Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Hardware

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 23-01-2008, 15:45   #2301 (permalink)
Registered User

cart00n's Avatar

O.S. tocmai a fost reinstalat, iar driveri am testat 2 versiuni.
P.S. X1150=X200 adica RS485M.

cart00n is offline    Reply With Quote
Old 23-01-2008, 15:49   #2302 (permalink)
ţacau

catau's Avatar

Pai bateria@2.5 ore nu e un lucru deloc pozitiv...Iar procesorul ala e chiar ok. Banuiesc ca problema era in vista, se cam intzepa in aero nu ? E clar ca sunt drivere vechi de onboard intel, sau cine stie ce...Fa toate updateurile.

catau is offline    Reply With Quote
Old 23-01-2008, 21:11   #2303 (permalink)
Registered User

cart00n's Avatar

Pai Aero era dezactivat si cu update-urile eram la zi, tocmai de asta am avut acest gust amar.

cart00n is offline    Reply With Quote
Old 24-01-2008, 17:11   #2304 (permalink)
Registered User

ment0wu's Avatar

Salut

recomandari, idei, pentru un notebook in 20, hai 21 mil si ceva ?

monitor 15.4, ceva putere de procesare (Turion X2, Core 2 Duo), iar placa video nu imi trebuie nimic spectaculos, am desktopul pentru asta.. dar sa joc un starcraft/lumines :P

primul la care m-am uitat, dar "Chipset video: SiS Mirage 3+" nu prea imi da pace, parca sigur o sa am probleme cu asa ceva..

HP 6715s asta imi face cu ochiul, pare exact de ce as avea nevoie, si pe asta sunt aproape hotarat sa-l iau.. Stie cineva ceva despre el ? Probleme, performanta etc.

Cealalta posibilitate ar fi sa ma intind la un Dell 1501, despre care stiu aproape sigur ca e bun, solid, dar cam peste buget, si specificatiile sunt cam sub cele ale HP-ului (memorii la 533, 2x512 MB, pe cand la ala e un giga + inca unu cadou.., placa video mai slaba, lipsa bluetooth), si nici nu prea ma atrage cum arata, desi tre sa-l vad in realitate sa stiu sigur.

A, mai sunt Asus-urile, ca Asus F5V-AP116, dar par sa fie mai slabe ca performante, si am inteles ca au o baterie foarte slaba.. As vrea ceva care sa tina 2 ore macar :-\

Cum am zis, sunt destul de hotarat pentru HP, deci m-ar interesa mult comentarii despre el, daca ati avut experiente cu asa ceva etc.

ment0wu is offline    Reply With Quote
Old 24-01-2008, 18:12   #2305 (permalink)
Nick anterior: Dj_B

Ciuby's Avatar

vezi ca dell-ul ala nu va mai exista niciodata in stoc

varianta la el ar fi asta: http://emag.ro/notebook/notebook-del...L582G16WNY11T3

PS: citeste si tu ce spun cumparatorii pe site despre hp-ul ala... "vai, vai, ce multumit sunt, dar are problemele astea, astea, astea si astea... merita banii!!!! luati-l!" doar n-o sa spuna romanu' ca a facut o prostie si a aruncat banii
PPS: vezi ca are probleme cu bateria din ce spun ei
ATENTIE! Începând cu 14 octombrie 2009, orice thread nou care nu contine datele de contact ale vanzatorului / cumparatorului va fi sters, iar userul este pasibil de ban. Private Message-ul nu este acceptat ca mod unic de contact si nici trecerea acestor informatii în semnătură.

Ciuby is offline    Reply With Quote
Old 25-01-2008, 03:55   #2306 (permalink)
ţacau

catau's Avatar

Am si eu o mica intrebare si nedumerire daca imi permiteti...

Unui laptop vaio din seria fz ce foloseste integrata x3100 de la intel pe post de placa video i se poate monta/instala ulterior video o idee mai puternic? Cum e la jucariile astea ca nu am experimentat nimic in materie de upgradeuri/hardware.

multumesc anticipat

Old 25-01-2008, 08:29   #2307 (permalink)

Ciuby's Avatar

daca are slot mini-pci-e se poate (din cate stiu eu, se poate sa ma insel...)

dar e putin probabil..
ATENTIE! Începând cu 14 octombrie 2009, orice thread nou care nu contine datele de contact ale vanzatorului / cumparatorului va fi sters, iar userul este pasibil de ban. Private Message-ul nu este acceptat ca mod unic de contact si nici trecerea acestor informatii în semnătură.

Old 25-01-2008, 08:45   #2308 (permalink)
Registered User

XAndre`'s Avatar

Quote:
Originally Posted by ment0wu View Post
Salut

recomandari, idei, pentru un notebook in 20, hai 21 mil si ceva ?

monitor 15.4, ceva putere de procesare (Turion X2, Core 2 Duo), iar placa video nu imi trebuie nimic spectaculos, am desktopul pentru asta.. dar sa joc un starcraft/lumines :P

primul la care m-am uitat, dar "Chipset video: SiS Mirage 3+" nu prea imi da pace, parca sigur o sa am probleme cu asa ceva..

HP 6715s asta imi face cu ochiul, pare exact de ce as avea nevoie, si pe asta sunt aproape hotarat sa-l iau.. Stie cineva ceva despre el ? Probleme, performanta etc.

Cealalta posibilitate ar fi sa ma intind la un Dell 1501, despre care stiu aproape sigur ca e bun, solid, dar cam peste buget, si specificatiile sunt cam sub cele ale HP-ului (memorii la 533, 2x512 MB, pe cand la ala e un giga + inca unu cadou.., placa video mai slaba, lipsa bluetooth), si nici nu prea ma atrage cum arata, desi tre sa-l vad in realitate sa stiu sigur.

A, mai sunt Asus-urile, ca Asus F5V-AP116, dar par sa fie mai slabe ca performante, si am inteles ca au o baterie foarte slaba.. As vrea ceva care sa tina 2 ore macar :-

Cum am zis, sunt destul de hotarat pentru HP, deci m-ar interesa mult comentarii despre el, daca ati avut experiente cu asa ceva etc.
mai bine mai fa rost de pana la 23 mil si ia-l p asta Hp compaq 6720s http://www.emag.ro/notebook/notebook...20gb--pGR650EA dak ii mai pui si un giga de ram merge super bine, il am si merge super bine e mic subtire nu cantareste mult, eu personal nu regret ca l am cumparat.il gasesti pe alt site la comanda..si ti l trimite imediat, nu postez sa nu fac reclama..va trimit doar PM

XAndre` is offline    Reply With Quote
Old 25-01-2008, 08:48   #2309 (permalink)
ţacau

catau's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ciuby View Post
dar e putin probabil..
Deacord, dar nah am intrebat si eu...Si mai stiu ca amd/ati aveau in proiect niste ozn=uri externe -exclud din start asa ceva-.

Old 25-01-2008, 09:04   #2310 (permalink)
Registered User

XAndre`'s Avatar

baieti...cum naiba se face formatarea..am inteles..din ce am citit yo pe forumuri ca se face prin cicluri de incarcare descarcare...voi cum ati procedat?

Old 25-01-2008, 09:09   #2311 (permalink)
Registered User

reeven's Avatar

Quote:
Originally Posted by JustDeals View Post
..sau cateva cuvinte care sa te aduca mai aproape de laptopul TAU

Salut,

Vreau sa imi iau laptop si sunt curios ce parere aveti (cei care aveti vreunul din aceste laptop-uri de preferat ) despre Dell (imi place foarte tare Dell-ul chiar daca nu sunt asa cunoscator in laptop-uri).. ma intereseaza fiabilitatea bineinteles.

Vreau sa facem o comparatie intre toate aceste modele vis-a vis de fiabilitate, design... atuuri, puncte slabe..

Si in final imi voi da si eu seama ce laptop ar trebui sa imi iau... poate sa se inscrie in 40 , 50, 60 de milioane... nu ma uit la bani.

Astept gandurile voastre si negative si pozitive.

Pe foarte curand,

Justdeals
Pai in primul rand sa nu-ti iei de 17, iti rupe mainile, consuma enorm, bateria tine putin.
Eu am luat un Dell XPS 1330, o bijuterie, consuma putin, procesorul super potent, 2GB DDR II, placa video foarte ok, scoate 16.000 in 2001 fara nici un fel de tweak pe Vista Business, si scoate 17.000 tot pe Vista Business cu serviciile care le am in plus si diverse setari.
Bateria tine in jur de 4 ore cu 6 celule ca a mea, ecran cu LED, super tare, unghiuri mari si culori, claritate,brightness 300 tot ce vrei:

http://www.emag.ro/notebook/notebook...NBKDLLIXPS0024

Asta are 1,8kg cu baterie de 4celule si 2,1 kg cu 6 celule.
Nu se aud coolerele, hdd e fast, cam 43mb/sec in HDtach.

Acc configuratie ca mai sus, dar cu 8600m GT si ecran de 15, costa tot 5100 RON, se numeste: DELL XPS M1530, dar e de 15".

reeven is offline    Reply With Quote
Old 25-01-2008, 09:18   #2312 (permalink)

Ciuby's Avatar

Quote:
Originally Posted by XAndre` View Post
baieti...cum naiba se face formatarea..am inteles..din ce am citit yo pe forumuri ca se face prin cicluri de incarcare descarcare...voi cum ati procedat?
nu exista "formatare" e acumulator pe Lithium, ai uitat?

Old 25-01-2008, 09:40   #2313 (permalink)
Registered User

XAndre`'s Avatar

da ciuby ..stiu..dar cred k am citit o gramada de pareri...pe net...si mi au facut capu calendar..si am gasit si un link super tare, postat de un tip,..da acum n am timp sa l citesc...cap coada..
http://www.batteryuniversity.com/parttwo-34.htm
din ce am citit scurt pe pagina respectiva...cand folosim acasa laptopu ..sa l folosim cu bateria scoasa..

Old 25-01-2008, 09:52   #2314 (permalink)

Ciuby's Avatar

stai linistit, bucura-te de laptop...

baterii de schimb se tot gasesc

PS: eu chiar ma astept sa o schimb dupa 1 an pentru a o reimprospata

Old 25-01-2008, 12:50   #2315 (permalink)

Tupac's Avatar

@reveen: man, de la 3DMark2001 pana acum..multa vreme a trecut. Daca tu iti verifici placa video cu 2001-le, atunci...sper ca joci doar Starcraft la o adica . 2005 si 2006 sunt cele edificatoare pentru perfomantele placilor video din prezent.
Dell XPS1530 are super review-uri in afara, e No1 la preferinte daca nu ma insel. Cand mi-am cautat eu laptop, la inceputul lui Decembrie, am cautat dupa el dar nu era inca in Romania. Imi place mult jucaria, dar nu as da 5000 RON pe un laptop totusi. Daca l-as fi gasit la baieti, poate ma tenta. Oricum insa, de Asus-ul achizitionat sunt super incantat, mai putin ca mi-a aparut un pixel/subpixel rosiatic pe ecran, dar asta e, nu ma deranjeaza decat psihic putin .
Cine vrea insa sa dea 5000 RON pe un laptop acum, cred ca 1530 e alegerea cea mai buna de departe.

Tupac is offline    Reply With Quote
Old 25-01-2008, 13:14   #2316 (permalink)
Nick anterior: tot_youu

Preotu*'s Avatar

Salut all, am un amilo fs , a-7640 , vreau sa intreb si eu e bine cum imi sta procesorul.. in 375 Mhz cate`o data, si cate`o data in 798 Mhz . cand aveam numai 512 memorie, statea numai la 375 Mhz, iar de cand am 1 gb mem, sta ba la 375 , ba la 798 Mhz.. e bine?
procul e de 3000+ sempron, daca nu e bine.. cum fac sa urce mai sus?.. pana pe la 1800 Mhz?

Preotu* is offline    Reply With Quote
Old 25-01-2008, 13:22   #2317 (permalink)
dcg
Registered User

dcg's Avatar

Cu ce utilitar vezi tu 375MHz? Nu cred ca procesorul sa scada multiplicatorul mai jos de 4X (ceea ce inseamna 200MHZ FSB x 4 = 800MHz cel mai jos posibil pt procesor care presupun ca e un Sempron derivat din Athlon 64) Daca te uiti in My Computer cu click dreapta este irelevant, folosese un program gen CPUz.
Ca sa-l faci sa stea la frecventa maxima de 1.8GHz pune-l din power management pe "always on".

dcg is offline    Reply With Quote
Old 25-01-2008, 15:02   #2318 (permalink)
Nick anterior: tot_youu

Preotu*'s Avatar

Quote:
Originally Posted by dcg View Post
Cu ce utilitar vezi tu 375MHz? Nu cred ca procesorul sa scada multiplicatorul mai jos de 4X (ceea ce inseamna 200MHZ FSB x 4 = 800MHz cel mai jos posibil pt procesor care presupun ca e un Sempron derivat din Athlon 64) Daca te uiti in My Computer cu click dreapta este irelevant, folosese un program gen CPUz.
Ca sa-l faci sa stea la frecventa maxima de 1.8GHz pune-l din power management pe "always on".
Imi zice cineva unde sa intru sa gasesc power management pe "always on" Ms
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	a.JPG
Views:	55
Size:	42.8 KB
ID:	301861  

Preotu* is offline    Reply With Quote
Old 25-01-2008, 16:09   #2319 (permalink)
Registered User

Andy_ACS's Avatar

control pannel -> Power Options.
Te joci cu optiunile de acolo si obtii ce vrei tu.

Bafta!

Andy_ACS is offline    Reply With Quote
Old 25-01-2008, 16:13   #2320 (permalink)
dcg
Registered User

dcg's Avatar

Preotu*, dupa cum vezi in CPUz ai exact cum banuiam: 200x4 = 800MHz

dcg is offline    Reply With Quote
Advertisment
jocuri prin smsCumpără jocuri prin SMS

Rapid si sigur!
Reply

Computer Games Forum > Tech > Hardware

Thread Tools

Posting Rules