salut ! probabil s-a mai discutat despre asta dar nu am timp sa caut va dati seama ca daca am descoperit asa ceva pe hard trebuie sa ma misc repede!
spuneti-mi si mie cum pot izola sau daca sunt bad-uri logice sa le repar? cat mai urgent va rog !!
salut ! probabil s-a mai discutat despre asta dar nu am timp sa caut va dati seama ca daca am descoperit asa ceva pe hard trebuie sa ma misc repede!
spuneti-mi si mie cum pot izola sau daca sunt bad-uri logice sa le repar? cat mai urgent va rog !!
partition magic, faci o partitie numai de baduri
ok am aflat programul.. zi-mi mai multe detalii te rog
asta implica reinstalarea windousului?
daca vreau dupa aia sa il reformatez va apare iar badurile?
am inteles ca sunt de 2 feluri logice si fizice? cum pot afla de care sunt
Off e mare sus un topic HDDurile si problemele lor...
vezi ce Hddai cauta programul lui de test si fa atestul..vezi ce spune..si atunci vei stii cu sigurantza ce si cum e cu el!
Partition..are prostul obicei sa te lase cu ochii in soare!
eu nu il recomand ..unii il lauda altii nu..eu sint din cei cu nu dupa ce am fast cu laude dar am pierdut toate datele de pe un HDD![]()
***A ridica piatra este cel mai usor gest posibil...restul e calvar! ***
ATENTIE! - regulile ariei publicitate au fost actualizate - APASA AICI
i see..
ce sa zic cu partition magic.. m-am invartit prin el juma de ora si nu am stiut ce sa fac ..
am mai incercat cu evrest .. care e doar un program de info parerea mea..
deci inca nu stiu ce trebuie sa fac...
chkdsk X: /F /R /X
Daca ai NTFS poti sta relativ linistit, are metode destul de eficiente de protectie. Si nu a murit nimeni de la 1 MB de baduri. Am avut baduri cred ca un an de zile fara sa stie pana cand nu m-am uitat la parametrii SMART (era sistemul de la munca deci ma cam durea in cuc de ele, backup rulz)
If you're arguing with an idiot, make sure he's not doing the same thing
pigbrother.. nu stiu cum sa fac ceea ce mi-ai zis..unde trebuie sa intru sa-i dau ceea ce mi-ai scris?
am ntfs
si am108kb de baduri
hdd seagate 120g 8mbf
ma yo stiu ca , din ce-am citit , bad-urile apar atunci cand nu mai sunt "spears left" adica clustere de rezerva , fiecare hdd iesit din fabrica are intre 60-255 spears clusters pt. inlocuirea celor cu bad .
intra in Everest , dai la SMART si uite-te la Realocated Cluster Count si vezi cate sunt realocate si din cate .
hm.. nu am smartul activat si nu gasesc prin bios.. de unde naiba sa il activez..
am placa de baza gigabyte
Ctrl-f1 pt advanced options la Gigabyte
Ce ti-am zis io tastezi in command prompt, duh.
Cauta SpinRite. E un prog f destept pt reabilitat hdd-uri.
Pt info vezi aici:
http://grc.com/spinrite.htm
Edit: Vezi sa fie SpinRite 6 ca stie de NTFS.
Last edited by iuliand; 15-07-2005 at 13:02.
o sa incerc si cu asta
pigbrother am incercat ce mi-ai zis tu dar la toate 3 imi da chestia asta :
cannot open volume for direct access
si am incercat ctrl + f1 de vreo 10 ori si nu mi-a intrat unde trebuia
Chestie e că în general badurile vestesc probleme mai devreme sau mai tîrziu cu hardul. Adică e bine să fii pe fază din momentul în care încep să apară, poţi oricînd rămîne în aer.Originally Posted by PigBrother
Nu e regula. Pot apare baduri care sa se raspandeasca in cateva zile pana la anihilarea completa a hdd-ului. Sau pot ramane tot atatea pana te induri peste 5 ani sa arunci HDD-ul.
Bookmarks