Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Hardware

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 15-12-2006, 16:31   #301 (permalink)
Registered User

Kheops's Avatar

Quote:
Originally Posted by paperboy View Post
Am urmatoarea dilema, pentru doua laptopuri cu o configuratie asemanatoare dupa cum urmeaza:

Fujitsu-Siemens Amilo A3667G click!

Acer Aspire 9302WSMi + un 512 DDR in plus.
.......................
Diferenta intre cele doua sisteme este ca si diferenta intre a avea un calcualtor cu un procesor si unul cu doua procesare. 2X iti va da cele mai mari satisfactii in Photoshop, dar pazea ca ai nevoie de RAM - 1G min . Cu alte cuvinte, Acer e de preferat (Am Acer Aspire 5583, Core2Duo, Go7300, 120hdd si 512 ram si crede-ma ca ai nevoie de inca 512!)
Interfata grafica: x700 nici nu incepe sa se compare cu Go7300, e ca si cum ai compara Radeon 7200 cu GeForce 4200;
Da, in timp balamalele de la Acer se slabesc, nu are legatra cu greutaea. Monitorul sade in orice pozitie il pui, dar se misca mai "liber"... Nu e o problema extraordinara, se poate trece cu vederea, si poate chiar sa nu apara daca nu il fatzai in fiecare zi de 20 de ori.
E de preferat sa extinzi garantia. oricum, probleme hardware nu am avut decat dupa ce am pus o ereche de RAM OEM... whatever that means
Ca tot vorbim de RAM: In Photoshop, Office, Flash, whatever, nu e nici o diferenta intre DDR si DDR2, in jocuri insa...
HDD: vorbest de fisiere media, asta inseamna fisiere mari; cat vrei sa astepti la copiere-scriere? Mai mult, Photoshop foloseste HDD ca scrach disck, cu cat e mai rapid cu atat e mai bine...
Ca mi-am adus aminte de jcuri: sa nu te astepti ca placa grfica de pe laptop sa fie la fel de performanta ca 9800... E sub. Mult sub!
Monitorul: e de buna calitate, nu am avut probleme, dar nici nu am kucat FPS-uri pe el
Per ansamblu: eu as merge pe Acer. Daca F-S ar avea caracteristici similare, probabil ca as alege F-S, dar intre cele doua, Acer ofera mai mult pentru banii pe care ii dai. Evident, un desktop e de preferat, si e si mai performant la acelasi pret si mai versatil dpdv al configuratiei, dar daca vrei replacement Acer e mai bun.
Bafta si sa il stapanesti sanatos, oricare l-ai alege

Last edited by Kheops; 15-12-2006 at 16:44..

Kheops is offline    Reply With Quote
Old 15-12-2006, 17:05   #302 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by Kheops View Post
Interfata grafica: x700 nici nu incepe sa se compare cu Go7300, e ca si cum ai compara Radeon 7200 cu GeForce 4200;
D
In sensul ca x700 e mai bun ca 7300.

ghe_rares is offline    Reply With Quote
Old 15-12-2006, 22:27   #303 (permalink)
Nick anterior: X-White

wisepiggy's Avatar

ce parere aveti despre rucsacul asta ?

wisepiggy is offline    Reply With Quote
Old 16-12-2006, 07:38   #304 (permalink)
Registered User

Kheops's Avatar

Scuze, eram dupa zbor, abia acum mi-am dat seama ca e vb de x700 si nu x300 Evident, x700 e mai performant decat Go 7300 . Oricum, X2 cu DDR2 si cu SATA aduce un castig de performanta care cred eu ca poate acoperi limitarile placii grafice. Cred eu, ca nu am date concrete in privinta asta...

Kheops is offline    Reply With Quote
Old 16-12-2006, 12:16   #305 (permalink)
dcg
Registered User

dcg's Avatar

Quote:
Oricum, X2 cu DDR2 si cu SATA aduce un castig de performanta care cred eu ca poate acoperi limitarile placii grafice.
Un mic comentariu Niciodata un procesor puternic nu va suplini lipsa unei placi video decente. Sa nu traiti cu impresia ca e placa video slaba dar o impinge procesorul ala puternic de la spare. In realitate, procesorul sa sta degeaba si va astepta dupa placa video sa-si termine treaba Putem vizualiza treaba asta imaginandu-ne o sticla voluminoasa (procesorul) dar cu un gat ingust, subtire (placa video). Daca vrem sa golim sticla de continut va trebui sa asteptam dupa gatul ala subtire (acolo e limitarea). daca gatul ar fi mai larg sticla se va goli mult mai repede. Scuze pentru explicatiile astea copilaresti, stiu ca multi dintre voi stiti asta dar am mai intalnit si oameni care nu realizau acest lucru. BTW, ma refer la orice impica grafica si jocuri 3D, superpi-ul si tot ce implica sa zicem - calcule matematice, fara grafica - vor fi terminate mai repede de sistemul mai bazat pe procesor si ram indiferent de placa video.

dcg is offline    Reply With Quote
Old 17-12-2006, 18:54   #306 (permalink)
Administrator

AIWA's Avatar

@ DCG modificari in optiuni!

Versiunea 1 Inspiron 6400
(Integrated Intel® Graphics Media Accelerator 950 up to 224MB shared memory)
http://www.genesys.ro/ColWEB/catalog...egoryId=108208

Versiunea 2 Inspiron 6400
(128MB ATI® MOBILITY RADEON® X1300 HyperMemory(TM) graphics card)
http://www.genesys.ro/ColWEB/catalog...egoryId=108208

Versiunea 3 Latitude D620
http://www.genesys.ro/ColWEB/catalog...egoryId=108442

Sau

FUJITSU-SIEMENS AMILO Pro V8210
15,4" WXGA/Intel Core2 Duo T7200 2.0GHz 4MB 667MHz/1GB DDR2-667 PC2-5300/DVD-RW Dual Double Layer/SATA 120GB 5.4k/Bluetooth V2.0 EDR/WLAN Intel 3945 a\b\g 13ch./Win XP Prof/ 2 years
ATENTIE! - Începând cu 14 octombrie 2009, orice thread nou care nu contine datele de contact ale vanzatorului / cumparatorului va fi sters, iar userul este pasibil de ban. Private Message-ul nu este acceptat ca mod unic de contact si nici trecerea acestor informatii în semnătură.

AIWA is offline    Reply With Quote
Old 17-12-2006, 19:19   #307 (permalink)
dcg
Registered User

dcg's Avatar

Hehe, AIWA, se pare ca ai dat si tu peste un exemplar mai deosebit. Imi place acel Latitude D620 pentru ca are afisaj de 14 inches (adica devine si laptopul chiar portabil) si o superrezoluite pentru asa ceva: 1440x900 Asa parca mai vi de acasa Plus ca are procesorul pe care-l vrei tu C2D T7200 ca la video am inteles ca esti mai iertator. Deci - pt mine - as alege Dell Latitude D620 care e cel mai spalat (se vede si in pret lucrul asta).

Old 17-12-2006, 22:57   #308 (permalink)
Registered User

Slasher2K2001's Avatar

Ca tot discutam de alegeri sunt f nehotarat intre
Dell Inspiron 6400 (la care voi mai adauga 512 ram)
http://www.emag.ro/notebook/notebook...pWXT2358WNY3T3

si

HP NX6325

http://www.emag.ro/notebook/notebook...6ghz--pEY350EA

Fiecare cu plusurile si minusurile lui
-dell-ul procesor mai puternic, placa video superioara dar necesita o investitie in ram.
HP-ul vine cu 1024MB standard si cu licenta de Windows, dar sta mai prost la capitolul procesor, placa video si mai ales display, unde chiar daca are o rezolutie mare, contrastul, luminozitatea si unghiurile de vizibilitate lasa de dorit.

Laptopul va fi folosit in principal pt office, navigare net, filme si jocuri (mai putin pretentioase) din cand in cand, nu neaparat in ordinea asta

Slasher2K2001 is offline    Reply With Quote
Old 18-12-2006, 00:53   #309 (permalink)
Registered User

Inspiron 6400 mi-am comandat zilele trecute la dell si trebuie sa-mi vina (nu stiu cand, mi-au zis ca cel tarziu ianuarie, sper inainte totusi...) deci daca nu va grabiti va pot da feedback-uri dupa ce-l primesc. Am luat un dual core 2.0 ghz, 2 gb ram 667 mhz, mobile radeon x1300 sau 1400, nu mai stiu exact. Deci daca aveti rabdare va pot ajuta

cristi21 is offline    Reply With Quote
Old 18-12-2006, 01:58   #310 (permalink)
Administrator

AIWA's Avatar

Quote:
Originally Posted by dcg View Post
Hehe, AIWA, se pare ca ai dat si tu peste un exemplar mai deosebit. Imi place acel Latitude D620 pentru ca are afisaj de 14 inches (adica devine si laptopul chiar portabil) si o superrezoluite pentru asa ceva: 1440x900 Asa parca mai vi de acasa Plus ca are procesorul pe care-l vrei tu C2D T7200 ca la video am inteles ca esti mai iertator. Deci - pt mine - as alege Dell Latitude D620 care e cel mai spalat (se vede si in pret lucrul asta).
Sa inteleg ca FS iese din discutie indiferent cat de mult trag de el!

OK daca nu ar fi versiunea 3 din primele 2 care ar fi ...cel ales? Cel cu ATI?

Sa inteleg ca integrated Intel 950 graphics e asa de slaba in comparatie cu RADEON® X1300 HyperMemory(TM) ?

Pai la mine...am nevoie de procesor puternic si ram cu hdd rapid...mai putin de video intrucat jocuri ...cam Age of empires si ..uneori un Insane(dar asta exagerat de rar!)
ATENTIE! - Începând cu 14 octombrie 2009, orice thread nou care nu contine datele de contact ale vanzatorului / cumparatorului va fi sters, iar userul este pasibil de ban. Private Message-ul nu este acceptat ca mod unic de contact si nici trecerea acestor informatii în semnătură.

Old 18-12-2006, 09:14   #311 (permalink)
dcg
Registered User

dcg's Avatar

Nu, FS nu iese din discutie, mai ales daca-ti place tie El are 40GB in plus la hard si poate ai nevoie de spatiu. Mie imi facea rau cu ochiul rezolutia si portabilitatea lui D620 dar pana la urma e chestie si de preferinte personale. AOE va rula bine si pe FS dar solutiile grafice de la intel sunt cele mai necajite...mai proaste decat ele sunt doar cele de la Sis (Sis chiar sunt penali rau-rau-rau). Uite aici ce are de spus creatorul motoarelor grafice Unreal despre Intel Extem(ly bad) Graphics:
But Rein saved the most controversial comments for the end, with his warning that the PC-games market could be about to implode. He laid the blame firmly at the door of Intel and its integrated graphics processors, which often come built into motherboards. A longtime critic of integrated graphics, Rein said Intel's inflated claims that IGPs can run games would lead PC purchasers not tech-savvy enough to install graphics cards to turn to consoles for guaranteed, high-level game performance.
http://videogames.yahoo.com/newsarti...=469687&page=0

Old 19-12-2006, 08:40   #312 (permalink)
Administrator

AIWA's Avatar

Oare doar ghinioane sa am perioada asta!?
nici Dell 620 nici FS V8210 nu e pe stoc! Posibil ca pina la anu nici sa nu mai primeasca

Asa ca m-am prientat catre un:
FS - LIFEBOOK C1410 15.4" WXGA / Intel Core2 Duo T7200 2.0GHz 4MB 667MHz/1GB DDR2-667/ DVD-RW Dual DL/SATA 80GB/BT/WLAN Intel 3945 a\b\g 13ch./Keyboard Spillproof/Win XP Prof/ 3 years

Cica a fost facuta comanda si se asteapta sa apara saptamina asta!

Old 19-12-2006, 09:05   #313 (permalink)
dcg
Registered User

dcg's Avatar

Lasa AIWA, macar te-ai ales cu un Lifebook si ai ocolit seria Amilo cat despre stoc, ce sa zic, totusi avem de-a face cu niste magazine de vanzari on line.

Old 19-12-2006, 09:26   #314 (permalink)
Registered User

Drankon's Avatar

Pacat ca nu va rula Vista Aero ... cam aiurea parerea mea pt. un laptop de 5000 lei . A, si tastatura alba ... altfel un laptop ft. bun.

