Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Hardware

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 22-02-2007, 03:59   #1 (permalink)
Nick anterior: Keeper_Gismo

gismo's Avatar

Location: In temnita intunecata creata cu truda si sudoare de loialii mei supusi
Ageia PhysX

Salut,
Am intrebare legata de PhysX.

As dori sa stiu daca este o achizitie avantajoasa, intru-cat incep sa apara jocuri ce pot fi "vizualizate" altfel cu o astfel de placa.
Am gasit una de 128 MB DDR3 memorie si 128 biti latimea de banda, la un pret ~700 RON.

As dori sa luati si filmele de pe site ( http://www.ageia.com/physx/videos.html ) sa va dati seama ce inseamna PhysX ( de fapt, e un "procesor" de particule, randand fragmentele unei explozii ). Va recomand al 3lea film ( auto assault ) care arata diferenta dintre physx ON si physx OFF.

gismo is offline    Reply With Quote
Old 22-02-2007, 08:14   #2 (permalink)
Registered User

George_antlinc's Avatar

frectie.

George_antlinc is offline    Reply With Quote
Old 22-02-2007, 08:23   #3 (permalink)
Registered User

eugenius's Avatar

evident ca nu e o achizitie avantajoasa, pana nu apar 2-3 jocuri fara de care nu poti, si care beneficiaza serios de pe urma placii, nici n-as lua in considerare ...
ce jocuri exista ACUM si se transforma total de pe urma ei?

tehnologia NU E FRECTIE, e f. misto insa suportul software conteaza

eugenius is offline    Reply With Quote
Old 22-02-2007, 09:39   #4 (permalink)
Registered User

rob_zzz's Avatar

Quote:
Originally Posted by George_antlinc View Post
frectie.
Ai inteles gresit. Aici era vorba de Physx, nu de frectii. Frectii gasesti la farmacie.

Este inca prea scumpa avand in vedere ca nu-s decat cateva jocuri care suport aceasta tehnologie. Mai asteapta cateva luni sa vezi daca apar ceva titluri , poate se mai ieftineste.

rob_zzz is offline    Reply With Quote
Old 22-02-2007, 13:54   #5 (permalink)
Smokin` `n Riddin`

gangstar's Avatar

am eu.diferenta de calitate grafica este extraordinara....da-mi un add i yahoo sa-ti zic mai multe...

gangstar is offline    Reply With Quote
Old 22-02-2007, 14:33   #6 (permalink)
Registered User

snapilica2003's Avatar

@gangstar esti prima persoana care spune k ageia aduce o diferenta extraordinara in gaming.... nici un review citit de mine nu a spus k se merita banii. Plus k acum la 8800GTX/S se dedica memorie si latime de banda special pt calculele de fizica... ceea ce face inutil un Ageia.
ABIT IP35 | C2D E6750 @3.2Ghz w/Scythe ANDY SAMURAI MASTER | 2x 2GB kit Corsair TWIN2X2048-6400C4DHX @2.1V 4-4-4-12 | BFG 8800GT OC2 (675/1674/1950) | Western Digital Raptor WD360ADFD 36GB | Western Digital WD5000AAKS 500GB | ASUS DRW-2014L1T | Enermax EG365AX-VE(G) FMA | Antec P150 w/2x Akasa AK-184 L2B & 1x Antec Tricool 120 DBB | Saitek Eclipse II | Logitech MX620 | Linksys WRT54GL v1.1 w/ DD-WRT v24 | Altec Lansing ATP5 | Samsung SyncMaster 940BW

snapilica2003 is offline    Reply With Quote
Old 22-02-2007, 14:38   #7 (permalink)
Smokin` `n Riddin`

gangstar's Avatar

pai...eu iti zic...ca ... in 2 jocuri pe care le-am testat eu...
cu si fara...ageia..si fii atent.... 8800gts cu si fara ageia...era dif de la cer la pamant....mai ales in ala....am uitat acum...vine cu placa.....e colosala diferenta....mai ales la explozii.....

gangstar is offline    Reply With Quote
Old 22-02-2007, 14:38   #8 (permalink)
Marca Inregistrata

Sandman's Avatar

Singurul joc cu PhysX care l-am vazut eu pana acum, a fost Ghost Recon: Advanced Warfighter... si ce pot sa-ti zic... doar o scadere de fps-uri, nimic spectaculos in rest.
The problem with the world is stupidity. I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself?

Sandman is offline    Reply With Quote
Old 22-02-2007, 16:51   #9 (permalink)
Registered User

cam mult 700 ron doar pt niste explozii. as renunta de tot la explozii la banii aia

Mandea is offline    Reply With Quote
Old 22-02-2007, 16:55   #10 (permalink)
CG Editor

Mika's Avatar

eu personal nu am , dar am citit niste review-uri bune despre ea acum aproximativ un an ( in level ) ...da totusi ...700 ron ii km mult

Mika is offline    Reply With Quote
Old 22-02-2007, 17:56   #11 (permalink)
Ma plictisesti

AcidChaoS_1's Avatar

mda ... frectie ... ah , pardon farmacie ... parere facuta dupa vizionarea a 2 filmulete demonstrative de pe site-ul respectiv . Ideea e interesanta , dar pt o concluzie tre sa experimentezi chiar tu asha ceva . Mai multe au de spus cei care o detin sau care au avut ocazia de testa . In cazul in care se dovedeste a fi o solutie pt cei care se ocupa de grafica , 700 ron nu e o suma f mare .

AcidChaoS_1 is offline    Reply With Quote
Old 22-02-2007, 18:10   #12 (permalink)

Dead Ghost's Avatar

E frectie. Suportul software este aproape zero si nici pe viitor nu se va schimba ceva (decat daca ar scadea preturile la nivelul unei placi de sunet cu EAX ). Plus ca o mare parte din efecte se pot executa de catre placa video sau\si procesor. Luati ca exemplu Crysis, care are fizica la tot pasul si nu foloseste ageia.

Dead Ghost is offline    Reply With Quote
Old 23-02-2007, 01:24   #13 (permalink)
Banned

Frectie-frectie da' peste vreo 2 ani n-o sa poti rula nici un joc k-lumea fara sa ai un accelerator de fizica in sistem...

Quote:
@gangstar esti prima persoana care spune k ageia aduce o diferenta extraordinara in gaming.... nici un review citit de mine nu a spus k se merita banii. Plus k acum la 8800GTX/S se dedica memorie si latime de banda special pt calculele de fizica... ceea ce face inutil un Ageia.
Sigur numai ca si capacitatea de randare a placii scade in acelasi timp (you know, fps-urile)...asa ca o placa separata care sa se ocupe exclusiv de calculele fizice e ceva mai indicata nu crezi ?

mariusV is offline    Reply With Quote
Old 23-02-2007, 03:32   #14 (permalink)
Ma plictisesti

AcidChaoS_1's Avatar

speculatii , speculatii....
1. ce te face sa crezi ca peste 1-2-3 ani un accelerator de fizica va fi un strict necesar ?
2. Dar daca asesta va fi integrat in placa video ? exemplu ce incearca cei de la nvidia sa faca cu seria 8XXX (si poate in 2-3 ani va ajunge la maturitate daca acum e doar un experiment) , ma refer la memoria separata ... sau poate vedem un "dual-core" al placiilor video ... stiu ca nu e cel mai bun exempu , dar daca tot discutam teoretic...
deci pana la urama tot frectie ...

PS: va rog sa ramanem la subiect , adica la Ageia PhysX.
LE : Ah , inca ceva , scaderea de fps-uri si alte detalii tehnice ar trebui sa-i precope mai mult pe inginerii de la compania respectiva sau pe producatori , evident si pe cei din public dar ,pe noi mai mult pretul .
Salutari .

AcidChaoS_1 is offline    Reply With Quote
Old 23-02-2007, 13:59   #15 (permalink)
Registered User

Auzi tu
Quote:
peste vreo 2 ani n-o sa poti rula nici un joc k-lumea fara sa ai un accelerator de fizica in sistem
Adica ce vrei sa spui ca va fi neaparat nevoie de asa ceva?Greseti mult, sunt doar cateva jocuri, care sunt toate niste porcarii fata de seriile precedente.Prea mult pun accent pe grafica-- si inca ceva : un joc "klumea" nu are nevoie de ageia, si asta au dovedit-o chiar ei, nefiind un joc bun care sa foloseasca ageya

pall_mall is offline    Reply With Quote
Old 23-02-2007, 15:02   #16 (permalink)
Registered User

PigBrother's Avatar

Daca placa ar fi costat undeva in jur de 100 usd ar fi fost ceva interesant de cumparat, costul ar fi fost nesemnificativ si te-ai fi putut bucura de ceva chestii in plus in cele doua-trei jocuri care o suporta.
Insa la pretul actual este o chestie de evitat.

Oricum, am vazut acum ceva vreme un test, pe Anandtech cred. Un Core 2 Duo a rulat mai bine decat un Core 2 Duo cu un nucleu dezactivat si Ageia. Concluziile le trageti voi

PigBrother is offline    Reply With Quote
Old 23-02-2007, 16:37   #17 (permalink)
Registered User

rob_zzz's Avatar

[CODE][/CODE]
Quote:
Originally Posted by Dead Ghost View Post
E frectie. Suportul software este aproape zero si nici pe viitor nu se va schimba ceva (decat daca ar scadea preturile la nivelul unei placi de sunet cu EAX ). Plus ca o mare parte din efecte se pot executa de catre placa video sau\si procesor. Luati ca exemplu Crysis, care are fizica la tot pasul si nu foloseste ageia.
Pai tocmai aici e smecheria, placa a fost creata ca acele efecte sa nu mai ocupe timp de procesor.
Sunt perfect de acord ca inca nu isi meritacei 700 Ron. Pt ce aduce in plus nu as da mai mult de 300.

rob_zzz is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Hardware

Thread Tools

Posting Rules