brat Probleme garantie EMAG
Page 1 of 4 1234 LastLast
Results 1 to 20 of 77

Thread: Probleme garantie EMAG

Registered User stelistu's Avatar

Probleme garantie EMAG

Am si eu o intrebare la voi.
    Problema: cumpar un hard-disk aseara, ajung acasa si cu stupoare constat ca e defect. Zic, asta e, ghinionul meu, mai fac maine un drum pana la firma.

Si ma duc azi cu gandul ca mi-l schimba pe loc, ca asa stiam, ca daca te duci in termen de 24 de ore de cand l-ai cumparat ti-l schimba pe loc. Dar, culmea, ajung la emag(pt ca de acolo l-am cumparat) si o domnisoara cu zambetul pe buze imi aduce la cunostinta ca ei nu rezolva nici o problema de service pe loc.

Si uite asa inca un drum, si cine stie cand imi vad hardu inapoi.

Intrebarea mea e daca trebuie sa ti-l schimbe pe loc daca te duci in termen de 24 de ore de cand l-ai cumparat?

Registered User migabi's Avatar
    Daca vrei banii inapoi, da. Daca e vorba de servici, dureaza.
    You see in this world there's two kinds of people, my friend. Those with loaded guns, and those who dig. You dig.

cum adica? imi dau banii inapoi fara sa il testeze?
    ca ei asta au zis, ca nu il pot testa pe loc
    --------------------
    Editare ulterioară
    --------------------
    ma poate ajuta cineva cu un link catre un articol, lege ceva? chiar sunt hotarat sa depun plangere daca e asa cum stiu eu
    Last edited by stelistu; 21-03-2007 at 12:02. Reason: Automerged Doublepost

Banned
    Ia banii pe el, fara testare da daca esti in 24 h, asa e cum stii tu
    si ia-ti altul lafel pe loc
    Ai fost la emag la Semanatoarea acolo?
    ANPC Bucuresti Str Transilvaniei
    "Prietenii stiu de ce"

manic driver 3rr0R's Avatar
    Nu aveau cum sa il schimbe daca nu aveau altul pe stoc. Daca cereai returnarea banilor banuiesc ca nu era problema. Exact ca tine am patit eu cu o placa de baza si mi-au dat banii inapoi.
    You were on top of the world, with "Hit me baby one more time",
    Only a stupid bitch would marry Kevin Federline!

mersi frumos baieti

mama, cat de tupeisti
    i-am sunat acum si le-am zis ce prevede legea si ma dadeau la intors, pana la urma a zis ca o sa se rezolve cat de repede posibil

daca pana diseara nu primesc banii sau un hard functional depun plangere la anpc

Registered User blana's Avatar
    asa si trebuie facut cand aud de anpc li se scoala paru in cap.
    am patito cu aia de la best.
    io stiam ca in 7 zile iti dau bani inapoi daca vrei nu doar 24 ore.
    am fost in a 6 sea zi la best si mi au dat bani (dupa ce am facut scandal la sefu de magazin).
    si aveam si 16 ani atunci, =)) . Si era vb de 25 RON
    Tel: 0761 802 307
    0724 946 835

fan-asus-commando red-dog's Avatar
    Quote Originally Posted by stelistu View Post
    mersi frumos baieti

mama, cat de tupeisti
    i-am sunat acum si le-am zis ce prevede legea si ma dadeau la intors, pana la urma a zis ca o sa se rezolve cat de repede posibil

daca pana diseara nu primesc banii sau un hard functional depun plangere la anpc
    asta ar fi trebuit sa faci din prima clipa...nu poti sa stai la mana lor pe banii tai...dak erai in alt stat probabil ca te alegeai si cu o despagubire...dar noi suntem in Romania si aici se poate intampla orice

Need I explain? Bogotta's Avatar
    Daca toata lumea ar fi la curent cu prevederile legale si ar pune problema in mod corect, si atitudinea celor de la magazine s-ar schimba radical. Asa ei merg pe ideea ca oamenii (cumparatorii) nu stiu oricum ce drepturi au si in consecinta nici comerciantii nu isi respecta obligatiile.
    „ internetul este subconştientul societăţii. Ni-l putem imagina ca pe reţeaua de canalizare a unui oraş, unde se deversează toate dejecţiile. ”

Mircea Cărtărescu

Registered User ElDiavolo's Avatar
    din cate stiu eu legea prevede ca iti poti cere banii inapoi in 30 de zile dar birocratia este de partea vanzatorului. trebuie sa te adresezi in scris firmei in cele 30 de zile si ei vor solutiona cum vor crede de cuviinta. ANPC nu-i va sanctiona pe chestia asta. Tu vei face reclamatia ei vor chema un reprezentant al emag cu documentatia, acesta va veni cu certificatul de garantie in care probabil sunt specificate conditiile de garantie/ returnare produs si tu vei fi anuntat de anpc ca trebuie sa faci o cerere in scris s.a.m.d. Legea este de partea celor mari (a firmelor) de cele mai multe ori. Inspectorii ANPC urmaresc solutionarea cazului de fiecare data si nu neaparat sanctionarea vanzatorului. Sanctiunea se aplica atunci cand se constata nereguli in acte, in nerespectarea conditiilor si termenilor de acordare a garantiei. Ma indoiesc de faptul ca eMAG ar avea astfel de probleme.
    Majoritatea celor care trec peste birocratie o fac pentru ca au posibilitatea si sefii lor recomanda rezolvarea amiabila pentru a evita drumuri la opc, anpc, etc. Amenzi se dau destul de rar si asta celor mici si neatenti.
    Parerea mea...
    "Cand un geniu adevarat apare pe lume, il vei cunoaste sigur dupa un semn, anume ca toti imbecilii se vor uni intr-o conjuratie impotriva lui." Jonathan Swift

da, dar daca eu sunt nevoit sa fac n drumuri in plus datorita nesimtirii lor cand se putea rezolva frumos, pe loc, atunci imi rezerv dreptul sa le raspund cu aceeasi moneda si sa se plimbe si ei pe drumuri la opc, anpc, etc.

Megalomaniac's Avatar
    Din cate stiu, produsele achizitionate online pot fi returnate fara explicatii, in termen de 10 zile. (Mai) e valabila chestia asta?
    - Care este leguma cu cea mai mare concentraţie de alcool?
    - Mazărea borîtă pe perete.

Top Tip Of The Week: When going through airport customs and you are asked "do you have any firearms with you?" do not reply "what do you need?"

e si asta o idee dar ei sunt platiti sa faca asta in timp ce tu vei pierde timp in plus. Este perfect legal sa iti preia produsul defect in garantie si sa iti rezolve problema in cateva zile. Asta este problema cu emag, nu fac garantie la nimic. Mai bine astepti si mai faci un drum cand se rezolva decat sa mai faci 5 aiurea si sa rezolvi acelasi lucru. Crezi ca oamenii aia ti-au dat hdd-ul defect cu buna stiinta? Ei ce-ar trebui sa faca acum? Sa reclame furnizorul ? Sa reclame producatorul? Nu cred. E exact aceeasi relatie... client-furnizor dar la un alt nivel. Am furnizori care imi fac garantiile dupa 6 luni. Daca as da marfa din stoc la fiecare client cu problema as ajunge in putin timp sa am stocuri numai de marfa defecta. La fel am si clienti care trimit marfa la garantie fara sa aiba vreo problema sau cu totul alta problema decat cea reclamata.
    La un moment dat toti suntem si clienti si vanzatori. De ce oare cand suntem clienti gandim intr-un fel iar cand suntem vanzatori ne schimbam radical mentalitatea? Nu putem gandi omeneste in ambele cazuri?
    Nu cred ca avem educatia necesara ...
    "Cand un geniu adevarat apare pe lume, il vei cunoaste sigur dupa un semn, anume ca toti imbecilii se vor uni intr-o conjuratie impotriva lui." Jonathan Swift

AKI akileon's Avatar
    stai linistit , la emag din cate am inteles ei nu au service propriu pt componente , aceasi problema a patit-o un amic care a cumparat un kit de memorii , sa dus a doua zi cu ele si a durat 3 sapt pana i-au dat alt kit , raspunsul lor era " aveti rabdare , se repara" , nu stiu ce repara la o placuta de memorie , dar fie
    emigrant

nu stiu ce repara la o placuta de memorie , dar fie
    stai linistit ca in 3 saptamani la congelator se repara majoritatea memoriilor.
    mai merg 1 ora, mai stai 3 saptamani si tot asa... glumesc
    se pot repara multe la o placuta de memorie de aceea se procedeaza astfel. ca de altfel majoritatea produselor se pot repara foarte usor. de aceea nu se schimba produsul pe loc pentru ca cel reparat apoi va trebui vandut altcuiva. Ti-ar conveni sa cumperi marfa reparata ca noua? Ti-ar conveni, ca vanzator, sa vinzi ca SH un hdd in care clientul a bagat molexu invers?

bog
    bog is offline
    Registered User
    @ el diavolo

"Am furnizori care imi fac garantiile dupa 6 luni. Daca as da marfa din stoc la fiecare client cu problema as ajunge in putin timp sa am stocuri numai de marfa defecta."

sunt doua aspecte aici
    1- ai foarte putina marfa in stoc - si normal cand ai 3 hd bushite din 5 ai probleme cu stocul de marfa...
    2 - furnizorul e varza daca iti livreaza 30 de hdd-uri busite din 50....

in ambele situatii clientul are de pierdut si tu nu esti o firma "serioasa"....
    sunt convins ca la e-mag din cate hdd-uri livreaza pe zi - banuiesc ca de ordinul zecilor - nu reprezinta o problema 1 maxim 2 hdd care pot fi bushite

problema e ca tot ei sunt jegosi (emag)... iar tu ca magazin de componente ar trebui sa te duci si sa iti schimbe distribuitorul pe loc hdd-urile busite... pentru ca el le trimite direct la mama lor si primeste altele la loc (in ceva timp)....ideea e ca intarzierea e normal sa fie mai mare la ordinul importatorilor pe tara si sa scada pe masura ce se apropie de clientul final... pana la zero.. adica sa ti-l schimbe pe loc imediat dupa constatarea problemei.
    Y: alexebog
    Ambitia este cea mai proasta scuza pentru a nu avea bunul simt de a fi lenes. Y. Tumblebugs

Smokin` `n Riddin` gangstar's Avatar
    emag e reseller rhs.......

Registered User sellermn's Avatar
    hai ca ai zis-o... eu stiu ca iau si de la asesoft si de la skin si de la tornado si de la itdirect si multi altii...
    Zic la fel ca ElDiavolo, nici eu nu schimb pe loc marfa defecta...
    Odata i-am schimbat pe loc unuia o placa de baza (dupa ce m-am uitat f atent la ea), am trimis-o la garantie si mi-a venit peste 2 zile cu mentiunea scrisa ca are un pin de la un slot de memorie facut scrum si adio garantie, asadar am dat din buzunar contravaloarea MB
    La HDD nici nu se pune problema. Firmele importatoare se leaga de toate aspectele cand vine vorba sa inlocuiasca un HDD (zgarieturi, etc). Prefer sa astept sa vina HDD de la service si apoi sa-l dau omului. La memorii, testez si daca e cazul, schimb pe loc...
    Apoi, nici mie nu-mi place ideea ca HDD-ul reparat vine de la garantie si eu il vand altui om de nou, nu e cinstit
    Cea mai mare problema e la placile de baza, (aproape niciodata) n-am primit alta placa de baza noua ci altele care probabil au avut probleme minore si au putut fi reparate... nu mai vorbesc de sursele de alimentare de 30 ron: eu le trimit impecabile ca aspect si-mi vin altele cu 2-3 stickuri pe ele, cu te miri ce firma, data intrare service, cu ventilatorul plin de praf. Pai cui dreaq mai vand eu sursa aia?
    Ca sa nu mai zic ca odata am primit un combo jegos rau de tot, zgariat, cu etichete lipite pe ele, de la service, asta la o comanda de produse noi. Sun la firma si zic: nene ce mi-ai trimis? zice, era ultima bucata si ne-am gandit ca va trebuie neaparat, bla, bla... zic nene, eu dau banii pe lucruri noi si voi imi trimiteti produse din service?
    Emag trebuie sa-si dezvolte un departament de service unde sa testeze memoriile, HDD si sa le inlocuiasca nu pe loc ci 2-3 zile, altfel vor avea mult de pierdut din cauza asta.
    be another number / at least you'd be alive

Registered User reeven's Avatar
    Quote Originally Posted by Megalomaniac View Post
    Din cate stiu, produsele achizitionate online pot fi returnate fara explicatii, in termen de 10 zile. (Mai) e valabila chestia asta?
    Lol, aberatie.
    In 24 ore daca produsu e defect ti se returneaza banii, si doar daca au pe stoc accelasi model.
    Trăiască Toată Măldăva!

Registered User flowrent's Avatar
    Dar inlocuirea produsului cu un altul(dar nu identic) pe motiv de..insatisfactie..asta se poate face si in ce interval ?

1.  
    Free Online Strategy Games - Last Post
Page 1 of 4 1234 LastLast