![]() |
| ||||||||
| Thread Introduction |
| Pentru ca s-a mai discutat despre subiectul water cooling va rog luati si analizati si alte threaduri cu discutii despre water cooling : Recomandari water cooling Solutia PC-Coolers cu Water cooling Alta recomandare water cooling Intrebari water cooling Despre waterblock Alte discutii despre water cooling Discutii nr 4 Discutii nr 5 Discutii nr 6 NU postati poze de dragul de a pune poze! Fara detalii tehnice (model water cooler, waterblock, pompa, etc; temperaturi in idle/load, sistem default/overclocked) vi se vor sterge posturile. Postati in principal poze cu modul in care sunt asamblate NU poze generale ale sistemului (pentru acest tip de "show-off" exista threadul Putin divertisment: POZE cu PC-urile noastre!) Alta observatie : fara aplaudaci ! Postati doar intrebari referitoare la sisteme, felicitarile le puteti trimite prin PM, mail, posta romana, etc. |
![]() |
| LinkBack | Thread Tools |
| | #21 (permalink) | ||
|
Am eu o intrebare: de ce nu ati venit fratilor la cerf. Am cautat peste tot dupa voi, asta dupa ce am vazut, nu mai stiu pe ce thread noul sistem pe care l-ati facut, de-abia asteptam sa-l vad pe viu... Asta dupa ce anul trecut am vazut la voi la stand zalmanul mfc-02 si copperheadul, pe care le-am dorit instantaneu si mi le-am si luat ulterior; anul acesta nu am mai avut unde sa tin si eu lachesisul in mana... dezamagire, la anul nici nu mai calc pe acolo
__________________ War does not decide who is right, but who is left. | |||
|
| | #23 (permalink) | ||
| Quote:
| |||
|
| | #24 (permalink) | ||
|
Pai normal ca radiator de 120 (extreme - din acela gros). Va fi un entry level (dar performant) kit; deja in momentul in care ai radiator dublu aproape sigur trebuie sa modifici prin carcasa. Kitul standard este gandit pentru utilizatorul obisnuit care abia incepe "aventura" in watercooling, dar ii da posibilitatea sa experimenteze si cu diverse uppgrade-uri daca vrea ulterior.
__________________ .... | |||
|
| | #25 (permalink) | ||
|
E foarte buna ideea, dar cand ziceti de performant ma gandesc ca tine un quad OC moderat. Ceea ce un rad de 120 nu cred ca face. Poate Thermochill 160, dar deja e alta poveste. A-ti putea sa oferiti varianta asta si eventual inlocuirea cu un rad de 240 macar pt cine vrea. Parerea mea. Lichidul cred ca transparent e ok. Cine vrea isi poate lua coloranti UV dupa preferinte. O sa aveti concurenta http://www.mediadot.ro/produse/30-co...-cl-w0075.html Desi e un kit slab, romanul caruia va adresati (adica cel care nu se prea documenteaza) poate prefera sa economiseasca 1,5mil. | |||
|
| | #27 (permalink) | ||
|
Kit-ul oferit de noi nu-si propune sa satisfaca setea de overclock-ing extrem (subliniez extrem) a unora dintre noi. Pentru acest gen de useri avem componente bune si vom mai avea si altele pentru a-si putea configura un sistem de racire performant. Solutia noastra este peste medie (CPU block EK, pompa decenta scufundata in rezervor, furtun de 10mm diametru interior, radiator "extreme", ventilator PWM... ) si suporta si un upgrade al buclei de racire cu un bloc de GPU si radiator aferent. Performant, repet, nu din punctul de vedere al unui overclock-er extrem, ci al userului ce doreste un raport bun intre overclock-ing si silentiozitate fara sa trebuiasca sa se imprumute de bani . Nu va fi cea mai tare solutie de racire, va fi silentioasa, usor de montat si va oferi confortul unei temperaturi decente pe timp de vara.Afirmatii de genul ca radiatorul nu tine, pompa slaba sau mai stiu eu ce nu se potrivesc, componentele sunt ok, dimensionate corect pentru ce se propune; de exemplu, radiatorul extrem de 120mm are o putere de disipare de aproximativ 400W.
__________________ THE ARCHITECT Last edited by ratusca; 23-05-2008 at 18:09.. | |||
|
| | #28 (permalink) | ||
| ratusca Poţi spune dacă acel kit poate face faţă sistemului din semnătură urcat la 4GHz? Şi cât de greu poate fi upgradat ca să suporte ulterior răcire NB, GPU şi într-un ultim caz MOSFEŢI, HDD. Cel puţin cam aşa aş vedea evoluţia unui WC la mine în PC.
__________________ Toate cele bune! E8400↕Ninja B+↕DFI LP DK P35-T2RS↕2x2GB + 2x1GB Mushkin XP2-6400↕Zotac GTX260AMP2↕RAID0 2xSeagate ES.2 500GB + 7200.10 320GB CM HAF 932↕Enermax Modu82+ 525W↕Philips 170C↕Asus Xonar D2X↕Klipsch Promedia GMX A-2.1 FOLDING@HOME | |||
|
| | #29 (permalink) | ||
|
Nu-mi permit sa contrazic un om ale carui "opere" le-am admirat si care are multa experienta in domeniul watercooling-ului. Dar totusi nu inteleg cum poate sa disipe acel radiator 400W. Doua astfel de "minuni" ar trebui sa raceasca dupa spusele tale orice PC. Tu in sistemul Nemesis Overdose Black Pearl Ed. XL folosesti: Radiatoare 1 x Black Ice Extreme (BIX) 360, 1 x BIX 240, 2 x BIX 120 pentru a raci: X6850 @ 4 GHz, Mb 680i, 2xEVGA 8800 Ultra SC, 2x150Gb Raptors RAID0, 2xSeagate 7200.11 500Gb RAID0 Daca impart la doi sistemul tau, obtin unul des intalnit.(proc, doua HDD-uri, 1 video,Pbaza). De unde reiese ca ar trebui sa folosesc tot jumatate din radiatoarele tale. A fost un moft sau chiar aveai nevoie de ele??? Din acest motiv te-as ruga sa-mi spui cum pot calcula de cate radiatoare este nevoie pentru a raci un sistem, cunoscand doar puterea de disipare a lor si consumul electric al componentelor.Radiatoarele in carcasa (prima varianta) si cu radiatoarele in afara ei ( a doua). La o temperatura a ambientului de 25 grade.
__________________ Aerul e bun doar pentru respirat,procesorul trebuie hidratat.
Last edited by Suparatul; 23-05-2008 at 22:25.. | |||
|
| | #30 (permalink) | ||
|
Si eu il respect pe ratusca, dar trebuie sa il contrazic. 400w nu disipa un rad de 120 numai cu un ventilator extrem poate, ceea ce anuleaza silentiozitatea din start. Eventual sa incerci configuratia pe cateva procuri la diferite niveluri de OC inainte de a-l scoate pe piata. Oricum foarte buna ideea, sper sa se materializeze. Bafta! -------------------- Editare ulterioară -------------------- Quote:
-------------------- Editare ulterioară -------------------- Am o intrebare referitoare la sistemul ala Nemesis Overdose Black Pearl Ed. XL. Cele 3 ultre sunt puse pe un rad de 120 sau nu vad eu bine? Last edited by kiparosu; 24-05-2008 at 01:15.. Reason: Automerged Doublepost | |||
|
| | #31 (permalink) | ||
|
Multumesc pentru respecte .Vivio si Suparatul, kit-ul nu este pentru voi. Ce va trebuie este.... sa veniti la noi si discutam si gasim o solutie pentru voi care puteti fi siguri ca nu va fi 500 RON avand in vedere conditiile impuse de voi.Kiparosu, da, aia este puterea maxima data de producator. De aici si nevoia de mai multe radiatoare (suprafata mai mare de disipare) pentru a folosi mai multe ventilatoare la turatie mai mica. Pentru a raci un sistem extrem cu apa cu componentele in interiorul unei carcase puteti fi siguri ca rezultatul nu va fi extrem de silent, dar puteti fi siguri ca pe aer nu veti obtine acelasi rezultat. Extreme overclock-ul nu prea se impaca bine cu ideea de silent in conditiile astea. Dar cum? (o sa intrebati..) Well, deja intram intr-o alta categorie de preturi... mai mari. Sigur ca vom testa mai intai si o sa aflati si rezultatele inaintea aparitiei pe piata. Va rog sa nu uitati si sa luati in considerare ca nu este totusi floare la ureche sa "nasti" un produs retail (ambalaj, manual si multe alte maruntisuri de care trebuie sa ti seama) totul se face cu un oarecare efort si timp, care se reflecta si in pret, din pacate asta este si toti stim ca nu ai cum altfel. Sistemul trebuie gandit la mod general si nu in particular pentru X si Y. Bun, puteam, o sa spuneti, sa punem o pompa mai puternica, pentru ca ulterior sa poti adauga si GPU si MB (NB, SB, MOSFET) si multe alte blocuri.. dar... hei pretul nu este asta... puteam sa punem un radiator dublu, dar cate carcase cunoasteti voi in care sa poti monta un radiator dublu fara le taiati? Poti lua kit-ul asta si o carcasa ca asta http://www.pc-coolers.ro/produs.php?id=1169 si va garantez un sistem super OK din start mai silent, caldura de la CPU ne mai fiind disipata in carcasa (incalzind NB, SB, VGA etc), in plus sistemul va arata super cool! Putem vorbi mult si bine pe tema de watercooling si configuratii pentru unul sau altul, dar sunt cazuri particulare, iar pentru asta ne vedem si alegem componentele pentru cazurile date (si vom avea de unde sa alegem). Vreti un kit mai bun pentru a va putea upgrada sistemul? No problem pastram radiatorul (se poate pune in aproape orice carcasa cu loc de ventilator de 120mm si la un upgrade nu strica un radiator in plus) pastram blocul de CPU, furtunul si schimbam pompa cu una mai puternica dar veti avea un pret usor mai mare, nu stiu sa va spun acum cat, dar asta alegeti voi, componentele sunt! Noi incercam sa oferim un kit de performanta buna cu oarece posibilitati de upgrade. Cei ca voi cu 2x 9800 GX2 si un quad core in 4 GHz sunteti o elita pe care nu o neglijam si pentru care avem solutii dar... hm, discutam de alte preturi.Racirea unui HDD cu apa nu este inutila (mai ales in cazul unui Raptor inchis intr-o cutie antifonata cu nu stiu ce, unde nu se mai aude dar nici nu se raceste decat cu apa...) La sistemul ala cele 3 placi video sunt racite de un radiator dublu xtreme si unul simplu xtreme (cel dublu se incalzea destul de bine numai cu doua placi...)
__________________ THE ARCHITECT Last edited by ratusca; 24-05-2008 at 01:26.. Reason: pentru kiparosu | |||
|
| | #33 (permalink) | ||
|
Pentru cei care vor o metoda simpla si f eficienta de a-si raci un calculator, nu au nevoie de mobilitate si dispun de urmatoarele: Centrala termica de apartament, calorifere din aluminiu si un sistem de racire cu lichid, le recomand spor la treaba. Orice calorifer are patru intrari. Doua sunt folosite de centrala termica si doua au dopuri. 1. Inchideti cei doi robineti de tur si retur ale caloriferului din camera unde aveti calculatorul, desfaceti dopul de jos si goliti caloriferul. 2. Montati in locul dopurilor cate un robinet( sa fie de calitate deoarece iarna le veti inchide) 3.Umpleti caloriferul cu apa si aerisiti pe la robinetul de retur al racirii cu lichid (montat sus) 4.Conectati in partea de jos a caloriferului turul instalatiei de la racirea cu lichid iar sus returul. Sistemul este 100% silent. Toamna cand incepeti sa folositi centrala inchideti robinetii si conectati racirea cu lichid la vechile radiatoare. Este foarte usor de folosit in anii ce vor urma ( Doar punctul 4 ramane de facut) Cu cat caloriferul din apartament e mai mare cu atat si bucuria voastra. Nu faceti asa ceva daca aveti calorifere de tabla sau de fonta.(Rugina si alti balauri va vor produce necazuri). Să cereţi voie parintilor înainte să va apucati de treaba ![]() ![]()
__________________ Aerul e bun doar pentru respirat,procesorul trebuie hidratat.
Last edited by mache; 27-05-2008 at 16:16.. Reason: Limba romana saraca... | |||
|
| | #35 (permalink) | ||
|
Nu ai nevoie de o pompa foarte puternica.Trebuie sa "impinga" doar apa dintr-un furtun la inaltimea de 1 m Si nu ai sa pui apa distilata ci cea din instalatia de incalzire . Adica de la robinet trecuta prin filttrul anticalcar
| |||
|
| | #36 (permalink) | ||
|
suparatu.... http://forum.computergames.ro/attach...0&d=1209822567 e cea mai mare bazaconie vazuta de mine. nu ai gasit nici un sistem de prindere mai avasant construieste o clema sau roaga pe cineva sa iti faca un sistem de prindere. elasticele alea o sa te lase cand iti e lumea mai draga
__________________ ma mai gandesc ce pun... | |||
|
| | #37 (permalink) | ||
|
LOCOTUS de ce nu esti mai atent. ![]() Este si o imagine cu noul meu calculator. Vezi acolo cum sunt prinse toate cele 4 waterblocuri. Cat despre acel sistem "meserias" de prindere sa stii ca a rezistat cu brio cateva luni bune. Era cel mai comod si simplu mod de a prinde pe un Sk939 fara sa scot placa de baza din carcasa. Am postat acea imagine doar pentru a se vedea condensul si nu pentru a sfatui pe cineva cum sa prinda un waterblock ( NU FACETI CA MINE )
| |||
|
| | #38 (permalink) | ||
|
Cum domeniul asta e cam la inceput in Romania, vrea sa atrag atentia celor care vor sa incerce watercooling. FRATILOR NU VA LUATI PROSTIILE DE KITURI DE LA THERMALTAKE!!
__________________ Inchiriez cabana in STRAJA, preturi de criza http://forum.computergames.ro/170-im...l#post40381886 | |||
|
| | #39 (permalink) | ||
|
OK, am promis teste. Sistem: MB: ASUS P5WD2-E intel 975X CPU: Intel Pentium D 940 (3.2 GHz, dual core, TDP 130W) @ 3.2/4.71 OC RAM: OCZ DDR2 PC2-6400 Special Ops Edition Urban Elite (4-4-4-12 @ 800/883 OC) Kit racire CPU: CPU block EK Supreme Acetal Pompa scufundata in rezervor 700 l/h, Hmax 1.7m Furtun 13/10 mm OD/ID RAD: Magicool Xtreme I 120mm (sau Alphacool NexXxos Xtreme I sunt unul si acelasi )Spre comparatie s-a mai folosit un radiator Black Ice GT Xtreme 120mm, iar ventilatorul folosit este Nexus 120mm PWM la turatii de 1200 RPM si 1700 RPM Temperatura pe toata durata testelor mentinuta la 22 grade celsius. Rezultate: CPU 3.2 GHz (stock) temp idle/load (grade celsius) __________________rad magicool___________rad BIX Nexus 1200 rpm_________27/37_____________27/37 Nexus 1700 rpm_________26/33_____________25/32 CPU 4.71 GHz (OC) Nexus 1200 rpm_________38/54_____________38/54 Nexus 1700 rpm_________36/50_____________36/49 In conditii de OC placa de baza a fost ajutata cu 2 ventilatoare, temperatura in zona regulatoarelor de tensiune fiind in jurul a 105-110 grade in primele secunde de load .
__________________ THE ARCHITECT | |||
|
| | #40 (permalink) | ||
|
Interesant. E promitator. Dar nu ai un q6600 ? E mai reprezentativ dpdv al heatloadului si e destul de raspandit. Pompa e cu releu sau fara?
__________________ Inchiriez cabana in STRAJA, preturi de criza http://forum.computergames.ro/170-im...l#post40381886 Last edited by kiparosu; 16-06-2008 at 17:37.. | |||
|
| Advertisment | |
Cumpără jocuri prin SMSRapid si sigur! | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |