![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Dec 2008 | intrebare izolare pod
Buna ziua, am o intrebare referitor la izolarea podului. Imi construieste casa o firma. in pod , deasupra planseului de beton, trebuie sa-mi puna vata minerala de 10 cm (si acoperit cu podea de scanduri). cand am verificat erau cam 5-6 cm. explicatia lor : vata s-a tasat , s-a presat. ce parere aveti ? sta in picioare explicatia lor ? in plus, vata se vede printre scanduri, direct, nu are nicio folie deasupra, nimic. multumesc, Dragos | ||
|
| | #2 (permalink) | ||
|
si la mine se vede vata printre scanduri , deci nu mai are nici o folie peste sau ceva de genul ,cat despre grosime , a mea are peste 10 cm.acum nu stiu , poate s-o tasa , dar nu prea cred.oricum ca sa nu ai porbleme cu izolarea(termica ma refer)iti recomand sa iti pui tavan fals.la recomandarea unui mester mi-am pus si este foarte practic.
| |||
|
| | #3 (permalink) | ||
|
Salut. Intre vata si zona calda (mansarda, etaj, etc. - deci nu acoperisul propriu-zis) trebuie sa ai o folie anti-vapori. E o folie argintie care se gaseste la sul. scopul ei este sa impiedice vaporii de apa (umiditatea din aer) sa intre in vata care o absoarbe imediat.
__________________ Viata e generoasa cu tine? Ajuta niste copii mai putin norocosi AICI. | |||
|
| | #4 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Dec 2008 |
vata are o folie spre zona calda...nu sunt lamurit cu dimensiunea ei ---------- Post added at 08:40 ---------- Previous post was at 08:39 ---------- adica : vata de 10 cm are chiar 10 cm, sau se taseaza in cateva luni pana la 5-6 cm ? | ||
|
| | #5 (permalink) | ||
|
Grosimea de 10cm e bineinteles aia de noua, netasata. Normal ca se taseaza daca se pune ceva direct peste, ocazie cu care isi pierde si din calitatile izolatoare, motiv din care nu ar fi trebuit sa aseze scindurile direct pe vata, in special daca se circula pe acolo, ci pe niste grinzi, ceva, intre care sa se afle vata.
__________________ and anarchy smiles in the Royal Mile | |||
|
| | #7 (permalink) | ||
|
As recomanda structura de dulapi 5X5 cm cu dimensiunile ochiurilor intre 3-4 dulapi de maxim 0.5-0.6mp . Adica un fel de tabla de sah iar in ochiuri sa pui polistiren extrudat . peste chestia asta vii cu scandura gen dusumea sau scandura de rasinoase de 2-2.5 cm bine uscata, batuta cu simt de raspundere si ai si izolatie a planseului de beton ai si suprafata buna pe care sa poti calca. Cu cat e mai "strans" si mai bine fixat totul cu atat mai bine, golurile de aer sunt bune la izolatie daca sunt inconjurate etans de un material omogen. Vezi ca e pericol cu vata minerala in situatia ta, sa nu isi faca soriceii cuib acolo.
__________________ At my signal, unleash hell ! Vand miere naturala produsa de albinele mele: http://forum.computergames.ro/45-div...-naturala.html Livrare gratuita in Bucuresti. | |||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |