brat Primul PC din lume racit cu ulei!
+ Reply to Thread
Results 1 to 18 of 18

Thread: Primul PC din lume racit cu ulei!

Registered User Made in China's Avatar

Exclamation Primul PC din lume racit cu ulei!

Super misto, nici prin cap nu-mi trecea ca poate sa functioneze

Toate pozele aici

Disclaimer: don't try this at home!
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails hamae_014.jpg‎  
    bla bla

Registered User spiderr's Avatar
    FIFA 12 - 300
    si ? rezultate ceva ? temperaturi ? mai merge compu ala ?
    Cu dreapta dau mortal, cu stanga ceva mai bine ™

merge, da e ceva vechi la 200MHz.. nici eu n-as fi riscat altceva. S-a oprit cand au turnat aia bere in el..

mai multe detalii aici: http://twistedforums.com/forums/viewtopic.php?t=7364
    bla bla

EnhanceD SpEEdY's Avatar
    Ieiii... pot sa fac cartofi prajiti in timp ce ma joc pe calculator... Ieiii

Registered User
    Faza asta e la fel de tare ca racitoru' de bere portabil cu efect Peltier...........
    Si totusi de ce nu au bagat si sursa in ulei??!!

Forensic Engineering Jaxx's Avatar
    Mda...speechless. Uleiul nu conduce curentul electric? Este totusi un produs organic...ar trebui sa contina carbon (iar carbonul este un EXCELENT conducator de electricitate).

Dar sa consideram ca nu contine carbon...atunci avantajele sunt multiple...dintr-o data suprafata de racire este superioara unui cooler clasic, disiparea caldurii se face in toata masa uleiului uniform, iar racirea acestuia se produce pe toate laturile prismei formata prin stocarea uleiului intr-un recipient cu forma prismatica. Ingenios...no comment. Problema se pune de cate ori trebuie schimbat uleiul ala? pentru ca in contact prelungit cu aerul, orice ulei vegetal oxideaza (mai pe romaneste se impute).
    Perfect Planning Prevents Pathetic Performance

SM
    SM is offline
    Leather SM's Avatar
    ce naspa!
    cand ma uit la cuva aia mi se face scarba!
    imi aminteste de faza cand mananc cartofi prajiti si cu degetele uleioase vin si tastez la tstura.BLEAH!
    voi chiar nu urati k atunci cand sunteti uleiosi sa tineti in mana un telefon mobil, sau ceva componente de PC ?
    again...bleah

Registered User PigBrother's Avatar
    Undelemn ca la Bunica,acum si pentru PC
    I need new haters, the old ones are starting to like me.

Quote Originally Posted by Jaxx
    Mda...speechless. Uleiul nu conduce curentul electric? Este totusi un produs organic...ar trebui sa contina carbon (iar carbonul este un EXCELENT conducator de electricitate).

Dar sa consideram ca nu contine carbon...atunci avantajele sunt multiple...dintr-o data suprafata de racire este superioara unui cooler clasic, disiparea caldurii se face in toata masa uleiului uniform, iar racirea acestuia se produce pe toate laturile prismei formata prin stocarea uleiului intr-un recipient cu forma prismatica. Ingenios...no comment. Problema se pune de cate ori trebuie schimbat uleiul ala? pentru ca in contact prelungit cu aerul, orice ulei vegetal oxideaza (mai pe romaneste se impute).
    daca faci cumva un recipient inchis ermetic si eventual bagat in frigider.. iti dai seama perfect cooling si pt video si pt cpu / northbridge .. memorii... heheh numai sa nu faci upgrade prea des
    bla bla

Forensic Engineering Jaxx's Avatar
    asta ar insemna sa iei un frigider mic exclusiv dedicat acestui scop, sa-l pui sub birou. Bineinteles hardul, cdromul si floppy afara din frigider pentru ca altfel le-ai terminat. Si daca pui la socoteala zgomotul produs de frigider, mai bine ramai la sistemul de racire clasic.

Ah...sa mai zic de garantie? cum ar fi sa te duci la magazin fara nici un fel de eticheta pe placi?(mai ales alea pe care scrie "Warranty void if removed" )
    Perfect Planning Prevents Pathetic Performance

GeX
    GeX is offline
    GeX's Avatar
    Intamplator, chiar azi m-am plimbat pe http://metku.net/ si am vazut panarama...
    Dar alta chestie mi-a placut...
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails 1020_1.jpeg‎  

Quote Originally Posted by Jaxx
    asta ar insemna sa iei un frigider mic exclusiv dedicat acestui scop, sa-l pui sub birou. Bineinteles hardul, cdromul si floppy afara din frigider pentru ca altfel le-ai terminat. Si daca pui la socoteala zgomotul produs de frigider, mai bine ramai la sistemul de racire clasic.

Ah...sa mai zic de garantie? cum ar fi sa te duci la magazin fara nici un fel de eticheta pe placi?(mai ales alea pe care scrie "Warranty void if removed" )
    daca ma gandesc la pretul unei prometeia solutia asta nu mi se pare chiar de aruncat.. Plus ca in frigiderul ala mai poti tine si niste beri.. si nu trebuie decat sa te apleci ca sa le iei avantajele ar fi multiple..
    bla bla

Registered User
    COOL
    si uite asa se imbina utilul cu placutul... daca tot traim in epoca multifunctionalului de ce nu s-ar crea si frigidere care sa aiba ,eventual, o "extindere" ptr. PC, evetual caldura emisa de la overclock sa fie folosita la incalzirea locuintei.

Floriol Power !

Senior Jedi Oby One's Avatar
    Nice
    Mai era unul mai calumea facut ..... care chiar era functional
    A Jedi's strength flows from the force

pai si asta a fost functional, pana au turnat lichid conductive in el... unde mai era, vreau si eu sa vad.
    bla bla

Senior Jedi Oby One's Avatar
    Stai sa caut pe un cd mai vechi....
    Era vorba de un comp scufundat intr un ulei care nu era conductor electric...
    Lichidul era circulat si racit intr un radiator destul de mare.... Super eficient tot procesul......
    Computerul ala a supravietuit perfect
    Caut si revin cu pozele sau linkul
    A Jedi's strength flows from the force

Trance addicted Raven's Avatar
    Quote Originally Posted by Dark Reign
    ce naspa!
    cand ma uit la cuva aia mi se face scarba!
    imi aminteste de faza cand mananc cartofi prajiti si cu degetele uleioase vin si tastez la tstura.BLEAH!
    voi chiar nu urati k atunci cand sunteti uleiosi sa tineti in mana un telefon mobil, sau ceva componente de PC ?
    again...bleah
    S-a inventat furculiţa pentru cartoafe, omule!

Caveman
    „Trance Energy.. a small step for man, a huge leap for mankind...”

1.  
+ Reply to Thread