Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Hardware

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 02-12-2008, 21:12   #1 (permalink)
Registered User

Caal-Shto's Avatar

ATI Asus HD480 HDMI problema sunet

Mi-am luat de curand placa si acum 1 sapt un LCD TV.
Am conectat cablul HDMI la TV si imaginea e super OK.
Doar ca nu am sunet
Am Win XP 32 bit cu licenta
Cand instalam drivere video imi aparea la device manager un pci device care, dar care nu isi gasea drivere nici de pe net.
Am gasit in seara asta o rezolvare cu un hotfix AMD Customer Care
am instalat apoi si HD audio driver de pe CD de la PV.
il vede in device manager ca
ATI Function Driver for High Definition Audio -ATI AA01

Acum dupa ce am citit pe alt forum ar fi trebuit sa ma duc la volume>adjust audio prop>audio si sa selectez la sound playback ATI.
Problema e ca la mine nu apare

Am inteles ca poate fi si convertorul DVI-HDMI de vina...in sensul sa nu fie si pentru AUDIO...
Quote:
Turns out I was, the pin arrangement on the one with the card is different and its grey
Eu l-am folosit pe cel care a venit la PV. Cum verific daca e bun?
SI in cele din urma...s-a lovit cineva de problema asta si cum a rezolvat...
IN afara de varianta cu conectare la placa de sunet

Multumesc
|| Asus ATI Radeon HD4850 || HDD Western Digital 320+640 GB AAKS || DVDRW Samsung SH-S183L/RSMM || Creative X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro|| Logitech G15 Gaming Keyboard || Razer Deathadder || JoyStick Top Gun Afterburner 2 || Sursa Thermaltake Purepower RX 500W....updating system components...finished

Caal-Shto is offline    Reply With Quote
Old 03-12-2008, 14:51   #2 (permalink)
Registered User

bybycu's Avatar

Vezi pe topicul Digital Home Video, acolo gasesti raspunsul. In principiu, prin adaptor DVI-HDMI nu iese si sunetul, trebuie sa mai tragi un fir de la placa de sunet la LCD, sau, daca poti, schimba placa video cu una care are HDMI.

bybycu is offline    Reply With Quote
Old 03-12-2008, 15:30   #3 (permalink)
Registered User

_-livio-_'s Avatar

adaptorul cu care a venit placa e bun,da uninstall la ATI Function Driver for High Definition Audio -ATI AA01 din control panel/system/device manager si da un refresh,ar trebui sa il gaseasca singur si sa il instaleze,dupa care ar trebui sa-ti apara la sounds ca ati hd audio rear output.nu ai nevoie de alte cabluri,aia e la nvidia

_-livio-_ is offline    Reply With Quote
Old 30-12-2008, 17:21   #4 (permalink)
Registered User

tartacuta's Avatar

Quote:
Originally Posted by _-livio-_ View Post
adaptorul cu care a venit placa e bun,da uninstall la ATI Function Driver for High Definition Audio -ATI AA01 din control panel/system/device manager si da un refresh,ar trebui sa il gaseasca singur si sa il instaleze,dupa care ar trebui sa-ti apara la sounds ca ati hd audio rear output.nu ai nevoie de alte cabluri,aia e la nvidia
Salut, am si eu cam aceeasi problema, adica am o placa gigabyte 4850 cu cooler zalman, am instalat ok, am pus adaptorul dvi-hdmi cu cablu hdmi la plasma dar sunetul sa aude f.f. incet si la proprieties la sunet apare "ati hd rear aoudio output". Ce inseamna rear? Sau mai bine zis de ce rear? Este numai pt boxele din spate, pt ca asa se aude sunetul. Nu am avut aceeasi probl cu ati 2600xt tot de la gigabyte pe care am vindut-o din pacate.

tartacuta is offline    Reply With Quote
Old 30-12-2008, 18:16   #5 (permalink)
Registered User

_-livio-_'s Avatar

n-am idee de ce se numeste rear output,cu ce te uiti la filme?seteaza sunetul pe 2 canale nu 5.1 si ar trebui sa se auda normal

Old 30-12-2008, 18:58   #6 (permalink)
Registered User

tartacuta's Avatar

Cred ca sunt ceva probleme cu driveri. Am instalat la incercare un driver de la realteck (gasisem ceva pe un forum si stiam ca nu o sa mearga dar am incercat) si normal ca dupa ce l-am pus nu a mai vazut hd audio. Cind l-am dezinstalat a placa cautat codecul de la ati, l-a gasit si atunci surpriza: sunet boboc. Asta desii am incercat mai devreme sa dezistalez driverul de sunet cum ai spus tu mai sus dar nu a mers. Bine asta a fost ca o incercare pt. ca sunetul din calc il scot 5.1 pe placa de sunet si nu pe placa video.

tartacuta is offline    Reply With Quote
Old 30-12-2008, 20:18   #7 (permalink)
Registered User

_-livio-_'s Avatar

am crezut ca scoteai semnal audio si video cum face caal-shto din placa video,pai at e clar ca iti trebuie un alt driver,cauta la producatorul placii de sunet pe site,sau la prod placii de baza daca e placa integrata,un driver de sunet.trebuie sa intrii in control panel la sounds si sa selectezi placa de sunet,nu ati rear output

Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Hardware

Thread Tools

Posting Rules