Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Hardware

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 20-07-2009, 17:34   #3541 (permalink)
Nick anterior: razvan2007

R/\ZV/\N's Avatar

Quote:
Originally Posted by kimi2190 View Post
Ce-mi recomandati intre astea 2:
1)Acer Aspire Timeline 5810T-354G50Mn Core 2 Solo SU3500 1.4GHz Linux Notebook / Laptop - PC Garage
Acest acer are ca si componenta slaba procesoru: Core 2Solo dar ion schimb are foarte mare autonomie (aprox 8,9 ore)

2)Asus X71Q-7S023 Core 2 Duo T5800 2GHz Notebook / Laptop - PC Garage
Are core 2 duo, si 8 celule, si nu stiu daca merge mai bine ca acel acer, pentru ca nu am gasit nici un review

Voi ce parere aveti?
a) E diferenta mare intre cele 2 procesoare?
b) Cat de slab e acel core 2 solo? (in comparatie, spre exemplu, cu un intel pentium 4 Intel® Pentium® 4 Processors 2.40A GHz - SL7E8 (acesta il folosesc pe desktop))
Diferenta uriasa (C2S x 2 = C2D). CPU-ul ASUS-ului este mai bun chiar si decat P4-ul tau. Pe site-ul lui Intel afli tot ce te intereseaza.

R/\ZV/\N is offline    Reply With Quote
Old 20-07-2009, 17:39   #3542 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by razvan2007 View Post
Diferenta uriasa (C2S x 2 = C2D). Pe site-ul lui Intel afli tot ce te intereseaza.
Aha... dar, La acel asus nu stiu cam cat tine bateria. Daca ar tine mult bateria (3 ore +) atunci l-as lua pe ala.

kimi2190 is offline    Reply With Quote
Old 20-07-2009, 17:53   #3543 (permalink)

R/\ZV/\N's Avatar

Quote:
Aha... dar, La acel asus nu stiu cam cat tine bateria. Daca ar tine mult bateria (3 ore +) atunci l-as lua pe ala.
Pai "sapa" pe internet si vezi detalii despre autonomia lui!
Laptopul meu, un Acer Extensa 5630G cu ecran de 15" are, cu cateva exceptii, cam aceleasi dotari ca Asus-ul si are o autonomie de 3h40'.
Exceptiile: este un Centrino, placa video ATi HD3650, HDD mai mic si bateria cu 6 cell.
ASUS-urile au insa o contructie neingrijita, lasa de dorit feelingul atunci cand pui mana pe el, flexeaza tastatura si capacul. Dar ma rog, conform legii produsul se poate schimba in termen de 10 zile daca nu te multumeste.

Old 20-07-2009, 18:27   #3544 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by razvan2007 View Post
Pai "sapa" pe internet si vezi detalii despre autonomia lui!
Laptopul meu, un Acer Extensa 5630G cu ecran de 15" are, cu cateva exceptii, cam aceleasi dotari ca Asus-ul si are o autonomie de 3h40'.
Exceptiile: este un Centrino, placa video ATi HD3650, HDD mai mic si bateria cu 6 cell.
ASUS-urile au insa o contructie neingrijita, lasa de dorit feelingul atunci cand pui mana pe el, flexeaza tastatura si capacul. Dar ma rog, conform legii produsul se poate schimba in termen de 10 zile daca nu te multumeste.
Mhh m-am interesat pe site-ul oficial al Asus, si bateria e de 5200 mAh. Asta cam cate ore tine?- (ASUSTeK Computer Inc.)

Acer-ul are aprox 5600mAh
Quote:
Power
ACPI 3.0 CPU power management standard: supports Standby and Hibernation power-saving modes, 62.16 W 5600 mAh 6-cell Li-ion battery pack: Acer PowerSmart 3-pin 65 W AC adapter, ENERGY STAR® 5.0
Si duce pana la 8 ore. E "obligatoriu" sa dureze cam la fel? sau depinde de cine /cum a facut bateria?

Old 20-07-2009, 18:47   #3545 (permalink)

R/\ZV/\N's Avatar

Autonomia unui acumulator depinde in primul rand de consumatorii pe care ii deserveste. Deci cu cat laptopul este mai energofag cu atat acumulatorul se va drena mai repede. Bineinteles ca mai conteaza si producatorul lui, al acumulatorului.
Luand exemplul tau, Acer-ul ar trebui sa aibe o autonomie mai mare decat ASUS-ul deoarece, printre altele, procesorul lui este mai slab, deci consuma mai putin.

Old 20-07-2009, 20:39   #3546 (permalink)
Nick anterior: X-White

wisepiggy's Avatar

Kimi tu ai acolo un laptop de 15.6 si unul de 17. Nu crezi ca ar trebui intai sa-ti stabilesti niste criterii?
--------------------
Editare ulterioară
--------------------
Laptop HP Compaq 4710s Core2 Duo T6570 2.1GHz, 3GB, 320GB, ATI Radeon HD 4330 512MB, Free DOS NX421EA

Uite o recomandare de 17" cu procesor putin mai bun decat t5800 si o firma putin mai rasarita decat Asus.

Last edited by wisepiggy; 20-07-2009 at 20:39.. Reason: Automerged Doublepost

wisepiggy is offline    Reply With Quote
Old 20-07-2009, 20:48   #3547 (permalink)

R/\ZV/\N's Avatar

Quote:
Originally Posted by wisepiggy View Post
Kimi tu ai acolo un laptop de 15.6 si unul de 17. Nu crezi ca ar trebui intai sa-ti stabilesti niste criterii?
--------------------
Editare ulterioară
--------------------
Laptop HP Compaq 4710s Core2 Duo T6570 2.1GHz, 3GB, 320GB, ATI Radeon HD 4330 512MB, Free DOS NX421EA

Uite o recomandare de 17" cu procesor putin mai bun decat t5800 si o firma putin mai rasarita decat Asus.
Eh, nu este vorba de firma, de brand sau de producator ci pur si simplu despre fiecare scula in parte, concluzia mea, bineinteles. In cadrul aceluiasi brand pot fi modele mai rasarite si/sau mai nasoale de notebookuri, indiferent de pret. Deci este total aiurea sa compari laptopul X cu laptopul Y doar prin prisma faptului ca este branduit HP, ASUS, Acer etc. Total irelevant!

Old 20-07-2009, 21:11   #3548 (permalink)
Registered User

Quote:
--------------------
Editare ulterioară
--------------------

Garantie doar 12 luni. Nu iau cu mai putin de 2 ani garantie

Pai bateria ma intereseaza cel mai mult(autonomia). Desi cam ambele sunt asemanatoare in rest (facand abstractie de HDD). Asus-ul cantareste destul de multisor Nu mi-ar placea sa car (aproape) zilnic 4 kile in spate

Old 20-07-2009, 22:06   #3549 (permalink)
Registered User

Sennin's Avatar

Are sora un Acer Timeline dar varianta de 13 si pot sa zic ca e unul din cele mai bine inchegate laptopuri pe care am pus mana, plus durata de viata a bateriei, plus ca e foarte foarte usor. Ca dezavantaje, display-ul lucios,nu se misca grozav, dar nici nu e incet incat sa fie deranjant. Nu am apucat sa testez filmele HD.

Sennin is offline    Reply With Quote
Old 21-07-2009, 00:32   #3550 (permalink)

wisepiggy's Avatar

@Kimi: daca iti trebuie mobilitate de ce nu te uiti la un laptop de 13" cu o baterie cat mai mare.Trebuie sa stii ce vrei sa faci cu laptopul.

@Sennin: E destul de ambigua exprimarea ta. Cate laptopuri ai testat? 2, 5, 10, 15, 20, 25?

@razvan: In general cam ai dreptate.

Old 21-07-2009, 02:15   #3551 (permalink)
Banned

@wisepiggy -> Ca fapt divers, Asus sunt pe locul 2 la consumer satisfaction rating dintre toatey "brand-urile", 73%, pe locul intai fiind Apple la 82% (Macbook-urile sunt facute de divizia OEM Asus) iar pe ultimul loc e Dell, cu 58%. Deci faza cu "firma mai rasarita ca Asus" a fost putin cam amuzanta. Doar Sony cred ca ii intrec pe Asus, dar nu au fost inclusi in sondaj, dintr-un motiv straniu.

L3thal88 is offline    Reply With Quote
Old 21-07-2009, 02:27   #3552 (permalink)

R/\ZV/\N's Avatar

Quote:
Originally Posted by L3thal88 View Post
@wisepiggy -> Ca fapt divers, Asus sunt pe locul 2 la consumer satisfaction rating dintre toatey "brand-urile", 73%, pe locul intai fiind Apple la 82% (Macbook-urile sunt facute de divizia OEM Asus) iar pe ultimul loc e Dell, cu 58%. Deci faza cu "firma mai rasarita ca Asus" a fost putin cam amuzanta. Doar Sony cred ca ii intrec pe Asus, dar nu au fost inclusi in sondaj, dintr-un motiv straniu.
Sa nu-mi spui ca iti cumperi laptopul in functie de cat de mult se duce in sus bara de "% satisfactie" in toptenul de laptopuri . C'moon!...
As putea spune chiar ca laptopurile ASUS si MSi au printre cel mai mare flex la capac si/sau tastatura. Apoi Toshibele.

Old 21-07-2009, 02:35   #3553 (permalink)

wisepiggy's Avatar

As putea spune ca posesorii de Asus sunt niste frustrati care au dat note bune doar sa se simta bine. Sa fim seriosi : 82% Apple pai la astia crapa carcasale pe degeaba. Cum dracu sa fii multumit de un laptop cand ii crapa carcasa?

Poate sunt eu de scoala veche insa prefer oricand un HP in detrimentul unui Acer sau Asus.

Old 21-07-2009, 07:39   #3554 (permalink)
Registered User

Quote:
@Kimi: daca iti trebuie mobilitate de ce nu te uiti la un laptop de 13" cu o baterie cat mai mare.Trebuie sa stii ce vrei sa faci cu laptopul.

@Sennin: E destul de ambigua exprimarea ta. Cate laptopuri ai testat? 2, 5, 10, 15, 20, 25?

@razvan: In general cam ai dreptate.
Mhh nu vreau ecran doar de 13. de la 14 maxim (eu programez si o rezolutie mica nu-mi place, ma deranjeaza)

Intre timp am mai dat peste niste dell-uri: ce parere aveti de ele?
Notebook Dell Studio 1735 T5750 2GHz 160GB Blue - Notebook
Notebook Dell Studio 1555 T6400 4G 250GB Jet Black Matte Finish - Notebook

Eu l-as lua pe ultimul ca are greutate mai mica.

@Lethal.
Nici eu nu ma prea iau dupa acele "satisfactii". Mai bine citesc un review clar despre produsul care urmeaza sa-l cumpar, si daca e pozitiv il iau. Dar nu merg: Daca e Asus e clar ca e bun.

Cred ca dintre cele 2 merg pe acel Acer. Acum mai ramane sa mai caut la un singur magazin si vad daca mai intra ceva in joc pe langa acele 2 delluri.

Old 21-07-2009, 12:29   #3555 (permalink)

wisepiggy's Avatar

Quote:
Mhh nu vreau ecran doar de 13. de la 14 maxim (eu programez si o rezolutie mica nu-mi place, ma deranjeaza)
Majoritatea ecranelor de 13.3" au cam aceeasi rezolutie cu cele de 15.4. Deci ai putea sa spui ca se vede mai mic.
Quote:
Intre timp am mai dat peste niste dell-uri: ce parere aveti de ele?
Notebook Dell Studio 1735 T5750 2GHz 160GB Blue - Notebook
Notebook Dell Studio 1555 T6400 4G 250GB Jet Black Matte Finish - Notebook

Eu l-as lua pe ultimul ca are greutate mai mica.
Nu e logic ca un laptop de 15.4 sa fie mai usor ca unul de 17? Acum serios tu ziceai ca programezi? Ma mir ca esti atat de paralel in ceea ce priveste laptopurile, rezolutii, etc. Tu cumpara-ti ce laptop vrei insa tu habar n-ai pentru ce-l vrei.

Old 21-07-2009, 13:49   #3556 (permalink)
Registered User

Quote:
Majoritatea ecranelor de 13.3" au cam aceeasi rezolutie cu cele de 15.4. Deci ai putea sa spui ca se vede mai mic.

Nu e logic ca un laptop de 15.4 sa fie mai usor ca unul de 17? Acum serios tu ziceai ca programezi? Ma mir ca esti atat de paralel in ceea ce priveste laptopurile, rezolutii, etc. Tu cumpara-ti ce laptop vrei insa tu habar n-ai pentru ce-l vrei.
Am zis eu ca nu e logic? Normal ca e mai usor unu de 15.4 decat unu de 17. EU ziceam ca l-as lua pe cel cu greutate mai mica, pentru ca e si mai bun la performanta. M-am exprimat gresit se pare.

Si nu cred ca e usor sa-ti alegi un laptop de care sa fi multumit. Nu vreau sa-mi iau ce pica prima data... fac research si vad ceea ce imi "vine" cel mai bine. Desigur sunt laptop-uri care au ceva mai slab ca restul si atunci trebe sa stai sa te gandesti: ce vrei mai mult: autonomie sau performanta?. De aia nu-mi prea place mie cand e sa-mi iau laptop pentru ca ma decid destul de greu.

Eu am apelat aici in speranta ca voi sunteti mai experimentati (eventual ati fost si posesori ai unor laptop-uri si stiti mai bine cum e - eu nu am avut laptop personal doar cand am mai fost pe la colegi/prieteni le-am folosit pe ale lor.)

Deci pana la urma au ramas intre cele 2
Acer Aspire Timeline 5810T-354G50Mn Core 2 Solo SU3500 1.4GHz Linux Notebook / Laptop - PC Garage

http://www.emag.ro/notebook_laptop/n...5M-271632792BK

Multumesc inca odata pentru tot ajutorul. (daca aveti ceva sugestii legate de cele 2 modele va rog spune-ti)

Last edited by kimi2190; 21-07-2009 at 14:00..

Old 21-07-2009, 13:50   #3557 (permalink)
Registered User

trabantzell's Avatar

Quote:
Originally Posted by L3thal88 View Post
mi se pare greu de crezut ce zici tu acolo , mai ales daca e vorba de notebookuri . asus are niste modele ok dar in rest nu mi se pare nimic iesit din comun sau ceva extraordinar care sa imi ia ochii . satisfaction level poate sa depinda de alti factori care nu tin de calitatea sau fiabilitatea notebookului. motivul ala straniu poate ti-a raspuns la intrebare ....

trabantzell is offline    Reply With Quote
Old 21-07-2009, 16:09   #3558 (permalink)

wisepiggy's Avatar

Kimi eu voi cumpara doua laptopuri in toamna si caut inca de acum, deci nu am o problema cu chestia asta. Ce faci tu gresit e ca nu ti-ai stabilit ce vrei de la laptop. Pur si simplu cauti toate laptopurile in 2900 lei.

Primul lucru care trebuie sa ti-l este dimensiunea laptopului: 10, 13, 15, 17 etc.

Dell studio 15 are prietena mea si pot sa zic ca e un laptop destul de bun. Ea are varianta de baterie cu 9 celule care o tine cam 4.5h de folosire normala. Pe mine ma cam enerveaza tastatura pentru ca tastele au o cursa cam lunga insa pentru utilizatorii desktop asta poate fi un lucru bun.

Old 21-07-2009, 16:17   #3559 (permalink)
Registered User

Probleme sunet difuzoare laptop

Am un laptop Asus, iar difuzoarele nu imi mai merg. Am pus un sistem 5+1 in mufa castilor, si dupa o zi de cand am scos mufa din jackul laptopului, nu mai merg difuzoarele. Insa daca pun casti sau boxe , se aud. Dar nu imi apare mesaju' "a jack has been plugged/unplugged". Care sa fie cauza?

dezarie is offline    Reply With Quote
Old 21-07-2009, 17:02   #3560 (permalink)
Registered User

Sennin's Avatar

Quote:

Momentan am un Lenovo T400 ( am mai avut de la ei T40,T61) si un Vaio FW31ZJ
Am mai avut Compaq,HP,Dell,Fujitsu deci eu zic ca mi-au trecut prin maini destule cat sa am o parere despre cat e de bine inchegat si cum se misca.

Sennin is offline    Reply With Quote
Advertisment
jocuri prin smsCumpără jocuri prin SMS

Rapid si sigur!
Reply

Computer Games Forum > Tech > Hardware

Thread Tools

Posting Rules