    Reply With Quote
Old 13-05-2006, 01:41   #31 (permalink)
m3
ofcors

m3's Avatar

Se face!

Old 14-05-2006, 12:38   #32 (permalink)
Registered User

betax's Avatar

Quote:
Originally Posted by De Beers
de la sebastian complex comercial nu stiu cum > peco agip > cateva sute de metri pe strada care duce spre intersectia razoare/drumul taberei, pe dreapta.

sunt multe firme (50-100) si cam toate au oameni care iti fac proiect in functie de ce ai nevoie.
Sphera se numeste... si , da , au si sesiuni de consultatii gratuite.

betax is offline    Reply With Quote
Old 14-05-2006, 13:59   #33 (permalink)
Lyra Silvertongue

Scarlett's twin's Avatar

stiti o firma buna care executa mobilier la comanda si iti face inainte si un fel de proiect? Eventual mobila mai deosebita...?

Old 14-05-2006, 15:05   #34 (permalink)
AxA
Registered User

AxA's Avatar

am un prieten in Brasov, foarte pasionat de mobila, care face chestii faine (adica are idei), si la comanda. Se deplaseaza si o instaleaza oriunde, in orice oras. Daca vrei, iti trimit numarul de telefon al lui/firmei.

AxA is offline    Reply With Quote
Old 14-05-2006, 15:24   #35 (permalink)
Pervs R me

TheCrusher's Avatar

Axa da si mie plz

TheCrusher is offline    Reply With Quote
Old 14-05-2006, 15:51   #36 (permalink)
Lyra Silvertongue

Scarlett's twin's Avatar

Axa, ai PM

Old 10-06-2006, 11:44   #37 (permalink)
astro

.:indie:.'s Avatar

1.Sugerati-mi si mie niste culori pt camerele unui aprtament (btw,vi se pare tzaranesc sa fie zugravite in culori diferite?) De ex...dormitoarele - albastrui, holul...portocaliu pal,etc.
Nu vreau alb pt ca se murdareste repede si nici ceva gen galbui pt ca ma deprima
Apropo, e mai buna vopseaua lavabila sau varul clasic ? Exista vopsea lavabila alta culoare decat alb ?

2.E de preferat sa aduc mesteri buni sau sa fac eu cu taicamiu ?
Mai trebuie intreptate zidurile,etc.

3. E de preferat sa pun spoturi sau plafoniera? Mentionez ca imi place lumina alba, nu aia galbuie care ma indispune

4. Am vazut la bricostore o vopsea pt baie anti-mucegai. e buna de ceva?

5. Un tub de neon poate asigura luminarea pe care o face un bec normal de 100W ?

6. Care e mai `dotat` bricostore sau praktiker?
Would you get behind them if you could only find them?

Last edited by .:indie:.; 10-06-2006 at 11:59..

.:indie:. is offline    Reply With Quote
Old 10-06-2006, 13:20   #38 (permalink)
Registered User

1. Exista vopsea lavabila orice culoare vrei tu. Se pot face si combinatii. E mai buna vopseaua lavabila, dar vezi sa fie de calitate.
2.Daca trebuie indreptate ziduri... parca mai bine ar merge niste mesteri.
3,5 Nu raspund, avem pareri total diferite
4. La baie cea mai buna solutie antimucegai ramane tot faianta.
6. Merita sa pierzi putin timp sa te plimbi prin amandoua. Poti sa incerci si magazinele cu materiale de constructii ( la Valea Cascadelor si in zona Timpuri Noi-Dristor, nu stiu exact cum se cheama strada)

leopardul is online now    Reply With Quote
Old 10-06-2006, 13:23   #39 (permalink)
astro

.:indie:.'s Avatar

Ideea e ca as vrea sa iau totul dintr-un loc,si de-aia intreb care e mai `dotat` intre cele 2 magazine.
Pai spune parerea ta la 3 si 5,eu nu am nici o parere clara, dar parca prefer plafoniera + niste spoturi sau lampi puse in 2 colturi.

7. Cam cat ma costa un balcon ca in schema de mai jos ? (scuzati amatoriceala)
Stau la parter, la coltul blocului si vreau un balcon in spatiu liber (punctat cu rosu)
Cu verde e gradina din fata blocului iar cu gri spatiul dintre bloc si gradina, pe unde trece lumea.
De ce aprobari am nevoie ?
Zidul ala (apropo,cu albastru sunt geamurile) trebuie daramat de tot sau doar facut loc pt usa care sa lege balconul de acea camera?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	schema.JPG
Views:	75
Size:	13.6 KB
ID:	112897  
Would you get behind them if you could only find them?

Last edited by .:indie:.; 10-06-2006 at 14:56..

.:indie:. is offline    Reply With Quote
Old 11-06-2006, 13:36   #40 (permalink)
Registered User

Daca doreste cineva ajutorul meu ma poate contacta.Cine sau ce sunt eu?Sunt student la Facultatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu,lucrez pentru o firma de mobilier la comanda si mai lucrez impreuna cu un arhitect pentru amenajari interioare. Daca ajutorul meu va poate fii de folos,astept sa ma contactati.Daca nu spor la treaba!

2Good4U is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > General Stuff > Generalităţi > Case

Thread Tools

Posting Rules