Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Hardware

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 31-05-2007, 19:46   #101 (permalink)
Banned

e bine ca totusi cineva face reduceri de genu asta,probabil in viitor vor mai fi si alte firme care sa ofere reduceri de genu asta

bogdan_419 is offline    Reply With Quote
Old 01-06-2007, 00:25   #102 (permalink)
Registered User

Taman cand am facut comanda, unele componente s-au scumpit brusc, putintel, desi mult timp erau destul de "statice". Oricum , nu ma plang de asta, cei de acolo au fost destul de 'cooperanti' ca sa zic asa, in plus au amanat o zi expedierea ca sa nu-mi trimita o componenta ce o primisera desigilata, adica e bine ca au fost atenti cu asta.

bellagio is offline    Reply With Quote
Old 02-06-2007, 11:07   #103 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by vallig View Post
georginho - Lege nr. 449 din 12/11/2003
Publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 812 din 18/11/2003
privind vânzarea produselor şi garanţiile asociate acestora

Art. 16. - Răspunderea vânzătorului, conform prevederilor art. 9-14, este angajată dacă lipsa de conformitate apare într-un termen de 2 ani, calculat de la livrarea produsului.
Deci, garantie minima - 2 ani !
Cred ca faci o confuzie. Declaratia de conformitate e altceva. Uite declaratii de conformitate de la HP:
http://www.hp.com.ro/dc/dc.html

Liviu Varzaru is offline    Reply With Quote
Old 02-06-2007, 17:38   #104 (permalink)
Registered User

Nu m-a tras nimeni de maneca de la PCgarage, ca am comandat DDR2 si PCI-Ex16, si procesor sk. 754 (evident incompatibile, adica sa-si dea seama ca ceva nu e in regula la sistemul meu). Mai ales ca la un moment dat exact de proc si memorii m-au sunat ca nu sunt, iar apoi ca au gasit. Varianta de AM2 si cea de 754 fiind exact una langa alta pe pagina si probabil fiind f neatent in momentul ala... desi tot nu-mi prea explic. Pana luni doar stau si ma uit la ele, sper ca o sa mi-l schimbe .
Pt ceilalti : atentie la neatentie !

Old 02-06-2007, 17:53   #105 (permalink)
2che

Hadrian's Avatar

Tu ai spus ca vrei sa le iei toate pentru acelasi sistem?Poate nu au zis nimic pentru ca s-au gandit ca faci 2 sisteme.Oricum,acum se cumpara ddr2 ca cu camionul,la ce preturi a ajuns.
1st Rig:AMD X2 4800+ @5600+@2.93ghz sk.AM2,ASUS M2N-E,2GB Ddr800@mhz cl5 A-Data Gaming Series,Gecube Ati HD 3870 512 ddr4/256bit @stock,Seagate 3500830AS 500Gb S-ata II /8Mb+Maxtor 160 Gb Sata1,Dvd-Wr Asus 1814BL,Powerlink 550W on Ups Apollo400VA,Horizon H-7005L,BenQ X530 Wireless,/Nokia 6680 // 2nd Rig: Discovery ZP Noblesse:Intel Pentium M 1.6Ghz,Intel Extreme Graphics2@64Mb,Hdd 60Gb,768Ddr 400mhz,Dvd-Wr Toshiba

Hadrian is offline    Reply With Quote
Old 02-06-2007, 19:07   #106 (permalink)
Registered User

Pai daca le adunai iti dadea exact pt un sistem, exceptand placa de baza care nu aveau ce vroiam eu si am luat-o din alta parte... am facut si o verificare inainte sa trimit comanda, dar in titlul de pe lista nu scria cuvantul magic "754" ca sa-mi sara in ochi ca am gresit... nu vreau sa zic ca vina primara e a lor, e a mea din cate se pare, sper macar sa mi-l schimbe ca altfel ma complic inclusiv cu garantia... o sa vad.

Old 02-06-2007, 22:15   #107 (permalink)
Registered User

reeven's Avatar

Doamne ce ai putut sa scrii aicea Bellagio, mai bine taceai, pe bune, ca sa nu te faci de ras.
Vezi poate poti sa editezi postul. sau fa un print screen sa-l arati la nepoti.
Pai atata timp cat tu te duci cu lista de piese care le vrei, oamenii te-au servit cu ce ai vrut tu.

reeven is offline    Reply With Quote
Old 02-06-2007, 23:49   #108 (permalink)
Registered User

Nu vad de ce sa ma fac te ras, a fost o neatentie pe moment pe care nu mi-o explic. Sa inteleg ca voi sunteti perfecti si nu faceti greseli. Vai. Ei nu aveau nici o obligatie, dar mi s-a parut normal ca intr-un magazin (online sau nu, nu conteaza) specializat de calculatoare sa se sesizeze ca ceva nu se 'potriveste' si sa atentionezi clientul...
In fine, nu vreau sa acuz pe nimeni, era asa sa ma 'plang' si eu

Old 03-06-2007, 00:25   #109 (permalink)
Registered User

M1cutzu's Avatar

Quote:
Originally Posted by bellagio View Post
Nu vad de ce sa ma fac te ras, a fost o neatentie pe moment pe care nu mi-o explic. Sa inteleg ca voi sunteti perfecti si nu faceti greseli. Vai. Ei nu aveau nici o obligatie, dar mi s-a parut normal ca intr-un magazin (online sau nu, nu conteaza) specializat de calculatoare sa se sesizeze ca ceva nu se 'potriveste' si sa atentionezi clientul...
La naiba, e un magazin online !

Nu e intentia mea sa pun intr-o lumina proasta pe nimeni, insa magazinele online vad doar produse. Atat. Vezi produsul X, dai 3 click-uri si il primesti la usa.

Da, e mai ieftin, tocmai pentru ca online-urile au cheltuieli mai scazute si isi permit sa mearga cu un adaos minuscul. Nu trebuie sa tina stocuri mari, nu trebuie sa plateasca chirii exorbitante pe spatii mari in zone centrale, nu trebuie sa aiba o armata de angajati, paznici, femei de servici si nici macar sa aiba un departament tehnic. Doar muta produsele de la furnizor la client cu un adaos de MAXIM la 10%, si de la client la furnizor cand e vorba de garantii.

Cand cumperi o placa video de pe www.online-pc-shop-super-pret.ro cumperi DOAR placa video, nu cumperi consiliere tehnica. Vrei consilere si discutii tehnice ? Du-te la un magazin care include si asta in pretul componentelor, intr-adevar platesti 5% in plus pe produs dar stii ca ai cumparat ceea ce vrei si nu o sa ai probleme de compatibilitate. Iar daca ai, poti sa te intorci si sa le dai cu calculatorul in cap, pentru ca e dreptul tau din moment ce ai dat niste bani in plus.

Initiativa PCG & CG mi se pare laudabila, imi pare rau doar ca nu asa multa lume intelege cat de semnificativi sunt cei 2% pentru un magazin online. OK, 2% in plus sau in minus nu conteaza foarte mult pentru majoritatea, insa apreciati macar faptul ca cele doua entitati online fac ceva eforturi pentru suma aia. Totul e marketing pana la urma insa e in avantajul clientului, sa fii nemultumit de un discount e doar ipocrizie.

M1cutzu is offline    Reply With Quote
Old 03-06-2007, 00:34   #110 (permalink)
Manic Miner

burebista's Avatar

Quote:
Originally Posted by M1cutzu View Post
Vrei consilere si discutii tehnice ? Du-te la un magazin care include si asta in pretul componentelor, intr-adevar platesti 5% in plus pe produs dar stii ca ai cumparat ceea ce vrei si nu o sa ai probleme de compatibilitate. Iar daca ai, poti sa te intorci si sa le dai cu calculatorul in cap, pentru ca e dreptul tau din moment ce ai dat niste bani in plus.
Word bro.

De cind ma chinui sa explic ca merita sa platesti acei x% in plus pentru un magazin (se stiu ele) care are personal ultracalificat in IT.

burebista is offline    Reply With Quote
Old 03-06-2007, 01:47   #111 (permalink)
Registered User

Magazinele de care vorbiti voi nu se complica cu semproane (verificat dinainte) si alte chestii unde au probabil profit mai mic ... si au o varietate mai mica de componente... si am incercat sa iau toate componentele de la acelasi magazin.
Hai sa lasam balta chestiunea asta. Nu am vrut sa acuz pe nimeni direct, ci era doar o observatie generala. Nu am nici o problema daca mi-l schimba. Probabil ca ma stresez eu prea tare, n-ar avea de ce sa nu mi-l schimbe de vreme ce e tray (deci nu prea e vb de sigiliu), e in aceeasi stare in care l-am primit (n-am avut in ce sa-l folosesc si nici nu l-am fortat sau altceva), si imi asum cheltuielile suplimentare de schimbare... dar parca mai stii peste ce probleme dau... ca am mai avut nu de mult o experienta la alt magazin...
Subiect incheiat.

Old 03-06-2007, 10:24   #112 (permalink)
Registered User

reeven's Avatar

Quote:
Originally Posted by M1cutzu View Post
Quote:
Originally Posted by bellagio View Post
La naiba, e un magazin online !

Nu e intentia mea sa pun intr-o lumina proasta pe nimeni, insa magazinele online vad doar produse. Atat. Vezi produsul X, dai 3 click-uri si il primesti la usa.

Da, e mai ieftin, tocmai pentru ca online-urile au cheltuieli mai scazute si isi permit sa mearga cu un adaos minuscul. Nu trebuie sa tina stocuri mari, nu trebuie sa plateasca chirii exorbitante pe spatii mari in zone centrale, nu trebuie sa aiba o armata de angajati, paznici, femei de servici si nici macar sa aiba un departament tehnic. Doar muta produsele de la furnizor la client cu un adaos de MAXIM la 10%, si de la client la furnizor cand e vorba de garantii.

Cand cumperi o placa video de pe www.online-pc-shop-super-pret.ro cumperi DOAR placa video, nu cumperi consiliere tehnica. Vrei consilere si discutii tehnice ? Du-te la un magazin care include si asta in pretul componentelor, intr-adevar platesti 5% in plus pe produs dar stii ca ai cumparat ceea ce vrei si nu o sa ai probleme de compatibilitate. Iar daca ai, poti sa te intorci si sa le dai cu calculatorul in cap, pentru ca e dreptul tau din moment ce ai dat niste bani in plus.

Initiativa PCG & CG mi se pare laudabila, imi pare rau doar ca nu asa multa lume intelege cat de semnificativi sunt cei 2% pentru un magazin online. OK, 2% in plus sau in minus nu conteaza foarte mult pentru majoritatea, insa apreciati macar faptul ca cele doua entitati online fac ceva eforturi pentru suma aia. Totul e marketing pana la urma insa e in avantajul clientului, sa fii nemultumit de un discount e doar ipocrizie.
Micutu a spus ce era de spus.

reeven is offline    Reply With Quote
Old 04-06-2007, 11:14   #113 (permalink)
Registered User

vallig's Avatar

Quote:
Originally Posted by Liviu Varzaru View Post
Quote:
georginho - Lege nr. 449 din 12/11/2003
Publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 812 din 18/11/2003
privind vânzarea produselor şi garanţiile asociate acestora

Art. 16. - Răspunderea vânzătorului, conform prevederilor art. 9-14, este angajată dacă lipsa de conformitate apare într-un termen de 2 ani, calculat de la livrarea produsului.
Deci, garantie minima - 2 ani !
Cred ca faci o confuzie. Declaratia de conformitate e altceva. Uite declaratii de conformitate de la HP:
http://www.hp.com.ro/dc/dc.html
Daca nu stii sa citesti mai bine taci si stai in banca ta !
Lipsa de conformitate , nu declaratie !!!
Ce dracu , ai macar habar ce inseamna termenul "lipsa de conformitate" ?
Iti spun eu : nu isi pastreaza caracteristicile mentionate !!!

vallig is offline    Reply With Quote
Old 04-06-2007, 11:58   #114 (permalink)
Registered User

Am dat e-mail la elsaco si thermaltake nici un raspuns, ma asteptam de la cei din urma sa fie seriosi.

Old 04-06-2007, 13:06   #115 (permalink)
Registered User

Quote:
Ai citit ce scria in pdf-urile de la HP? Declaratia de conformitate se refera la alte caracteristici si anume directivele Consiliului European. Este vorba de simbolul "CE" marcat pe ambalajul produselor. Deci asta inseamna conformitate si asta trebuie sa fie de 24 de luni.

De la OPC stiu ca garantia poate sa fie si de o saptamana,o luna etc

Old 04-06-2007, 15:58   #116 (permalink)
Registered User

vallig's Avatar

Las-o balta! Nu vrei sa intelegi si gata. Poate este prea dificil pt tine !
Daca un produs face "buba" mai este conform ? Nu !
Iar despre ce spui referitor la OPC(ANPC de fapt) iti dau un link util :http://www.anpc.ro/anpcro/index.php?...1448&Itemid=92
Citeste cu atentie art. 3 litera c)
Suntem de mult pe langa subiectul thread-ului.
PC-Garage : actiune de markenting de salutat, multa bafta dar cu 1-2% nu se face primavara. O parte din concurenta are preturi mai mici (fara discount) cu 4-5-6%, depinde de produs.
Asa se intampla cand nu importi si ramai la mana pietei interne.

Quote:
Originally Posted by Liviu Varzaru View Post
Quote:
Ai citit ce scria in pdf-urile de la HP? Declaratia de conformitate se refera la alte caracteristici si anume directivele Consiliului European. Este vorba de simbolul "CE" marcat pe ambalajul produselor. Deci asta inseamna conformitate si asta trebuie sa fie de 24 de luni.

De la OPC stiu ca garantia poate sa fie si de o saptamana,o luna etc

Last edited by vallig; 04-06-2007 at 16:13..

Old 04-06-2007, 16:37   #117 (permalink)
Registered User

Quote:
Te rog eu frumos sa ai grija cu jignirile prea finute...Avand in vedere ca lucrez si eu tot la PCGarage iti spun cum stau lucrurile. Zilele trecute s-a vorbit cu cei de la ANPC si ne-au zis ca garantia poate sa fie si mai mica decat 2 ani.

Old 04-06-2007, 20:17   #118 (permalink)
Registered User

vallig's Avatar

te-ai legat de lucrul cel mai putin important.
faptul ca lucrezi la pcgaraj nu te face detinatorul adevarului absolut.
intamplarea face sa incerci sa convigi ca 1 mai mare ca 2 exact pe cineva care s-a lovit de chestia asta mai mult decat si-ar fi dorit
da , ai dreptate, poti acorda garantie mai mica cu o singura conditie : sa dai spaga groasa cui trebuie. Nu dai spaga , trebuie sa acorzi 2 ani.
ceea ce ai relatat despre discutiile cu anpc au clarificat problema pt mine.
Peace ! Long live the "spaga" !
No offence !
;37187715]
Quote:
Te rog eu frumos sa ai grija cu jignirile prea finute...Avand in vedere ca lucrez si eu tot la PCGarage iti spun cum stau lucrurile. Zilele trecute s-a vorbit cu cei de la ANPC si ne-au zis ca garantia poate sa fie si mai mica decat 2 ani.[/QUOTE]

Old 04-06-2007, 20:34   #119 (permalink)
Registered User

[FriendlyAlien]'s Avatar

vallig: Informeaza-te mai bine. Garantia de conformitate nu e una si aceeasi chestie cu garantia efectiva a unui produs. Daca ambele utilizeaza notiunea de timp, te-au bagat in ceata imediat, aparent. Scuip cuvinte din aceasi oala ca si domul Liviu. Ia ca exemplu consumabilele, lampile pentru proiectoare etc. Nimeni nu o sa iti acorde garantie 2 ani pentru ele. Orice magazin poate sa ofere garantie atat cat doreste sau atat cat ii ofera importatorul.

[FriendlyAlien] is offline    Reply With Quote
Old 04-06-2007, 21:08   #120 (permalink)
Registered User

vallig's Avatar

Ha !

hai sa nu incurcam borcanele.(consumabile)
am spus-o: peace !
Pe mine m-ati convins.
(yeah right !)

Advertisment
jocuri prin smsCumpără jocuri prin SMS

Rapid si sigur!
Reply

Computer Games Forum > Tech > Hardware

Thread Tools

Posting Rules