Drankon is offline    Reply With Quote
Old 19-12-2006, 14:32   #315 (permalink)
dcg
Registered User

dcg's Avatar

Lol, ce-ti veni? Va rula aero bine mersi desi nu stiu la ce ar folosi asta pe un laptop

http://www.tweakvista.com/article38988.aspx

Old 20-12-2006, 07:47   #316 (permalink)
Administrator

AIWA's Avatar

Quote:
Originally Posted by Drankon View Post
Pacat ca nu va rula Vista Aero ... cam aiurea parerea mea pt. un laptop de 5000 lei . A, si tastatura alba ... altfel un laptop ft. bun.
- de obicei sint destul de conservator..adica fara overclock si fara alte experimente software (vine cu soft licentiat deci....cu ala va merge)Apropos..ce e aia AERO ca VISTA stiu ce e e noul Windows
- acum sa apara pe stoc...ca la cate ghinioane am..nu prea cred...norocul meu este ca ma ajuta sa-l iau un foarte bun prieten (daca nu ar fi el...nu reuseam eu..dar asta e alta treaba)
- OK tastatura alba..ce sa-i fac...daca asa o gindesc cei de la FS e stilul lor...as fi vrut poate un dell dar daca m-am cacait atita vreme au terminat astia stocurile pina m-am hotarit eu

Si eu ca si multi dintre noi sint convins visam la "cel mai dintre cele mai" ....insa vine o vreme cind te uiti si la buzunar (mai ales ca repet, ma ajuta un prieten sa-l cumpar) si te mai uiti si la ce o sa-l folosesti!
Personal aveam nevoie de viteza deci dupa mintea mea procesor mare si ram mult (asta are Core2 Duo T7200 2.0GHz 4MB 667MHz si 1GB DDR2-667 deci are spun eu ...sau nu e suficient?) ... de placa video mai putin sint interesat..nu ca nu ar fi ok sa ma falesc cu nu stiu ce ciudatenie insa din discutiile avute cu voi aici si mai ales cu DCG telefonic ( multam fain omule de atata timp alocat pentru lamurirea mea) daca ... jocuri nu prea utilizez nu are rost sa ma arunc la scumpeturi! Ar mai fi fost ...capacitatea HDDului..eh mai putin intereseaza acum ... daca e nevoie voi folosi un rack extern! Numai sa primeasca astia de la Scop!

Last edited by AIWA; 20-12-2006 at 08:09..

Old 20-12-2006, 12:42   #317 (permalink)
Nick anterior: X-White

wisepiggy's Avatar

Exista diferente majore intre win xp home si win xp prof ? Nx6325 vine cu xp home si nu stiu daca sa raman pe xp home sau sa instalez xp prof .

wisepiggy is offline    Reply With Quote
Old 20-12-2006, 12:45   #318 (permalink)
Registered User

Andy_ACS's Avatar

Cred ca poti ramae si pe Home. Diferentele sunt mici, pentru unii useri nesemnificative.
Bafta!

Andy_ACS is offline    Reply With Quote
Old 21-12-2006, 16:43   #319 (permalink)
Registered User

Cat de importanta e garantia?

Salut, m-a lovit nebunia si pe mine sa imi iau laptop. Dilema cea mare e urmatoarea: cat de importanta este garantia la un laptop, cam care sunt sansele sa nimeresc unul care sa se strice dupa o perioada?
Intreb asta deoarece e tentant sa cumperi tehnologie de la baieti la jumatate de pretz - adica am gasit oferte de laptopuri care sunt in magazin 50 60 milioane si baietzii le dau cu 30.
Voi ati avut probleme cu ele ?

dumos is offline    Reply With Quote
Old 21-12-2006, 20:57   #320 (permalink)
dcg
Registered User

dcg's Avatar

Depinde de la om la om (cum are grija de laptop) si de la aparat la aparat. De exemplu eu am pe birou mereu cateva laptopuri fara garantie care vin si pleaca si asta de ceva timp. E, daca astea s-ar strica din senin as avea ceva probleme. Ma rog, acum depinde si te noroc (sau de ghinion) presupun. Dar sa fiu in locul tau as prefera un laptop de 60 mil in stare buna sau nou fara garantie pe care sa dau 30mil fata de variantele a) laptop nou mai nasol de 30 mil cu garantie, respectiv b) laptop bun, cum iti doresti, nou cu garantie si platesti 60mil. Dar decizia e a ta.

Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Hardware

Thread Tools

Posting Rules