Page 1 of 574 12341151101501 ... LastLast
Results 1 to 20 of 11465

Thread: Mici intrebari care nu merita un thread separat

  1. Back To Top | #1
    Pervs R me TheCrusher's Avatar
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Pe o lipie de shaorma!

    Mici intrebari care nu merita un thread separat

    In traditia de a exista cate un astfel de threa pe aproape fiecare categorie de pe CG am zis ca e momentul pt unul si pe sectiunea de hardware, pt cei mai n00bish dintre noi cat si pt cei cu slabe cunostinte hardware sau chiar si pentru cei mai lenesi dintre noi care nu stiu/au chef sa foloseasca wiki sau gugal.

    Indraznesc sa cer si un stiky pt acest thread

    Intrebare pt care am deschis acest thread este la ce foloseste de fapt un "12V power connector"

  2. Back To Top | #2
    acea mufa cu 4 pini , 2x+12 si 2x gnd ? sa bage curent in plus la procesoarele flamande. unele placi merg si fara insa daca procul incepe sa suga grav poti arde ceva , bsod sau ... diverse.

    si mai e acel 20+4 connector de la atx 2 care are +12, +3.3 , +5 si gnd..parca. aici nu sunt foarte sigur. corectati-ma daca gresesc

  3. Back To Top | #3
    Pot sa montez o memorie DDR 400 MHz, PC 3200, de 512 MB langa una de 256 MB, idem caracteristici? Apar conflicte ceva? Trebuie neaparat de pus una de 256?

  4. Back To Top | #4
    nu are nici o legatura marimea unui stick. eventual pot aparea conflicte daca sunt single side cu double side. citeste in manualul placi de baza ca sa te asiguri.

  5. Back To Top | #5
    Registered User mascotzel's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Bucuresti
    intrebarile ar trebui sa iaba un numar in fata,ca sa fie mai usor de raspuns la ele(si de facut trimiteri la ele)...la fel si la raspunsuri
    pensionar...ciocu' mic
    mascotzel.forum@gmail.com

  6. Back To Top | #6
    Pervs R me TheCrusher's Avatar
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Pe o lipie de shaorma!
    Corect mascotel

    Mad_Turnip intreb pentru ca in specificatia placii de baza pe care doresc sa o achizitonez pe la sfarsitul lunii scrie la una din caracteristici - 4 pin 12V power connector si sincer habar nu am ce fac acei pini.

  7. Back To Top | #7
    Zefir cata1812's Avatar
    Join Date
    May 2004
    Location
    Brasov
    Uite o poza in care ti-am indicat cu o sageata conectorul respectiv. Ca scop este cum a zis Mad_Turnip, alimentare suplimentara pentru procesor
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Mici intrebari care nu merita un thread separat-untitled.jpg  

  8. Back To Top | #8
    Registered User diabolik_s2's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Bucharest
    sa incep eu.. cu intrebare 1

    1) aveti idee de ce pcul mai vechi pe care il am, se reseteaza din senin sau da un bsod pe care apare irq_driver_less_or_equal or sometihng in timpul bootarii (deseori), in applicatii (cateodata) si in prime95 cum dau start la torture test
    am citit pe diferite site-uri si am vazut ca poate sa fie de la drivere SAU de la ram
    de la ram sigur nu e, am incercat cu 4 diferite, si de la drivere, tin sa cred ca nu e, pt ca am reinstalat diferite vers de xp si problema a persistat
    The cake is a lie...

  9. Back To Top | #9
    Registered User mascotzel's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Bucuresti
    Quote Originally Posted by diabolik_s2 View Post
    si de la drivere, tin sa cred ca nu e, pt ca am reinstalat diferite vers de xp si problema a persistat
    1.
    aha...si driverele s-au schimbat?
    la BSOD-uri de genul ala ajuta sa retii mesajul de eroare(iti da un cod hexazecimal si o ionformatie) si sa google-esti cateva minute....

    aaa,si nu mi se pare obiectul topicului...asa cum e el intentionat si numit
    pensionar...ciocu' mic
    mascotzel.forum@gmail.com

  10. Back To Top | #10
    Zefir cata1812's Avatar
    Join Date
    May 2004
    Location
    Brasov
    1. Fara sa ne spui configuratia pc-ului nu te prea putem ajuta

  11. Back To Top | #11
    Registered User diabolik_s2's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Bucharest
    pai da.. asta am si spus, ca am cautat pe site-uri, exact ce scria in mesajul de pe bsod.. intai am cautat codul hexa, apoi mesajul propriu zis
    driverele cred ca s-au schimbat, ca versiune, ca dpdv hardware, pc a ramas la fel
    The cake is a lie...

  12. Back To Top | #12
    Registered User mascotzel's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Bucuresti
    Quote Originally Posted by diabolik_s2 View Post
    driverele cred ca s-au schimbat, ca versiune, ca dpdv hardware, pc a ramas la fel
    1.
    nu intelegi....nu ma refeream la driverele generice din windows
    ma refeream la driverele specifice hardware-ului tau specific(o ANUME placa de baza,o ANUME placa video,o ANUME imprimanta etc)....
    pensionar...ciocu' mic
    mascotzel.forum@gmail.com

  13. Back To Top | #13
    Registered User diabolik_s2's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Bucharest
    Quote Originally Posted by cata1812 View Post
    1. Fara sa ne spui configuratia pc-ului nu te prea putem ajuta
    da.. proc Intel p 4 1,6 GHz, 1x512 MB DDR1 pc 3200 la 200MHz, pv geforce mx440, sursa no name 300W

    @mascotel

    au ramas aceleasi acele drivere. problema e ca erau aceleasi si inainte sa inceapa sa se reseteze........ si mergea ok
    The cake is a lie...

  14. Back To Top | #14
    Zefir cata1812's Avatar
    Join Date
    May 2004
    Location
    Brasov
    Nu ai specificat ce placa de baza ai, hdd-uri, unitati optice, alte device-uri daca mai ai etc. Verifica cum stai cu temperatura la procesor, poate de atata timp s-a uscat pasta, poate coolerul este plin de praf(nu strica sa il cureti), sursa iarasi e suspect, vezi cum stai cu tensiunile (eventual imprumuti o sursa de la un prieten si faci proba), ventilatorul de pe ea poate are si el nevoie de o curatare. Overclock pe el banuiesc ca nu ai, daca da revii la setarile default si vezi ce face. Un reset de BIOS mai face minuni uneori. Astea numai pentru o eventuala problema pe partea hardware

  15. Back To Top | #15
    Nick anterior: FullMetal Ike's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Down South
    2
    Cu sistemul din semnatura primesc uneori bsod, cod 0x80000003, 0x804E2A36,0xF3D8CAE0,0x0000000 Pe net zice ceva de aplication error. Cel mai des se intampla cand folosesc firefox, dar ma indoiesc sa aiba asa probleme...Inainte am avut un hard de 160 maxtor si imi dadea destul de des...de cand cu cel nou am avut doar de 2 ori.
    Si inca o intrebare: ce efect are conectarea si a 12V power connector si a celui 20+4?
    Misery loves company. Rat brained degenerates plague the planet. Minds function on a hopelessly unevolved level. Could not process reason if given 15 lifetimes. Contemplation of the universe not even an option. Cosmic space anomaly. Not enough time. Good luck humans, good luck.

  16. Back To Top | #16
    locked`n`loaded darkzone's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    dark side of the Force
    1) Pot fi tensiuni anapoda datorate îmbătrânirii sau devalorizării unor condensatori din sursă ori de pe placa de bază. Rezolvarea: altă sursă şi/sau inspectarea condensatorilor din sursa de Vcore de pe placă.

    2) Încearcă ce zice aici.
    Cealaltă întrebare: conectorul +12V cu 4 pini e acolo pentru a suplimenta puterea necesară procesorului, marea majoritate a plăcilor având nevoie de el pentru a porni (s-a mai zis mai sus); cel +4 aduce în plus +12V, +5V, +3.3V şi GND, la fel, pentru suplimentarea puterii pe liniile respective. De multe ori nu e musai nevoie de el, plăcile respective funcţionând bine-mersi şi cu surse ATX 1.0/1.1 cu 20 pini. În schimb, dacă se doreşte şi ceva oc, situaţia devine albastră, fiind nevoie de o sursă ATX 2.0 cu 24 pini.
    Cu cat inveţi mai mult cu atât îţi dai seama cât de puţin ştii - Albert Einstein
    Better to fight for something than live for nothing - George Patton


  17. Back To Top | #17
    Registered User
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Constanta
    3. Se vede o diferenta mare daca inlocuiesc o 9550 256/128 cu o 6600 GT 128/128 cu DDR3 inno 3D? Face acea 6600 GT 225 RON second hand daca n-are garantie? Ar merita sa ma arunc la o X800GTO 256/256 la 350-400 RON? Stiu ca-s mai multe intrebari, dar asta e..

  18. Back To Top | #18
    locked`n`loaded darkzone's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    dark side of the Force
    3) Da, şi încă mare. Preţul corect pentru 6600GT, acum, ar fi de 200 lei. Dacă ai cu ce, merită din plin acel GTO.
    Cu cat inveţi mai mult cu atât îţi dai seama cât de puţin ştii - Albert Einstein
    Better to fight for something than live for nothing - George Patton


  19. Back To Top | #19
    Registered User
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Constanta
    3. Si ar duce acea 6600 GT un monitor de 22'' (1680 x 1050) in jocuri nu foarte pretentioase (flatout 2, toca 3, titan quest etc), jocuri pe care actuala 9550 le duce onorabil in 1280? (ma rog, le duce dar o OC in draci, cu peste 70%).
    Si inca ceva: Ar fi X800 gatuit de un sempron 2400+ sk.A?

  20. Back To Top | #20
    locked`n`loaded darkzone's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    dark side of the Force
    3) Da, dar tot aşa cu ceva oc. Cel mai rentabil ar fi un 6800GT 256/256 undeva în jur de 300 lei, cu care n-ai avea probleme la ce vrei să faci. Hmmm, cu Sempronu' ăla nu faci mare lucru dacă nu tragi de el, şi încă bine de tot.
    Cu cat inveţi mai mult cu atât îţi dai seama cât de puţin ştii - Albert Einstein
    Better to fight for something than live for nothing - George Patton


  1.  
Page 1 of 574 12341151101501 ... LastLast

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •