Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Hardware

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 19-12-2007, 10:50   #2001 (permalink)
Registered User

Freelancer's Avatar

mare grija ca Pentium M alea mananca bateria pe paine , stiu din experienta am un F-J care cu greu tine bateria 1 ora , in rest e oke la pretul ala

Freelancer is online now    Reply With Quote
Old 19-12-2007, 10:55   #2002 (permalink)
Registered User

zeroslasher's Avatar

Daca nu e centrino asa e, acumulatorul meu tine intre 1.5 ore si 2 ore jumate.

zeroslasher is offline    Reply With Quote
Old 19-12-2007, 19:47   #2003 (permalink)
mkl
Registered User

mkl's Avatar

Centrino = Pentium M + Intel Pro wireless, adica are in plus wifi si bluetooth. Va tine pe voi putin bateria din alte cauze.

E bun pretul si laptopul.

mkl is offline    Reply With Quote
Old 19-12-2007, 20:23   #2004 (permalink)
Registered User

mkl=corect

cristi_tnt is online now    Reply With Quote
Old 20-12-2007, 00:12   #2005 (permalink)
Nick anterior: usercgf

Wander's Avatar

ok am citit parerile si propunerile tuturor celor care ati postat in topic, va multumesc

am sa il cumpar, dar eu il folosesc ca un calculator de birou, in sensul ca il folosesc mult[adica sa intelegeti ce spun,vreau sa tin laptopul legat la acumulator/alimentator, in priza mult timp]
se .... buseste/strica bateria?
ce griji ar trebui sa imi fac? (omu nu are garantie ->decat verbala)
am umblat la baterie si se fÄtÄie , are joc, dar mic, la baterie
ecranul lcd este bun nu are pixeli morti, dar are in colt dreapta jos ceva "ca si cum ar fi prajitura uscata pe el si ca si nu cred ca s-ar mai curata ", insa poate ma insel in privinta asta si exista o solutie pentru asta , si o solutie de curatare a lcd-urillor am vazut ca se gasesc in comert.

de asta v-am cerut un sfat sa stiu si eu ce pot face cu el....
pot sa il upgradez?.mi-a spus un amic, ca merge sa ii upgradez decat memoria ram, si hdd-ul.e adevarat? pana la cat pot sa il upgradez in privinta memoriei ram? cat si a celorlalte piese

am uitat sa specific, ca are si dvd-rom/cd-rw sony....pot sa ii pun un dvd-rw daca se strica laserul?
am vazut ca are in partea stanga o cutiuta de plastic, si are un card inauntru care pot sa il scot, iar pe acest card scrie dell. "ala" ce mai e?

Last edited by Wander; 20-12-2007 at 00:22..

Wander is offline    Reply With Quote
Old 20-12-2007, 10:19   #2006 (permalink)
Registered User

Ce parere aveti despre acesta http://www.emag.ro/notebook/notebook...edos--pKD994ES ? Pare echilibrata configuratia dar nu stiu cat e de fiabila seria asta de la HP.

andrei83 is offline    Reply With Quote
Old 22-12-2007, 11:15   #2007 (permalink)
Registered User

shadower's Avatar

mi-am cumparat ieri un hp 6720s; am instalat xp-ul pe el si toate driverele de pe site de la hp. desi i-am facut ultimul update de bios si am instalat si driverele de chipset si ahci tot nu pot pune hdd-ul pe sata mode (nu mai booteaza win)... plus ca in device manager imi apare cu semnul "?" acpi ! ma poate ajuta cineva cu un sfat ?

shadower is offline    Reply With Quote
Old 22-12-2007, 13:02   #2008 (permalink)
Registered User

Isaiah's Avatar

shadower:
1. te duci pe site la producatorul chipsetului placii de baza si iei de acolo ultimul driver ( de exemplu intel).
2. lasi sata native mode pe disable si intri in windows.
3. intri in device manager si faci update manual la driver folosind driverul downloadat (la mine de exemplu este Intel(R) 82801GBM/GHM I/O controller hub (ICH7M/ICH7MDH) SATA Controller).
4. reboot, intri in bios si activezi sata native mode.

usercfg:
teoretic bateria ar trebui sa ramana in parametrii de la cumparare daca stai cu el in priza. practic, din cauza caldurii degajate de tot laptopul capacitatea ei scade. incearca sa testezi cu un program de genul notebook hardware control ce capacitate are pe decursul a cateva luni... daca vrei sa stochezi bateria separat uita-te in manualul laptopului cum se face acest lucru (cat trebuie incarcata etc.).
la fel si cu upgradeul, cauta in manual (cel cu care a venit laptopul in cutie) sau cauta pe siteul producatorului documentatie. trebuie sa fie niste tabele cu procesoare, ram si hdduri suportate. vezi cate sloturi de ram ai, ce soi de hdd este. ramul este destul de ieftin in momentul de fata si se merita ca investitie performanta/pret - se "simte" ca merge mai bine; harddisk, din punctul meu de vedere, doar daca este un model de 7200 rpm si exista suficienta racire pentru el.
ce laptop ai?
"Wherefore do ye spend money for that which is not bread? and your labour for that which satisfieth not? hearken diligently unto me, and eat ye that which is good, and let your soul delight itself in fatness."

Last edited by Isaiah; 22-12-2007 at 13:14..

Isaiah is offline    Reply With Quote
Old 22-12-2007, 13:47   #2009 (permalink)
Registered User

spinny's Avatar

Quote:
Originally Posted by shadower View Post
mi-am cumparat ieri un hp 6720s; am instalat xp-ul pe el si toate driverele de pe site de la hp. desi i-am facut ultimul update de bios si am instalat si driverele de chipset si ahci tot nu pot pune hdd-ul pe sata mode (nu mai booteaza win)... plus ca in device manager imi apare cu semnul "?" acpi ! ma poate ajuta cineva cu un sfat ?
cea mai eleganta solutie ar fi sa-ti faci tu un kit de windoze care sa contina driverul de sata. folosesti nlite eventual.

spinny is offline    Send Message via Google Talk to spinny Reply With Quote
Old 22-12-2007, 15:18   #2010 (permalink)
Registered User

shadower's Avatar

va multumesc de ajutor ... am rezolvat ! dar in continuare imi apare eroare in device manager - unknown device ( on microsoft ACPI-compliant system), chiar daca i-am facut si ultimul update de bios !

Old 22-12-2007, 15:30   #2011 (permalink)
Registered User

spinny's Avatar

si aici ai 2 solutii:
fie intri http://driveragent.com si vezi exact ce e acel unknown device. daca e ceea ce cred eu, poti sa stai linistit, e o duda a inf-urilor de la intel.

spinny is offline    Send Message via Google Talk to spinny Reply With Quote
Old 22-12-2007, 15:49   #2012 (permalink)
Registered User

shadower's Avatar

thx a lot ! era HP QUICK LAUNCH BUTTONS

Old 22-12-2007, 17:36   #2013 (permalink)
XAN
Kelan

XAN's Avatar

de curiozitate doar, de ce nu ai vista pe el ? am si eu 6720S cu vista si merge super bine ...

XAN is offline    Reply With Quote
Old 22-12-2007, 21:53   #2014 (permalink)
Registered User

shadower's Avatar

eu am varianta fara SO; acum ca am gasit toate driverele merge super bine ... luni mai iau inca un dimm de 1 gb si rakeeet

Old 22-12-2007, 21:57   #2015 (permalink)
XAN
Kelan

XAN's Avatar

si eu iam mai luat 1g de ram, am luat un kingston, nu am avut probleme de compaibilitate etc., cu 2GB ram buteaza mai repede vista si face shutdown mai rapid, in rest cam la fel ca oricum se misca bine vista si cu doar 1G de ram. Drivere am vazut pe site la HP are toat driverele de xp si vista.

Old 23-12-2007, 14:07   #2016 (permalink)
Registered User

shadower's Avatar

asa e ... toate driverele sunt pe site la hp, numai ca daca vrei sa iti mearga hdd-ul pe sata native trebuie din Device Manager la IDE ATA/ATAPI controllers la primul item am dat click dr > Update Driver... unde am specificat locatia unde s-au "instalat" driverele de la hp - default in C:\SWSetup\SP37005\Files (din lista am ales 82801HEM/HBM SATA AHCI Controller) plus problema detaliata mai sus; in rest design plăcut, greutate acceptabila, încălzire insesizabilă, portabilitate maximă asigurată de performanţele mari ale bateriei (3 - 3.30 h).

Old 23-12-2007, 20:05   #2017 (permalink)
Registered User

Andy_ACS's Avatar

Am si eu o curiozitate: Parca prin lege se specifica o garantie de minim 2 ani la produsele de folosinta indelungata (printre care si laptopuri). De ce HP are decat garantie de 1 an???

Bafta!

Andy_ACS is offline    Reply With Quote
Old 23-12-2007, 20:13   #2018 (permalink)
XAN
Kelan

XAN's Avatar

nush unde ai vazut mai putin, eu am luat notebook de la un magazin on-line si are garantie 24 luni , chiar pe prima pagina a lor e un anunt in care avertizeaza ca toate produsele au garantie minim 2 ani conform nush ce directiva a parlamentului european etc

Old 23-12-2007, 20:25   #2019 (permalink)
Registered User

Andy_ACS's Avatar

La toate magazinele on-line pe care le-am vizitat HP are gar de 1 an (stiu ca se poate prelungi contra cost, dar asta e o alta discutie):
http://emag.ro/notebook/notebook-hp-...edos--pKD994ES
http://www.itpromo.ro/promo/notebook...q_6720s~143014

Apropo, cele 2 modele imi fac cu ochiul.

Nu pot sa ma hotarasc intre DELL(1501,1520) sau HP (6715,6720).
Parca mi-ar placea mai mult HP, dar parca mi-ar placea si garantia de 3 ani Dell

Bafta!

Andy_ACS is offline    Reply With Quote
Old 23-12-2007, 20:39   #2020 (permalink)
XAN
Kelan

XAN's Avatar

http://www.***********/detalii_produs.php?cod=14854

garantie 24 luni

interesant, firmele de sus sunt permise ???

Last edited by XAN; 23-12-2007 at 22:23..

Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Hardware

Thread Tools

Posting Rules