Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Hardware

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 08-10-2007, 15:46   #1561 (permalink)
EnhanceD

SpEEdY's Avatar

Quote:
Originally Posted by junior21 View Post
este nou
IBM T61
T7300(2GHz), 1GB RAM, 120GB 5400rpm HD, 14.1in 1440x900 LCD, 128MB nVIDIA Quadro NVS 140M, CDRW/DVDRW, Intel 802.11agn, Bluetooth, Modem, 1Gb Ethernet, UltraNav, Secure chip, Fingerprint reader, 4c Li-Ion, WinVista Business
Mai face laptopuri bune ibm?
am citit pe mai multe site-uri si spuneau ca acest model are unele probleme
ecranul nu este centrat si altele
cine are sau avut acest model sa-mi zica ceva despre el
Multumesc
In primul rand din cate stiu nu ibm se ocupa de ele acum ci lenovo. Deci in cazul tau: Lenovo ThinkPad T61.

Cand cumperi un laptop 2 site-uri sunt importante si ti-as recomanda sa te uiti pe ele daca exista un review: notebookreview si notebookcheck. Am cautat eu pentru tine de data asta:

http://www.notebookreview.com/defaul...w=ThinkPad+T61

http://www.notebookcheck.net/Review-...ok.3972.0.html

SpEEdY is offline    Reply With Quote
Old 08-10-2007, 21:01   #1562 (permalink)
Registered User

b0gd4n_e1's Avatar

Am si eu o intrebare.. nus daca inbtreb unde trebuie.
Am un laptop model mai vechi. Am un procesor de 1.8 si ii setat la 1.2 si il vede doar 789.. nus daca mam exprimat bine. Si imi merge destul de greu, daca as mari procesoru ar merge mai repede..sar misca mai bine, cam la cat sal setez? Am 256 ram..placa video 64 mb.. hard 20gb alceva. si windows sp2 ..Vam zis poate imi recomandati ceva.. pt el sa se miste mai bine.

b0gd4n_e1 is offline    Reply With Quote
Old 08-10-2007, 22:27   #1563 (permalink)
muff diver

mudpie's Avatar

Am o dilemă... apropo de calitatea ecranelor de pe laptopurile actuale. Mă interesează o configuraţie în jur de 35-40mil, cu un core2 duo, 2gb ram şi 8600gt şi am de ales între acer, dell şi toshiba. Îmi poate spune cineva de la care dintre aceşti producători să mă aştept să ofere ecranul cel mai bun? Mă interesează cel mai mult unghiurile de vizibilitate, să poată fi privit din cât mai multe poziţii fără acele umbre şi aberaţii de culoare specifice ecranelor ieftine.

mudpie is offline    Reply With Quote
Old 08-10-2007, 22:48   #1564 (permalink)
Registered User

pot sa spun ca sint foarte multumit de ecranul de la toshiba din semnatura
si dell 1520 se vede destul de bine

cristi_tnt is offline    Reply With Quote
Old 08-10-2007, 23:14   #1565 (permalink)
Registered User

Drankon's Avatar

De Dell 1520 se plang ft. multi pe forumuri de display-ul prost ( cel putin cele cu panel Samsung si AUO cele cu LG par mai ok)

Drankon is online now    Reply With Quote
Old 08-10-2007, 23:26   #1566 (permalink)
dcg
Registered User

dcg's Avatar

Quote:
Originally Posted by b0gd4n_e1 View Post
Am si eu o intrebare.. nus daca inbtreb unde trebuie.
Am un laptop model mai vechi. Am un procesor de 1.8 si ii setat la 1.2 si il vede doar 789.. nus daca mam exprimat bine. Si imi merge destul de greu, daca as mari procesoru ar merge mai repede..sar misca mai bine, cam la cat sal setez? Am 256 ram..placa video 64 mb.. hard 20gb alceva. si windows sp2 ..Vam zis poate imi recomandati ceva.. pt el sa se miste mai bine.
Seteaza laptopul din "control panel" -> "Power options" si schimba pe "Always On". Pe urma cauta cu google si downloadeaza o aplicatie numita "CPU-z". Ruleaza-o si pune un screenshot aici sa vedem despre ce este vorba. La prima vedere, Intel speedstep-ul iti joaca o festa si vezi incorect viteza procesorului cand dai click dreapta pe "My Computer". PS: mai multe amanunte baga, gen modeul exact al laptopului si ce mai crezi de cuvinta.

dcg is offline    Reply With Quote
Old 09-10-2007, 01:09   #1567 (permalink)
Banned

ce laptop sa aleg

dintre Lenovo ThinkPad T61(T7300(2GHz), 1GB RAM, 120GB 5400rpm HD, 14.1in 1440x900 LCD, 128MB nVIDIA Quadro NVS 140M, CDRW/DVDRW, Intel 802.11agn, Bluetooth, Modem, 1Gb Ethernet, UltraNav, Secure chip, Fingerprint reader, 4c Li-Ion, WinVista Business)
si
Sony Vaio VGN-FZ18M ( Intel Core 2 Duo T7100 / 1,8 GHz - RAM : 2 Gb - HD : 160 GB - DVD±RW - WLAN : 802.11a/b/g - Windows Vista Premium - 15.4" TFT 1280 x 800 WXGA
ce sa aleg,amandoua au acelasi pret

junior21 is offline    Reply With Quote
Old 09-10-2007, 04:55   #1568 (permalink)
Bă, ce te uiţi ?

omgwtf's Avatar

Ar putea sa imi zice cineva care ar fi procesorul cel mai bun care as putea sa il gasesc la un laptop?..Sau sa imi dati niste exemple de laptopuri bune sa vad daca le gasesc aici. Am mai zis pentru ce am nevoie si mai spun inca o data: Excel, Word, Photoshop, Autocad, filme, muzica...eventual sa pun ubuntu pe el ca sa nu mearga greu..

omgwtf is offline    Reply With Quote
Old 09-10-2007, 09:33   #1569 (permalink)
muff diver

mudpie's Avatar

omgwtf, Core2 Duo T7500 2,2GHz e cel mai puternic procesor de laptop pe care l-am întâlnit eu până acum în configuraţiile studiate.

Old 09-10-2007, 14:23   #1570 (permalink)
EnhanceD

SpEEdY's Avatar

Quote:
Originally Posted by mudpie View Post
omgwtf, Core2 Duo T7500 2,2GHz e cel mai puternic procesor de laptop pe care l-am întâlnit eu până acum în configuraţiile studiate.
A aparut si T7800 @ 2,6 Ghz. Omgwtf eu cred ca orice procesor Centrino din seria 7000 care sa aiba 4mb level 2 cache te coafeaza pe tine. Uita-te dupa asa ceva

SpEEdY is offline    Reply With Quote
Old 09-10-2007, 14:57   #1571 (permalink)
Banned

Deranjez si eu c-o intrebare. N-am prea avut contact in ultimul timp cu ofertele firmelor din domeniu, si as dori sa stiu de unde e mai rentabil sa achizitionez un laptop (online).

Ma refer la firmele online gen emag, cel.ro,etc etc.

Ma intereseaza un pret cat mai bun...dar nu in detrimentul garantiei & etc.

Laptopul nu e pt mine, e pt un amic, care e dispus sa dea maxim 1500 1600 RON.
Va fi folosit pt chestiile uzuale gen multimedia (muzica, filme bla bla), office putin poate, internet...si cam atat, deci nimic fancy.

Orice sugestie e binevenita...sau un link,ceva...

insider 2.0 is offline    Reply With Quote
Old 09-10-2007, 15:25   #1572 (permalink)
Registered User

b0gd4n_e1's Avatar

Quote:
Originally Posted by dcg View Post
Seteaza laptopul din "control panel" -> "Power options" si schimba pe "Always On". Pe urma cauta cu google si downloadeaza o aplicatie numita "CPU-z". Ruleaza-o si pune un screenshot aici sa vedem despre ce este vorba. La prima vedere, Intel speedstep-ul iti joaca o festa si vezi incorect viteza procesorului cand dai click dreapta pe "My Computer". PS: mai multe amanunte baga, gen modeul exact al laptopului si ce mai crezi de cuvinta.

am setat Always On ..si poti sami zici la ce foloseste optiunea?
si un prnt scrn
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	dell.JPG
Views:	26
Size:	161.1 KB
ID:	266485  

Old 09-10-2007, 16:38   #1573 (permalink)
dcg
Registered User

dcg's Avatar

Always on iti pune procesorul la frecventa maxima...P4-M 1.8GHz fiind o varianta "mobile" de P4 isi poate scadea frecventa si voltajul pt conservarea bateriei dar tu daca-l muti de pe "Portable/Laptop" pe "Always On" sau pe "Home/Office Desk" ii spui ca nu te intereseaza aspectul si sa bage mare la procesor

E clar ca ai probleme din ce vad, laptopul era bagat in priza cand ai facut screen-ul? Ai alimentator original la el? Ai instalat driver-ul pt chipsetul placii de baza? Acum tocmai ti-am enumerat cateva situatii comune in care procesorul nu se duce la frecventa maxima Si ce model de laptop este, tot nu si spus.

dcg is offline    Reply With Quote
Old 09-10-2007, 16:51   #1574 (permalink)
Bă, ce te uiţi ?

omgwtf's Avatar

Ce ziceti de acest laptop per total : http://www.futureshop.ca/catalog/pro...gon=&langid=EN
Se pare ca nu pot sa gasesc toate calitatile la un loc si la un pret bun

Old 09-10-2007, 16:52   #1575 (permalink)
Registered User

reeven's Avatar

Quote:
Originally Posted by mudpie View Post
Am o dilemă... apropo de calitatea ecranelor de pe laptopurile actuale. Mă interesează o configuraţie în jur de 35-40mil, cu un core2 duo, 2gb ram şi 8600gt şi am de ales între acer, dell şi toshiba. Îmi poate spune cineva de la care dintre aceşti producători să mă aştept să ofere ecranul cel mai bun? Mă interesează cel mai mult unghiurile de vizibilitate, să poată fi privit din cât mai multe poziţii fără acele umbre şi aberaţii de culoare specifice ecranelor ieftine.
Depinde de ecran, oricum , eu as lasa Acerul ultimul dintre cele 3, si Toshiba al 2.

reeven is offline    Reply With Quote
Old 09-10-2007, 22:37   #1576 (permalink)
Registered User

b0gd4n_e1's Avatar

Quote:
Originally Posted by dcg View Post
Always on iti pune procesorul la frecventa maxima...P4-M 1.8GHz fiind o varianta "mobile" de P4 isi poate scadea frecventa si voltajul pt conservarea bateriei dar tu daca-l muti de pe "Portable/Laptop" pe "Always On" sau pe "Home/Office Desk" ii spui ca nu te intereseaza aspectul si sa bage mare la procesor vr

E clar ca ai probleme din ce vad, laptopul era bagat in priza cand ai facut screen-ul? Ai alimentator original la el? Ai instalat driver-ul pt chipsetul placii de baza? Acum tocmai ti-am enumerat cateva situatii comune in care procesorul nu se duce la frecventa maxima Si ce model de laptop este, tot nu si spus.
hmmmm mai luat cam tare da e bagat in proza tot timpu..ca bateria tine putin..si na.. daca te referi la PCTEL 2304wt v.9x MDC Modem Drivers. da.. daca nu.. Modelu lam zis Latitude c840
Despre el nu prea stiu multe. Debea lam luat de la un prieten, este un model mai vechi, bateria tine putin, este cam greu.. si detalii procesor ram leam zis mai sus.. alceva nus.. stiu ca merge cam greu cateodata se misca foarte greu. Si sper sa rezolv asta. Nam programe insgtalate aiurea.. folosesc programe care consuma cat mai putin resurse etc. da tot greu se misca.
Am vrut sa maresc din bios frecventa la procesor sa o dau mai mare, da nu stiu la cat exact, daca o dau la 1.80 sa nul termin..
ast ras .. si ms pt sugesti pana acuma

Old 09-10-2007, 22:59   #1577 (permalink)
Registered User

flowrent's Avatar

Ce parere aveti despre notebook-urile MSI in general si in special ,acesta http://www.shopit.ro/sisteme/noteboo...k-m670x-055eu/ ?
Pretul e interesant pentru ce are..aveti alternative mai bune pentru 18 milioane ? Ma intereseaza foarte mult fiabilitatea dar sa nu fie nici celeron d-ala lenes si cu dotari minime .

flowrent is offline    Reply With Quote
Old 09-10-2007, 23:03   #1578 (permalink)
Registered User

cart00n's Avatar

Prietena mea detine un MSI de 2 luni. In afara de tastatura sunt super incantat, performante decente, destul de rezistent la plimbari si bateria tine 3 ore si ceva. Deja in 2 luni literele A si E au inceput sa se curete. Modelul este S271 de 12".

cart00n is offline    Reply With Quote
Old 10-10-2007, 00:16   #1579 (permalink)
Bă, ce te uiţi ?

omgwtf's Avatar

Quote:
Originally Posted by omgwtf View Post
Ce ziceti de acest laptop per total : http://www.futureshop.ca/catalog/pro...gon=&langid=EN
Se pare ca nu pot sa gasesc toate calitatile la un loc si la un pret bun
I'm still here...e bun asta?..puteti sa imi recomandati unul mai bun ca pret si calitate de pe acelasi site?

Old 10-10-2007, 00:29   #1580 (permalink)
muff diver

mudpie's Avatar

omgwtf, dacă nu ţii neapărat la ecranul de 17'', te-ai putea orienta şi către modelul ăsta:
http://www.futureshop.ca/catalog/pro...0093670&catid=

Oricum, cel ales de tine este bun strict ca sistem office cu ecran mai mare. Placa aia video n-o să ducă mare lucru, cu atât mai puţin în rezoluţia nativă a ecranului.

Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Hardware

Thread Tools

Posting Rules