Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Hardware

Notices

Reply
LinkBack Thread Tools
Old 26-10-2009, 09:15   #3801 (permalink)
Nick anterior: razvan2007

R/\ZV/\N's Avatar

Quote:
Originally Posted by H_O_N_D_A View Post
awne cu siguranta as alege al 2-alea model pentru procesorul mai rapid,placa video mult mai buna si hard disk-ul mai mare

---------- Post added 26-10-2009 at 02:00 ---------- Previous post was 25-10-2009 at 18:07 ----------

ce cooler imi recomandati pentru un laptop de 15,4'' ? doresc ceva care sa sufle aer spre laptop,deoarece laptopul meu trage aerul de dedesubt iar in jocuri sta pe la 80 de grade,uneori urca si spre 83-85 pentru cateva clipe).am testat niste chinezarii si erau jalnice
Eu am comandat asa ceva din USA.
Avantajul este ca laptopul iti sta cu curu-n sus si se aeriseste excelent de jur imprejur.
Mie mi-a scazut drastic turatia fanului notebookului de cand l-am pus pe suportul respectiv. Acuma este abia perceptibil si devine mai audibil doar cand initiez taskuri mai complexe.
Suportul este si util si cochet.

R/\ZV/\N is offline    Reply With Quote
Old 26-10-2009, 13:53   #3802 (permalink)
Registered User

H_O_N_D_A's Avatar

am laptopul deja inaltat,am improvizat ceva.sta la ~3,5cm inaltime fata de masa si temperaturile sunt cu cateva ~5 grade mai mici la CPU si GPU in full load si in idle cu 1-3 grade mai mici semn ca ar beneficia foarte mult daca s-ar sufla aer spre el.oricum deca deloc este foarte recomandata si aceasta solutie,pentru ca nu costa nimic inaltarea laptopului dar eu vreau un cooler sa-l raceasca mai bine de atat.daca ar mai scadea temperaturile cu inca 5 grade in full load si 1-2 in idle ar fi foarte bine.de altfel as dori un cooler care sa-mi permita sa tin laptopul in brate,nu doar pe masa.ca idee,hard disk-ul sta la 35 de grade iar cand copiez ceva care dureaza foarte mult timp urca la 38-39 de grade,laptopul se incalzeste doar in partea stanga unde sunt cpu-ul si gpu-ul.
ma mai gandeam sa ii schimb si pasta termoconductoare cu Arctic cooling MX-2

Last edited by H_O_N_D_A; 26-10-2009 at 14:11..

H_O_N_D_A is offline    Reply With Quote
Old 04-11-2009, 18:16   #3803 (permalink)
Nick anterior: Darkblack99

Darkblack's Avatar

Salut! Am o intrebare de om care nu prea se pricepe, deci degeaba cauta:
Care este cel mai bun laptop (pana in 3000lei) care sa aiba diagonala mai mare de 15
Il voi folosi la editare documente, muzica, filme (atat pe el, cat si prin cablu pe TV LCD) si putin jocuri. Dar as vrea ceva cu placa video separata si cu memoria ei.
De asemenea, am observat ca mai toate laptopurile au viteza HDD-ului de 5400. De ce nu e si mai mare?
Ce marca este cea mai fiabila? Prietena are un Dell Inspiron si n-a avut nicio pb cu el. Ma gandesc sa merg tot pe Dell.
Multumesc anticipat!

Darkblack is offline    Reply With Quote
Old 04-11-2009, 20:34   #3804 (permalink)
Nick anterior: razvan2007

R/\ZV/\N's Avatar

Quote:
Originally Posted by Darkblack View Post
Salut! Am o intrebare de om care nu prea se pricepe, deci degeaba cauta:
Care este cel mai bun laptop (pana in 3000lei) care sa aiba diagonala mai mare de 15
Cred ca-ti dai seama ca nu vei primi raspuns la asemenea intrebare sau daca ti se va oferi vreunul este irelevant, nu? Cine este respectivul sa-ti spuna ca scula X este the best?... Cred ca ai priceput ideea.
Quote:
De asemenea, am observat ca mai toate laptopurile au viteza HDD-ului de 5400. De ce nu e si mai mare?
Pentru laptop, uzuale sunt HDD-urile de 4200rpm, 5400rpm si 7200rpm. Toate se folosesc, toate se regasesc in laptopuri. Cele de 4200rpm si de 7200rpm sunt mai rar intalnite in laptopurile normale (deci nu netbook sau statie grafica). De ce? Pai cele de 4200rpm sunt prea lente, iar cele de 7200rpm sunt prea energofage si prea zgomotoase. Deci cele de 5400rpm sunt compromisul (cu toate ca unele HDD-uri de 5400rpm sunt foarte aproape ca performante de cele de 7200rpm asa cum altele, tot de 5400rpm, au performante slabe, aproape confundabile cu un 4200rpm).
Quote:
Ce marca este cea mai fiabila?
O alta intrebare nonsens. Exista oare asa ceva?... Cu siguranta ca nu. Sunt modele si modele ale tuturor marcilor existente pe piata.

In targetul de pret stabileste-ti o configuratie virtuala, pe care ti-o doresti si apoi incearca sa gasesti laptopuri care sa aiba configuratia dorita, la pret cat mai apropiat de cel propus. Apoi, pasul urmator de facut este de a cauta review, pareri, discutii despre modelul/modelele vizate. Cauti, citesti, cantaresti si iei o decizie in cunostinta de cauza, nu iei de bun orice sfat subiectiv.

R/\ZV/\N is offline    Reply With Quote
Old 04-11-2009, 21:17   #3805 (permalink)
3dfx collector

RaverX's Avatar

Quote:
Ce marca este cea mai fiabila? Prietena are un Dell Inspiron si n-a avut nicio pb cu el. Ma gandesc sa merg tot pe Dell.
Multumesc anticipat!
Da, recomand Dell, am lucrat mai demult intr-un service de laptop-uri si Dell-urile mi-au lasat cea mai buna impresie. La Compaq/HP le pica foarte des placa de baza (iremediabil). La Sony-urile de fite le pica placa video. Si IBM-urile mai vechi erau foarte bune, dar noile Lenovo cam scartaie.

RaverX is offline    Reply With Quote
Old 05-11-2009, 17:25   #3806 (permalink)
Registered User

xxxstar's Avatar

salut.

mi-am cumparat un nou laptop - Notebook Dell Inspiron 1545 T6500 320GB 3GB HD4330 Blue di1545hme3g21835ybc6em

am nevoie de ajutorul vostru in leg cu prog de operare, ma gandesc sa-mi iau un windows 7(400 lei).... se potriveste la acest laptop, sau ce imi recomandati???

multumesc anticipat!

P.S. urasc acer, nu vreau sa mai aud niciodata nimic de aceasta firma, a cazut fix dupa perioada e garantie, o rusine de laptop!

xxxstar is offline    Reply With Quote
Old 08-11-2009, 00:53   #3807 (permalink)
Registered User

xxxstar's Avatar

Am pus windows 7... este fantastic!!!!! recomand!!!

xxxstar is offline    Reply With Quote
Old 09-11-2009, 00:41   #3808 (permalink)
Registered User

parerile sunt impartite

fiabilitate...hmm
aici e complicat,parerile sunt impartite
prezint si eu un caz de acer :am luat in 2006 un acer SH si l-am tinut mai bine de un an,era cu socketA si mergea uns(era rosu si scria ferrari,si am dat pe el pretul unuia cu turion si X700 )
apoi am gasit un celeron in magazin(tot Acer) noroc ca era geamul inchis si mi-a fost mila de sticla
cu HP nu e bine sa te dai atotstiutor:am vazut HP de 3ani iesit din garantie care mai muncea si inca in standard apoi ofertele de prin hipermarket care umplu service-urile pana la refuz
dell este la limita necesitatilor(niciodata nu ai ce iti trebuie pe el)dar cu un pret accesibil si fiabilitate peste medie
msi este ca o masinuta cu radiocomanda(are detoate pe el....merge brici...dar sa te fereasca sfantu sa iti crape)
mai este fujitsu care este cam pretentios la pret(dar nu iti va parea rau)desi nu se adreseaza divertismentului
mai sunt asus,notabile,performante,ieftine si "calde" ca semintele de la.....colt
la toshiba ar trebui sa nu uiti ce conditii de vanzare deosebite are(desi nu face mare branza in plus fata de un dvdplayer stand alone)

ideea principala este ca in momentul cumpararii sa stii exact ce vrei sa faci cu un laptop
nu exista laptopul ieftin,performant,fiabil si atotmultumitor
exista compromisuri pe care trebuie sa le faci la achizitia unui asemenea obiect
e ca si cum ai vrea un logan cu care sa mergi cu 300km/h sa ai garantie 10ani,sa consume 7 in oras,sa ai un porbagaj de 600litri si sa te descurci cu el pana la cota 2400 pe forestier si cel mai tare...sa coste cat un polo
e simplu
vrei filme,iti iei 18,1"
vrei jocuri iti iei 9600gt(dar cauta amd si pregateste-i un pad cu ventilatie)
vrei viteza de reactie,cauta un intel mare cu ram suficient si un chipset bun,care sa duca
vrei securitate cauta vpro si tpm(dar adio placa video si viteza de reactie)
vrei portabilitate,cauta display mic si procesoare low volt(dar nu il pune pe torrent ca ingenunchiaza)
si exemple o sa curga droaie
eu mi-as dori un mobile p9600 cu un nvidia separat,2 hdd separat,ceva ram bun cu 800mhz si latenta suficient de mica si destul de mult,un chipset rapid,un blue-ray pe el,wireless n,bluetooth,display de 16,8 sau mai mare care sa duca 1900X1000,o baterie extinsa de 8000 sau 10000mah si cred ca e cazul sa ma trezesc...deja a depasit cu mult 4 Kg si 2000euro(daca nu cumva nici nu exista o asemenea magaoiae)
as nota totusi gama gemstone blue de la acer
sunt niste aspire(nave spatiale )6935 sau 6835 care merita putina atentie
cand o sa imi "bag nasul" intr-unul am sa va impartasesc "nemultumirile"
pana atunci va urez succes la achizitii

catran is offline    Reply With Quote
Old 16-11-2009, 18:10   #3809 (permalink)
Registered User

Croocodillul's Avatar

Pentru posesorii de Asus M50Vn sau ale altor laptopuri cu Geforce 9650 GT:

Va recomand sa cititi urmatorul thread: A possible solution to Nvidia 9650M GT DriverProblems - NVISION

De asemenea uploadez si Biosul versiunea 212 care a rezolvat problemele si pot sa folosesc ultimele drivere. Acum am varianta beta 195.39 si pare sa mearga fara probleme.

ATENTIE: il folositi pe propriul risc, nu bag mana in foc pentru nimeni ca va fi rezolvarea!

La mine a mers!
Attached Files
File Type: rar M50VAS.rar (694.0 KB, 1 views)

Croocodillul is offline    Reply With Quote
Old 17-11-2009, 11:00   #3810 (permalink)
Registered User

Gzhazh's Avatar

Please help si pe mine:

Se doreste un laptop cu urmatoarele caracteristici:

-buget pana in 3000 RON
-procesor cat mai puternic (dual/quad)
-placa video stand alone, capabila de redare filme in full HD
-iesire HDMI, diagonala preferabil nu mai mare de 16 parca

Imi place cel de jos (mai ales ca posesoarea va fi o fata) dar poate aveti ceva mai bun de recomandat.

HP Promotie! Laptop Pavilion MTV dv6-1299ea (Artist Edition) Laptop-uri Telecomanda si Husa Artist Edition incluse. HP Pavilion dv6-1299ea Artist Edition Entertainment Notebook PC (VA188EA) HP Pavilion 6059uk MTV2 Artist Special Edition, Turion RM-75

Gzhazh is offline    Reply With Quote
Old 17-11-2009, 13:06   #3811 (permalink)
Registered User

Croocodillul's Avatar

Am avut pe mana un Pavilion cu procesor AMD. Iti zic doar atat: se incinge ca dracu.

Croocodillul is offline    Reply With Quote
Old 20-11-2009, 09:58   #3812 (permalink)
Registered User

Gzhazh's Avatar

Multumesc, dar nu cred ca va sta deschis mai mult de 3 ore pe zi si nici nu se vor juca foarte multe jocuri pe el. Orice alta recomandare e bine venita conform cerintelor de mai sus.

Gzhazh is offline    Reply With Quote
Old 20-11-2009, 18:44   #3813 (permalink)
Registered User

seal1's Avatar

tot am incercat sa caut pe internet cum sa treaba cu display type la laptop ... dar nu prea am gasit multe articole

ma ajuta cineva ?

seal1 is offline    Reply With Quote
Old 20-11-2009, 18:52   #3814 (permalink)
Nick anterior: X-White

wisepiggy's Avatar

Fugi de AMD cat poti Crede-ma ca dupa o luna cu un laptop cu AMD iti va pasa de caldura degajata.

wisepiggy is offline    Reply With Quote
Old 22-11-2009, 00:38   #3815 (permalink)
LS
GIS/CAD

LS's Avatar

salut, sper ca am itnrat unde trebuie.

ma intereseaza, daca exista cineva pe aici si are, cd-ul cu driverele originale pt un notebook HP-Compaq nc6320. eu nu le mai gasesc. daca cineva ar putea sa faca imaginea si sa o puna undeva pe transfer.ro, ma revansez eu cumva

LS is offline    Reply With Quote
Unread 22-11-2009, 16:28   #3816 (permalink)
Registered User

Buna ziua !

Doresc sa imi cumpar zilele astea un laptop .
Ma gandeam la modelul asta :
Dell Inspiron 1545 laptop notebook Inspiron 1545 15.6 WXGA | Core 2 Duo T6600 | 320GB |

Evident il iau din alta parte , am pus linkul doar ca sa vedeti despre ce vorbesc .

Sunt interesat daca are ceva minusuri semnificative , si eventual niste plusuri mai " subtile " .

O sa il folosesc mai mult pentru lucrurile de zi cu zi , rar poate si cate un joc , ceva vechi , de genul AOE2 maxim ..

Multumesc , astept pareri/sfaturi !

PsPSuceava is offline    Reply With Quote
Unread 23-11-2009, 14:59   #3817 (permalink)
idr
Registered User

Salut, vreau sa imi cumpar un laptop si nu prea mai sunt la curent cu procesoare,placi video etc.
Cerintele mele: -minim 15", HDMI , placa video dedicata, procesor Intel, buget 3000ron.

Nelamuriri: - cum e ATI Mobility™ Radeon® HD4650 sau ati in general fata de Nvidia(am avut doar nvidia pe PC pana acum)?
- Procesorul e mai bun pe 64? am gasit unul cu Intel core2 duo t6600 dar habar n-am daca e pe 64 sau daca e bun.

La ce il folosesc: web,muzica,poze,ceva filme si probabil Diablo 3.

Pana acum am ajuns la Flamingo - Notebook Toshiba Satellite L505-111, Intel Core2 Duo T6600 2.2Ghz, WXGA 15.6", 4GB DDR3, SATA 500GB, Windows 7 Home Premium
Ce parere aveti de el?
Mersi

idr is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Hardware

Thread Tools

Posting Rules