Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 20 of 27

Thread: TV Out - SCART vs. S-Video

 1. Back To Top | #1

  TV Out - SCART vs. S-Video

  Deci o problema similara am regasit pe aici pe forum numai ca a mea este cu un fel de twist. Se da situatia asa: pe de o parte o placa Gigabyte GF 6600 GT. Pe partea cealalta un televizor Samsung suficient de scump. Am cumparat un cablu video de 15 metri ca sa nu mai am griji cu fire intinse prin drum si timpenii (calculatorul nu poate fi apropiat de TV) desi vreo 6 metri ar fi fost suficienti. Problema e in felul urmator - cablul (S-Video cu 4 picioruse la ambele capete) merge perfect cind scot din S-Video din placa si bag in S-video de pe TV. Dar pentru ca mufa aia e in lateralul televizorului mi s-a parut urit sa vad toate firele alea tzishnind din televizor haotic (mai sint si cablurile pentru audio stereo) asa ca am hotarit sa folosesc adaptorul SCART cu care a venit cablul (un combo care a costat cit un monitor second hand ) care baga si S-video si canalele audio direct in una din mufele SCART din spate. Surpriza a survenit in momentul in care am remarcat ca "alimentat din fund" televizorul meu se vede alb negru indiferent ce ii dau eu din setarile timpite nvidia. Repet, nu e un televizor de 3 milioane din Cora - merge cu orice fel de semnal ii bagi in fund (in teorie cel putin). Any ideas?

 2. Back To Top | #2
  just passing... Rover's Avatar
  Join Date
  Mar 1999
  Location
  somewhere, Romania
  ai incercat sa bagi doar semnalul video fara sa bagi si semnalul audio prin scart?
  intreb, nu da cu banul

 3. Back To Top | #3
  am intalnit si eu probl asta (lipsa crominanta pe svideo) la toate cablurile si mufele euroscart de 3 lei (usori) pe care le-am testat.

 4. Back To Top | #4
  Si alea de 70 de lei?

 5. Back To Top | #5
  Stai. Intrebi ca idee sau chiar ai cumparat o mufa de 700.000 lei ?

  Vand cabluri.

 6. Back To Top | #6
  uneste la scart pinul 15 cu 20 si o sa se vada color

  sau fa un compromis si foloseste svideo lateral...
  Intel i7 2600k @4GHz+ TR True Spirit 120 | Arock Z68 Extreme3 Gen3 | 2x4096 Corsair DDR3 9-9-9-24 | Gigabyte HD4850 Silent Cooling | SATA Corsair Force3 60GB 1TB+1TB+2TB+500GB HDDs | 1 DVD drive | Asus Xonar DX optical output | Cooler Master HAF 912 Plus + DEMCiflex dust filters | Dell U2711 2560x1440 Monitor | etc...

 7. Back To Top | #7
  Registered User Corbu''s Avatar
  Join Date
  Dec 2003
  Location
  Canada
  Sau faci ce a mers la mine (la fel nu mergea decat alb negru).
  Setezi din driver la TV-OUT> composite si PAL only.
  Eu folosesc un convertor (de 100K lei) la Scart in care intra S-Video / RCA TV-in /RCA Audio-in.
  OVERCLOCKING -> The process of installing high hopes, dumb luck, and several paychecks into a rectangular box which transmits a signal to a screen that displays your fate. The outcome is usually depressing.

 8. Back To Top | #8
  Registered User iuliand's Avatar
  Join Date
  Nov 2004
  Location
  C-ta 900205
  Hehe, scart e o kestie complicata...
  Vezi aici (deruleaza in josul paginii) explicatia pinilor scart... exista doua standarde scart (tabele cu semnificatia pinilor):
  http://www.acl.co.uk/pinouts.htm

  citatul cel mai relevant:
  Table 1 was the original and allows for composite video input/output, RGB inputs and stereo audio. Table 2 was added to take S-video (S-VHS and Hi-8) inputs. This made pin 15 chrominance and pin 20 luminance.

  Many TV sets have 2 SCART sockets. One is usually like table 1 and the other like table 2, and pin 20 switchable from composite to S-Video luminance.
  The first can switch from a composite input to RGB input. The second can switch from a composite input to an S-Video input, pin 20 being either composite in or luminance in. Usually the second socket outputs a selectable composite signal on pin 19.
  Spuneai ca ai mai multe scarturi in spatele tv... si mai spuneai ca ai cumparat o mufa shucara (d'aia de 70 de grei), vezi daca mufa aia smechera are un switch pe ea, cred ca ala ar trebui sa comute pinul 20 pentru composit/s-video. Asa sper sa fie si sa-ti rezolve problema.

 9. Back To Top | #9
  Initial am crezut ca Iuliand a tras jackpotul. Dar am incercat figura in ambele mufe SCART si in ambele cazuri imaginea era alb negru. Adaptorul are doar un singur switch IN/OUT. Ar mai ramine solutia cu desfacerea adaptorului si minarirea pinilor... dar asta se va intimpla intr-un moment neprecizat din viitor.

 10. Back To Top | #10
  Administrator AIWA's Avatar
  Join Date
  Nov 2000
  Location
  Moldova lui Fane Babanu:) VS
  Da modelul de tva sau spune exact ce mufa SCART e in spate?
  Sa nu ai surpriza ca scartul folosit sa nu aiba toate firele lipite intrucat folosesti unu cu in /out..asta e simplu de verificat...cu un ap de masura!(daca nu ai ...improvizeaza unu cu un bec..o baterie si ceva fire!)
  ***A ridica piatra este cel mai usor gest posibil...restul e calvar! ***

  ATENTIE! - regulile ariei publicitate au fost actualizate - APASA AICI

 11. Back To Top | #11
  Registered User iuliand's Avatar
  Join Date
  Nov 2004
  Location
  C-ta 900205
  Imi pare rau ca nu ti-a rezolvat problema.
  Ca o posibila solutie, dc nu vrei sa desfaci mufa aia scumpa (e pacat de ea), cumpara din comert o mufa scart si o mufa svideo mama si le faci tu conexiunile exact cum trebuie (adica pinul 15 crominanta si pinul 20 luminanta, cu masele corespunzatoare).

  PS: Verifica totusi in meniul tv-ului poate se comuta de acolo tipul de scart ca sa accepte intrare s-video.
  Last edited by iuliand; 05-07-2005 at 15:39.

 12. Back To Top | #12
  Registered User iuliand's Avatar
  Join Date
  Nov 2004
  Location
  C-ta 900205
  Mda, revin, am verificat in spatele tv-ului meu (un panasonic d'ala bengos cu o multime de in/out-uri in spate si in fata... )

  Are 3 intrari AV:
  AV1(spate) -> scart COMPOSITE / RGB
  AV2(spate) -> scart COMPOSITE / S-VIDEO (comutabil din soft !!! )
  AV3(fata) -> COMPOSITE / S-VIDEO (mufe separate, comutabil din soft)

  Deci, pe AV2 accepta S-VIDEO prin mufa scart si comutarea se face din SOFT!...

  Cauta neaparat in meniul tv-ului switchul pt intrarea scart composite/s-video (si vezi sa folosesti scartul care trebuie din spatele tv-ului, ala care are composite/s-video sau vcr/s-vhs scris pe el... consulta manualul dc langa mufe nu scrie. La tv-ul meu sunt f bine marcate mufele, chiar cu explicatii unde sa bagi satelitu, unde vcr-ul, etc... ).
  Last edited by iuliand; 05-07-2005 at 15:36.

 13. Back To Top | #13
  Quote Originally Posted by Johnny
  Ar mai ramine solutia cu desfacerea adaptorului si minarirea pinilor... dar asta se va intimpla intr-un moment neprecizat din viitor.
  Cand o sa fie, vezi si asta. Oricum, vorba lui Aiwa, un aparat de masura ti-ar prinde tare bine. Adica e musai am vrut sa zic

 14. Back To Top | #14
  Registered User iuliand's Avatar
  Join Date
  Nov 2004
  Location
  C-ta 900205
  GeX, f bun link, explica f bine care este problema cu crominanta si luminanta pe mufa s-video si pe scart.

  Dar preferabil ar fi sa nu recurga la solutia transformarii semnalului s-video in semnal composite prin unirea pinilor 15 si 20 printr-un condensator de 470pF pentru ca in felul asta se pierd avantajele conexiunii s-video. Calitatea conexiunii s-video este mult peste cea a conexiunii compozite.
  Eu zic ca solutia cu semnalul compozit ar fi ultima in cazul in care nu gaseste setare in meniul tv-ului pentru comutarea pe s-video.

 15. Back To Top | #15
  Deci televizorul in cauza este asta. M-am uitat aseara prin manual si dupa zecile de pagini despre teletext &shit am gasit o singura pagina mica cu referire la conectarile posibile. Cele doua scarturi sint identice ca functionalitate, doar ca cea de jos are o sagetutza pe care scrie RGB . Si in manual toate combinatille posibile cu decodere si recordere mentionau sa folosesti scartul 1 pentru in si 2 pentru out. In meniu exista multe functionalitati cu referire la sound, dolby and shit dar nu am gasit nimic care sa se apropie de ce ma intereseaza pe mine. Am desfacut adaptorul SCART (la 70 lei setul macar are suruburi draq) si m-am chiorit prin interior si intradevar pinii folositi sint 15/20. Partea curioasa e ca exact linga mufa in care intra S-Video exista mufa compozita de video, care cel putin pe circuit la prima vedere parea legata barbar la contactele de pe svideo. Trebuie sa gasesc aparatul ala antic de masura sa vad ce se intimpla acolo mai exact.

 16. Back To Top | #16
  Registered User iuliand's Avatar
  Join Date
  Nov 2004
  Location
  C-ta 900205
  La mine comutarea din meniu e oarecum "ascunsa", adica nu o gasesti pur si simplu in meniul principal. Apare cand apas butonul de AV de pe telecomanda si intra in modul AV. Adica imi apare un fel de tabel in coltul din stanga jos al ecranului cu cele 3 intrari AV disponibile. In tabelasul ala pot sa ma "plimb" cu sagetile directionale de pe telecomanda si pot sa aleg sursa cu SUS/JOS, iar pe AV2 si AV3, pot sa fac comutarea tipului de intrare cu STANGA/DREAPTA.
  Am vazut si la alte tv-uri bengoase astfel de "meniuri" cand intri in modul AV.
  Incearca si la tine asa, intra in modul AV si vezi cum poti sa alegi intrarea AV corespunzatoare (ori mai apesi o data pe AV, ori apesi pe butoanele directionale... nu stiu cum e la samsung, dar kestia asta macar tot ar trebui sa o scrie in manual).

  Acum trebuie sa iei in calcul si daca mufa aia cumparata e bine facuta... Cauta aparatu ala de masura si verifica. Sau fa-ti tu una exact pentru ce-ti trebuie.

  Daca spui ca pe mufa de jos scrie RGB, care presupun ca este scartul 2, atunci ar trebui sa folosesti scartul de sus (scartul 1 ?) pentru intrare s-video.

  Chiar sunt curios de unde este problema...

 17. Back To Top | #17
  Registered User
  Join Date
  Feb 2005
  Location
  Bucharest
  Salutare,
  Am achizitionat de curand un media player Tvix cu HDD. Am fost in media Galaxy si am achizitionat si eu un cablu dasta smecher de 70 RON Profigold S-video - SCART. Am conectat media playerul prin iesirea sa S-video la SCART-ul televizorului meu Sony CRT Wega. Din pacate aceeasi problema, imaginea alb/negru. Imi puteti da ceva sugestii?

 18. Back To Top | #18

  s-video to scart nu merge

  Salut.
  Am un laptop Fujitsu Siemens e8310,cu o placa video i
  Intel® 965 Express Chipset family


  am conectat la laptop iesirea de S-video si la tv la scart (pe av) si nu reusesc sa obtin semnal video la tv......pur si simplu nu se intampla nimic.
  Aveti vreo idee?

 19. Back To Top | #19
  Nick anterior: virusel Cătă's Avatar
  Join Date
  Jul 2007
  Bănuiesc că ai pornit din proprietaţi al 2 lea monitor...

 20. Back To Top | #20
  Registered User
  Join Date
  Apr 2005
  Location
  Bucuresti
  Pentru ultra-dacica:
  Pentru a obtine o imagine corecta pe S-Video trebuie ca Scartul ce intra in TV sa fie de tip IN nu OUT apoi trebuie ca tv-ul sa "stie" sau sa accepte S-Video pe acel SCART (atentie ca unele tv-uri accepta numai pe un anumit SCART S-Video, nu pe oricare) si neaparat trebuie selectat din telecomanda tv tipul S-Video (pe un SCART se pot accepta 3 tipuri de semnale, selectabil din televizor).
  A, sa nu uit vezi si setarea PAL/NTSC din TIVX este posibil sa nu fie corecta sau sa nu stie tv-u de sistemul de culoare.

 1.  
Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •