Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Hardware

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 09-01-2007, 13:34   #441 (permalink)
dcg
Registered User

dcg's Avatar

Nu man, ai laptop business cu tastatura placuta la atingere E pacat sa nu o folosesti mai ales ca gamming asortat cu pumni in keyboard presupun ca nu obisnuiesti. Si tastatura ai de HP arata destul de teapana

dcg is offline    Reply With Quote
Old 09-01-2007, 14:33   #442 (permalink)
Junior Moderator

Monstru's Avatar

Ceva pareri despre laptopul care l-am adus in discutie cateva posturi mai sus?
o parere?

Monstru is offline    Send Message via Google Talk to Monstru Reply With Quote
Old 09-01-2007, 14:38   #443 (permalink)
Registered User

romanescu's Avatar

dar ce marca e laptopul ca nu am inteles ! configuratia este una teapana , daca avea display si de 17' era impecabil ! cati euro este ???

My country is the world and my relegion is to do good !

romanescu is offline    Reply With Quote
Old 09-01-2007, 15:49   #444 (permalink)
dcg
Registered User

dcg's Avatar

Quote:
Originally Posted by Monstru View Post
Ceva pareri despre laptopul care l-am adus in discutie cateva posturi mai sus?
o parere?
Cam greu sa primesti pareri despre asa ceva... chiar am citi review-urile date de tine. Ca si configuratie e ok - oricum p-aia ti-o faci cum vrei tu. Chiar e un avantaj faptul ca e usor de upgradat. Eu as avea rezerve sau mai degraba temeri fata de 1) calitatea tastaturii si a pointing device-ului 2) calitatea carcasei (in ciuda celor spuse in review) 3) a sistemului de racire (aici sunt aproape convins ca e zgomotos / neplacut in schimbarile de turatie ale ventilatorului. display-ul pare a fi up to the task - specificatii bune (ca si luminozitate si rezolutie). Dar din pacate mi-e imposibil sa-mi dau seama de uniformitatea luminozitatii - ideal ar fi fost un screenshot cu screensaverul de win xp ca sa judecam mai bine (coltul din dreapta jos arata cam dubios http://www.notebookreview.com/assets/14211.jpg). Probabil este mai greu decat media clasei lui iar vizual este de-a dreptul urat... ca suport software / update-uri BIOS - info pe net cred ca o sa intampini ceva greutati. De fapt ai vazut ca iti vine cu windows-ul eventual si fara nici un alt soft. Eu am mai vazut no-name-uri d-astea folosite (evident, niste vechituri gen PIII/PIV) si nu mi s-a parut ca imbatranisera frumos estetic vorbind. Parerea mea ar fi sa o lasi balta, poate poti gasi un brand consacrat care sa se apropie de specificatiile chestiei aleia si sa nu sara peste buget. Dar faci cum vrei, sunt banii tai / e riscul tau.

Old 09-01-2007, 15:51   #445 (permalink)
astro

.:indie:.'s Avatar

Quote:
Originally Posted by Monstru View Post
depinde de laptop
pe mine din pacate tastatura m-a costat 10,5$, transportul cu fedex 65$ si inca 12$ au mai fost taxele bancare ptr transferul banilor
pai de ce a trebuit sa le comanzi din afara cehiei ?
Would you get behind them if you could only find them?

.:indie:. is offline    Reply With Quote
Old 09-01-2007, 15:56   #446 (permalink)
Junior Moderator

Monstru's Avatar

Quote:
Originally Posted by .indie. View Post
pai de ce a trebuit sa le comanzi din afara cehiei ?
Laptopul era un Gateway, iar in Europa acel model nu a fost vandut...si a trebuit sa fac comanda catre Aritma

Old 09-01-2007, 15:59   #447 (permalink)
astro

aha.
eu ma gandeam sa schimb peste un an tastatura de la un hp (cred ca tastele se vor matui si nu pot sa suport asta )
oare m-o costa sub 50 lei ?

Old 09-01-2007, 16:01   #448 (permalink)
rex
Registered User

rex's Avatar

ptr cine nu are ce face cu banii, uitati aici un laptop puternic:
TOSHIBA Qosmio G30-194

rex is offline    Reply With Quote
Old 09-01-2007, 16:03   #449 (permalink)
Junior Moderator

Monstru's Avatar

Quote:
Originally Posted by dcg View Post
Cam greu sa primesti pareri despre asa ceva... chiar am citi review-urile date de tine. Ca si configuratie e ok - oricum p-aia ti-o faci cum vrei tu. Chiar e un avantaj faptul ca e usor de upgradat. Eu as avea rezerve sau mai degraba temeri fata de 1) calitatea tastaturii si a pointing device-ului 2) calitatea carcasei (in ciuda celor spuse in review) 3) a sistemului de racire (aici sunt aproape convins ca e zgomotos / neplacut in schimbarile de turatie ale ventilatorului. display-ul pare a fi up to the task - specificatii bune (ca si luminozitate si rezolutie). Dar din pacate mi-e imposibil sa-mi dau seama de uniformitatea luminozitatii - ideal ar fi fost un screenshot cu screensaverul de win xp ca sa judecam mai bine (coltul din dreapta jos arata cam dubios http://www.notebookreview.com/assets/14211.jpg). Probabil este mai greu decat media clasei lui iar vizual este de-a dreptul urat... ca suport software / update-uri BIOS - info pe net cred ca o sa intampini ceva greutati. De fapt ai vazut ca iti vine cu windows-ul eventual si fara nici un alt soft. Eu am mai vazut no-name-uri d-astea folosite (evident, niste vechituri gen PIII/PIV) si nu mi s-a parut ca imbatranisera frumos estetic vorbind. Parerea mea ar fi sa o lasi balta, poate poti gasi un brand consacrat care sa se apropie de specificatiile chestiei aleia si sa nu sara peste buget. Dar faci cum vrei, sunt banii tai / e riscul tau.
Momentan deja sar peste buget cu el,
va veni fara nici un soft
in aceeasi bani aproximativ 30.000CZK(3660RON) nu pot decat sa ma intind la un "http://www.alfacomp.cz/zbozi/71383/nahled.gif
Acer Aspire 5672AWLMi (LX.ATD05.331), notebook, Intel CD T2250 1.73GHz, 1GB DDR2, 120 (5400), SMulti, 15.4" ACB, WXP Home, ATI X1600 128MB, I945PM, mic, glan, wlan, BT, modem, Ex card, čtečka, 4x USB, DVI-D, FW, FIR, VGA, TV out, PC card, webcam, 8čl. aku"

Old 09-01-2007, 19:44   #450 (permalink)
Registered User

moguai's Avatar

Quote:
Originally Posted by MVD_RR View Post
Vreau sa imi iau laptopul asta .....
Merita ??? Nu prea ma intereseaza pentru jocuri....

http://www.dm.ro/?w=products&a=produ...PED350566461GB
merita toti bani

moguai is offline    Reply With Quote
Old 09-01-2007, 21:30   #451 (permalink)
Registered User

alfi's Avatar

Cat de necesar este pentru integritatea unui laptop folosirea unui prelungitor de curent cu protectie impotriva variatiilor de tensiune? Am o cunostinta care si-a fript laptopul din cauza unei supratensiuni pe retea. Si nici macar nu a fost atat de inspirata sa faca imediat reclamatie si solicitare de daune la Electrica. Nu stia ca exista aceasta optiune. Cand i-am dat ideea, deja trecusera doua luni de la incident iar cererile de daune au termen de o luna. Deci, cat dintre voi isi protejeaza laptopul printr-un asemenea dispozitiv?

alfi is offline    Reply With Quote
Old 09-01-2007, 21:52   #452 (permalink)
dcg
Registered User

dcg's Avatar

Eu unul nu le protejez asa si nu consider treaba asta esentiala.

Old 09-01-2007, 21:54   #453 (permalink)
Nick anterior: X-White

wisepiggy's Avatar

Nici eu nu il protejez. Dar daca ma gandesc nu ar strica un astfel de prelungitor . Cam pe la ce pret ajunge unul decent ?

@dcg : sa stii ca ai dreptate . Ma voi limita doar la un mouse decent si gata .

wisepiggy is offline    Reply With Quote
Old 09-01-2007, 22:11   #454 (permalink)
Registered User

alfi's Avatar

Azi am batut magazinele din Timisoara in dorinta de a compara preturile si am gasit incepand de la 350.000 lei (marca "Trust") si pana la 1.200.000 lei. Am mai gasit si la preturi intermediare, 420.000, 450.000 sau 600.000 lei. Pretul difera si in functie de numarul de locasuri pentru stechere. Deci nu sunt atat de scumpe si eu cred ca se merita in raport cu pretul unui laptop. Daca nu cunosteam personal pe cineva care a patit o astfel de neplacere poate ca nu acordam o atat de mare atentie protectiei la supratensiune. Aici unde stau nu sunt mari variatii de tensiune insa e de ajuns una la cinci ani... Maine o sa iau un prelungitor Trust cu 350.000. Ma intreb cat de buna e firma. Pe cutie scrie ca iti da banii pe laptop sau PC daca se intampla sa se arda cat timp e conectat prin prelungitorul lor cu protectie.

Old 09-01-2007, 22:14   #455 (permalink)

wisepiggy's Avatar

kaka maka , nu ma incalzeste cu nimic faptul ca imi dau ei bani inapoi peste 10 ani . Problema e urmatoarea : nu poti sa iei un prelungitor cu putine gauri si in el sa bagi alte prelungitoare normale ?

Old 09-01-2007, 22:15   #456 (permalink)
astro

iti da o shtaie` inapoi.
nu prea au nici o utilitate prelungitoarele astea.
mai bine un UPS

Old 09-01-2007, 22:21   #457 (permalink)
Registered User

alfi's Avatar

Din cate inteleg eu, un UPS nu face in plus fata de un asemenea prelungitor decat ca iti stabilizeaza tensiunea si iti da curent o perioada de timp cat sa-ti salvezi datele si sa inchizi calculatorul. Pe mine nu ma intereseaza asta, caci nu sunt intreruperi de curent aici, ci ma intereseaza sa nu mi se arda laptopul la o variatie prea mare de tensiune care se intampla rar, dar cand se intampla are consecinte fatale.

Old 09-01-2007, 22:24   #458 (permalink)
astro

desfa tu un prelungitor din ala si ai sa vezi ca nu are nimic special.e vrajeala de marketing.
pe cand un UPS bun....

Old 09-01-2007, 22:33   #459 (permalink)
Registered User

alfi's Avatar

Am inteles ca are un fel de dispozitiv electric, o siguranta destul de sensibila care filtreaza tensiunile prea mari. E drept la desktop nu am asa ceva, insa ma gandesc ca un laptop e mult mai vulnerabil. Si nu e un pret prea mare, caci un prelungitor similar, dar fara protectie, e cam la acelasi pret, poate cu 50.000-100.000 mai ieftin decat modelul Trust. Si, la urma urmelor, prinde bine si in casa...

Old 09-01-2007, 23:59   #460 (permalink)

wisepiggy's Avatar

Pana la urma cum ramane cu prelungitoarele ? Sunt bune sau nu sunt bune ? Poate ala la 35 de lei sa fie frectie la picior de lemn dar sa dai 150lei pe un prelungitor si sa nu aiba nimic mi se pare imposibil

Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Hardware

Thread Tools

Posting Rules