![]() |
| ||||||||
| Thread Introduction |
| Pentru ca s-a mai discutat despre subiectul water cooling va rog luati si analizati si alte threaduri cu discutii despre water cooling : Recomandari water cooling Solutia PC-Coolers cu Water cooling Alta recomandare water cooling Intrebari water cooling Despre waterblock Alte discutii despre water cooling Discutii nr 4 Discutii nr 5 Discutii nr 6 NU postati poze de dragul de a pune poze! Fara detalii tehnice (model water cooler, waterblock, pompa, etc; temperaturi in idle/load, sistem default/overclocked) vi se vor sterge posturile. Postati in principal poze cu modul in care sunt asamblate NU poze generale ale sistemului (pentru acest tip de "show-off" exista threadul Putin divertisment: POZE cu PC-urile noastre!) Alta observatie : fara aplaudaci ! Postati doar intrebari referitoare la sisteme, felicitarile le puteti trimite prin PM, mail, posta romana, etc. |
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools |
| | #62 (permalink) | ||
|
Scuze, am crezut ca asta http://www.pc-coolers.ro/produs.php?id=1194 e kitul.
__________________ Inchiriez cabana in STRAJA, preturi de criza http://forum.computergames.ro/170-im...l#post40381886 | |||
|
| | #63 (permalink) | ||
| Quote:
__________________ E8600 @ 4500MHz - TR Ultra 120 eXtreme - 2 x Scythe SlipStream | Gigabyte EP45T - EXTREME | 2 x 1GB Kingston HyperX @ 1800MHz 8-7-8-20 | 2 x Seagate 320GB RAID 0 | Palit GeForce GTS 250 - Horizon 2206SW & Samsung LE-40M86BD | Razer Lycosa & Razer Lachesis - XRay AQUA2 A2C | Creative X-Fi Titanium - Creative Inspire T6100 | Sharkoon Rebel9 Value - TT 750W | |||
|
| | #64 (permalink) | ||
|
Daca voi postati fara sa cititi despre ce este vorba... no comment. Repet: Kit racire apa PC-coolers CPU block EK Supreme, Pompa Magicool 700 l/h 1.7m Hmax scufundata in rezervor, radiator Magicool 120 mm Xtreme, ventilator Nexus PWM 120 mm (500-2000 rpm plaja, la 1700 rpm), furtun 10/13 mm ID/OD, high flow fittings. Am facut si primele teste cu GTX 280 in SLI - Vantage score: 15264 SLI si 10554 single card.
__________________ THE ARCHITECT | |||
|
| | #65 (permalink) | ||
|
gtx 280 mi se pare un gx2 mai compact si mai scump, nimic mai mult. Stii cumva daca distanta dintre gaurile de la core e la fel ca la restul placilor nvidia? Ca la g80 sau g92?
__________________ Inchiriez cabana in STRAJA, preturi de criza http://forum.computergames.ro/170-im...l#post40381886 | |||
|
| | #66 (permalink) | ||
|
Ti se pare... GTx280 e single PCB/single core... GX2 e dual PCB dual core . Din punct de vedere al performantelor e cu totul alta idee : exista jocuri/aplicatii 3D care sunt ok optimizate pentru lucrul cu dual GPU altele mai putin...
__________________ just cruisin'... ATENTIE! Începând cu 14 octombrie 2009, orice thread nou care nu contine datele de contact ale vanzatorului / cumparatorului va fi sters, iar userul este pasibil de ban. Private Message-ul nu este acceptat ca mod unic de contact si nici trecerea acestor informatii în semnătură | |||
|
| | #69 (permalink) | ||
|
Sunt dezamagit de sporul mic de performanta si pretul prea mare. Poate e normal , ca e pret de intrare. Oricum in octombrie ma prezint cu una under water. @Red-dog eu am citit ca nu merge. Are gaurile mai distantate decat chiar G80. Ratusca ai incercat sa faci overclocking la cpu si video aproape de maxim? Sunt curios daca duce sursa aia de 625 ca si eu am de 600W. Nu am sa incep un off-topic cu cate reviews am citit cu concluzia ca nu merita upgrade-ul de la gx2. Poate cand va mai scadea pretul.
|
| | #71 (permalink) | ||
|
Parca e un thread despre watercooling. Nu aveti unde discuta despre placi video? Imi pare rau ca trebuie sa-l contrazic pe Ratusca, dar avand in vedere ca aici discutam despre performanta si nu vanzarea unui sitem de racire, am sa fac acest lucru. Am de peste 5 ani calculatorul racit cu "apa" si sunt un adept inrait al acestei metode, insa bine de adus la cunostinta celor care doresc sa se initieze in asa ceva, ca nu e chiar atat de "roz" sau simpla treaba cum pare. Sunt de acord cu tine ca acel kit se adreseaza unui utilizator obisnuit.Dar si pretul ar trebui sa fie pentru unul obisnuit. De ce sa ma complic sa racesc un proc cu "apa" cand pot sa o fac cu aer? Asta e cea mai des intalnita intrebare. Astept un raspuns de la RatuscaRed-Dog are un proc fierbinte si overclockat, racit cu aer, care sta mai rece ca procul tau. http://forum.computergames.ro/attach...1&d=1197743143 Sistemul tau costa peste 500 Racirea aleasa de el un pic peste 200 Daca ma convingi sa nu aleg un Thermalright ultra 120 extreme sau un Tuniq si sa cumpar sistemul tau... copii mei vor fi foarte fericiti sa aiba si ei racire cu lichid, cumparata de la tine.Sunt un om de cuvant si daca-mi argumentezi logic ca merita sa dau peste 300 ron in plus pentru acelasi lucru, promit sa cumpar unul.(pentru PC-ul copiilor) Dupa ce-mi raspunzi tu, iti spun si eu de ce de 5 ani folosesc racire cu lichid si nu aer.
__________________ Aerul e bun doar pentru respirat,procesorul trebuie hidratat.
Last edited by Suparatul; 19-06-2008 at 16:13.. | |||
|
| | #72 (permalink) | ||
| Pai aici e buba ,noile procesoare de la Intel indica eronat temperatura ...real temp are tj max 95 grade,adica cu exact 10 grade mai putin,dar,nici asa nu sunt sigur ca e corect...cu 65 grade la un quad in dual orthos cand am pus mana la baza,sub cooler, era destul de cald pe acolo...cam aceiasi temperatura la un E8500,cu acelasi cooler, dus in 4,3GHz si era doar usor caldut,cam 1,42v in Bios aveau ambele procesoare
__________________ | |||
|
| | #73 (permalink) | ||
|
Oricum intrebarea ramane De ce sa dai 500ron pe un LQS cand poti sa racesit un proc + o placa video destul de bine la jumatate de pret ? Se justifica diferenta de pret ?
__________________ E8600 @ 4500MHz - TR Ultra 120 eXtreme - 2 x Scythe SlipStream | Gigabyte EP45T - EXTREME | 2 x 1GB Kingston HyperX @ 1800MHz 8-7-8-20 | 2 x Seagate 320GB RAID 0 | Palit GeForce GTS 250 - Horizon 2206SW & Samsung LE-40M86BD | Razer Lycosa & Razer Lachesis - XRay AQUA2 A2C | Creative X-Fi Titanium - Creative Inspire T6100 | Sharkoon Rebel9 Value - TT 750W | |||
|
| | #74 (permalink) | ||
|
Offf... De ce apa? 1. Apa muta mai multa caldura. Apa absoarbe mai multa caldura pe unitatea de timp ceea ce inseamna ca preia mai repede caldura degajata de chip-uri. Atentie! La frecvente stoc si functionare "idle" poate nu exista o mare diferenta fata de cooler-ele pe aer (care trebuie sa recunoastem sunt din ce in ce mai dezvoltate) dar la frecvente de functionare mari si voltaj adaugat (nu mai spunem de numarul de core-uri in crestere) caldura poate fi disipata mai repede. 2. Apa este mai "linistita" datorita faptului ca muta mai multa caldura decat aerul. 3. Radiatorul nu degaja caldura in interior, incalzind astfel celelalte componente. Aici depinde si de carcasa si de configuratia si sistemul de racire al celorlalte componente, dar in majoritatea cazurilor, caldura se degaja in afara carcasei. 4. Arata bine. Trebuie sa recunoastem ca atunci cand inviti pe cineva la tine si vede ce ai in carcasa, este placut incantat. ![]() Ca mai in toate cazurile, si aici ceea ce platesti aia capeti! Racirea buna pe apa nu este ieftina! Kit-urile sunt facute sa satisfaca o gama larga de clienti, nu cazuri particulare pentru X si Y. Pentru mai multa lectura legat de asta, va rog sa cititi http://www.bit-tech.net/hardware/200...rcooling_101/1 este foarte interesant. ![]() Daca se justifica diferenta? Asta voi o stiti. La ce aveti acum pe aer ce puteti face pentru un OC mai bun sau temperaturi mai mici? Inca un ventilator? Inca un cooler? (oops, nu se pot pune 2...) Ce faceti pe aer cand aveti deja mama tuturor cooler-elor si nu va satisface? Va spun eu daca voi nu aveti curajul: TRECETI PE APA! PS. Eu am acelasi OC ca si tine Suparatul... dar alte temperaturi (acum ca este mai cald afara am max. 60 grade (small FFT's)
__________________ THE ARCHITECT Last edited by ratusca; 19-06-2008 at 15:35.. | |||
|
| | #75 (permalink) | ||
| Quote:
Iar posibilitatea de a construi sistemul in asa fel incat caldura data de radiator si implicit de cele mai fierbinti piese sa fie scoasa in afara carcasei face mare lucru pentru restul componentelor. Eu insa nu mi-as lua racire numai pt cpu, ci as cauta sa anuleaz aproate totate fanurile din sistem-vga,nb, etc. Si sa recunoastem, arata special pe apa ![]() Astea fiind spuse preturile practicate de pc-coolers mi se par cam mari sincer. Dar asta ma gandesc ca depinde de legile din romania, importuri, etc Pretul in special la D5 vario de 4,2mil mi se pare astronomic. E 2mil in SUA. Mai bine iesi sa o comanzi de acolo si iti mai iei si un bloc, doua. Singurul care ma incanta e pretul la EK Supreme care e mai ok pt ce poate blocul ala.
__________________ Inchiriez cabana in STRAJA, preturi de criza http://forum.computergames.ro/170-im...l#post40381886 Last edited by kiparosu; 19-06-2008 at 16:30.. | |||
|
| | #76 (permalink) | ||
| ""Dupa ce-mi raspunzi tu, iti spun si eu de ce de 5 ani folosesc racire cu lichid si nu aer."" Ma bucur ca ai raspuns in locul meu. Am acelasi sistem de racire de 5 ani, cu unele modificari doar la waterblock-uri.Cati au acelasi cooler de 5 ani si au facut upgrade cam la 6 luni la PC?? Dar nu ai raspuns la intrebare: de ce sa dai 500 cand poti sa dai 200 pe acelasi lucru din punct de vedere al performantei. Nu uita ca sistemul tau se adreseaza unui user obisnuit. Userii obisnuiti nu fac overclocking extrem ca sa mai puna un cooler (oops, nu se pot pune 2...) Nu schimba PC-ul la 6 luni Un Tuniq sau Thermalright cu un Vent la 1000rpm e la fel de performant dar mai silentios ca sistemul tau (1700rpm) -------------------- Editare ulterioară -------------------- Si uite asa ajungem la concluzia ca de fapt sistemele de racire cu lichid se adreseaza "entuziastilor" si nu userilor obisnuiti. Un cunoscator stie de cate radiatoare are nevoie pentru a-si raci sitemul.( In nici un caz 1x120) Un utilizator obisnuit mai bine da 200 pe un cooler bun si nu 500 pe un sitem de racire cu lichid. Ce vrei sa spui aici: PS. Eu am acelasi OC ca si tine Suparatul... dar alte temperaturi (acum ca este mai cald afara am max. 60 grade (small FFT's) Eu nu am mai vazut de ani buni 60 grade Si am toata placa racita cu lichid ( Home made - 100 ron . Cat costa la voi asa ceva???) Dar asta e alta poveste si aici chiar vorbim de un grup restrans de utilizatori
__________________ Aerul e bun doar pentru respirat,procesorul trebuie hidratat.
Last edited by Suparatul; 19-06-2008 at 17:25.. Reason: Automerged Doublepost | |||
|
| | #77 (permalink) | ||
| Asta am intrebat si eu. Sunt de acord ca e mai performant... dar pentru putina preformanta in plus pretul creste exponential. Singurul motiv pentru care ar trece un PC pe apa e daca are deja cele mai bune componente in el si vrea sa treaca peste pragul oferit de air cooling. Aici nu mai e vorba de LQS entry level.... deja discutam de bani adevarati. Eu nu intreb daca merita LQS in general, intreb daca merita un LQS mediu care se comporta ca un sistem bun pe aer la jumatate de pret.
|
| | #78 (permalink) | ||
|
Linistea,temp mult mai bune si posibilitatea de a elimina fanurile mici si galagioase din sistem sunt niste argumente, insa am mai zis asta nu inseamna racire doar pe cpu si rad de 120. Ratusca incearca ceva de admirat acolo, insa preturile practicate de site lasa de dorit...
|
| | #79 (permalink) | ||
|
Astea sunt avantaje generale pt un sistem de racire pe apa. Sa nu uitam ca arata bine (din motivul asta mi-am facut eu primul sistem pe apa) Dar sa nu uitam ca un sistem de racire cu apa tot foloseste venturi ca sa raceasca radiatoarele... problema ramane la fel, doar ca se schimba locul (nu mai racesit direct pe radiatorul lipit de procesor, racesti la 10cm distanta). Orice sistem poate sa fie silent, dar nu si performant. Cred ca rolul unui sistem pe apa e sa iti permita o performanta mai mare, nu sa fie silent. Eu nu inteleg rolul unui sistem de racire pe apa entry level. Apa o pui daca vrei sa faci ceva serios din sistem. Costa destul de mult si e bataie de cap (mai greu de instalat si de intretinut), nu cred ca are rost un sistem de apa low level. Liquid cooling ieftin e ca un Ferrari 2.0 TDI... arata bine da te face un clio sport. Ori iti iei un sistem scump dar bun.... ori iti iei ceva "value" pt un PC modest (pt un user cu pretentii medii) Dupa ce incerci tot ce se poate pe air si vrei mai mult incepi sa iti faci un sistem adevarat de racire cu lichid si nu te zgarcesti la bani daca vrei sa iasa ceva simtitor mai bun.
|
| | #80 (permalink) | ||
|
Problema nu ramane chiar la fel fiindca un radiator e mult mai eficient decat un heatsink pt ca e scaldat de apa pe interior si fanurile le poti da la rpm mult mai mici (asta presupunand ca ai macar un 240). Sa nu mai zic ca scapi de coolerul ala galagios de pe placa video care o tine in 80 de grade.Insa intr-adevar treburile astea nu prea le face un sistem entry-level, dar peste o luna mai iei un rad, peste 2 mai iei un block, etc...
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |