Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Hardware

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 22-03-2008, 13:18   #2621 (permalink)
Registered User

probleme partitionare dell 1525

am cumparat si eu ieri un dell inspiron 1525 si am probleme la partitionare. HDD-ul are deja 3 partii primare: 136 GB pt OS, 10 GB pt recovery si 36 MB pentru MediaDirect. Cum pot partitiona acei 136 GB de pe C? Din windows vista sau cu partition magic nu pot deoarece imi spune ca nu mai pot creea incsa o partitie primara. Nu merge nici cu shrink (
A reusit cineva sa partitioneze HDD-ul fara sa stearga celelalte partitii pentru recovery si media direct?

naty10 is offline    Reply With Quote
Old 22-03-2008, 13:38   #2622 (permalink)
Nick anterior: razvan2007

R/\ZV/\N's Avatar

Quote:
Originally Posted by astalavista View Post
salut. am si eu o intrebare. laptopul toshiba qosmio g30 - 194 este bun? merita sa dau banii pe el?
Pai daca-i Qosmio... E taticul lor! Display dual lamp etc. Virful icebergului de la Toshiba. Bani sa ai de el...

Quote:
Originally Posted by naty10 View Post
am cumparat si eu ieri un dell inspiron 1525 si am probleme la partitionare. HDD-ul are deja 3 partii primare: 136 GB pt OS, 10 GB pt recovery si 36 MB pentru MediaDirect. Cum pot partitiona acei 136 GB de pe C? Din windows vista sau cu partition magic nu pot deoarece imi spune ca nu mai pot creea incsa o partitie primara. Nu merge nici cu shrink (
A reusit cineva sa partitioneze HDD-ul fara sa stearga celelalte partitii pentru recovery si media direct?
Incearca cu Acronis.
Nu-i bai daca nu poti sa mai faci nicio partitie primara. Secundara ce-are?

R/\ZV/\N is offline    Reply With Quote
Old 22-03-2008, 14:11   #2623 (permalink)
Registered User

Andy_ACS's Avatar

Am intrebat mai sus de instalare Win XP pe Dell 1525 (avand in vedere ca oficial pe siteul dell sunt numai drivere pentru vista).
Vreau sa precizez pentru cine mai are nedumerirea asta ca a decurs totul bine.
- win xp sp2 + driver sata integrat cu nLite
- drivere pt xp in principal de la modelul 1520 (da, majoritatea se potrivesc).

Bafta!

Andy_ACS is offline    Reply With Quote
Old 22-03-2008, 14:19   #2624 (permalink)
Registered User

Incearca cu Acronis.
Nu-i bai daca nu poti sa mai faci nicio partitie primara. Secundara ce-are?[/quote]

thanks. o sa incerc. trebuie mai intai sa fac rost de program. Cu PM 8 nu merge din cate am observat

naty10 is offline    Reply With Quote
Old 23-03-2008, 08:58   #2625 (permalink)
Registered User

gatagata's Avatar

Alegere grea

Salut.
Vin si eu cu o alegere intre 2 laptopuri:
primul este acesta: http://www.emag.ro/notebook_laptop/n...Ins1520T9300RD
si al doilea ar fi acesta: http://www.emag.ro/notebook_laptop/n...SAE6E-0DT03RG3
Vreau sa achizitionez un laptop pentru programe de grafica gen Photoshop, Ilustrator si Corel(uneori toate 3 in avelasi timp) dar si pentru filme si jocuri.
Bugetul meu maxim se invarte undeva pe la 5300 lei.
Ce imi recomandati dintre cele 2 sau daca aveti alte recomandari si de asemenea ma intereseaza si un sistem de operare adecvat.

gatagata is offline    Reply With Quote
Old 23-03-2008, 09:03   #2626 (permalink)
Nick anterior: Dj_B

Ciuby's Avatar

pai Toshiba-ul ala e clar mai bun, de unde si diferenta destul de mare de pret
ATENTIE! Începând cu 14 octombrie 2009, orice thread nou care nu contine datele de contact ale vanzatorului / cumparatorului va fi sters, iar userul este pasibil de ban. Private Message-ul nu este acceptat ca mod unic de contact si nici trecerea acestor informatii în semnătură.

Ciuby is online now    Reply With Quote
Old 23-03-2008, 09:07   #2627 (permalink)
dcg
Registered User

dcg's Avatar

Quote:
Originally Posted by gatagata View Post
... si de asemenea ma intereseaza si un sistem de operare adecvat.
Unul are Windows Vista Home Premium iar celalalt are ... FreeDOS. Defineste sistem de operare adecvat

dcg is online now    Reply With Quote
Old 23-03-2008, 09:28   #2628 (permalink)
Registered User

gatagata's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ciuby View Post
pai Toshiba-ul ala e clar mai bun, de unde si diferenta destul de mare de pret
Nu stiu de unde vezi tu ca Toshiba e clar mai bun atata vreme cata dell-u are procesor cu viteza mai mare si level 2 chace de asemenea mai mare iar hdd-ul este la 7200 rpm. Pretul este neinteresant atata vreme cat laptop + sistem de operare se incadreaza in 5300 lei.

@Dcg: Nu ma intereseaza neaparat cu ce sistem de operare vine inclus, ma intereseaza unul care sa imi dea viteza foarte mare de lucru pentru programele de grafica mai sus mentionate.

gatagata is offline    Reply With Quote
Old 23-03-2008, 10:06   #2629 (permalink)
Registered User

salut.am cumparat un sony vaio de la o cunostinta din italia cu 300 eur.Laptopul arata impecabil nu e zgariat, vopseaua e la locul ei etc
configuratie
Processor
Intel® Pentium® 4 processor 2.80 GHz
Network 10Base-T/100Base-TX
Cache 512 KB (on die)

Memory
512 MB
(Upgradeable to 1024 MB)

Hard Disk Drive
60 GB Gb

Video Chipset
ATI Radeon 9200
Video Memory 128 MB
Display 15.4" TFT WXGA 1280x800 (Ultra Bright)

Sound Chip
Realtek ALC203
16-bit CD-quality stereo sound
3D Surround
AC 97 Rev. 2.3

Optical CD-ROM : 24 x Speed
CD-R : 16 x Speed
CD-RW : 8 x Speed
DVD-ROM : 8 x Speed
DVD +R : 2 x Speed
DVD +RW 2 x Speed
DVD -R : 2 x Speed
DVD -RW : 2 x Speed

Ports
1 PC Card Slot
4 pins i.Link Port
MemoryStick Slot (Pro)
3 USB Port(s)
Audio/Video Out
Headphones Out
Microphone In
Ethernet Port
Parallel Port
VGA Monitor Out
Modem built-in modem V.90/K56Flex (56kbps) data/fax modem
Keyboard 87 Keys
Hotkeys
Touchpad Mouse

scoade 7000 3dmarks in 3dmark2001se
ce vreau sa va intreb este daca merita cei 300 eur ??

smart is offline    Reply With Quote
Old 23-03-2008, 10:43   #2630 (permalink)
Nick anterior: razvan2007

R/\ZV/\N's Avatar

Quote:
Originally Posted by gatagata View Post
@Dcg: Nu ma intereseaza neaparat cu ce sistem de operare vine inclus, ma intereseaza unul care sa imi dea viteza foarte mare de lucru pentru programele de grafica mai sus mentionate.
DELL-ul este sa-i zicem mai dopat, insa daca vrei sa-l iei pe acesta cauta-ti drivere pentru sistemul de operare pe care vrei sa-l pui pe el, inainte sa-l achizitionezi. Altfel s-ar putea sa ai surpriza sa nu gasesti ce te intereseaza, caz in care DOS-ul nu este chiar o optiune pentru "programele de grafica mai sus mentionate" .
Iar cand zic drivere, apai uita-te de TOATE driverele, caci de exemplu la laptopul meu (care mi-a venit cu Vista la pachet) pentru Vista are drivere la TOT (inclusiv pentru functia FN), insa pentru XP nu s-au sinchisit prea tare, caz in care am scotocit tot netul pentru o suita minimalista de drivere (cat sa pun drivere la toate semnele exclamarii din device manager), dar pentru functiile FN+tastele F si pentru altele nu s-au facut drivere pentru XP.
Deci ai grija ce-ti doresti!

R/\ZV/\N is offline    Reply With Quote
Old 25-03-2008, 11:26   #2631 (permalink)
Registered User

aeon's Avatar

Quote:
Originally Posted by smart View Post
salut.am cumparat un sony vaio de la o cunostinta din italia cu 300 eur.Laptopul arata impecabil nu e zgariat, vopseaua e la locul
..........
Video Chipset
ATI Radeon 9200
Video Memory 128 MB
Display 15.4" TFT WXGA 1280x800 (Ultra Bright)
........
scoade 7000 3dmarks in 3dmark2001se
ce vreau sa va intreb este daca merita cei 300 eur ??
la 3dmark conteaza in proportie foarte mare placa video
iar a ta este una destul de slaba, ok totusi pentru lucrul de zi cu zi si ceva jocuri fara pretentii
da un ochi aici pentru comparatii: http://www.notebookcheck.net/Mobile-...ist.844.0.html
nu am gfasit placa ta, dar un radeon 9000 are cam 5500, un 9600 cam 8500 deci al tu 9200 s-ar incadra ok la 7000

aeon is offline    Reply With Quote
Old 25-03-2008, 22:41   #2632 (permalink)
Registered User

shadower's Avatar

mi-am cumparat si eu un Inspiron 1525 cu Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T7250 @ 2.00GHz / 2048 ram/ 250 hdd si merge super cu XP-sp2 (se gasesc toate driverele)

shadower is offline    Reply With Quote
Old 27-03-2008, 00:21   #2633 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by shadower View Post
mi-am cumparat si eu un Inspiron 1525 cu Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T7250 @ 2.00GHz / 2048 ram/ 250 hdd si merge super cu XP-sp2 (se gasesc toate driverele)

de unde ai gasit drivere, ma tot uit ca ma tenteaza dar vreau neaparat winxp pe el, iar pe dellcomunity nu vad drivere decat pt vista. ai testat tot, inclusiv bluetooth, firewire, wireless? (mai ales wireless)

eu il vroiam pe dell 1520 cel cu rez. de 1680x1050 iar acum l-am vazut pe asta ca a aparut 1525 si ma tenteaza hdd-ul si mai mare, si frecv. proc mai mare si rez de 1440x900 ca ma gandesc sa nu-mi belesc ochii. din fericire nu ma joc si nu ma intereseaza prea mult placa video ,ca e shared

sharky2007 is offline    Reply With Quote
Old 27-03-2008, 09:57   #2634 (permalink)
EnhanceD

SpEEdY's Avatar

Quote:
Originally Posted by SpEEdY View Post
M-am hotarat sa imi vand laptopul la care am facut un review aici pe forum pentru ca am primit unul nou de la firma si nu stau cu 2. As vrea sa il vand sau sa il schimb cu ceva mai slab + diferenta daca stiti pe cineva nu ezitati sa imi spuneti.

Cel cu care l-as schimba as vrea sa fie ceva Centrino Duo dar mai slab, ceva pentru sora mea sa il foloseasca, deci nu trebuie sa fie scump.

Asta este topicul de pe publicitate: Vand/Schimb laptop DELL 1520 P4VB ieftin

Am primit un Lenovo, mai exact modelul asta: http://www.emag.ro/notebook/notebook...ness--pND218RR

O sa revin cu un review cat de curand.
Nu prea am timp acum sa scriu mai multe. Dar sincer va spun doar o parere personala avand in vedere ca am trecut prin mai multe laptopuri pana acum de la diferite companii(Fujitsu-Siemens, Asus, Dell, Sony). Sincer, dar foarte sincer, IBM Lenovo le intrece pe toate. Acum il inteleg pe dcg de ce promova atat de mult aceasta marca. Pur si simplu totul este inchegat, parca laptopul se misca mai bine si incepe sa imi placa designul strict business mult mai mult decat plasticele colorate de la altele. Clar nu as mai trece la altceva acum.

Apropo, acum am 2 lenovo, un T60 si T61. Am nevoie de un DVD-RW pentru ultrabay la T60. Stie cineva de unde pot face rost de asa ceva?

SpEEdY is offline    Reply With Quote
Old 27-03-2008, 22:16   #2635 (permalink)
Registered User

shadower's Avatar

Quote:
Originally Posted by sharky2007 View Post
de unde ai gasit drivere, ma tot uit ca ma tenteaza dar vreau neaparat winxp pe el, iar pe dellcomunity nu vad drivere decat pt vista. ai testat tot, inclusiv bluetooth, firewire, wireless? (mai ales wireless)

eu il vroiam pe dell 1520 cel cu rez. de 1680x1050 iar acum l-am vazut pe asta ca a aparut 1525 si ma tenteaza hdd-ul si mai mare, si frecv. proc mai mare si rez de 1440x900 ca ma gandesc sa nu-mi belesc ochii. din fericire nu ma joc si nu ma intereseaza prea mult placa video ,ca e shared
da... merg toate fara nici o problema, majoritatea sunt de la 1520 ... sunt foarte multumit de noul dell, merge super si recomand cu incredere. nu stiu daca pot da aici link-urile unde se gasesc driverele, dar in caz de aveti probleme vi le dau pe pm

shadower is offline    Reply With Quote
Old 27-03-2008, 22:25   #2636 (permalink)
dcg
Registered User

dcg's Avatar

Quote:
Nu prea am timp acum sa scriu mai multe. Dar sincer va spun doar o parere personala avand in vedere ca am trecut prin mai multe laptopuri pana acum de la diferite companii(Fujitsu-Siemens, Asus, Dell, Sony). Sincer, dar foarte sincer, IBM Lenovo le intrece pe toate. Acum il inteleg pe dcg de ce promova atat de mult aceasta marca. Pur si simplu totul este inchegat, parca laptopul se misca mai bine si incepe sa imi placa designul strict business mult mai mult decat plasticele colorate de la altele. Clar nu as mai trece la altceva acum.

Old 28-03-2008, 08:17   #2637 (permalink)
EnhanceD

SpEEdY's Avatar

Quote:
Originally Posted by dcg View Post
Mai bine spune-mi de unde pot sa iau si eu un dvd-rw pentru ultrabay la un pret omenesc..

SpEEdY is offline    Reply With Quote
Old 28-03-2008, 08:53   #2638 (permalink)
Registered User

Drankon's Avatar

shadower nu suna un pic cam tare coolerul la el ? Ca de asta era o pb. care pe mine m-a retinut in a-l achizitiona (Dell 1525).

Drankon is offline    Reply With Quote
Old 28-03-2008, 09:19   #2639 (permalink)
dcg
Registered User

dcg's Avatar

Quote:
Mai bine spune-mi de unde pot sa iau si eu un dvd-rw pentru ultrabay la un pret omenesc..
Nu stiu dar care-i problema, are combo?

Old 28-03-2008, 09:31   #2640 (permalink)
Registered User

shadower, luni ar trebui sa-mi iau laptop... si ori 1525-ul asta ori 1520 cel cu rez de 1680x1050
mai da detalii despre 1525, driverele zici ca-s ok, dar cum intreaba si Drankon , coolerul face zgomot prea tare?
pe unde are aerisierea, daca stai cu el pe picioare/in brate o blochezi?
ceva pb cu sata?
tu ce rezolutie ai pe el?
am vazut ca sunt si cu 1440x900, ma intereseaza cum se vede, simti ca ai spatiu de lucru mai mare?
si inca odata, ai testat si wirelessul?
ah, si se incalzeste tare? ca mai era o pb si cu incalzitul prea tare la unele de-ti luau foc picioarele.

ps. aveti idee unde le-as putea vedea in carne si oase?

Quote:
Originally Posted by Drankon View Post
shadower nu suna un pic cam tare coolerul la el ? Ca de asta era o pb. care pe mine m-a retinut in a-l achizitiona (Dell 1525).

sharky2007 is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Hardware

Thread Tools

Posting Rules