Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Hardware

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 29-11-2008, 18:38   #3301 (permalink)
Registered User

Fabolous's Avatar

Salut,
Am si eu o problema cu un Sony Vaio SZ61XNC. Laptop-ul a venit cu Windows Vista preinstalat. Acum cateva zile am partitionat HDD-ul si am instalat pe a doua partitie Win XP Performance Edition. Ideea e ca acum cand booteaza intra direct in XP si nu mai pot intra in Vista. Nu-mi apare niciun meniu (asa cum imi aparea pe sistemul desktop) din care sa aleg ce sistem sa incarce.

Ce setari tb sa fac sa pot sa intru iar in Vista?

PS: pe XP n-am niciun driver pt laptop asa ca stau si ma uit la el deocamdata

Later edit: Uitandu-ma pe partitia C: (acolo unde am Vista), in boot.ini apare:

[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(3)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(3)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect / noexecute=optin

ce tb sa adaug ca sa imi apara lista cu optiuni la incarcare?
Antec P150/E 6300/Abit AB9 Pro/1GB Team Extreem + 2GB A-DATA Vitesta/WD 250GB+Seagate 320GB+Samsung 1000GB/Gainward 7900GS/Logitech UltraX/Logitech MX 610/Leadtek TV 2000 XP Expert/DVDWR: Samsung S163A/Monitor: Samsung 971P

Last edited by Fabolous; 29-11-2008 at 19:25..

Fabolous is offline    Reply With Quote
Old 29-11-2008, 18:49   #3302 (permalink)
dcg
Registered User

dcg's Avatar

Quote:
Originally Posted by pufulete View Post
salut am si eu o intrebare la laptopul care il am de vz in semnatura scot in 3dmark 5096 se considera a fi un laptop slab rau? intrebarea e de noob ca nu ma pricep daia intreb.
Pai, din moment de mentionezi 3DMark-ul pare a fi un laptop mai degraba slab in 3D mai ales ca bus-ul memoriei video este pe 64bit.

Notebookcheck: NVidia GeForce 8400M GS

NVidia GeForce 8400M GS is the DirectX 10 capable successor of the GeForce Go 7400 for laptops and technologically a slower 8400M GT video card (because of the smaller 64 Bit memory bus). The performance is slightly above the 7400 and, therefore, it can represent current (not very demanding) games fluently with reduced details / resolutions. Demanding games like Crysis can only be run in very low details and resolutions. For people who play occasionally, it may be sufficient.

Dupa scor presupun ca l-ai testat cu 3DMark03 care izoleaza foarte mult performanta placii video.

dcg is offline    Reply With Quote
Old 03-12-2008, 19:56   #3303 (permalink)
Registered User

Mih`'s Avatar

Salut,

Sunt intr-o dilema si am nevoie de ajutorul vostru. Doresc sa-mi cumpar acest model Notebook Asus X50GL-AP042 T5800 250GB 3GB Nvidia 8200 x50gl-ap042. Problema este ca nu am gasit nici un review la el.
Varianta 2 este un Dell 1525, dar are specificatii mai slabe, insa garantie 3 ani.
Ce parere aveti despre laptop-urile Asus in general?
Vreau sa iau o decizie buna, ca sa nu-mi para rau mai tarziu.

Mih` is offline    Reply With Quote
Old 04-12-2008, 11:43   #3304 (permalink)
Registered User

zstefc's Avatar

garantia este importanta !!!
eu urasc firmele gen HP, care acord doar 1 an garantie
si un radio din ala chinezesc facut pe vapor, care costa 50 ron, are garantie 1 an !!
2 ani este mai decent, dar 3 ani mi se pare cel mai corect ,,, deci as merge pe DELL oricum si oriunde !!!

zstefc is offline    Send Message via Google Talk to zstefc Reply With Quote
Old 04-12-2008, 13:41   #3305 (permalink)
Registered User

davidvilla07's Avatar

Am facut si la pc setups un thread dar nu am primit raspuns asa ca imi voi incerca norocul si aici . Vreau sa imi cumpar un laptop , dar bugetul este destul de restrans . Ma invart in jurul sumei de 2000-2100 dar am dat peste oferta urmatoare : Laptop Acer AS5520G-502G16Bi TL-60, 2GB, 160GB, Blu-ray LX.ALX0C.006 Fiind un mare fan al jocurilor mi se pare o configuratie foarte bun pentru jocuri . Placa video se claseaza destul de bine in clasamentul de pe notebookcheck undeva pe locul 58 dar placa pe care ei au testat-o avea doar 128 mb pe cand asta are 512. Astept opinii sau chiar oferte mai bune , luand in calcul si ideea jocurilor . Oricum mai mult de atat cu banii chiar nu ma pot intinde . Totusi ma deranjeaza faptul ca are doar un an garantie si ca e...Acer

davidvilla07 is offline    Reply With Quote
Old 05-12-2008, 06:55   #3306 (permalink)
Registered User

Gata cred ca ies la mal

yuuuuhuuuu, tot eu sunt, gata mi-au remediat problema, cica mi-au schimbat placa de baza azi ajunge in iasi si ma duc sa il iau. Daca ma vad cu el acasa functional ma pot considera un tip norocos. Apropo il vand, negociabil, astept pareri.
Laptop ASUS A6T-AP024 turion64 X2 1,6Ghz per core, 2 GB RAM DDR2 667, Geforce go 7600 256/128 MXM, Display 15,4" WXGA.
Si era sa uit mai are 8 luni garantie.
Imi cer scuze pentru primul mesaj trimis....de fapt al doilea.

blueboy020080 is offline    Reply With Quote
Old 07-12-2008, 13:37   #3307 (permalink)
Registered User

davidvilla07's Avatar

Notebook MSI EX600X-441EU Dual Core T2390 160GB 3072MB . De asta ce pareri aveti ? este destul de ieftin pentru ce ofera , dar am auzit ca msi-urile sunt destul de proaste . o opinie ceva va rog ?

davidvilla07 is offline    Reply With Quote
Old 07-12-2008, 18:04   #3308 (permalink)
Registered User

tartacuta's Avatar

Salut am si eu o nedumerire, desi am cautat mult nu am gasit nicio diferenta intre cele doua modele de la sony, respectiv vgn-fw11m si vgn-fw21e inafara de faptul ca 21E are hdd de 320Gb iar 11M are hdd de 250Gb. Atentie insa 11M e cu 500 ron mai scump decit 21E la sonycenter pe site. Ma poate ajuta cineva cu o explicatie? La banii astia 3800 ron gasesc ceva mai bun decit 21E? Eu am cautat si nu prea, desii credeam ca la sony platesti si numele parca in cazul acesta nu prea e asa.

tartacuta is offline    Reply With Quote
Old 08-12-2008, 11:18   #3309 (permalink)
Registered User

Kristion's Avatar

@davidvilla07: daca tot iei MSi incearca unul din seria EX700, ai ecran de 17" si conteaza foarte mult aspectul acesta. Lasa ideile preconcepute cum ca MSI ar fi proaste ca a zis unul si altul. Eu am MSI si e foarte bun ca raport pret/performanta. Nicio problema intampinata pana acuma si il am de aproape 2 luni folosit zilnic 12 ore pe post de desktop. Un minus ar fi faptul ca se incinge dar daca procesorul sta in 46 si hardul in 41 mi se pare decent. Duce jocuri desi vad ca la GTA 4 nu afiseaza anumite texturi. Laptopul nu e pentru jocuri, eventual unul asa de plictiseala dar nu folosit cu acest scop. Bateria tine 2 ore lejer cu luminozitatea pe minim, in rest daca vrei mai multe detalii intreaba

Kristion is offline    Reply With Quote
Old 11-12-2008, 12:27   #3310 (permalink)
Registered User

radaia's Avatar

alegere hp pavilion

doresc sa cumpar un hp pavilion si am doua configuratii la pretul care mi-l pot permite.

merita 250 ron in + pentru procesor Intel dual core fata de Amd Athlon? dar de palcile video ce spuneti?

am atasat o poza cu ambele configuratii si preturile lor.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	config.JPG
Views:	82
Size:	77.2 KB
ID:	414071  

radaia is offline    Reply With Quote
Old 11-12-2008, 14:45   #3311 (permalink)
Registered User

zstefc's Avatar

doresc si eu sa achizitionez un laptop pe post de desktop replacement!!
ma intereseaza si rezolutia de 1900x1200 !!!
inafara de dell 1735 mai exista si altceva la fel de bun ca performante dar si ca pret ??

zstefc is offline    Send Message via Google Talk to zstefc Reply With Quote
Old 12-12-2008, 13:56   #3312 (permalink)
Registered User

edut's Avatar

stiti un service decent pt laptopuri in zona domenii? daca nu vreti sa faceti reclama trimiteti pm. merci

edut is offline    Reply With Quote
Old 20-12-2008, 21:07   #3313 (permalink)
Harvester of Sorrow

[stryder]'s Avatar

si pe mine ma intereseaza un service bun pt. laptopuri...pm pls daca stiti! thx!

[stryder] is offline    Reply With Quote
Old 22-12-2008, 13:35   #3314 (permalink)
R4W_SX

Mi-am schimbat laptopul de voie de nevoie (am spart ecranul la ala vechi).

Problema e: cel vechi era cu sunet Intel HD Audio (nume pompos, ma rog), dar avea din driveri un mic utilitar de environment cu egalizator, pe care-l mai setam ptr un boost la bass si inalte intrucat n-am egalizator la boxe. Laptopul asta e chior, n-ar asa ceva si singurul egalizator pe care-l am e cel din winamp, care nu-mi ajunge? E vreun utilitar suplimentar ptr Winamp care sa dea un plus de bass? Boxele sunt capabile de bass calumea, dar daca nu e din semnal, nici ele nu scot. Laptopu e Compaq Presario.

Eventual daca stiti de ce are merge ventilatorul tot timpul. Ma dispera, niciodata nu se opreste complet, sta la o turatie minima unde e perfect audibil (cand e la turatie full se aude si de la 10 metri).

Slang is offline    Reply With Quote
Old 22-12-2008, 19:34   #3315 (permalink)
Nick anterior: razvan2007

R/\ZV/\N's Avatar

Quote:
Originally Posted by Slang View Post
E vreun utilitar suplimentar ptr Winamp care sa dea un plus de bass? Boxele sunt capabile de bass calumea, dar daca nu e din semnal, nici ele nu scot. Laptopu e Compaq Presario.
Dfx-ul. Da-l jos si incearca-l. Este un utilitar pentru Winamp.
Quote:
Eventual daca stiti de ce are merge ventilatorul tot timpul. Ma dispera, niciodata nu se opreste complet, sta la o turatie minima unde e perfect audibil (cand e la turatie full se aude si de la 10 metri).
Este normal sa-ti mearga asa daca ti se incinge. Asa-ti este setat, aia stie, aia face. Sau poate obturezi tu fara sa stii gurile de intake/exhaust ale racirii, caz in care fanul o ia razna in incercarea lui de a calma spiritele . Incearca ASTA si poate ti s-o pupa cu notebookul tau. Daca da, atunci poti incerca putin tweak la fan.

R/\ZV/\N is offline    Reply With Quote
Old 23-12-2008, 10:06   #3316 (permalink)
R4W_SX

Yes, DFX-ul ala chiar face diferenta, mersi, mai mult asta ma deranja ca se auzea cam plat fara el.
--------------------
Editare ulterioară
--------------------
Am o noua problema, era si inainte dar am zis ca o rezolv eu singur, insa m-a speriat cineva aseara, a spus ca e posibil sa fie de la bad-uri (insa din cate stiu nu am baduri).

Problema e tot la sunet (winamp, jocuri), si anume, sunetul se "impiedica", isi pierde din ritm (dupa care revine), sau se aude de parca ar fi procesorul incarcat 100% si sunetul se aude sacadat. Procesorul insa e tot timpul la 2-3% cand se intampla asta.

Eu cred ca e totusi din driveri problema, pentru ca sunt din 2004, iar driver mai nou n-am gasit. Placa de sunet e Conexant Ac-Link Audio, chipsetul nu-l stiu exact, dar bag Sisoft Sandra sau ceva asemanator imediat si zic si ce chipset are. Totusi in filme nu apare niciodata problema asta, doar in Winamp si in jocuri (cand sacadeaza sunetul in jocuri, e doar sunetul, grafica ramane fluida).
Windows e instalat pe curat, cu formatat hdd, virusi n-am...

Edit: tocmai am descoperit ca daca rulez mp3-uri cu BSPlayer, nu sacadeaza deloc, merge cum trebuie. wtf...

Last edited by Slang; 23-12-2008 at 10:22.. Reason: Automerged Doublepost

Old 23-12-2008, 18:40   #3317 (permalink)

R/\ZV/\N's Avatar

Quote:
Yes, DFX-ul ala chiar face diferenta, mersi, mai mult asta ma deranja ca se auzea cam plat fara el.
--------------------
Editare ulterioară
--------------------
Am o noua problema, era si inainte dar am zis ca o rezolv eu singur, insa m-a speriat cineva aseara, a spus ca e posibil sa fie de la bad-uri (insa din cate stiu nu am baduri).

Problema e tot la sunet (winamp, jocuri), si anume, sunetul se "impiedica", isi pierde din ritm (dupa care revine), sau se aude de parca ar fi procesorul incarcat 100% si sunetul se aude sacadat. Procesorul insa e tot timpul la 2-3% cand se intampla asta.

Eu cred ca e totusi din driveri problema, pentru ca sunt din 2004, iar driver mai nou n-am gasit. Placa de sunet e Conexant Ac-Link Audio, chipsetul nu-l stiu exact, dar bag Sisoft Sandra sau ceva asemanator imediat si zic si ce chipset are. Totusi in filme nu apare niciodata problema asta, doar in Winamp si in jocuri (cand sacadeaza sunetul in jocuri, e doar sunetul, grafica ramane fluida).
Windows e instalat pe curat, cu formatat hdd, virusi n-am...

Edit: tocmai am descoperit ca daca rulez mp3-uri cu BSPlayer, nu sacadeaza deloc, merge cum trebuie. wtf...
Practic nu ai placa de sunet. Conexantul ala este de fapt un CODEC, iar procesarea se face soft de catre CPU-ul sistemului. O sa incerc sa-ti dau niste sfaturi in randurile de mai jos in speranta ca ti-ar putea fi de folos cu "placa de sunet", poti rezolva problema mai elegant cumparandu-ti o placa de sunet dedicata pe PCMCI/ExpressCard/USB etc.
1) Winamp Preferences > Plug-ins > Output incearca sa pui pe waveOut output si vezi daca se rezolva.
2) Winamp Preferences > Plug-ins >DirectSound output > Configure > Device > debifeaza Allow Hardware Acceleration si bifeaza-o pe urmatoarea. Incearca sa maresti bufferul jucandu-te cu cele 3 slidere din meniul Buffering. Instaleaza Winamp-ul cu optiunile de baza si cu tema old style sau poti incerca sa rulezi o versiune de Winamp mai veche.
N-au legatura bad-urile cu sunetul. Poti sa ai bad clusters, insa ele vor fi marcate si nu vor mai fi utilizate <informatie nu se va mai scrie pe ele>.

Old 23-12-2008, 20:38   #3318 (permalink)
Nick anterior: virusel

Cătă's Avatar

O recomandare pentru un laptop pana in 3600 RON [nu este pentru mine]?

Ofer invitaţii pe Lockerz. PM cu e-mailul vostru şi în secunda următoare pleacă invitaţia.

Cătă is offline    Reply With Quote
Old 24-12-2008, 03:19   #3319 (permalink)
R4W_SX

Quote:
Originally Posted by razvan2007 View Post
1) Winamp Preferences > Plug-ins > Output incearca sa pui pe waveOut output si vezi daca se rezolva.
Nu avea efect, tot lla fel facea.

Quote:
Originally Posted by razvan2007 View Post
2) Winamp Preferences > Plug-ins >DirectSound output > Configure > Device > debifeaza Allow Hardware Acceleration si bifeaza-o pe urmatoarea. Incearca sa maresti bufferul jucandu-te cu cele 3 slidere din meniul Buffering. Instaleaza Winamp-ul cu optiunile de baza si cu tema old style sau poti incerca sa rulezi o versiune de Winamp mai veche.
Bifarea Create Primary Buffer nu avea nici el efect. Nici una din optiunile alea 2 nu erau bifate initial, dar am bifat Allow Hardware Acceleration si s-a rezolvat instant. Nu stiu cand imi pica fisa sa caut pe acolo, eu tot incercam sa modific setari din driveri si sa caut driveri noi, multumesc foarte mult. Pfiuuu.

Acum mai are vreun rost sa cumpar placa de sunet dedicata? Am si slotul Experess Card si PCMCIA libere. O sa fie vreun avantaj ca si calitate/incarcare procesor?

Old 24-12-2008, 08:07   #3320 (permalink)

R/\ZV/\N's Avatar

Quote:
Acum mai are vreun rost sa cumpar placa de sunet dedicata? Am si slotul Experess Card si PCMCIA libere. O sa fie vreun avantaj ca si calitate/incarcare procesor?
Garantat 100%!
Ca sa ai un o baza de comparatie: conecteaza un amplif cu niste boxe la iesirea onboardului si asculta cum ti se aude si apoi conecteaza-l si la iesirea placii de sunet dedicate si ai sa vezi diferenta.

Advertisment
jocuri prin smsCumpără jocuri prin SMS

Rapid si sigur!
Reply

Computer Games Forum > Tech > Hardware

Thread Tools

Posting Rules