Fudzilla
Performantele sunt putin mai mari cu driverele 10.2 fata de 10.1
Tinand cont ca review-urile pentru 5750 5770 au fost facute cu driverele 9.9 9.10 sau 9.11, inseamna ca 5770 a reusit sa recupereze micul decalaj fata de 4870 sau gtx 260.
Fudzilla
Performantele sunt putin mai mari cu driverele 10.2 fata de 10.1
Tinand cont ca review-urile pentru 5750 5770 au fost facute cu driverele 9.9 9.10 sau 9.11, inseamna ca 5770 a reusit sa recupereze micul decalaj fata de 4870 sau gtx 260.
Hmm oare de ce am impresia ca actualele drivere inca nu exploateaza maximul din noile placi video.
Nu cred ca a recuperat nimic. Driverele sunt optimizate pentru Dirt2 nu pentru HD 5770. Asta inseamna ca noile drivere aduc performante mai bune si pentru 4870. Oricum, performantele lui HD 5770 sunt modeste in DirectX11. Eu cu un 9800GT la 1680*1050, totul pe maxim plus MSAA 4X scot ~48 fps iar HD 5770 ~46 fps si asta in conditiile in care diferentele intre DirectX9 si DirectX11 le cauti cu lupa in Dirt2. Nu zic ca HD 5770 n-ar fi o placa buna dar e mult prea scumpa pentru ce ofera.
Driverele noi de la ATI au spor de performanta doar pentru seria 5, pentru seria 4 exista chiar o mica penalizare de performanta.
i7 920, Zalman CNPS10X Flex, DFI LP DK X58, 3x1024 Corsair 1333 MHz, EVGA GTX560 Ti FPB 1024 MB, Hitachi 40/120/320/500 GB, Recom PWS-EVO-BW, Sirtec 500W old style, HP P275 21"
Penalizari de performanta aduce si pentru seria 5. Depinde de test, rezolutie si setari.
ATI Catalyst 10.2 Windows 7 Driver Analysis Benchmarks - Darkest of Days :: TweakTown
cine dracu joaca dorkest of gays, cel mai prost joc al anului trecut
The hottest under the sun
sunt putin rautacios, il joaca fanii nVidia care sunt disperati sa preaslaveasva nVidia, e unul din jocurile care au PhysX pe GPUchiar ma mir cum nu a fost adus in discutie pe thread-ul 4xx de la nV
da, pentru ca a iesit batman aa... daca nu iesea, citeam la greu de darkes of gays si cat de important e el pentru nvidia si cum implementeaza physx pe gpu
![]()
HTPC: Mobo: Asus P8Z68-V PRO| CPU: Intel Core i5-2500k | RAM: 2 x 2 GB DDR3@1600Mhz Kingston HyperX | Intel SSD X25-M 80GB | HDD: Seagate Barracuda XT 2TB | PSU: CM GX 750W | Case: BitFenix Colossus Window Venom | Periferice: Razer Arctosa | Imperator | Destructor
Gaming: Sony PS3 320 GB, 2 x DS3, 2 x MOVE | Xbox 360 250 GB | Display: Panasonic 50VT20 | Sound: Logitech Z5500
tphase, in testele alea au fost doar placi video ATI si au fost facute fara physx si daca citeai mai atent, observai ca se comparau catalist 10.1 si 10.2.
Recunosc insa ca ar fi fost interesant de vazut cum se comporta seria 5 si cu physx activat pentru ca ignorand physx, ATI nu face decat sa ascunda gunoiul sub pres.
Acelaşi lucru se putea spune şi despre nVIDIA şi lipsa suportului pentru DX10.1.
Sa iau acum 5850 sau sa mai astept sa lanseze nvidia noua serie ca sa mai scada preturile?
La ce preturi mai baga si Nvidia, o sa zica ATI ca n-au din ce pret sa scada.
asteapta,in cel mai rau caz nu se modifica deloc preturile (dar-ar dra*u-n ei daca le-or scumpi)
sau daca prinzi o superoferta merge si acuma (la publicitatae a pus cineva un 5850 la 700LEI)
pensionar...ciocu' mic
COSMOTE: 0765485461
Ieri am pus mana pe 5770 de la powercolor(cooler stock rev1) si m-au cam speriat temperaturile:
45-50idle si 83 dupa un scurt furmark
Eu eram obisnuit cu S1+4830 cu care aveam in idle 30-32 si maxim50C in fur.Asa ca am mutat S1 pe 5770(nu dupa ceva taieturi cu foarfeca,din pacate nu sunt croitor si lamelele s-au strambat un pic).
Noile temperaturi cu S1+fan 92mm(1200rpm);
idle 32-33C
furmark-46-47C
Pe parcursul testelor am avut aceeasi temperatura ambientala 25-26C.Mai jos e un link despre cum sa ciopartitit S1 sa se potriveasca pe 5770:
Radeon 5770 and Accelero S2 Rev1 How To - Overclock.net - Overclocking.net
LEe memorii am pus ramsinkurile de la S1,dar pe vrm nu am pus nimic,nu se potriveau(in schimb fan-ul e pus sa bata direct in vrm).Sunt posibile probleme cu mosfetii,tinand cont ca toate 5770 au vrm naked?
Stiu, eram rautacios, am specificat
ATI ascunde ce sub pres? LOL.
DX11, la fel ca si PhysX, aduce ceva in plus. Nu este ceva spectaculos, nu este ceva fara de care sa nu poti juca foarte bine. Insa aduce ceva in plus. In DX11 imaginea este mai clara, efectele de lighting sunt mai bine implementate, atmosfera este putin alta. Aduce ceva in plus DX11, nu te uita la poze pe internet, joaca un joc pe DX9 si apoi pe DX11, diferenta vizuala este chiar daca e mica. Dar exista. Tesselatia, desi implementata in putine jocuri, aduce si ea un plus la calitatea imaginii. Ca scad frame-urile, e drept, si eu prefer poate sa joc unele jocuri pe DX9 ca sa mentin un framerate foarte ridicat. Dar cum zicea cineva pe forumul asta nu mai retin cine, cred ca PigBrother sau Bure', asta inseamna evolutie.
Un efect in plus in DX11 in plansa, un efect de fizica in PhysX. Problema este de acceptare si standardizare. Pe cand DX11 ruleaza pe orice GPU, PhysX e restrictionat la nVidia. Ba mai mult, cam cere o placa dedicata ptr PhysX si functioneaza oficial doar daca placa pentru rendering e tot nVidia. Nu va avea din pacate o foarte mare intrare pe piata cu aceste tehnici de marketing, cum de altfel observam ca in 2 ani avem 5 jocuri cu PhysX si numai in 2010 cel putin 20 de jocuri cu suport DX11.
La fel ma intrebam de utilitatea HDR cand aveam 6600GT. Placa stia HDR, efectele de lumina erau frumoase, dar trebuia sa renunt la AA si mai mult, 6600GT si 6800GT nu erau placi pentru HDR. Si am jucat cu HDR off jocurile din acea perioada. Dupa 3 ani de zile, HDR e ceva cu care nu isi mai bate nimeni capul, e rulat lejer de toate placile mainstream ale momentului si mai mult, nu mai exista joc care nu aiba implementata aceasta tehnica.
HTPC: Mobo: Asus P8Z68-V PRO| CPU: Intel Core i5-2500k | RAM: 2 x 2 GB DDR3@1600Mhz Kingston HyperX | Intel SSD X25-M 80GB | HDD: Seagate Barracuda XT 2TB | PSU: CM GX 750W | Case: BitFenix Colossus Window Venom | Periferice: Razer Arctosa | Imperator | Destructor
Gaming: Sony PS3 320 GB, 2 x DS3, 2 x MOVE | Xbox 360 250 GB | Display: Panasonic 50VT20 | Sound: Logitech Z5500
Si referitor la pret-uri se pare ca GTX480 va fi 450 Euro si GTX470 350 Euro, sa vedem daca si performanta e buna, oricum sunt suparat pe Ati ca au preluat politica de pret-uri de la Nvidia si au ajuns sa scumpeasca placile de la o saptamana la alta, am ajuns la un Ati5850 la pret de 5870 si un 5870 la pret de GTX295 , asta este si cand te gandesti ca in perioade de criza trebuiau sa scada sau macar sa stea, insa cat le pasa lor de cei care nu au multi bani....
Mainboard Asus Maximus Formula , CPU Intel Q9550 2.8GHz , ATI Sapphire 5870 HD 1GB , A-DATA 4x2048MB 800MHz, Monitor Samsung 23'' .
Ati 5770 nu are monitorizare la VRM?In gpuz arata doar VDDC si VDDC curent OCP in idle 9% si load 30-35%.ASta reprezinta incarcare etajului de alimentare sau ce?
Nope, nu are monitorizare si nici macar senzor de temperatura; de asemenea nu poti vedea nici turatia la cooler, doar procentul.
Arguing on the internet is like running in the special olympics - even if you win, you're still retarded.
God must like stupid people very much, that's why He keeps making so many of them...
Se pare ca ATI se pregateste pentru lansarea GTX480:
Catalyst 10.3; The Holy Crap Driver!
Foloseste voucherul SN5MXIMX cand cumperi de la PC Garage si ai discount 1%
salut...
vad ca sunteti pe aici posesori de pv ati seria 5xxx...de ceva timp nu prea mai sunt la curent cu noile "tendinte" hardware cu privire la placile video..
doresc sa`mi cumpar un desktop cat de cat si am ales ca pv un ati 5750...entry level (sapphire parca e).pretul ei e undeva la 450 ron.pc-ul va fi pt jocuri- in special 2 jocuri starcraft 2 si diablo 3.intrebarile mele sunt: e deajuns aceasta placa? am o alta alternativa in pret asemanator mai buna?
bugetul e maxim in 500 ron.
va multumesc anticipat.
Bookmarks