![]() |
| | #1 | ||
| caut harduri vechi stricate sau cine doneaza din cate stiu hardurile au in ele un magnet de tip neodym unde as putea sa gasesc harduri vechi nu conteaza capacitatea imi trebuie magnetii pentru niste experimente multumesc ![]() | |||
|
| | #2 | ||
| magnetii neodymium sunt permanenti si foarte puternici. daca ar avea asa ceva, ti-ar rade datele de pe hard. hardul are un electromagnet, dar foarte slab. capurile de citire sunt miscate de acel electromagnet. la urma urmei, cine stie ce chestii mai baga unii producatori, prin harduri. eu, din cate harduri am desfacut, n-am vazut vreun magnet permanent in ele.
__________________ one love | |||
|
| | #3 | ||
| cum sa nu aiba magnet permenent, sunt chiar 2 , unu deasupra celuilaltuia si foaaarte puternici ![]() | |||
|
| | #4 | ||
| Daca nu se ofera nimeni, ma ofer eu cu juma de gura. Inca mai am niste IBM-uri picate acu tzshpe ani, de pe care speram sa recuperez datele la Judecata de Apoi.
__________________ Normal? Absolut. | |||
|
| | #5 | ||
| iti dau si eu unu | |||
|
| | #6 | ||
| Quote:
http://en.wikipedia.org/wiki/Neodym
__________________ Edifier S530 | |||
|
| | #7 | ||
| Eu am un magnet de HDD lipit pe frigider pe linga ceilalti magneti "comerciali". Este de departe cel mai tare mai ales considerind ca nici nu face contact direct cu usa frigiderului dar chiar si cu piciorusele care-l tin la 5 mm distanta tot e super strong. | |||
|
| | #8 | ||
| Registered User Join Date: Aug 2007 | Am auzit eu de niste 'experimente' pe care le fac pensionarii comunisti cu magnetii de hdd. Le pun pe apometre ca sa nu mai inregistreze consumul | ||
|
| | #9 | ||
| hai ca asta e tare...atunci sa pastram magnetii de la harduri ca am inteles ca din iarna vor fi obligatorii apometrele.
__________________ Una din prejudecatile lumii noastre este de a pune eticheta, de a clasifica totul; oamenilor li se pare ca au si inteles ceea ce au clasat. | |||
|
| | #10 | ||
| tare faza cu apometrele dar nu pentru asta imi trebuie stiller si shadower ave-ti pm am uitat sa specific pentru bucuresti ![]() | |||
|
| | #12 | ||
| Quote:
![]() | |||
|
| | #13 | ||
| acuatorul sta intre 2 magneti. Daca le desfaceai de tot sigur ii gaseai
__________________ Edifier S530 | |||
|
| | #14 | ||
| eu ce-am desfacut n-aveau magneti. ce arati tu in poza erau doar bucati de fier, prinse intre 2 electromagneti. depinde acum si de model. nu zic nu.
__________________ one love | |||
|
| | #15 | ||
| Pe partea cealalta a pieselor de metal sunt magnetii de neodym. "The term voice coil has been generalized and refers to any galvanometer-like mechanism that uses a solenoid to move an object back-and-forth within a magnetic field. In particular, it is commonly used to refer to the coil of wire that moves the read-write heads in a moving-head disk drive. In this application, a very lightweight coil of wires is mounted within a very strong magnetic field produced by rare earth permanent magnets. The voice coil is the motor part of the servo system that positions the heads: an electric control signal drives the voice coil and the resulting force quickly and accurately positions the heads."
__________________ Edifier S530 Last edited by Croocodillul; 15-05-2008 at 01:36. | |||
|
| | #16 | ||
| l-am gasit ![]() dar nu se dezlipeste porcul de bucata aia de metal. si daca tot l-am gasit mi-am adus aminte ca am mai avut 2 de-astia acum cativa ani (2 din acelasi hdd, acum am gasit doar 1) si se atrageau atat de tare ca unul din ei a crapat (la propriu ) cand "s-au gasit" intamplator pe birou | |||
|
| | #17 | ||
| Un Pic Offtopic Pentru Lr Da M_am Gandit La Niste Aplicatii Bazate Pe Acest Camp Nu Chiar Perendev Cine Mai Are Si Nu Ii Trebuie Ramane Valabil | |||
|
| | #18 | ||
| Quote:
| |||
|
| Advertisment | |
| | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|