![]() |
| | #21 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Oct 2006 |
si nush ce-l intereseaza p omu ala kre se uita la ceva de 11-12 mil, poate 13,5 mil... si nici macar nu e wide, post complet aiurea
__________________ Core2Duo e6300 on Gigabyte-965p-DS4/2x160gb sata-II hitachi/2x512 geil ultra pc6400/asus eax1950pro/a-plus Xclio twin engine w thermaltake 460w / samsung 225bw | ||
|
| | #22 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jun 2005 |
Pai Iiyama e pe IPS si e 17mil., Eu as vrea VA pentru ca am inteles ca ofera unghiuri de viz. mai mari. Si intr-adevar vreau ceva pana in 15mil. Deci nici acel NEC nu se incadreaza. Ca specificatii la o prima privire seamana cu modelul de la Belinea 102035W, care este pe MVA si costa pana in 15mil. LA fel, Samsung 215W este 18mil... si chiar nu am nevoie de atatea iesiri. Doar analog si dvi. Chiar si numai dvi.. Am sa intru si pe acel forum despre care se spune ca e cel mai bun in materie, si o sa revin cu idei/impresii etc. Pana atunci..daca mai aveti sugestii..idei..impresii ..experiente..sunt binevenite. Chiar nu are nimeni acel Belinea ? M-ar interesa care este rata pixelilor morti, daca are luminozitate suparatoare pentru ochi (cand setarile sunt facute pt culori cat mai bune), daca chiar are culori bune conforme cu MVA..daca are are afterglow..sau alte defecte, daca se poate calibra bine..de unde se poate cumpara din tara (Bucuresti).. | ||
|
| | #23 (permalink) | ||
Mda...am sunat la CEL.ro si la IT-Promo ...nu au pe stoc Belinea 10 20 35W... Cei de la cel.ro chiar m-au dezamagit habar n-aveau pe ce lume sunt..."BULINEA ..sa caut..", nu stiau nici daca mai refac stocul ..nimic. Cei de la IT Promo mi-au spus ca daca fac o comanda online va dura cam 30 de zile pana sa am produsul. Nu voi putea vedea monitorul inainte...deci daca are pixeli morti..c'est la vie. N-a stiut sa-mi zica propria politica privind schimbarea monitorului de la un anumit nr. de pixeli morti in sus si mi-a dat de inteles ca s-ar aplica politica proprie a celor de la Belinea...in functie de clasa monitorului specificata pe siteul lor la fiecare model in parte... Asadar...I hate this country.. Ce-mi ramane de facut ? Sa ma duc undeva prin Ungaria poate..dar transportul nu se merita, plus ca va trebui o garantie internationala etc... Sa comand online la IT Promo, firma despre care nu stiu nimic si care s-ar putea desfiinta si in 2 saptamani. Si cu garantia?.. Plus ca nu vad monitorul inainte si poate veni cu vreo 2-3 pixeli morti...desi cel de la vanzari a tinut sa imi spuna ca nu a primit nici o reclamatie niciodata in cazul monitoarelor Belinea... CONCLUZIA este ca degeaba cautam 2 saptamani cel mai bun monitor raportat la pret/calitate cand practic in ROMANIA nu se gasesc decat cateva modele. As vrea sa gasesc o firma cu magazin real..situat pe strada X nr. Y...unde sa aibe Belinea 102035W si...daca s-ar putea sa mi-l schimbe daca are pixeli morti. Daca mai are cineva niste sfaturi..le ascult cu cel mai mare interes si plin de speranta | ||
|
| | #24 (permalink) | ||
cateva modele din 1000 ? sau cateva modele din 10 ? nu mai exagera te rog ce marca atat de mare e belinea pe piata romaneasca ? si cati cumpara monitoare de 19 inch+ care sunt oricum destul de recent aparute e normal sa existe stocuri mari acolo unde se stie ca exista cerere, nu acolo unde poate veni un curios sa cumpere un monitor, ashea k nu mai uri tara sunt d acord ca cei de la cel.ro n-au nici o treaba si in general la nici un magazin online nu prea poti testa inainte sa cumperi
__________________ Core2Duo e6300 on Gigabyte-965p-DS4/2x160gb sata-II hitachi/2x512 geil ultra pc6400/asus eax1950pro/a-plus Xclio twin engine w thermaltake 460w / samsung 225bw | ||
|
| | #25 (permalink) | ||
|
belinea e o marca nemteasca destul de cunoscuta. faptul ca cei de la cel nu au habar de produse de calitate e alta treaba. eia au auzit de samsung si lg... de astea stiu ei )cand am intrebat de viewsonic au zis ca nu prea aduc monitoare "de-astea necunoscute"... )
__________________ Incercarea moarte n-are... dar te poti accidenta grav! Vrei 1% reducere la cumparaturile de pe PCGarage? Foloseste voucherul: 77JHVO39 | |||
|
| | #26 (permalink) | ||
nu este magazin de specialitate, e normal sa aiba produsele pentru care exista in mod normal cerere, e clar insa ca nu prea stiu sa-si vanda marfa
|
| | #27 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Feb 2007 |
De 2 saptamani ma chinui sa-mi cumpar un TFT Samsung de 20" (204b) si m-am confruntat aproape cu aceleasi probleme mentionate de SupraDoza. Prima data am cautat pe net sa vad unde este mai ieftin. Cautand prin shopmania am gasit cel mai ieftin la pcfun.ro (cred ca au cele mai bune preturi la tft-uri; nu stiu insa cam ce au pe stoc) unde am stat de vb. la tel. cu un timp f. amabil caruia i-am lasat nr. de mobil intrucat nu aveau modelul pe stoc. L-am asigurat ca sunt interesat ferm si ca sunt dispus, daca-l aduc, sa-l cumpar numaidecat. A trecut o saptamana, n-am primit nici un telefon si m-am apucat sa caut in alta parte. Am vazut un anunt pe forumul de pe softpedia unde un tip zicea ca aduce orice model Samsung. Dupa cateva schimburi de email-uri mi-a spus ca daca sunt hotarat imi poate aduce modelul dorit in vreo 2 saptamani. Prin deductie, dupa adresa de email, am concluzionat ca lucreaza la seed.ro, site care nu-mi inspira nici o incredere, dar tipul a fost prompt si mi-a rapsuns la toate mesajele pe care i le-am trimis. Si daca mi-a zis ca-mi face factura si imi da garantie 3 ani, il verifica inainte sa nu aibe probleme, am zis ca e in regula. Cu o comanda online e nasol cu pixelii buliti, nimeni nu doreste sa riste, si peste tot unde am vorbit, am cerut ca monitorul sa fie verificat inainte ptr. ca nu accept sa dau 14 mil. si sa cumpar un monitor nici macar cu un pixel dus. Ca imi pot aparea chiar din a doua zi unul-doi, oricati, sub numarul ptr. care se acorda garantie la el, asta e alta mancare de peste. Cred ca oricine este de acord cu asta, de aceea toata lumea doreste sa-l vada inainte. Am sunat apoi la emag, unde deja scazuse pretul cu cateva sute de mii. Am vorbit la telefon cu o tanti care se si pregatea sa-mi inregistreze comanda, cand am intrebat-o cu privire la verificatul monitorului inainte, mi-a spus sa trimit un email la dep. vanzari si sa intreb acolo, si in plus mi-a spus ca la anumite produse nu se acorda garantie. Chiar n-am inteles ce vroia sa zica cu chestia asta, mi-a repetat-o de vreo 2 ori, eu ii zisesem inainte modelul pe care il vroiam si pe care nu-l aveau pe stoc, dar mi-am dat seama ca n-o sa rezolv mare branza cu ea. Binenteles ca cei de la dep. vanzari n-au telefon si binenteles ca cea cu care am vb. la tel. era de la comenzi si n-are nici o treaba cu vanzarile (treziti-va, fratilor !) si nu putea sa intrebe pe cineva acolo. E ca la RDS cand suni si vb. cu vreun operator sau vreo operatoare, ii intrebi de ce te poti conecta la internet, dar nu ti se deschide nici o pag. si te iau cu dezactiveaza antivirusul, firewallul, scoate cablul, baga-l la loc etc. etc. In fine, le-am trimis un email la care voi primi raspuns (poate) dupa ce imi voi fi cumparat monitorul din alta parte. Am ajuns la mediadot.ro din intamplare si acolo am gasit tft-ul cu mentiunea "pe stoc" in dreptul lui. Am sunat, mi s-a spus sa astept 15-20 min. pana verifica in depozit, m-au sunat si mi-au zis ca-l au (am fost un pic surprins, ce-i drept). I-am intrebat daca pot sa-l verifice inainte intrucat nu am posibilitatea sa-l vad si le-am spsu ca il cumpar doar daca nu are nici un pixel dus. Altfel il trimit inapoi. Le-am explicat problema, m-au inteles, ramane de vazut daca se si tin de cuvant si nu-mi fac vreo "surpiza". Si intrucat maine plec din oras (puteau sa mi-l trimita si a doua zi intrucat m-am oferit sa platesc online) astept sa soseasca vineri. La ei se ofera garantie la 4 pixeli dusi, la pcfun la 5, la un magazin la mine in oras am gasit si cu 3 (doar ca nu poti vedea monitorul decat dupa ce-l platesti; very funny). So, e o adevarata experienta cu cumparatul tft-urilor online, daca monitoarele cu diagonala mai mare de 19" tot nu se vand toata ziua, si de aceea nu prea se tin pe stoc, atunci de ce nu-si schimba politica magazinele cu vanzare online in acest sens. Importantorii poate ca n-au nici o vina, dar macar sa verifice magazinele monitoarele inainte si daca nu corespund, sa le trimita inapoi. Dar nu cred ca o sa vedem prea curand faze de genul: "Avem monitorul X de 20" sau monitorul Y de 21" pe stoc cu 2 pixeli morti, dar nu-l putem returna la garantie intrucat nu respecta politica producatorului. Il doriti ?" Eu inteleg ca la vanzari zilnice de "nspe" monitoare de 17" si 19" sa nu aibe timp sa se uite la fiecare bucata, dar la monitoare care nu se vand toata ziua si care costa bani grei, ar putea macar sa deschida cutiile si le verifice. Sau macar atunci pe loc, la cererea cumparatorului online. Poate ca punctul meu de vedere este gresit, dar totusi... | ||
|
| | #28 (permalink) | ||
Inteleg ca nu exista mare cerere la astfel de monitoare. De acord ca Belinea nu este foarte cunoscuta in Romania. Mai trec si peste faptul ca magazinele online isi trec in oferta toate monitoarele din lume desi nici n-au auzit macar de ele si nu vor vinde unul in tot acest secol. Accept si prostia nemascata a oamenilor de dialog intre client si firme. Ca nu pot sa-mi spuna daca aduc acest monitor vreodata in stoc, iarasi ma scoate din sarite, dar e problema si incompetenta lor care cu siguranta ii ustura chiar daca nu realizeaza. Trec si peste batjocura de care bine vorbeste Malakusta - cum sa nu respecti nici intr-atat clientul incat sa nu-i permiti sa vada produsul inainte, la un astfel de pret, mai ales ca nu i-l vei schimba decat de la n pixeli morti in sus. Dar permite-mi.. Maical2312 prietene sa-mi urasc aceasta tara pentru lucrurile astea SCARBOASE. Revin acum si intreb: POATE CINEVA SA MA AJUTE SA GASESC MONITORUL BELINEA 10 20 35 W in ROMANIA ?! AS RAMANE PROFUND SI VESNIC INDATORAT. MII DE MULTUMIRI ORICAREI INCERCARI DE A MA AJUTA! | ||
|
| | #29 (permalink) | ||
Nu vreau sa transform acest thread in povestea vietii mele in cumpararea unui monitor, dar cred ca e bine de stiut si de urmarit cate-o situatie din-asta. Nu sunt si nu voi fi ultimul care intampina dificultati in achizitionarea unui monitor TFT de o anumita clasa, dar daca peste putin timp o sa ajung sa intreb pe net "Vreti ceva de pe 'cutarica' site ?", inseamna ca am hotarat sa vad cum stau lucrurile si in ograda altora. Ieri cand am sosit acasa am verificat casuta de email, cu un fel de intuitie prezenta in minte. A dracului intuitie, de ce nu o am si cand joc la loto ? Si (imi vine sa zic "Si, binenteles,..."), ce sa vezi, am primit urmatorul mesaj cu titlul "Problema" de la mediadot: "Buna ziua Am primit confirmarea platii. Singura problema care se va rezolva este ca singurul monitor care trebuia trimis a avut 1 pixel defect, in stoc aseara aflandu-se doar 2 bucati, una fiind in prealabil vanduta catre o terta persoana. Sambata noaptea pleaca din UE un transport, ajungand aproximativ luni seara in Bucuresti. Ne cerem scuze pentru aceasta incurcatura. Am dorit sa va contactez telephonic dar se pare ca nu am salvat numarul. Cu stima, ..................... Consilier vanzari" Si eu am raspuns acestui mesaj astfel: "Va multumesc pentru faptul ca ati tinut cont de conditia mea cu privire la parametrii monitorului. Sper ca saptamana viitoare, miercuri cel tarziu, sa pot intra in posesia unui monitor impecabil. In caz ca nu veti primi in stoc modelul cerut de mine sau acesta nu va corespunde cerintelor solicitate cu privire la pixelii morti, voi fi nevoit sa va rog sa imi returnati banii prin transfer bancar. Apreciez ca ati verificat monitorul cum v-am solicitat, pe aceasta cale va rog sa o mai faceti inca o data cu noul monitor urmarind pixelii luminosi sau intunecosi de pe suprafata monitorului, si chiar si zonele de backlight in partea superioara si inferioara a ecranului (daca, binenteles, primiti 2 sau mai multe bucati). Numerele de telefon la care ma puteti contacta sunt urmatoarele: .............. Sper ca in cel mai scurt posibil ambele parti sa iasa multumite in urma acestei tranzactii. Pe curand." Prin urmare, nu pot spune ca sunt dezamagit, imi vine sa zic ca era aproape de asteptat, dar avand in vedere conditia impusa de mine, sa zicem ca merita sa mai astept un pic. E drept ca as putea face o gramada de supozitii pe acesta chestie, ca de pilda faptul ca acel monitor se putea verifica inainte ca eu sa efectuez plata online, nu sa astepte ca eu sa fac dovada platii. As putea sa cred si ca m-au mintit si ca nu aveau nici un monitor pe stoc, dar se bazau pe acest transport si au vrut sa ma castige de client. Pot sa cred ce vreau. In mod normal mi-au spus ca produsul se livreaza in 4 zile, dar am hotarat sa platesc prin transfer bancar intrucat era mai avantajos. Mi-au spus ca nu se poate plati online, iar cu ramburs, pe langa taxa de transport, trebuie sa platesc si 1% din valoarea produsului, si, probabil, taxa pentru returul banilor. Aceste lucruri nu sunt mentionate pe site la sectiunea "Cum cumpar" ceea ce denota o lipsa de transparenta din partea lor. In fine, ca sa nu zica nimeni ca sunt cusurugiu, ca daca sunt pretentios, trebuie sa platesc pentru asta asteptand in plus, dand dovada de maleabilitate (deh, suntem in Romania), atunci voi astepta. Ma intreb, totusi, cati dintre vanzatorii de produse IT din Romania constientizeaza ca masa cumparatorilor de astfel de produse a evoluat, gusturile si preferintele lor s-au rafinat, exista multi clienti cu pretentii, si pe buna dreptate, si acesti vanzatori trebuie sa tina cont ca intr-o afacere buna toata lumea trebuie sa iasa multumita. Ar trebui sa ne batem capul, noi ca cumparatori, sa ii facem pe vanzatorii IT sa-si revizuiasca atitudinea fata de noi ? Sau noi ar trebui sa ne revizuim atitudinea fata de ei ? Poate o sa-mi dea raspunsul un client obisnuit (pretentios sau nu) care a ajuns manager sau patron al unui magazin de calculatoare. Sper sa scriu si eu niste impresii la mult asteptal monitor daca o sa intereseze pe cineva. Pana atunci, stati pe-aproape. | ||
|
| | #30 (permalink) | ||
|
Despre "10 20 35 W" (sau Art. No. 112005) (Belinea, Maxdata, totuna): Este greu sa te uiti pe site-ul producatorului la rubrica Where to Buy pentru a vedea care este importatorul oficial in Romania?: http://www.belinea.com/Worldwide/index.html#Romania Iar apoi este greu sa te uiti pe siteul importatorului sa vezi despre ce este vorba?: http://www.lasting.ro/index.php?comp...se&brand-id=16 Fa abstractie de pretul de pe siteul lor, probabil este neactualizat de mult timp. Contacteaza-i, intreaba-i de modelul respectiv, daca se mai fabrica si de unde-l poti lua din .ro Parerea mea este ca acest model nu se mai fabrica, dar tu incearca. Eh, n-a fost chiar asa greu, nu-i asa? Succes! | |||
|
| | #31 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Sep 2005 |
hahaha.. da ce-o fi asa de greu de crezut in ce ti-a zis omu ala?? eu una chiar am avut odata o problema de genu cand lucram intr-o firma de profil... anyway, nu prea e vina lor de obicei.. puteau sa ti-l puna pachet cu un pixel defect, in conditiile in care la un pixel nu iti schimba nimeni LCDul.. asa ca... probabil ca nu prea aveai ce face cand ai postat aici ))))
__________________ | ||
|
| | #32 (permalink) | ||
Daca tu vinzi monitoare, eu iti zic ca nu cumpar de la tine decat daca mi-l dai fara nici un pixel mort si te rog sa verifici asta ca si cum eu as fi in magazin in acel moment, tu mi-l trimiti cu defect ca oricum esti acoperit de garantie ? Bine ca nu mai lucrezi in domeniu. Si ce e asa amuzant la urma urmei ? | ||
|
| | #33 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Sep 2005 |
pai ma amuza persoanele de genul tau.., care gasesc carcoteli in orice... mie nu mi se pare ca baiatul ala a gresit cu ceva, mi se pare ca a fost foarte ok. Daca ai lucra intr-un mag online, sau macar daca ai avea idee despre cum merg lucrurile acolo, ai stii ca oamenii aduna comenzile, le iau de la furnizori si le livreaza... in mod normal si fara exceptie, furnizorii NU ITI VERIFICA nici un produs la livrare!!! ti le pun in brate si e spaga ta, te descurci, pt ca nu ar avea timp pt altceva... nu exista banc de probe ca la cora sau carrefour... daca e vreo problema, s-a inventat garantia...daca baiatul ala a reusit sa afle inainte ca are un pixel defect, eu apreciez, deoarece nu cred ca mediadotu are vre-un regim special fata de noi ceilalti... ma rog, chiar nu conteaza si consider ca m-am obosit destul pt a raspunde, insa discutiile de genul asta mi se par complet inepte. O zi buna
__________________ Last edited by bebbyi; 21-02-2007 at 16:50.. | ||
|
| | #34 (permalink) | ||
Pai daca eu am vorbit cu ei si mi-au spus ca trebuie sa verifice in depozit daca au sau nu monitorul pe stoc, pentru ca eu asta i-am intrebat, daca il au pe stoc, ce ma iei tu cu comenzile online de la clienti trimise furnizorilor ? Mi-au spus ca trebuie sa verifice in depozit si ma suna dupa vreo 15 min. M-au sunat si mi-au comunicat ca il au, nu ca trebuie sa astept sa soseasca pe stoc (daca m-au mintit si nu-l aveau, asta e alta poveste). N-are rost sa-mi bat capul sa-mi exprim punctul de vedere intrucat tu ai o viziune de bun comerciant, iar eu sunt un carcotas care vrea sa-si verifice monitorul inainte de a-l cumpara... Permite-mi sa am dreptul sa cred ce doresc si nu te mai obosi sa-mi raspunzi. Mai bine te menajezi. In alta ordine de idei, inclin sa cred ca m-au mintit fara scrupule. Cred ca nici nu aveau monitorul pe stoc, intrucat ieri cand i-am sunat mi-au spus ca nu au primit modelul (doar 205-ul - mentiune care nici nu ma interesa intrucat eu DEJA am platit banii pentru un alt model de-acum o saptamana). Mi-au spus ca in seara asta s-ar putea sa primeasca ceva (probabil un alt "transport" din UE), si maine dimineata mi-au zis sa mai sun. Deci, mai mult ca sigur ca mi-au tras teapa, nu e vina lor (furnizorii sunt de vina ca nu trimit marfa) si mai ales eu sunt de vina, cine dracu' m-a pus sa cer verificarea monitorului. Deja mi-e sila. Hip hip ura pentru MEDIADOT ! | ||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |