brat Învăţământul din România - Page 23
Page 23 of 27 FirstFirst ... 1320212223242526 ... LastLast
Results 441 to 460 of 527

Thread: Învăţământul din România

Intuitive Investigator
    Quote Originally Posted by Alexamy View Post
    Se pot da burse de studiu, dar pentru putine locuri in rest trebuie sa fie cu bani ca sa se poata autosustine cu dotare si practica educationala -si aici ma refer mai ales la facultatile tehnice.
    Mi-e teama ca apare ild12 si sterge toata discutia asta offtopic, totusi iti dau un exemplu foarte simplificat:

Sa zicem ca sunt 4 locuri si 6 candidati:
    2 f. buni, de 9-10
    2 destul de buni, de 7-8
    2 slabi, de 5-6

unde 2 = 1 bogat & 1 sarac

Daca admiterea e pe baza de examen serios, fara taxa, vom avea 2 studenti f. buni, de 9-10 si doi destul de buni, de 7-8; cei slabi vor pica amandoi.

Daca admiterea e pe baza de taxa costisitoare, vor intra cei 2 f. buni, de 9-10 (cel sarac va primi bursa), cel bogat si destul de bun, de 7-8 si cel bogat dar slab, de 5-6, in timp ce candidatul sarac dar destul de bun nu va putea sa faca facultate; deci promovam prostii cu bani.

(si cum, situatia asta se cam inmulteste cu k, unde k = nr de locuri la facultate/4, k candidati relativ buni dar saraci raman fara facultate si in locul lor k prosti obtin diplome)

ild12, please, nu sterge - discutia asta ar putea fi mutata intr-un topic separat despre reforma invatamantului.
    "Purtam masti. Unii dintre noi le purtam din cauza unor frustrari sau complexe, altii pentru a ne apara de imperfectiunile lumii in care traim. Purtam masti pentru a ne ascunde defecte fizice sau, mai ales, pentru a ne masca vulnerabilitati psihice. Suntem slabi si stim asta. Insa suntem slabi doar in anumite puncte. In altele, excelam." (© Andrei Rosca de la bookblog)

Hecăru' Philips's Avatar
    N-ai dreptate, domnule Benvolio! Provincialii sunt prosti din oficiu, se stie. Mai ales aia saraci. Culturistii de pe forum pot sa-ti confirme.
    Get a women and you will see it's nice.
    Sir Andrew

Registered User atalbu's Avatar
    In ceea ce priveste accesul la educatie de calitate, solutiile nu pot fi doar sistemice. De exemplu in ce univers paralel credeti ca o sa existe un liceu foarte bun in Rahova? Te nasti in Rahova din parinti saraci, te duci la liceu in Rahova, ai parte de educatie de proasta calitate, muncitor necalificat, ramai in Rahova, urmeaza a doua generatie, etc. Bineinteles, poti fi un om cu anumite valori si caracteristici si sa faci eforturi sa ajungi la un liceu bun. Eforturi pe care un om cu ceva bani nu trebuie sa le faca.

Asta incearca sa schimbe Teach for Romania - Afacere locală - Bucuresti | Facebook

E acolo un articol foarte bine scris din Economist care prezinta si efectele perverse ale examenelor grele pe care le credeti solutia. Da, este solutia pentru o problema, dar naste alta problema. Mai grava cred eu.
    Luck is the residue of design

Registered User Legolici's Avatar
    Vorbesti prostii, in Rahova exista unul din cele mai bune licee din Bucuresti, poate Romania. Acolo se face carte si nu exista " e baiat bun, merita 5-ul". Crede-ma. Mai sunt Odobleja, Eminescu, Creanga, aproape de Rahova. Nu-i baga pe toti in oala, ca nu toti sunt tigani si analfabeti.

....dar, sa fim si noi interesanti.

75% apa Doctor Bonez's Avatar
    Dacă până şi Creangă e aproape de Rahova...
    Nashpa...

"In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry
    and has been widely regarded as a bad move." (Douglas Adams)

Scuze, ma gandeam la altceva cand am zis de Creanga, Ion Barbu vroiam sa zic. Nu-i asa departe de Rahova.

Da' in Bolintineanu se face scoala...
    Toate sectoarele au licee bune si licee proaste. Nu conteaza de unde provin, daca am ambitie.

Registered User atalbu's Avatar
    N-ai inteles ce vroiam sa zic.
    Quote Originally Posted by Legolici View Post
    cand am zis de Creanga, Ion Barbu vroiam sa zic.
    qed
    Luck is the residue of design

Registered User Osmium's Avatar
    Quote Originally Posted by Alexamy View Post
    Daca tu imi spui ca in momentul actual cele mai bune universitati din lume nu sunt in SUA inseamna ca nu ai idee despre domeniul respectiv
    Spre exemplu pe partea de IT/Engineering unii ar putea argumenta ca universitatile din India sunt mult peste cele din USA, stim deja ca pe partea de robotica Japonia e king of the hill, pe partea de cercetare nucleara umila mea parere este ca USA nu e pe primul loc, eu te intreb, in USA ce mai ramane? Banii si spatiul?
    In frână şi'n femei să n-ai încredere niciodată.

Minune Buric™'s Avatar
    Si eu consider ca politica a pus bazele (reversibil?) sistemului maro. Ma leg de un singur aspect si anume partea de invatamant superior; nu stiu in ce masura gresesc dar i-am considerat pe cei ce activeaza in universitatile de stat privilegiati comparativ cu alte categorii de bugetari; unii ar spune ca iti dedici viata dar pe vremea alor' mei atingeai pragul de prof.univ dupa 50-55 ani pe cand astazi.. si cu exemplu cert am avut profesor universitar ce activa in jurul varstei de 39-42 ani (capabil dar mai deloc dedicat..vremuri domle'!). Si da, ar trebui corelat necesarul de personal din campul muncii cu locurile scoase la bataie in sistemul universitar, cum era si inainte.. practic pe baza statisticilor venite oficial de la ANOFM privind existenta locurilor de munca pe domenii de activitate si previziunilor la modul cel mai pesimist posibil(astfel te apropii de realitate) pe anul in curs anul viitor se vor scoate la concurs nx2..2.5 locuri pentru a crea si o concurenta deloc filozofica in campul muncii cu un necesar teoretic de n angajati. Din ce am inteles universitatile si-au creat concurenta pe baza nr. de inscrisi (si/sau absolventi) nu cum ar fi normal a celor care s-au putut integra in munca in termen determinat (max 2 ani zic eu) pe baza specializarii dobandite.
    Last edited by Buric™; 08-02-2012 at 15:00.
    Buricu-i necesar asa cum e..vulgar!
    Te impresionează și emotionează decolteu? Galatziu-i fruncea..decat
    Fara colaborare !

RAN
    RAN is offline
    Registered User RAN's Avatar
    Quote Originally Posted by Osmium View Post
    Spre exemplu pe partea de IT/Engineering unii ar putea argumenta ca universitatile din India sunt mult peste cele din USA
    Alti ar putea argumenta ca si universitatile din Etiopia sunt peste cele din USA, important e sa argumenteze cu argumente.

Quote Originally Posted by Osmium View Post
    in USA ce mai ramane? Banii si spatiul?
    Patentele.

Registered User doma's Avatar
    Un moment trist...am ramas fara Funeriu. Promovabilitatea de 99,99% o sa revina, daca nu anul asta, atunci in 2013.
    1. ARAD is not banat !
    2. ild nu ma bana, traiasca familia ta
    3. Trollin', trollin', trollin'/ Though the streams are swollen/ Keep them dogies trollin'/ Rawhide!

Registered User Bogdan_P's Avatar
    Deocamdata n-ai de unde sa stii ce se va intampla...dar daca se va reveni la 99,99%, o sa fie din 2012 fiindca e si an electoral .

9LWE5PGB

Registered User
    Benvolio. Eu nu cred ca in viata conteaza diploma...tre sa ai noroc si sa stii sa te descurci.

Treaba cu cei care au bani, au prioritate se stie inca de pe timpul comunismului. In liceul sava (care tin minte ca era cel mai bun din romania) crezi ca sunt elevi buni? Mai sunt vreo doi dar 90% sunt cei cu bani .

La carol davila exista examen de admitere sau pt astia care n-au chef sa invete scot din portofel 5 mii euro si sunt studenti, apoi inca 1500 pe an .. Deci cam 13-14 mii euro te costa facultatea fara sa platesti examenele , si cu examene cred ca inca odata suma asa.

Si dai 30.000 euro pe o diploma de medic , ce faci cu ea? Nu te stergi la c*r cand vezi ca un rezident ia 900-1000 lei pe luna ?

In viata conteaza norocul si sa stii sa te descurci, poti sa ai si 10 facultati daca esti pe langa.

Iar astia care se duc in afara sa invete...c'mon, astea's fitze de sec 21 si nicidecum se duc ei acolo cu gandul de a invata... Eu daca as avea bani m-as duce in uk sa fac facultatea mai ales cate pi*de bune sunt acolo :lol:

Bla bla...Using tapatalk

Dupa mine liceu bun e Tudor Vianu, Eminescu, Bolintineanu, Sf Sava, Caragiale, Jean Monnet, licee de fite.
    In ce am enumerat aici, doar in Jean Monnet n-am cunostinte, dar, in Caragiale nu mai e ce a fost, Sf Sava cica a devenit mai liber, Bolintineanu se mananca carte pe paine (cica "nu e bine sa ramai corijent, la corijenta trebuie sa stii toata materia), Eminescu se invata dar nu ca inainte, Tudor Vianu +1...

Vorba lui Raziq, sa stii sa te descurci, cred ca se referea sa ai o pila, ca asta conteaza in momentul actual, dar nu vreau sa-i rastalmacesc vorbele.

@ Raziq, unde ai vazut gagici bune acolo ) eu am vazut numai pistruiate si d-alea care n-au vazut soarele. :-bd dar fiecare cu gusturile lui.

Registered User
    Da , sa ai pile si sa fii baiat destept.

Nu stiu unde ai vazut pistruiate, eu am avut asta vara escala in london si mi-am permis sa vad putin orasul. Am vazut numa bunaciuni de 19-20 ani dotate bine de la mama natura sau artificial )))

Oho, mi-as fi dorit acu ceva ani sa termin si eu jean monnet , si acolo sunt multe gagici

Ah da, si ce este intr-adevar trist este faptul ca am vazut baieti destepti, cu 2 facultati si master si someri......... Nu stiu, dar in romania..faptul ca termini o facultate nu iti asigura si un loc de munca cum sunt facultatile din elvetia. Dupa ce ai luat diploma esti si angajat la vreo multinationala.

Bla bla...Using tapatalk

Nick anterior: AxA The Mule's Avatar
    Quote Originally Posted by raziq View Post
    Benvolio. Eu nu cred ca in viata Romania conteaza diploma...tre sa ai noroc si sa stii sa te descurci.

Treaba cu cei care au bani, au prioritate se stie inca de pe timpul comunismului. In liceul sava (care tin minte ca era cel mai bun din romania) crezi ca sunt elevi buni? Mai sunt vreo doi dar 90% sunt cei cu bani .

La carol davila exista examen de admitere sau pt astia care n-au chef sa invete scot din portofel 5 mii euro si sunt studenti, apoi inca 1500 pe an .. Deci cam 13-14 mii euro te costa facultatea fara sa platesti examenele , si cu examene cred ca inca odata suma asa.

Si dai 30.000 euro pe o diploma de medic , ce faci cu ea? Nu te stergi la c*r cand vezi ca un rezident ia 900-1000 lei pe luna ?

In viata Romania conteaza norocul si sa stii sa te descurci, poti sa ai si 10 facultati daca esti pe langa.

Iar astia care se duc in afara sa invete...c'mon, astea's fitze de sec 21 si nicidecum se duc ei acolo cu gandul de a invata... Eu daca as avea bani m-as duce in uk sa fac facultatea mai ales cate pi*de bune sunt acolo :lol:

Bla bla...Using tapatalk
    FIXED!
    Anti-intellectualism has been a constant thread winding its way through our political and cultural life, nurtured by the false notion that democracy means that 'my ignorance is just as good as your knowledge.'

― Isaac Asimov

priceless
    Quote Originally Posted by Philips View Post
    N-ai dreptate, domnule Benvolio! Provincialii sunt prosti din oficiu, se stie. Mai ales aia saraci. Culturistii de pe forum pot sa-ti confirme.
    N-am zis ca sunt prosti. Am zis ca ar fi de preferat daca ar mai sta si pe langa casele lor.
    Toti se strang ca musca ca caca in orasele mari si tara ramane pustie.

Registered User smoker_ul's Avatar
    Deci baieti retineti : in orice alt loc inafara de Romania (bine, preferabil ar fi sa mergeti in Londra, dar cum nu s-a precizat, e ok si asa), o simpla diploma de facultate va asigura un viitor luminos.
    I want either less corruption or more opportunity to participate in it.

Hecăru' Philips's Avatar
    Quote Originally Posted by dod0 View Post
    N-am zis ca sunt prosti. Am zis ca ar fi de preferat daca ar mai sta si pe langa casele lor.
    Toti se strang ca musca ca caca in orasele mari si tara ramane pustie.
    Daca omu' vrea mai mult de la viata, ce ai tu cu el?
    Get a women and you will see it's nice.
    Sir Andrew

priceless
    Atunci să nu mai spună nimeni că n-avem agricultură.

Mă rog.. trebuie să fie cineva piaţa de desfacere a furajelor din UE. Normal că nu e bine să ne facem singuri mâncarea. Mai ales că la noi e şi bio, eco şamd, deci puteam scoate şi profit de pe urma snobilor din vest.
    Am putea scoate nişte profituri extraordinare dacă am pune agricultura înapoi unde îi este locul.

Divagăm.

Oricum la noi învăţământul superior constă în teorie pură. După ce termini cu 10 o facultate (în marea parte) nu ştii să împungi un câine în cur.
    Tot de la spălător de podele trebuie să începi.
    Practica lipseşte cu desăvârşire.

O firmă mai degrabă va alege un nea Gigi care a montat robinete, decât un tânar absolvent al facultăţii de instalaţii care nu ştie a monta aşa ceva fizic şi mai vrea şi salariu minim 1200 RON că are o hârtie.

1.  
    Free Online Strategy Games - Last Post
Page 23 of 27 FirstFirst ... 1320212223242526 ... LastLast