![]() |
| | #2162 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jul 2008 |
noul ati 9.5 scade destul de mult performantele in jocuri pentru 4850 fata de driverul anterior 9.4 din ce am vazut ATI Catalyst 9.5 Vista Driver Analysis Introduction :: TweakTown | ||
|
| | #2164 (permalink) | ||
|
Chiar zilele trecute am fost nevoit sa schimb driverul 9.4 cu 9.5 pentru ca unul din testele de Crysis refuza sa ruleze; dupa ce am pus driverul nou am refacut testele si se misca exact la fel. Placa video era un HIS HD4850 standard, nu IceQ4 sau Turbo, iar sistemul de operare Vista x64 SP1 cu toate update-urile la zi.
__________________ Arguing on the internet is like running in the special olympics - even if you win, you're still retarded. God must like stupid people very much, that's why He keeps making so many of them... | |||
|
| | #2165 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jan 2002 Location: Bucuresti |
eu nu am mai auzit ca consumul sa depinda de temperatura, e exact pe dos, temperatura depinde de consum pt o parte din energia pe care o ia din sursa se transforma in caldura degajata si creste temperatura pe masura ce creste consumul, deci temperatura creste datorita consumului si nu invers. in fine, probabil nu e formularea clara.
| ||
|
| | #2166 (permalink) | ||
| HD 4870, Warhead, rulat testul Ambush 3 loops. In mod normal ar fi trebuit ca la la fiecare rulare sa obtin aceeasi succesiune de evenimente dar nu se intampla asa. Spre exemplu, la o rulare a lispsit la inceput nava aia in flacari care se prabusa iar la alta au lipsit stropii care sareau cand trageai cu arma in apa si evident ca scorul era mai mare cand lipseau anumite obiecte. Sunt curios daca 9.5 rezolva ceva in privinta asta.
| |||
|
| | #2168 (permalink) | ||
| Quote:
Quote:
__________________ Neutru 1. i5 750|Ninja2|P55-DS3R|4GB 1333|POV 8800GTX|Dell 2209WA|640AAKS|HD642JJ|AD-7200A-0B|ZM-460B|Antec 300|X-FI XtremeGamer|Sennheiser HD497|Solo 6|Diamondback 3G|Eclipse II|Logitech G25 2. Lenovo IdeaPad S10 Atom N270 | |||
|
| | #2170 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Feb 2007 | Am facut si eu testul video din OCCT 3.1.0 ( GPU OCCT ), rulat FullSscreen , Shader Complexity 3 ( Optimal ptr 4870 ) dar si cu 8 si a trecut 1 ora fara erori , bluescreen , restart sau vreo problema . E drept testul este unul extrem de intens si dur cu placa video . Temperatura a ajuns la 105 grade cu ventilatorul la 100% . Eu am un model de 4870 mai nou de la Sapphire si cred ca nu are VRM -ul standard . Driverul a fost Catalyst 9.5 pe Vista .
| ||
|
| | #2171 (permalink) | ||
|
OK, daca ai ajuns la 82/83A pe VRM si nu ai avut probleme se pare ca ai un PCB modificat cu VRM-ul in 4 faze. ![]() Anyway, in real life nu este o problema pentru ca inca niciun joc nu viseaza sa ajunga la 82A dar era mai mult o problema teoretica de design care a fost trecuta sub tacere de ATI.
__________________ ...un fleac... m-au ciuruit... | |||
|
| | #2172 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Feb 2007 |
M-am decis sa merg mai departe si am marit frecventa memoriilor de la 3600MHz DDR5 la 4000MHz si sa rulez testul la aceleasi setari . Rezultatul ? S-a inchis sistemul direct nu restart ci ca si cum s-ar fi luat curentul . Eu sincer nu am mai intalnit asa ceva , in FurMark ultima versiune reusea cu OC la memorii sa restarteze driverul si frecventele pe default, insa nu mi-a inchis sistemul . Sursa este un Antec NeoPower 500 , luata de 3 luni .Nu e problema caci in jocuri sau folding sau alte aplicatii nici acum si nici peste 3 ani placa video nu va fi solicitata asa . Din ce am citit pe XtremeSystems unde creatorul OCCT posteaza, nu se stie inca daca e o problema de design al placilor sau o problema software , in codul programului OCCT sau la driverele ATi . Cei de la ATi nu au dat nici un raspuns , insa exista rapoarte despre 4870 cu design de referinta ce trec acest test , plus faptul ca testul nu reuseste sa streseze placile Nvidia la 100% la fel cum o face cu cele ATi . Deci e inca prematur sa tragem concluzii .
| ||
|
| | #2173 (permalink) | ||
| Quote:
Oricum si la nVidia apare un fenomen ciudat cu limitarea FPS-urilor deci se pare ca pe undeva exista un catch la ambele firme. ![]() Pina una alta noi sa fim sanatosi si sa ne vedem in liniste de joacele noastre fie cu ATI fie cu nVidia.
__________________ ...un fleac... m-au ciuruit... | |||
|
| | #2174 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Feb 2007 | Catch-ul este ca placile video actuale high end ,atit NVidia cat si ATi, sunt impinse la maxim iar overclocking-ul pe ele este neviabil . Cand ii aud pe unii ca tin 4870 la frecvente de 800-850 GPU , cand placile lor abia fac fata pe default . Tuturor le-as recomanda sa verifice OC-ul la seriile 4870,4890,GTX260,GTX275,GTX285 cu FurMark ultima versiune ( xtreme burning mode , AA8X,Post Procesing activate ) si daca trece cu OCCT 3.1.0 GPU test .
| ||
|
| | #2175 (permalink) | ||
| Musk nu prea ai dreptate, overclock se poate face daca ai bun simt, adica maxim 15% si o racire buna la placa video. Eu am un GTX260 overclockat de catre producator, nu este nici o diferenta fizic intre ea si una cu frecvente default, doar ca a fost testata la aceste frecvente si a mers, lucru asta il poate face orice posesor al unei placi video, doar frecventele atinse vor diferi.
__________________ i7 920, Andy Samurai, DFI LP DK X58, 3x1024 Corsair 1333 MHz, EVGA GTX 260 Core 216 SC, Hitachi 40/120/320/500 GB, Recom PWS-EVO-BW, Sirtec 500W, HP P275 21" | |||
|
| | #2176 (permalink) | ||
|
__________________ loc de raclama....COSMOTE: 0765485461 ___________________________________ ATENTIE! Începând cu 14 octombrie 2009, orice thread nou care nu contine datele de contact ale vanzatorului / cumparatorului va fi sters, iar userul este pasibil de ban. Private Message-ul nu este acceptat ca mod unic de contact si nici trecerea acestor informatii în semnătură. | |||
|
| | #2178 (permalink) | ||
|
__________________ loc de raclama....COSMOTE: 0765485461 ___________________________________ ATENTIE! Începând cu 14 octombrie 2009, orice thread nou care nu contine datele de contact ale vanzatorului / cumparatorului va fi sters, iar userul este pasibil de ban. Private Message-ul nu este acceptat ca mod unic de contact si nici trecerea acestor informatii în semnătură. | |||
|
| | #2179 (permalink) | ||
|
a aparut pe piata acel model xfx cu racire dual slot ?? stie cineva ??
__________________ Vand PC PENTIUM 4 -'''' ieftin si foarte bun '''' VAND Monitor |Intel E5200 2.5@3.0 ghz|Sapphire Radeon HD4850 1024 ddr3 Vapor-x|450W|2 GB DDR3 1800 Mushkin|DFI P45-T3RSB Plus| | |||
|
| | #2180 (permalink) | ||
|
Pentru o placa video 4770 recomandati driverul de 4700 de pe site-ul ATI sau ultimul driver scos de acestia? (pentru 4890?).
__________________ “The mind is everything. What you think you become.” Gautam Buddha The best Diet is simply a matter of mind over platter. | |||
|
| Advertisment | |
Cumpără jocuri prin SMSRapid si sigur! | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |