Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Hardware

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 30-12-2007, 23:40   #181 (permalink)
Registered User

Sincer cu carcasa inchisa ( cum o tin acum ) nu am nici o problema.
Chiar nu e forte galagios.
Eeeee ... oricum e cel mai galagios din carcasa da nu deranjant.

dgxshpe is offline    Reply With Quote
Old 31-12-2007, 00:26   #182 (permalink)
Registered User

Xperience's Avatar

Mda... cred ca am si eu probleme cu placa mea... sau o fi altceva... nu stiu
Am un BFG 8800GT OC2, Accelero S1 instalat, memorii aditionale pe VRM-uri, turbo module, + un cooler de 8cm care bate exact in spatele placii in zona vrm-urilor unde se incinge cel mai tare placa... Si totusi dupa cca o ora de crysis mi s-a blocat compul (freeze la imagine... muzica inca se auzea in fundal, iar dupa cca 20 de sec nici ea nu sa mai auzit si reset automat...
La fel patesc acum si in nfs prostreet... acolo nu rezista nici 5 minute si imi apare blue screen timp de jumatate de secunda apoi reset...
Cineva imi spunea ca e posibil sa fie de la rami... ca se incing... am pus mana pe ei si sunt oarecum calzi dar nu "fierbinti"
Prima data cand a aparut acest reset mi sa intamplat in momentul imediat dupa ce am pus S1... si nerabdator cum am fost nu am avut pe moment sa mai pun alti radiatori pe memorie... si i-am impartit cum am putut acoperind toata zona VRM-urilor si lasan 3 memorii libere din cele 8... cand am vazut resetul am zis OK... sau incalzit memoriile alea si a doua zi am cumparat radiatori aditionali si am montat si coolerul de 8 sa bata in ea... si totusi reseturile nu se opresc
Atat crysis cat si prostreet le joc cu totul la maxim... daca are vreo importanta...
Sugestii, reclamatii?

Xperience is offline    Reply With Quote
Old 31-12-2007, 00:59   #183 (permalink)
Registered User

Shade®'s Avatar

Daca nu ai artefacte sau in acel BSOD nu este mentionat ceva de display driver atunci nu se stie daca placa video este vinovatul. Cu atat mai mult cu cat este si racita corespunzator. Alte jocuri nu mai ai instalate ? Doar in astea 2 iti face asa ?

Shade® is offline    Send Message via Xfire to Shade® Reply With Quote
Old 31-12-2007, 00:59   #184 (permalink)
Master of Darkness

darkzone's Avatar

Pentru început, dezactivează Automatically restart (vezi aici cum) şi afli ce anume cauzează eroarea. Poate fi o simplă coincidenţă şi să fie driverul video de vină.

darkzone is offline    Reply With Quote
Old 31-12-2007, 11:54   #185 (permalink)
Registered User

Dexter[Smurfz]'s Avatar

In crysis vezi sa nu fie si procesoru devina daca e OC. Si mie s-a intamplat sa inghetze Crysis, si prima data iam dat reset, dar cand sa mai intamplat...am deschis geamul si la nici 5 secunde dupa ce a inceput sa vina aer rece de afara si-a dat drumu jocul. Acum nu stiu exact daca e doar de la proc , sau poate sa supraincalzit si placa video

Dexter[Smurfz] is offline    Send Message via Xfire to Dexter[Smurfz] Reply With Quote
Old 31-12-2007, 12:22   #186 (permalink)
Registered User

o chestie de care uitasem este un update de Windows XP legat de managementul memoriei:
http://www.microsoft.com/downloads/d...displaylang=en
rezolva unele BSOD-uri. in XP. nu stiu in VISTA daca exista ceva asemanator sau daca e cazul de asa ceva.
chair asa: cei cu BSOD-uri, a-ti incercat sa faceti rocada intre XP si VISTA ca sa vedeti daca BSOD-urile se pastreaza? poate ca problemele cu care va confruntati sunt banale probleme de drivere sau conflicte cu cine stie ce software aveti instalat.

poate merita si asta:
http://www.microsoft.com/downloads/d...displaylang=en

LE: am gasit ceva care ar putea merge si in cazul VISTA:
http://www.microsoft.com/downloads/d...DisplayLang=en

Last edited by barbacot; 31-12-2007 at 12:36..

barbacot is offline    Reply With Quote
Old 08-01-2008, 14:14   #187 (permalink)
Banned

Am cumparat un Asus 8800 GT de la pcfun. Nu stiu exact ce revizie este. Discul cu drivere a venit cu un programel cu care pot seta cresterea turatiei coolerului in functie de cresterea temperaturii. Pana acum am jucat Crysis si inca un joc de strategie mai vechi si nu am avut probleme. Temperatura nu este foarte mare, fata de cum am citit aici. 55 grade in windows si 60-65 cand joc. Faza naspa este ca certificatul de garantie care mi l-au dat ei este de fapt o anexa in alb nesemnata si nestampilata unde scrie ca placa beneficiaza de 3 ani garantie. Citind despre problemele unora cu 8800 GT nu stiu ce sa fac. I-am sunat de nenumarate ori la depozit in perioada sarbatorilor si au zis ca imi trimit certificat cu stampila si semnatura pe email, dar nu am primit nici in ziua de azi. Nu am chef peste 1-2 ani daca pica placa sa ma trezesc ca ei nu mai recunosc garantia. Voi ce ma sfatuiti?

Winfast is offline    Reply With Quote
Old 08-01-2008, 14:33   #188 (permalink)
Registered User

Croocodillul's Avatar

de ce nu te duci la ei?

Croocodillul is online now    Reply With Quote
Old 08-01-2008, 17:58   #189 (permalink)
Registered User

Kickazz's Avatar

poate romanu nu e din bucuresti

Kickazz is offline    Reply With Quote
Old 01-02-2008, 08:15   #190 (permalink)
Registered User

Din nefericire intampin si eu exact aceleasi probleme ca multi altii de pe acest forum.8800GT 512Mb de la Gigabyte, varianta Torboforce (700/1900), care in 3d mark 2006 se blocheaza cu artefacte albastre, iar in jocuri, aceleasi simptome, imaginea se blocheaza iar sunetul ori merge mai departe, ori ramane blocat intr-ul loop continnu.Totul se rezolva doar cu un hard-reset si coborarea frecventelor la memorie la 1900mhz si la gpu la 600mhz (prima data am coborat doar la memorii, iar jocurile mereg mai mult timp apoi tot se blocheaza, dar de 3d amrk 2006 trece fara probleme).Placa este cu acel cooler zalman vf700alcu si temperatura amxima atinsa in fur este de 81grade.Am testat si incins placa si in fur si atitool si nu da nici un fel de probleme la frecventele cu care vine din fabrica, doar in 3d mark shi in jocuri.Zilele astea a trimit la garantie ca nu mai suport, sper sa-mi tirmita una functionala.Ca la urma urmei..am platit pentru o editie cu frecvente marite...nu pt una stock.Apropo...ce insemna RMa?Ca tot am vazut folosindu-se termenul.Return to the MAnufacturer ?

Sethm1980 is offline    Reply With Quote
Old 01-02-2008, 13:57   #191 (permalink)
Registered User

config:E 6750=--GA-P35 DS3---WD3200AAKs---2x1 GEIL ULTRA 800---
BFG 8800 GT OC---CORSAIR VX450---AKASA ZEN BLACK.
din prima au mers fara probleme toate jocurile pe DX 10 pe very high,fara
restarturi,artefacte sau alte bube.DAR GPU si memoriile de pe vga se
incalzeau in draci(95-80).Am pus un cooler TT DUORB pe care l-am alimentat la 5 V(cu ajutorul lui ICE SHARK) si acum am o temp decenta
de 45-37 in jocuri.Carcasa e inchisa iar DUORB-ul nu se aude.

busila is offline    Reply With Quote
Old 01-02-2008, 14:07   #192 (permalink)
melomaniac

Cosmin_C's Avatar

Quote:
Originally Posted by Sethm1980 View Post
8800GT 512Mb de la Gigabyte, varianta Torboforce (700/1900), care in 3d mark 2006 se blocheaza cu artefacte albastre, iar in jocuri, aceleasi simptome, imaginea se blocheaza iar sunetul ori merge mai departe, ori ramane blocat intr-ul loop continnu.
Inca nu am o statistica clara dar pot spune ca placa-minune de la Gigabyte vine intr-o veselie la service, la fel ca si restul de placi re-proiectate de Gigi pentru reducerea costurilor - la care se adauga si overclock-ul din fabrica, totul la un pret uneori chiar putin mai mic decat la modelul reference - rata de RMA este cel putin dubla fara de varianta standard. Nu stiu ce profit scot baietii din placile de genul asta dar la fiecare nou model mai cad nitel in ochii clientilor...

RMA inseamna Return Merchandise Authorization sau Return Material Authorization. Link.

Cosmin_C is online now    Reply With Quote
Old 01-02-2008, 14:32   #193 (permalink)
Registered User

dsaraolu's Avatar

Problema o ridica overclock-ul, daca avea frecvente standard nu aveau probleme, oricum o sa scada frecventele alea cat de curand. EVGA a patit acelasi lucru si au scazut frecventele la variantele overclockate. Din ce am vazut pe site la Gigabyte deja exista rev. 0.1 la varianta Zalman, cea cu radiatorul auriu si heatpipe-uri.

dsaraolu is offline    Reply With Quote
Old 01-02-2008, 14:47   #194 (permalink)
Registered User

oare si gigabyte 3850 vor avea aceleasi probleme,datorita pcb-ului custom?

one111 is offline    Reply With Quote
Old 01-02-2008, 15:22   #195 (permalink)
Registered User

eugenius's Avatar

mi-am luat si eu placa minune de la gigabyte, aia cu 700/1900, nu mi se blocheaza in 3dmark nimic, insa am o intrebare:

cum controlezi ventilatorul la placa asta ?
ca are un mega cooler pe ea, care la full e foarte galagios .. mie rivatuner 2.06 imi arata ca ar trebui sa stea la 29%, insa in mod evident nu sta ...

am observat ca placa mai are un fan header sus de tot, in care nu-i bagat nimic, ala pt ce e?

PS: a mea are radiator cu heatpipe-uri nu simplu ...

eugenius is offline    Reply With Quote
Old 01-02-2008, 15:28   #196 (permalink)
Registered User

tas3's Avatar

am cumparat si eu un 8800 GT de la Manli si nu am nici un fel de problema cu ea ... chiar am facut si putin OC de la 600/900 la 650/1000 (la shader nu am umblat) , am coolerul stock la care am marit turatia la 50%. temperaturi in idle 48C , si 75C dupa 2 ore de crysis

tas3 is offline    Reply With Quote
Old 01-02-2008, 17:49   #197 (permalink)
Registered User

Aveti grija de modelul acela de la Gigabyte, mi-am luat si eu, a mers 1 zi fara probleme dupa care a inceput sa se blocheze in 3dmark2006, nici o componenta a sistemului nu era overclockat.
A 2-a zi dupa un reset din cauza blocarii in 3dmark placa imi dadea artefacte si in bios, am schimbat-o pe un Asus normal, cea cu racire modificata, sper sa nu mai am probleme.

zsarpi is offline    Reply With Quote
Old 01-02-2008, 18:06   #198 (permalink)
melomaniac

Cosmin_C's Avatar

Quote:
Originally Posted by one111 View Post
oare si gigabyte 3850 vor avea aceleasi probleme,datorita pcb-ului custom?
Are acelasi etaj de alimentare cu 8800GT dar consuma mai putin, probabil tin mai bine. Deocamdata nu am vazut nici una cu PCB costum la garantie...
Quote:
Originally Posted by eugenius View Post
Cu un fan controller sau manual pe 5 sau 7 volti; software este imposibil.

Cosmin_C is online now    Reply With Quote
Old 01-02-2008, 18:11   #199 (permalink)
Registered User

Eu am dat comanda si acum ma gandesc sa schimb 8800 gt-ul asta cu cel stock. Ce ziceti, sa am eu mai mult noroc si sa nimeresc o placa "sanatoasa"? Si inca ceva, daca scad eu frecventele ca la cea default va mai face probleme?

Ovidiu23 is online now    Reply With Quote
Old 01-02-2008, 18:28   #200 (permalink)
Registered User

dinamovistu's Avatar

Quote:
Originally Posted by eugenius View Post
mi-am luat si eu placa minune de la gigabyte, aia cu 700/1900, nu mi se blocheaza in 3dmark nimic, insa am o intrebare:

ca are un mega cooler pe ea, care la full e foarte galagios .. mie rivatuner 2.06 imi arata ca ar trebui sa stea la 29%, insa in mod evident nu sta ...

am observat ca placa mai are un fan header sus de tot, in care nu-i bagat nimic, ala pt ce e?

PS: a mea are radiator cu heatpipe-uri nu simplu ...
Cred ca tu ai varianta cu memorii samsung si nu quimonda.

dinamovistu is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Hardware

Thread Tools

Posting Rules