Salutare
Am achizitionat de curand o placa video 8800GT ce are in spate un proc E6750 2.66GHZ , 2 GB Ram Kingmax si o placa de baza ASUS P5SE.
Am mari probleme insa la jocuri , unde dupa un anumit timp pica sistemul. Imi apar tot felul de culori dubioase pe ecran , linii aiurea si intr-un final moare tot sistemul , urmand un inevitabil restart. Sa fie de la placa video , se incalzeste excesiv, sa fie de la drivere, de la o configurare proasta a sistemului? (Sistemul de operare e Windows XP SP2 cu updateuri la zi)
Mentionez ca am instalat ultimele drivere Nvidia
Jocurile cu care am avut probleme: HOMM5 Tribes of East, NFS Prostreet , NFS Carbon , Juiced 2 HIN . Random am avut prob si cu COH Opposing Fronts.
Va rog frumos daca aveti idee ce as putea sa fac?

Reply With Quote
Io-te aci' ce zic "băjeţii" ăştia -
daca schimba racirea
ceea ce mi se pare cam o prostie ..da whatever 
) care acoperă toată suprafaţa plăcii şi pe care este inserat un radiator destul de subţirel din lamele de aluminiu eloxat. Dată fiind natura materialului din care este confecţionată talpa, căldura preluată de la GPU este rapid transferată la memorii care se încing peste măsură. Adăugăm şi bug-ul din BIOS (la majoritatea exemplarelor) care împiedică ridicarea turaţiei ventilatorului în funcţie de temperatură şi se ajunge la temperaturi de peste 100*C. O rezista GPU-ul la 130*C, dar memoriile sigur nu. Erorile alea sunt de memorie, nicidecum de GPU. Memoriile GDDR3 nu se încing aproape deloc chiar şi fără radiatoare. Iar temperaturile afişate de soaftele alea jenante de monitorizare nu ştiu cât de aproape de adevăr sunt, dar de cele mai multe ori fiind mult pe lângă valorile reale. Un termometru digital e întotdeauna de luat în seamă, având marja de eroare de maxim 1-2*C.

Bookmarks