![]() |
| ||||||||
| Thread Introduction |
| Pentru ca s-a mai discutat despre subiectul water cooling va rog luati si analizati si alte threaduri cu discutii despre water cooling : Recomandari water cooling Solutia PC-Coolers cu Water cooling Alta recomandare water cooling Intrebari water cooling Despre waterblock Alte discutii despre water cooling Discutii nr 4 Discutii nr 5 Discutii nr 6 NU postati poze de dragul de a pune poze! Fara detalii tehnice (model water cooler, waterblock, pompa, etc; temperaturi in idle/load, sistem default/overclocked) vi se vor sterge posturile. Postati in principal poze cu modul in care sunt asamblate NU poze generale ale sistemului (pentru acest tip de "show-off" exista threadul Putin divertisment: POZE cu PC-urile noastre!) Alta observatie : fara aplaudaci ! Postati doar intrebari referitoare la sisteme, felicitarile le puteti trimite prin PM, mail, posta romana, etc. |
![]() |
| | LinkBack | Thread Tools |
| | #101 (permalink) | ||
|
Cand vrei sa arate si bine, logic o sa folosesti futun si lichid UV si mult plexiglas. Eu personal sunt adeptul functionalitatii.Am renuntat la tot ce inseamna plexiglas si furtune UV. Mi-au cam plesnit capacele din plexiglas si le-am inlocuit cu cupru pe toate. Nu spun ca tu o sa ai aceasta problema .E un pic diferita situatia.Iarna socul termic la mine e destul de mare. Cand vine antigelul de afara la -20 si in camera sunt +20... ![]() 1. Ratusca- eu zic sa lase Procul si placa de baza pe un loop. Si cele doua placi video pe radul de 360. E bine de stiut ce model de radiatoare are sau vrea sa cumpere. Placile video sunt fierbinti , iar omul cred ca se joaca destul de mult. Nu face SLI sa se uite la filme ![]() Poti lua in calcul si montarea unui rad de 240.Nu stiu cat loc ai in partea frontala.Aici poate te ajuta Ratusca. ![]() Depinde cat vrei sa overclock-ezi procesorul. 2. Personal prefer pompa si rezervorul separat.Cred ca arata si mai frumos. Dar cum a zis si Ratusca e ok pompa aleasa de tine.( cu rez inclus) 3. "Y" o sa folosesti la placile video.La Proc si placa de baza lasa-le in serie.
__________________ Aerul e bun doar pentru respirat,procesorul trebuie hidratat.
| |||
|
| | #102 (permalink) | ||
|
Asta va fi radul de 360 http://pc-coolers.ro/produs.php?id=952 Si daca e sa renunt la cele 2 de 120 si sa merg pe unul de 240 va fi ceva de genul .. http://pc-coolers.ro/produs.php?id=919 Cu toate ca mi-e un pic dificil sa-mi dau seama cum va veni radul de 240 montat frontal .. nu am nici un fel de prindere pe laturile interioare frontale .. doar cele de la unitatile optice .. probabil o sa ma agat de ele .. ![]() Ideea e ca in fata voiam sa montez pompele si rezervoarele
__________________ Intel QUAD CORE Q6600 @ 3400 Mhz /Zalman CNPS-9700-NT / EVGA NForce 790 Ultra SLI / Corsair TWIN3X 2 x 2GB DDR3, 1600MHz, 7-7-7-20/ 2 x Seagate 500 SATA 2 - on RAID 0 / Quad SLI GIGABYTE 9800GX2 / Creative X-fi Elite Pro on Logitech Z5500 / Corsair HX 1000W - CoolerMaster Cosmos S / DELL 2707WFP & DELL W3202MC | |||
|
| | #103 (permalink) | ||
|
Eu nu ti-am spus sa renunti la cele de 120 si sa pui unul de 240 Am spus sa iei in calcul montarea unui rad de 240 si sa-l intrebi pe Ratusca ( el are la dispozitie dif carcase si radiatoare) daca ai cum sa-l pui. Daca vrei un sistem silentios, ventilatoarele or sa mearga pana in 1000rpm si s-ar putea sa ai nevoie de un rad 240 pe langa cele 3 ale tale.
__________________ Aerul e bun doar pentru respirat,procesorul trebuie hidratat.
| |||
|
| | #104 (permalink) | ||
|
DIN PACATE NU prea mai am loc in carcasa de 1 de 360, 2 de 120 si unu de 240 ..
__________________ Intel QUAD CORE Q6600 @ 3400 Mhz /Zalman CNPS-9700-NT / EVGA NForce 790 Ultra SLI / Corsair TWIN3X 2 x 2GB DDR3, 1600MHz, 7-7-7-20/ 2 x Seagate 500 SATA 2 - on RAID 0 / Quad SLI GIGABYTE 9800GX2 / Creative X-fi Elite Pro on Logitech Z5500 / Corsair HX 1000W - CoolerMaster Cosmos S / DELL 2707WFP & DELL W3202MC | |||
|
| | #105 (permalink) | ||
|
Radiatorul 3x120 mm il montezi sus - spatiu facut special pentru el. Radiatoarele 1x120 mm le poti monta in locurile de ventilatoare din spate si de pe fund. Radiatorul 2x120 mm poti sa-l asezi in bay-urile carcasei prin intermediul a 2 suporti confectionati din aluminiu (profil L). Ca pompe poti sa utilizezi 2 Laing DDC1t (Pro) echipate cu capace-rezervoare Alphacool, fitinguri rapide si furtun 10/8 mm. Recomand 10/8 mm deoarece ai loc suficient de manevra in cazul a 2 circuite.
| |||
|
| | #106 (permalink) | ||
|
ce ma da pe mine peste cap acuma , sunt "fitingurile" care si cum .. exista vreun tabel .. sa ma chiorasc si eu sa inteleg ?? si ce-s cu suruburile astea : " g1.4" " am ce sa citesc sa inteleg .. vreun link ceva ?? ca daor nu o sa ma apuc sa le comand .. si cand ajung acasa vad ca pompa nu se pupa cu furtunul , care de altfel se pupa cu blokurile etc . si ca nu am cum sa prind pompa de carcasa ca nu am nu stiu ce suruburi .. . deci cer un link cu explicatii la dimensiunile folosite .. Inca odata multumesc !
|
| | #107 (permalink) | ||
|
salut. sunt incepator in watercooling si am o nelamurire, daca ma puteti ajuta. este functional urmatorul circuit si cam cat de eficient este? rezervor -> pompa -> radiator 120 in fata -> pl. video -> NB chipset -> radiator 240 spate -> CPU -> rezervor ajunge pt un E8200, ati HD4850, Chipset P35 ? vreau sa-i fac overclock mai serios ![]() multumesc. | |||
|
| | #108 (permalink) | ||
|
pune primul radiator intre pl video si chipset , altfel risti ca toata caldura degajata de pl video sa treaca si pe la pl de baza .. parere mea
|
| | #109 (permalink) | ||
|
pai si asa da caldura de pe proc si pe video
__________________ E8600 @ 4500MHz - TR Ultra 120 eXtreme - 2 x Scythe SlipStream | Gigabyte EP45T - EXTREME | 2 x 1GB Kingston HyperX @ 1800MHz 8-7-8-20 | 2 x Seagate 320GB RAID 0 | Palit GeForce GTS 250 - Horizon 2206SW & Samsung LE-40M86BD | Razer Lycosa & Razer Lachesis - XRay AQUA2 A2C | Creative X-Fi Titanium - Creative Inspire T6100 | Sharkoon Rebel9 Value - TT 750W | |||
|
| | #110 (permalink) | ||
|
Filetul G1/4 e folosit aproape exclusiv de catre fitingurile de watercooling pentru montaj la waterblock-uri, rezervoare, radiatoare, capace de pompe etc. De fapt nici nu trebuie sa iti faci griji in legatura cu el. Fitingurile folosite predominant in Europa sunt cele de tip rapid (quick-connect, push-in) cu provenienta din industria automatizarilor, similare celor folosite de Asetek. La acest tip de fitinguri trebuie stiut cu ce diametru extern al furtunului este compatibil (fitingurile rapide Alphacool sunt compatibile cu furtune cu diametru exterior de 10 mm). Mai putin folosite sunt fitingurile de tip stut (barbs). Acestea sunt folosite la circuitele de watercooling ce folosesc furtune de diametru mare. Acestea sunt normate de obicei pentru furtune cu diametru interior de 10 mm si 12 mm. | |||
|
| | #111 (permalink) | ||
|
OK. Nu mai considerati ca intr-un loop, temperatura agentului de racire variaza asa de mult (cat sa fie importanta) la intrare intr-un block fata de iesirea din acel bloc. Ganditi-va in schimb la un sistem termodinamic cu "n" surse de caldura, "m" radiatoare si o temperatura de echilibru. Temperatura se schimba daca variaza temperatura mediului, daca variaza "n" si "m" si daca variaza viteza agentului de racire in acel "loop" (implicit transferul de caldura facandu-se mai bine atat in blocurile de racire cat si in radiatoare datorita cresterii turbulentelor din ele). Ce este important este ca rezervorul sa fie inainte de pompa. O observatie de-a lungul timpului este ca radiatorul ar trebui montat cat mai aproape posibil de iesirea pompei doar din considerentul ca se aeriseste mai repede. Motivul pentru care recomand ca bucla de CPU sa contina pe cat posibil doar CPU este pentru ca CPU-ul reprezinta cea mai importanta sursa de caldura in sistem. Faptul ca placa video sau chipsetul ajunge la temperaturi de 90 si respectiv 50-60 grade se datoreaza faptului ca racirea stock este nu proasta ci mediocra, sau sa spunem suficienta in conditii normale de functionare. In momentul cand le pui pe apa, castigul de temperatura in cazul celorlalte componente racite, fata de CPU, este imens. Temperaturile la placa video, in functie de caz, variaza chiar cu 50%, iar diferentele intre load si idle sunt sub 10 grade, de chipset pe apa nici nu vreau sa mai spun nimic, poti uita de temperatura lui. La CPU nu este asa, in plus, cuplarea lui cu alte surse de caldura nu o consider benefica, temperatura modificandu-se considerabil. Cuplarea componentelor in paralel nu o recomand, mai ales in cazul in care pompa nu este de debit mare si cele doua ramificatii nu opun aceeasi rezistenta la inaintarea agentului de racire, riscand ca debitul sa scada in ramificatii si implicit turbulentele in schimbatoarele de caldura, micsorandu-le randamentul.
__________________ THE ARCHITECT | |||
|
| | #112 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Apr 2006 Location: timis | sal
ratusca are dreptate,ce spune el,nu sunt teorii ieftine,se pare ca doar pe acest forum se discuta in amanunt despre acest fenomen,alte forumuri,care ar trebuii sa dezbata acest subiect,il fac foarte putin.E foarte bine,ca au inceput si romanii sa vada avantajele racirii cu lichid. Alex ai dreptate ca placa video nu e racita cum trebe din fabrica,sunt de toata jena racirile,si dai o gramada de banii pe placi. | ||
|
| | #113 (permalink) | ||
|
Deh cipi78, undeva trebuie facut un compromis... . Ideea este ca racirea pe aer a unui CPU, ma refer la sistemele de racire after market, ca sa le zic asa, sunt suficient de avansate si ofera temperaturi comparabile cu sistemele de racire pe apa ieftine (kit-urile ieftine). Daca vrei temperaturi mai mici si performante mai mari in OC, atunci nu trebuie sa dai banii pe ceva mai performant si din pacate mai scump.
__________________ THE ARCHITECT | |||
|
| | #115 (permalink) | ||
|
Buna ziua as dori si eu niste recomandari pentru un kit water-cooling mare lucru nu prea am gasit prin Romania dar aleg din ce este, bugetul maxim in jurul la 500 ron( pentru CPU mai mult)si pe viitor poate si pentru chipset northbridge si vga. Alphacool Cool Answer lll http://www.pc-coolers.ro/produs.php?id=1194 Thermaltake 745 BigWater http://shop.elsaco.com/ais2002/shop/...0311031&zone=3 Alpha Cool Answer l http://www.*******.ro/sol/index.php?...ex&cPath=32_51 Aquamate http://www.*******.ro/sol/index.php?...roducts_id=236 Jetart AQUACOOL AK200 http://www.******.ro/componente-pc/c...acool-ak-2000/ http://www.******.ro/componente-pc/c...acool-ak-2800/ ****** Cooler Master Aquagate Max http://www.evomag.ro/produs.php?prod...uagate+Max%20+ Sau eventual pe bucati dar nu prea imi iese in limita a 500 de ron. Carcasa Raidmax Smilodon, loc ar fi cam pentru oricare il voi folosi pe un E4500 momentat urmand in scurt timp pe un E8400. Ce ziceti ce ma sfatuiti eu as merge pe thermaltake pentru ca are 2 radiatoare arata super conteaza unpic si imaginea si cred ca face si treaba din review care le-am citit PARERI?
__________________ | |||
|
| | #117 (permalink) | ||
| Quote:
dar la water cooling stau in dubi pentru acel kit mai bine alphacool answer 3 ala nu e mai bun?
__________________ | |||
|
| | #118 (permalink) | ||
|
Deoarece sistemele de racire sub 5 mil nu-si merita banii ( e mai ieftin si bun un Thermalright 120 extreme), nu pot sa-ti recomand nimic. Dar daca esti interesat ca in continuare sa investesti in watercooling, sfatul meu e sa-ti cumperi din start o pompa de calitate, deoarece o sa ai nevoie cand o sa pui cel putin un radiator si waterblock-uri pentru placa de baza, poate si video. Din pacate, in Romania ajung la preturi destul de mari componentele pentru un sistem bun. Ratusca incerca sa scoata un sistem bun pe la 500 ron, dar iti recomand sa schimbi din start acel radiator de 120 cu unul de 240 de calitate. Daca-ti doresti liniste si eficienta, e bine sa ai radiatoare bune pentru a tine ventilatoarele sub 1000RPM Thermaltake = mare teapa . Pompa e un mare shit. Tot timpul au stat prost la acest capitol.Radiatoarele sunt eficiente.Dar trebuie sa tii ventilatoarele la min 2000rtp.Ce spun ei la capitolul zgomot- 16-26 dBA, este de fapt ciripitul pasarelelor de afara cu geamurile termopan inchise . Au un mod foarte aparte de a masura.
Last edited by Suparatul; 15-07-2008 at 18:36.. | |||
|
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |