![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Ageia PhysX
Salut, Am intrebare legata de PhysX. As dori sa stiu daca este o achizitie avantajoasa, intru-cat incep sa apara jocuri ce pot fi "vizualizate" altfel cu o astfel de placa. Am gasit una de 128 MB DDR3 memorie si 128 biti latimea de banda, la un pret ~700 RON. As dori sa luati si filmele de pe site ( http://www.ageia.com/physx/videos.html ) sa va dati seama ce inseamna PhysX ( de fapt, e un "procesor" de particule, randand fragmentele unei explozii ). Va recomand al 3lea film ( auto assault ) care arata diferenta dintre physx ON si physx OFF.
__________________ It's good to be bad. Simplicity comes easy.Complexity comes easier. Thou shall not be missed, but forever thy soul be living in mine's! | |||
|
| | #3 (permalink) | ||
|
evident ca nu e o achizitie avantajoasa, pana nu apar 2-3 jocuri fara de care nu poti, si care beneficiaza serios de pe urma placii, nici n-as lua in considerare ... ce jocuri exista ACUM si se transforma total de pe urma ei? tehnologia NU E FRECTIE, e f. misto insa suportul software conteaza
__________________ YM: suceveanu_eugen | |||
|
| | #4 (permalink) | ||
| Ai inteles gresit. Aici era vorba de Physx, nu de frectii. Frectii gasesti la farmacie. Este inca prea scumpa avand in vedere ca nu-s decat cateva jocuri care suport aceasta tehnologie. Mai asteapta cateva luni sa vezi daca apar ceva titluri , poate se mai ieftineste. | |||
|
| | #6 (permalink) | ||
|
@gangstar esti prima persoana care spune k ageia aduce o diferenta extraordinara in gaming.... nici un review citit de mine nu a spus k se merita banii. Plus k acum la 8800GTX/S se dedica memorie si latime de banda special pt calculele de fizica... ceea ce face inutil un Ageia.
__________________ ABIT IP35 | C2D E6750 @3.2Ghz w/Scythe ANDY SAMURAI MASTER | 2x 2GB kit Corsair TWIN2X2048-6400C4DHX @2.1V 4-4-4-12 | BFG 8800GT OC2 (675/1674/1950) | Western Digital Raptor WD360ADFD 36GB | Western Digital WD5000AAKS 500GB | ASUS DRW-2014L1T | Enermax EG365AX-VE(G) FMA | Antec P150 w/2x Akasa AK-184 L2B & 1x Antec Tricool 120 DBB | Saitek Eclipse II | Logitech MX620 | Linksys WRT54GL v1.1 w/ DD-WRT v24 | Altec Lansing ATP5 | Samsung SyncMaster 940BW | |||
|
| | #8 (permalink) | ||
|
Singurul joc cu PhysX care l-am vazut eu pana acum, a fost Ghost Recon: Advanced Warfighter... si ce pot sa-ti zic... doar o scadere de fps-uri, nimic spectaculos in rest.
__________________ The problem with the world is stupidity. I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself? | |||
|
| | #11 (permalink) | ||
|
mda ... frectie ... ah , pardon farmacie ... parere facuta dupa vizionarea a 2 filmulete demonstrative de pe site-ul respectiv . Ideea e interesanta , dar pt o concluzie tre sa experimentezi chiar tu asha ceva . Mai multe au de spus cei care o detin sau care au avut ocazia de testa . In cazul in care se dovedeste a fi o solutie pt cei care se ocupa de grafica , 700 ron nu e o suma f mare .
__________________ power is nothing without ctrl | |||
|
| | #12 (permalink) | ||
|
E frectie. Suportul software este aproape zero si nici pe viitor nu se va schimba ceva (decat daca ar scadea preturile la nivelul unei placi de sunet cu EAX ). Plus ca o mare parte din efecte se pot executa de catre placa video sau\si procesor. Luati ca exemplu Crysis, care are fizica la tot pasul si nu foloseste ageia.
| |||
|
| | #13 (permalink) | ||
| Banned Join Date: Jan 2005 |
Frectie-frectie da' peste vreo 2 ani n-o sa poti rula nici un joc k-lumea fara sa ai un accelerator de fizica in sistem... Quote:
| ||
|
| | #14 (permalink) | ||
|
speculatii , speculatii.... 1. ce te face sa crezi ca peste 1-2-3 ani un accelerator de fizica va fi un strict necesar ? 2. Dar daca asesta va fi integrat in placa video ? exemplu ce incearca cei de la nvidia sa faca cu seria 8XXX (si poate in 2-3 ani va ajunge la maturitate daca acum e doar un experiment) , ma refer la memoria separata ... sau poate vedem un "dual-core" al placiilor video ... stiu ca nu e cel mai bun exempu , dar daca tot discutam teoretic... deci pana la urama tot frectie ... PS: va rog sa ramanem la subiect , adica la Ageia PhysX. LE : Ah , inca ceva , scaderea de fps-uri si alte detalii tehnice ar trebui sa-i precope mai mult pe inginerii de la compania respectiva sau pe producatori , evident si pe cei din public dar ,pe noi mai mult pretul . Salutari .
__________________ power is nothing without ctrl | |||
|
| | #15 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jan 2007 Location: Botosani |
Auzi tu Quote:
__________________ | ||
|
| | #16 (permalink) | ||
|
Daca placa ar fi costat undeva in jur de 100 usd ar fi fost ceva interesant de cumparat, costul ar fi fost nesemnificativ si te-ai fi putut bucura de ceva chestii in plus in cele doua-trei jocuri care o suporta. Insa la pretul actual este o chestie de evitat. Oricum, am vazut acum ceva vreme un test, pe Anandtech cred. Un Core 2 Duo a rulat mai bine decat un Core 2 Duo cu un nucleu dezactivat si Ageia. Concluziile le trageti voi
__________________ balanced for lean | |||
|
| | #17 (permalink) | ||
|
[CODE][/CODE] Quote:
Sunt perfect de acord ca inca nu isi meritacei 700 Ron. Pt ce aduce in plus nu as da mai mult de 300. | |||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |