![]() |
| | #2 (permalink) | ||
|
Un articol mult mai bun este aici: http://techgage.com/article/creative...ease_consumers Este un rezumat al intregii situatii. Personal, X-FI-ul meu merge f bine pe Win XP, nu mi-a facut probleme pana acum, iar Vista nu am sa bag prea curand. Daca ar fi sa o schimb, as lua un Asus Xonar si nu m-as mai uita inapoi. | |||
|
| | #3 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Feb 2008 | Creative....
Creative nu mai face nimic de mult in domeniul placilor audio. Ei nu stiu decat sa dea in competitie (si acum imi amintesc cand au trucat niste teste ca sa demonstreze ca placile lor sunt mai bune decat M-Audio, cand nu erau). Acum s-au luat si de Xonar ca nu ar avea EAX nativ. Ca doar cu atat au ramas cu EAX, ca in rest sunt varza. Seria X-Fi e o nenorocire, se aud extrem de prost la cat costa. Audigy la fel, a fost o manevra de marketing fata de Live! 5.1. Si ce s-au gandit baietii, ca au nevoie clientii lor de o placa noua, si cum nici dracu nu si-ar fi inlocuit placa lui cu alta la fel ca performante, interzic drivere pe vechile placi pt. Vista, urmand sa lanseze ei o noua serie de placi cu suport Vista sa mai faca si ei un ban "cinstit". Creative au fost, acum sunt doar cea mai proasta solutie de placi video.
| ||
|
| | #4 (permalink) | ||
|
tocmai, placile creative sunt foarte bune. si cele din seria Audigy sunt chiar foarte bune. problema o reprezinta driverele si softul. mai bine zis, lipsa lor, in special pe vista. o placa audigy are un potential foarte mare, dar este gatuita in mod intentionat de cei de la creative, tocmai pentru a forta clientii sa cumpere x-fi. ei spuneau ca dvd audio in vista, nu merge decat pe x-fi. uite ca acel programator, daniel_k a reusit sa rezolve problema si pe audigy. cu driverele si softul de la el, o placa audigy este aproape la fel de buna ca un x-fi. de asta cei de la creative incearca sa-l oblige pe acest programator sa nu mai scoata drivere si soft pentru audigy si vista. e simplu, le strica strategia abuziva de marketing. aici nu e vorba de alte placi, ci doar de creative.
__________________ one love | |||
|
| | #5 (permalink) | ||
| E o practica des intalnita de foarte mult timp la procesoare(schimbarea multiplicator/fsb) si obtii aceleasi rezultate ca si un produs mai scump sau la placi video(deblocarea pipe-line-urilor sua overclock-ul).Era si cazul sa apara la alte componente ale pc-ului.
__________________ 1st Rig:AMD X2 4800+ @2.75Ghz sk.AM2,ASUS M2N-E,3GB Ddr800@880Mhz(1024MB/800Mhz Kingmax Mars KLDD4 CL5+2048MB/800Mhz A-Data CL5 Gaming Series),Sapphire Ati Hd 3850 256 ddr3/256bit 688/1656@742/1980 Mhz pci-express,Seagate 3500830AS 500Gb S-ata II /8Mb,Dvd-Wr Asus 1814BL,Powerlink 550W on Ups Apollo400VA,Horizon H-7005L,BenQ X530 Wireless,/Nokia 6680 // 2nd Rig: Discovery ZP Noblesse:Intel Pentium M 1.6Ghz,Intel Extreme Graphics2@64Mb,Hdd 60Gb,768Ddr 400mhz,Dvd-Wr Toshiba | |||
|
| | #6 (permalink) | ||
|
Trebuie sa fac rost de driverele astea inainte sa "dispara". Oricum nici daniel_k nu a procedat ok cand a cerut donatii pentru un software reverse-engineered si copyrighted.
__________________ ABIT IP35 | C2D E6750 @3.2Ghz w/Scythe ANDY SAMURAI MASTER | 2x 2GB kit Corsair TWIN2X2048-6400C4DHX @2.1V 4-4-4-12 | BFG 8800GT OC2 (675/1674/1950) | Western Digital Raptor WD360ADFD 36GB | Western Digital WD5000AAKS 500GB | ASUS DRW-2014L1T | Enermax EG365AX-VE(G) FMA | Antec P150 w/2x Akasa AK-184 L2B & 1x Antec Tricool 120 DBB | Saitek Eclipse II | Logitech MX620 | Linksys WRT54GL v1.1 w/ DD-WRT v24 | Altec Lansing ATP5 | Samsung SyncMaster 940BW | |||
|
| | #9 (permalink) | ||
| Quote:
Ca sa nu mai vorbim de componentele folosite... Tu ai auzit vreodata un Audigy in paralel cu o alta placa de top a momentului ? Intotdeauna iti luai teapa cu placile lu Creative... Drivere proaste, resampling inutil de la 48 KHz... Toate astea pentru un amarit de EAX pe care eu l-am considerat mereu o mare teapa. Am pus de curind un Ubuntu pe vechiul meu PC, pe care aveam un X-fi Music. M-am dus pe site la Creative, surprise: doar drivere de Linux 64, si alea beta. Asa ca am stat cu "beep, beep". Sa-i "beep" io pe ei. Acum, cu Vista si cu accesul interzis la kernel, e momentul sa moara dracu' EAX-ul si sa ne lase si Creative... Go dupa 3dfx, ca nu va plinge nimeni. Creative e un dinozaur care tine cu ultimii colti de viata...
__________________ Cry "Havoc !" and let slip the dogs of war. | |||
|
| | #11 (permalink) | ||
| Le gasesti destul de usor, CD-ul pentru Vista merge si pe XP. E un ISO de 700MB care are tot ce-ti trebuie.
__________________ ABIT IP35 | C2D E6750 @3.2Ghz w/Scythe ANDY SAMURAI MASTER | 2x 2GB kit Corsair TWIN2X2048-6400C4DHX @2.1V 4-4-4-12 | BFG 8800GT OC2 (675/1674/1950) | Western Digital Raptor WD360ADFD 36GB | Western Digital WD5000AAKS 500GB | ASUS DRW-2014L1T | Enermax EG365AX-VE(G) FMA | Antec P150 w/2x Akasa AK-184 L2B & 1x Antec Tricool 120 DBB | Saitek Eclipse II | Logitech MX620 | Linksys WRT54GL v1.1 w/ DD-WRT v24 | Altec Lansing ATP5 | Samsung SyncMaster 940BW | |||
|
| | #14 (permalink) | ||
| Quote:
![]() Si de cand X-FI sunt "past products"? | |||
|
| | #16 (permalink) | ||
|
dai pe fiecare in parte si-ti spune pt ce e...
__________________ http://norc.ro/ | |||
|
| | #17 (permalink) | ||
| http://blog.wired.com/gadgets/2008/0..._k-who-fi.html Features that I've successfully enabled: - Dolby/DTS decoding (originally discovered by another Creative forum member, but I've explained how to use it) - CMSS, CMSS2 and Stereo Surround (originally only "CMSS" was available, this setting also affects ALchemy/OpenAL, so it is really useful) - Advanced EQ and Special FX presets - DVD Audio - Hardware MIDI synthetizer (I wrote a small utility that automatically detects and changes the default Vista MIDI Synth during driver install or can change it later using its GUI. Some media players lets you choose the MIDI synthesizer) - Equalizer (with preset saving, very hard to accomplish, had to deal with bugs in Creative software and use my creativity to find a workaround). - WaveRT (a Microsoft replacement for ASIO, however I don't know if it really works or not) - Successfully enabled the software-based X-Fi Crystalizer for use with Audigy cards. daniel_k: I've deleted the P17 to Xtreme Audio mod and ALchemy from FileFront (where I store the files). (The P17 to Xtreme Audio mod P17 is the codiname for a simple PCI audio controller that powers the Audigy LS/SE/Value, Live! 24-bit and X-Fi Xtreme Audio host-based soundcards. Completely modded the P17 drivers to transform any Audigy LS/SE/Value and Live! 24-bit into a X-Fi Xtreme Audio (enabling Crystalizer).)
|
| | #20 (permalink) | ||
|
modul nu-l mai gasiti: The current situation DDL encoder and Crystalizer were not publicly released. I've deleted the P17 to Xtreme Audio mod and ALchemy from FileFront (where I store the files). ps. stocks:
|
| Advertisment | |
Cumpără jocuri prin SMSRapid si sigur! | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |